Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Barbados

 • Vaaralliset rannat

  Mieheni hukkui Barbadoksella Sandy Lanen rannalla voimakkaiden merivirtausten vuoksi. Vaikka vesi ulottui vain vyötäröön asti ja ranta oli parin metrin päässä, virtaus veti hiekan pois jalkojen alta eikä vedestä päässyt pois kävelemällä eikä uimalla. Uskomattoman nopeasti virta veti meitä syvemmälle ja myös isoja aaltoja ilmestyi jostain yhtäkkiä. Itse pääsin räpiköimään koralliriutalle, aallot heittivät minut päin teräviä koralleja. Sitä pitkin pääsin rantaan. Mieheni ei päässyt. Virtaukset ja myös nousuvesi olivat uskomattoman voimakkaita tällä saarella. Olkaa varovaisia!

  Kohde: Barbados Kategoria: Barbadoksen vaarat ja ongelmat
  Lisätty: 11.03.18 Lähettäjä: Vieras
 • Kaikkea muuta

  Rahaa voit vaihtaa valmiiksi jo Suomessa. Myös hotellimme Respa vaihtoi Euroja BBD:si ja tyyppi kertoi aina kurssin ensin. Pankki olisi ehkä vaihtanut paremmalla, mutta....ei jaksanut tallata pankkiin. Helppoa! Saaren pienuuden takia matkaaminen omatoimisesti oli erittäin helppoa. Paikallisdösäpysäkille vaan odottelemaan ja kyytiin, joko: Reggee-dösään (pikkubussi, johon mahtuu n. 14 hlöä) tai normaaliin dösään (sininen=valtio, keltainen=yksityinen), hinta aina sama 2 BBD/hlö matkustit sitten minne tahansa eli kilsoista viis. Jos vaihdat autoa, uusi maksu. Ihania paikallisia ihmisiä, jotka antoivat aina tarvittaessa apua jopa ilman pyytämistä. Elikkä myös retket onnistuu omatoimisesti ja helposti, jos haluaa. TUTUSTUKAA BARBADOKSEEN, HENGAILKAA, RENTOUTUKAA, NAUTTIKAA!!!!! ÄLYTTÖMÄN IHANA LOMAKOHDE, JOSSA PÄÄSEE POIS ARJESTA JA UNOHTAA TYÖELÄMÄN LOMAN AJAKSI (ei ehkä lapsien matkakohde).

  Kohde: Barbados Kategoria: Barbadoksen muita vinkkejä
  Lisätty: 09.02.13 Lähettäjä: Vieras
 • ...ja vielä lisää matkanjärjestäjän retkistä...

  Kahden viikon loman aikana kävimme tutustumassa myös tippukiviluolaan, vihreisiin villeihin apinoihin ja eläinpuistoon. Apinat tosin tulivat näytille silloin kun dösäkuski tarjoili niille makupaloja. Vaelsimme myös kaksin ehkä noin kilsan verran kivetettyä ja kaidoitettua polkua pitkin paikallisessa metsässä. Sen jälkeen siirryimme muiden retkeläisten perässä eläinpuistoon. Puistossa riikinkukot, isot kilpikonnat, kauriit, helmikanat ja kenguru/jäniksen näköiset eläimet kulkivat vastaan vapaina. Nähtävillä oli myös iguaaneja, käärmeitä, papukaijoja ja vesikilppareita. Ainakin nuo nähtiin. Katamaraaniretkellä pääsi snorklaamaan kerran kilppareiden kanssa, toinen snorklaus oli laivan hylyllä lähellä rantaa ja kolmas uintikerta lähellä One Sandy Lane -rantaa, jossa myös sijaitsee Rihannan ja Simon Cowellin lomakodit (Rihanna eikä hänen turvamiehensä avanneet porttia suomalaiselle poikaystävälle, oharit taas!!!) Kävimme myös Harbour`s Light -beachpartyissä. Monipuolista ohjelmaa oli ...  Lisää...

