Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Dominica

  • Ekosaaren seikkailuja

    Kävin kaksi kertaa Dominicalla tammi-helmikuussa 2009;olimme purjehtimassa Martiniquelta pohjoiseen kohti Antiguaa,poikkesimme Dominicalla menne ja tullen.Ehdottomasti kannattaa käydä,on varsinainen eko-saari,paljon luonnon nähtävää.D on tunnettu kolmesta Rstä-rain,rivers ja rainpowes-kaikki elementit tulivat tutuiksi. Teimme hurjan vesiputousretken Victoria Fallssille,joka on White Riverin päässä,voimakas virta ylitettiin monesti,matkalla liukkaita suuria kallioita ja kiviä,oppaanamme Hayden.joka tunsi joka kiven ja kallion,koska hyppeli kuin vuorikauris ja auttoi jokaista mukana olijaa.Kantaen jopa miestä sylissään,jos oli tosi hankala kohta.Perillä hieno putous ja järvi sen edessä-google Victoria falls dominica-kuvaa ym. Toinen retki,mutta rauhaisa oli Indian River,luonnonsuojelualueen vesistössä soutelua oppaan johdolla,bloodtrees-puiden juuret reunustivat joen vartta kuin suuret sormet,kovin vihreätät,aurinko tuskin pääsi lehvistön läpi,suosittelen. Saari on aika köyhän oloist...  Lisää...

    Kävin kaksi kertaa Dominicalla tammi-helmikuussa 2009;olimme purjehtimassa Martiniquelta pohjoiseen kohti Antiguaa,poikkesimme Dominicalla menne ja tullen.Ehdottomasti kannattaa käydä,on varsinainen eko-saari,paljon luonnon nähtävää.D on tunnettu kolmesta Rstä-rain,rivers ja rainpowes-kaikki elementit tulivat tutuiksi. Teimme hurjan vesiputousretken Victoria Fallssille,joka on White Riverin päässä,voimakas virta ylitettiin monesti,matkalla liukkaita suuria kallioita ja kiviä,oppaanamme Hayden.joka tunsi joka kiven ja kallion,koska hyppeli kuin vuorikauris ja auttoi jokaista mukana olijaa.Kantaen jopa miestä sylissään,jos oli tosi hankala kohta.Perillä hieno putous ja järvi sen edessä-google Victoria falls dominica-kuvaa ym. Toinen retki,mutta rauhaisa oli Indian River,luonnonsuojelualueen vesistössä soutelua oppaan johdolla,bloodtrees-puiden juuret reunustivat joen vartta kuin suuret sormet,kovin vihreätät,aurinko tuskin pääsi lehvistön läpi,suosittelen. Saari on aika köyhän oloista,mutta ehdottomasti alkuperäiset ihmiset sydämellisiä.Rastakultturi on vahva.Kaupungit kuten Roseau illalla aika hiljainen,koska suuret risteilijät lähteneet muihin satamiin. Kerroin tässä parhaimmista retkistä,mutta mukavia kokemuksia kaiken aikaa ihan tavallisessa "arjessa" päivien aikana mitä olimme saarella. Hyviä snorklaus-ja sukellusrantoja,patikkaretkiä vuoristoon,monia monia mahdollisuuksia tarjoaa tämä vihreä saari.Dominica ei ole vuoristoinen vaan vuoristo itse.

    Kohde: Dominica Kategoria: Dominican aktiviteetit ja harrastukset
    Lisätty: 15.03.09 Lähettäjä: PateT

Oletko käynyt Dominicassa?

Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Dominicassa

Kysymyksiä Dominicasta

kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

aiemmin kysyttyä

Tästä kohteesta ei ole vielä kysymyksiä.

Oletko menossa Dominicaan?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

pirjosirvio

Kohde: Dominica
Ajankohta: Tammikuu, 2009
Kommentti: Dominican saarella kannattaa ehdottomasti ottaa paikallinen taksi esim. satamasta ja tehdä matka sademetsään. Tutustuimme Papa ja Mama-putouksiin, jotka saavat alkunsa Breakfast -järvestä putousten yläpuolelta. Valuuttana käy US$ mutta vaihtorahojen kanssa saa olla tarkkana, muuten kädessä on mehevä tukku Easten Caribbean dollareita, joiden arvo on tuplat US$ :sta. Kannattaa käydä. Tuliperäinen saari, jossa näkyivät hurrikaanien tuhot. Pahin hurrikaaniaika on elo-lokakuussa.

Oletko vieraillut Dominicassa?

Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Dominicasta

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Dominica
Virallinen nimi: Dominican liittovaltio
Englanninkielinen nimi: Dominica
Pääkaupunki: Roseau
Pinta-ala: 739 km²
Asukasluku (2005): 69 000
Suurimmat uskontokunnat: katolilaiset, protestantit
Itsenäistynyt vuonna: 1978
Viralliset kielet: englanti
Puhutuimmat kielet: kreolienglanti, kreoliranska (patois)
Englanninkielinen nimi: Dominica
Etäisyys Helsingistä: 8329 km
Lentoaika-arvio:[1] 10h 10min
Rahayksikkö: Itä-Karibian dollari
Valuuttakurssi (1 EUR): 3,19 XCD

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke: GMT -4
Aikaero Suomeen: -7

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: D  G  
Jännite ja taajuus: 230 V, 50 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +1767
Yleinen hätänumero: 999
Ambulanssi: 999
Palokunta: 999
Poliisi: 999

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Dominica
Englanninkielinen Wikipedia: Dominica
Suomenkielinen Wikipedia: Dominica
Ulkoministeriön matkustustiedote: Dominica
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Dominica
Pieni hetki, sivua ladataan.