Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Martinique

Martiniquen artikkelit

Matkakohteita Martiniquella

 • Talo Martiniquella

  Vuokrasimme Cite Francaisen kautta talon Diamandista, Marinesta, n 1 km Trois Rivierasin rommitehtaan lähetä. Martiniqquella keskittymät ovat kylämäisiä pikkukaupunkeja. Aamulla heräät n klo 6.00 kukonlauluun ja ilta pimenee nopeasti n klo 18,00 aikoihin pilkkopimeäksi ja sammakkokonserttti alkaa.. paljon ihania rantoja, 10 -15 km säteellä, auto ehdoton, sillä tiet ovat mutkaisia ja kipuavat vuorten rinteillä ylös ja alas, julkinen liikenne vähäistä. Nähtävyyksiä; botninen puutarha, Mont Pelee- tulivuori, jonne voi patikoida jopa 1300 m korkeuteen, entinen pääkaupunki Saint Pierre, kaupunki paloi asukkaineen 1902 tulituhkaan, uusi pääkaupunki Fort de France; auto kannattaa jätää vasta rannalle ja ottaa lautta kamalat liikenneruuhkat. Napoleonin Vaimon ; Josephinen kotimuseo, rommitehtaan esim Clementine, Trois Rivieres,mm. paikalliset torit ja pienet kalastajakylät. Saint Lucien baarit ja salsapaikka aina keskiviikkoisin. Ihanan rentouttava loma sää 25-33c pieniä troopppisia s...  Lisää...

  Vuokrasimme Cite Francaisen kautta talon Diamandista, Marinesta, n 1 km Trois Rivierasin rommitehtaan lähetä. Martiniqquella keskittymät ovat kylämäisiä pikkukaupunkeja. Aamulla heräät n klo 6.00 kukonlauluun ja ilta pimenee nopeasti n klo 18,00 aikoihin pilkkopimeäksi ja sammakkokonserttti alkaa.. paljon ihania rantoja, 10 -15 km säteellä, auto ehdoton, sillä tiet ovat mutkaisia ja kipuavat vuorten rinteillä ylös ja alas, julkinen liikenne vähäistä. Nähtävyyksiä; botninen puutarha, Mont Pelee- tulivuori, jonne voi patikoida jopa 1300 m korkeuteen, entinen pääkaupunki Saint Pierre, kaupunki paloi asukkaineen 1902 tulituhkaan, uusi pääkaupunki Fort de France; auto kannattaa jätää vasta rannalle ja ottaa lautta kamalat liikenneruuhkat. Napoleonin Vaimon ; Josephinen kotimuseo, rommitehtaan esim Clementine, Trois Rivieres,mm. paikalliset torit ja pienet kalastajakylät. Saint Lucien baarit ja salsapaikka aina keskiviikkoisin. Ihanan rentouttava loma sää 25-33c pieniä troopppisia sadekuuroja vähän väliä, kosteaa ja helppo hengittää Alice-tuulen ansioista. ..Karibian meren puollella voi uida . ei niin voimakkaita merivirtoja Mielettömän kaunis ja rehevä luonto, eksotiikkaa niin eläimissä kuin kasveissakin.

  Kohde: Martinique Kategoria: Martiniquen nähtävyydet
  Lisätty: 14.01.13 Lähettäjä: Vieras
 • Markkinoilla La Marinassa ja St.Annessa

  Paikallisia markkinoita,toreja luultavasti joka kylässä,St Annen kylässä viehättävä ja värikäs tori,.jossa paikalliset olivat tehneet erimakuisia rommisekoituksia pulloihin,harmitti,kun ei voinut ostaa matkatuliaisiksi,painon takia.Torilla myös kaupan meren antimia,upeita simpukka-ja kotilo(concha)valikoimia sekä kauniita pareo-kankaita.Paikallista letkeää karibialaismusiikkia tulvi ympärillä ja tunnelma kuin paratiisissa.

  Kohde: Martinique Kategoria: Martiniquen ostokset
  Lisätty: 11.07.09 Lähettäjä: PateT
 • Lentomatka Paris-Martinique

  Viimeisin lentomatka Pariisista-Martiniquen Fort-de-France´n teimme tammikuun8-09.lentokentän vaihto CDGltä ORLyn tapahtui bussilla,matka oli runsaan tunnin ruuhkaisen Pariisin sivuitse.Lentoyhtiöä oli AIRCARAIBES,joka sekoitti varaussysteemit AIRFRANCEn kanssa ja odottelimme melkein 2 tuntia selvitystä.Selkisi lopulta ja pääsimme koneeseen. Matka meni hienosti,lentohenkilökunta jo viritti karibialaiseen tunnelmaan.Lennolla tarjottu ruoka tosi hyvää ja kauniisti esille sekä juomat mainioita.Henkilökunnan pukeutuminen kauniin värikästä ihoa myöden.Minulle jäi sekä meno-että tulomatkasta tosi hyvä vaikutelma ja olen jatkossakin AIRCARAIBESIN matkustaja,mikäli mahdollista.Lisäplussana mainitsen vielä lennon "edullisuuden"vrt.AirFrance,säästyi useita satoja euroja.