  Kahden viikon loman aikana kävimme tutustumassa myös tippukiviluolaan, vihreisiin villeihin apinoihin ja eläinpuistoon. Apinat tosin tulivat näytille silloin kun dösäkuski tarjoili niille makupaloja. Vaelsimme myös kaksin ehkä noin kilsan verran kivetettyä ja kaidoitettua polkua pitkin paikallisessa metsässä. Sen jälkeen siirryimme muiden retkeläisten perässä eläinpuistoon. Puistossa riikinkukot, isot kilpikonnat, kauriit, helmikanat ja kenguru/jäniksen näköiset eläimet kulkivat vastaan vapaina. Nähtävillä oli myös iguaaneja, käärmeitä, papukaijoja ja vesikilppareita. Ainakin nuo nähtiin. Katamaraaniretkellä pääsi snorklaamaan kerran kilppareiden kanssa, toinen snorklaus oli laivan hylyllä lähellä rantaa ja kolmas uintikerta lähellä One Sandy Lane -rantaa, jossa myös sijaitsee Rihannan ja Simon Cowellin lomakodit (Rihanna eikä hänen turvamiehensä avanneet porttia suomalaiselle poikaystävälle, oharit taas!!!) Kävimme myös Harbour`s Light -beachpartyissä. Monipuolista ohjelmaa oli tarjolla ja puitteet oli yllättävät. Menimme sisään värikkään pikkutalon oviaukosta ja edessä odotti mielettömän kreisillä tehty beachpartyalue!!! Ihana ilta! Ruoka oli jälleen kanaa, kalaa tai lihaa + oma valintaista juomaa. Kaikki kuului lipun hintaan. Suosittelemme (myös pienille lapsille sopiva). Tosin suht' samat ohjelmat kuin seuraavalla retkellä, but so??? Merirosvolaivaristeily alkoi satamassa ohjelman merkeissä. Oli pitkäjalkamiehiä temppuineen, tulennielijää, limboa yms. ja tietysti ilmaista juomaa. Illan pimennettyä siirryimme merirosvolaivaan, jossa ruokailu ja ohjelmaa ja vapaata bailausta. Mieletön tunnelma. Jos ette halua lähteä omin päin tutustumaan tarjontaan, niin osallistukaa matkanjärjestän retkiin. Älkää ottako ongelmaa englanninkielisistä retkistä, jos ei ymmärrä kieltä, niin oppii ja näkee kuitenkin älyttömästi kaikkea uutta. Noin sanoi joku retkeläinen meille, jolla oli kielivaikeuksia!

  Kohde: Barbados Kategoria: Barbadoksen nähtävyydet
  Lisätty: 09.02.13 Lähettäjä: Vieras
 • Saarikierros ym. retket

  Suosittelemme saarikierrosta jokaiselle. Retkellä saatte kokonaiskuvan sekä historiasta että nykyajasta. Opas kertoi paljon historiatietoja sokeriruokoviljelystä, eri kaupunkien synnystä ja siellä eläneistä ja vielä elävistä ihmisistä. Pysähdyksiä oli sopivasti; kuvaamista, jaloittelua, pikku shoppailua ja tietenkin "hotelli helpotusta" silmällä pitäen. Kierroksella pysähdyimme myös yhdessä paikallisessa kirkossa, jonka saarnatuoli oli veistetty muistaaksemme kahdeksasta eri puulajista. Retken kruunasi tutustuminen entisajan sokeriruokoplantaasin omistajan kartanoon ja ruokailu sen katetulla alueella. Ruoka oli loistavaa, saimme maistaa kaikenlaisia perinteisiä makuja. Jos sinulla tulee matkapahoinvointia linja-autossa, suosittelemme ottamaan tabun sitä vastaan.

  Kohde: Barbados Kategoria: Barbadoksen nähtävyydet
  Lisätty: 09.02.13 Lähettäjä: Vieras
 • Amaryllis Beach Resort

  Hotelli: Amaryllis Beach Resort

  Vastaanotto hotellilla ihan ok, paitsi oma englanninkieli oli aluksi vähän hakusessa matkaväsymyksen takia. Myös paikallinen englanninmurre oli ensin outoa. Matkalaukku "katosi" matkalla hotelliin, mutta löytyi pian naapurihotellin aulasta. Kiitos Finnmatkojen noheville oppaille, muutama minuutti soitosta ja laukku oli omistajalla. Henkilökunta oli erittäin palvelualtista ja iloista jengiä, all inclusive toimi loistavasti. Huone siivottiin päivittäin ja pyyhkeet vaihdettiin tarpeen vaatiessa. Ruokana oli enimmäkseen kanaa ja kalaa kuten maan tapoihin kuuluukin. Juomatarjoilu pelasi myös loistavasti. Rantapyyhkeet sai vaihdettua päivittäin jos halusi ja aina löytyi vapaat aurinkotuolit, joissa lekotella. Aallonmurtaja takasi sen, ettei punaiset liput liehuneet uimakiellon merkiksi rannalla. Uima-allas oli puhdas ja kaikille sopiva, osa altaasta oli matalaa eikä tungosta ollut. Hotellin pihapiiriin oli panostettu. Alue oli erittäin siisti ja myös tupakkapaikkoja löytyi niitä tarvit...  Lisää...

  Vastaanotto hotellilla ihan ok, paitsi oma englanninkieli oli aluksi vähän hakusessa matkaväsymyksen takia. Myös paikallinen englanninmurre oli ensin outoa. Matkalaukku "katosi" matkalla hotelliin, mutta löytyi pian naapurihotellin aulasta. Kiitos Finnmatkojen noheville oppaille, muutama minuutti soitosta ja laukku oli omistajalla. Henkilökunta oli erittäin palvelualtista ja iloista jengiä, all inclusive toimi loistavasti. Huone siivottiin päivittäin ja pyyhkeet vaihdettiin tarpeen vaatiessa. Ruokana oli enimmäkseen kanaa ja kalaa kuten maan tapoihin kuuluukin. Juomatarjoilu pelasi myös loistavasti. Rantapyyhkeet sai vaihdettua päivittäin jos halusi ja aina löytyi vapaat aurinkotuolit, joissa lekotella. Aallonmurtaja takasi sen, ettei punaiset liput liehuneet uimakiellon merkiksi rannalla. Uima-allas oli puhdas ja kaikille sopiva, osa altaasta oli matalaa eikä tungosta ollut. Hotellin pihapiiriin oli panostettu. Alue oli erittäin siisti ja myös tupakkapaikkoja löytyi niitä tarvitseville. Tiistai-iltoina hotellin johto järjesti kaikille asukkaille Coctailpartyn, jossa johtotähti kertoi sekä saaresta että hotellista drinksujen lomassa. Partyn aikana oli paikallista tuotemyyntiä sekä kutsukorttien (tuotiin huoneeseen) palauttaneiden kesken arpajaiset.

  Kohde: Barbados Kategoria: Barbadoksen hotellit
  Lisätty: 09.02.13 Lähettäjä: Vieras

Oletko käynyt Barbadoksella?

Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Barbadoksella

Kysymyksiä Barbadoksesta

kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

aiemmin kysyttyä

Tästä kohteesta ei ole vielä kysymyksiä.

Oletko menossa Barbadokselle?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

teodor

Kohde: Barbados
Ajankohta: 2005

teodor

Kohde: Barbados
Ajankohta: 2004

teodor

Kohde: Barbados
Ajankohta: 2006

rouvasiren

Kohde: Barbados
Ajankohta: Marraskuu 12, 1991 - Marraskuu 26, 1991
Kommentti: Isän ylioppilaslahja!

jakattil

Kohde: Barbados
Ajankohta: Joulukuu, 1992

Oletko vieraillut Barbadoksella?

Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Barbadoksesta

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Barbados
Virallinen nimi: Barbados
Englanninkielinen nimi: Barbados
Pääkaupunki: Bridgetown
Pinta-ala: 430 km²
Asukasluku (2005): 279 000
Suurimmat uskontokunnat: anglikaanit, protestantit, katolilaiset
Itsenäistynyt vuonna: 1966
Viralliset kielet: englanti
Puhutuimmat kielet: bajan (kreolienglanti), englanti
Englanninkielinen nimi: Barbados
Etäisyys Helsingistä: 8445 km
Lentoaika-arvio:[1] 10h 20min
Rahayksikkö: Barbadosin dollari
Valuuttakurssi (1 EUR): 2,37 BBD

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke: GMT -4
Aikaero Suomeen: -7

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: A  B  
Jännite ja taajuus: 115 V, 50 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +1246
Yleinen hätänumero:
Ambulanssi: 511
Palokunta: 311
Poliisi: 211

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Barbados
Englanninkielinen Wikipedia: Barbados
Suomenkielinen Wikipedia: Barbados
Ulkoministeriön matkustustiedote: Barbados
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Barbados
Pieni hetki, sivua ladataan.