  Kohde: Martinique Kategoria: Martiniquen lennot & liikenne
  Lisätty: 05.04.09 Lähettäjä: PateT
 • Rantahotelli Karibialla

  Hotelli: La Dunette Ste Anne

  La Dunette sijaitsee pienen kaupunki/kylän keskustassa,mutta rannalla.Viehättävä terassi ja laiturin päässä "huvimaja".Aamiainen ulkona terassilla oli loistava.Huoneet ns.retroja,mutta tilavia ja siistejä.Illalla musiikkia ja tanssimahdollisuus,viikonloppuisin konsertteja;kuulemma. Kiva hotelli,olisi voinut viipyä pidempäänkin kuin 1 yön,hyvä tietää,sijainti lähettä Le Marin-jahtisatamaa.

  Kohde: Martinique Kategoria: Martiniquen hotellit
  Lisätty: 15.03.09 Lähettäjä: PateT
 • Martinique kukkien saari

  Olin viimeksi Martiniquella tammi-helmikuussa -09.Ekan kerran 3w sitten ja se on varsinainen paratiisisaari.Purjehduksemme on alkanut Le Marin-marinasta,joka on saaren eteläkärjessä.Saari on kaunis,upeita rantoja Karibian meren sekä Atlantin puolella,vihreätä jokapuolella,kukkia ja kolibreja.Ranskalaisen tyylikästä ja siistiä. Pääkaupunki Fort-de-France on kuin Pikku-Pariisi Lafayetten tavarataloineen.Ranskan merentakaisilla alueilla oli yleislakkoja tammikuun lopulla,jotka kestivät kuukauden;koulut,bensa-asemat,supermarketit ym.palvelut olivat yli kuukauden seis sekä MQElla että Guadaloupella,nyt tietoni mukaan tilanne ohi ja elämä paratiisisaarella palaa normaaliksi;turistit kaikkosivat tietyst.Lähtiessäni pois helmikuun 9 alkoi taksitilanne olla surkea,hinnat kohosivat eikä gasolinia ollut saatavissa autoihin(vuokra).Voisin ylistää maasta taivaisiin MQEa....

  Kohde: Martinique Kategoria: Martiniquen aktiviteetit ja harrastukset
  Lisätty: 15.03.09 Lähettäjä: PateT

Oletko käynyt Martiniquella?

Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Martiniquella

Kysymyksiä Martiniquesta

kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

aiemmin kysyttyä

Tästä kohteesta ei ole vielä kysymyksiä.

Oletko menossa Martiniqueen?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

Hinna

Kohde: Martinique
Ajankohta: 2003
Kommentti: syntymäpäivät

PateT

Kohde: Martinique
Ajankohta: Tammikuu 07, 2009 - Helmikuu 10, 2009
Kommentti: Paratiisisaari,ihanat kristallinkirkkaat vedet,valkoista hiekkaa,ranskalaista kulttuuria,ihanaa ruokaa ja rentoa oloa.Olin purjehtimassa hienoilla ja turvallisilla vesillä vuokraveneellä,valuutta tuttua euroaluetta,ilmasto mahtava,lämmintä kosteutta ei paahtavaa kuumuutta.Täydellinen paikka!
Matkakokemuksia:

Oletko vieraillut Martiniquella?

Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Martiniquesta

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Martinique
Virallinen nimi: Martiniquen departementti
Englanninkielinen nimi: Martinique
Pääkaupunki: Fort-de-France
Pinta-ala: 1 128 km²
Asukasluku (2005): 433 000
Suurimmat uskontokunnat: katolilaiset, protestantit, Jehovan todistajat, hindut
Itsenäistynyt vuonna:
Viralliset kielet: ranska
Puhutuimmat kielet: kreoliranska (créole), ranska
Englanninkielinen nimi: Martinique
Etäisyys Helsingistä: 8382 km
Lentoaika-arvio:[1] 10h 20min
Rahayksikkö: euro
Valuuttakurssi (1 EUR): 1 EUR

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke: GMT -4
Aikaero Suomeen: -7

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: C  D  E  
Jännite ja taajuus: 220 V, 50 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +596
Yleinen hätänumero:
Ambulanssi: 15
Palokunta: 18
Poliisi: 17

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Martinique
Englanninkielinen Wikipedia: Martinique
Suomenkielinen Wikipedia: Martinique
Ulkoministeriön matkustustiedote: Martinique
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Martinique
Pieni hetki, sivua ladataan.