Vatikaani

 • Vatikaanin museo ja Sikstuksen kappeli

  Museooon mennään Vatikaanin muurien pohjoispuolelta (on toisella puolella muuria kuin Pietarinkirkon aukio). Sunnuntaisin museo on kiinni, paitsi kuukauden viimeisenä sunnuntaina, jolloin sinne pääsee ilmaiseksi (mutta tällöin tungon voi olla valtava). Museoon kannattaa ostaa INTERNETISTÄ pääsylippu, tälllöin pääset jonon ohi ja voit vältää tunnun jonotuksen. Älä jätä ostamista paikanpäälle; erilaiset kaupustelijat myyvät tätä 33e-45e kun intenetissä se maksaa 16e +4e varausmaksu. Museoon sisäänkäynnin jälkeen ennen museoon menoa kannattaa ottaa sisätilojen kartta ja jättää turhat kannettavat laukku säilytykseen (käsitin että takkia ei saisi jättää mutta tungin sen repun sisään ja pääsin näin sisävaateilla vapain käsin kiertämään). Kannattaa tutustua jo etukäteen taidekokoelmiin ja paikkojen historiaan, niin saa kaikesta enempi irti ja voi nauttia näkemästään sekä ottaa vesipullo mukaan. Matkan varella ovat kahvila ja jonkinlainen ravintola mutta ne ovat museokierroksen loppupääs...  Lisää...

  Museooon mennään Vatikaanin muurien pohjoispuolelta (on toisella puolella muuria kuin Pietarinkirkon aukio). Sunnuntaisin museo on kiinni, paitsi kuukauden viimeisenä sunnuntaina, jolloin sinne pääsee ilmaiseksi (mutta tällöin tungon voi olla valtava). Museoon kannattaa ostaa INTERNETISTÄ pääsylippu, tälllöin pääset jonon ohi ja voit vältää tunnun jonotuksen. Älä jätä ostamista paikanpäälle; erilaiset kaupustelijat myyvät tätä 33e-45e kun intenetissä se maksaa 16e +4e varausmaksu. Museoon sisäänkäynnin jälkeen ennen museoon menoa kannattaa ottaa sisätilojen kartta ja jättää turhat kannettavat laukku säilytykseen (käsitin että takkia ei saisi jättää mutta tungin sen repun sisään ja pääsin näin sisävaateilla vapain käsin kiertämään). Kannattaa tutustua jo etukäteen taidekokoelmiin ja paikkojen historiaan, niin saa kaikesta enempi irti ja voi nauttia näkemästään sekä ottaa vesipullo mukaan. Matkan varella ovat kahvila ja jonkinlainen ravintola mutta ne ovat museokierroksen loppupäässä.

  Kohde: Vatikaani Kategoria: Vatikaanin nähtävyydet
  Lisätty: 04.03.15 Lähettäjä: Kangas
 • Terkut paavilta

  Vatikaaniin kannattaa ennakkoon varata liput Vatikaanin museoihin, jos haluaa jonottamatta sesonkiaikana nopeasti auringolta suojaan. Varsinaista museokierrosta en suosittele miehille ja lapsille :) eivät välttämättä jaksa kiertää opastetta kierrosta engl kielien oppaan mukana. Tarpeeksi nähtävää on Pietarin kirkossakin. Suosittelen kunnon mukaan kävelemään portaat ylös kirkon huipulle asti. Maksaa muistaaksen kävellen 5 e ja hissillä 7e. Maisemat ylhäältä huikeat. Tavaraa kirkkoon ei kannata viedä laukkukaupalla eli ostokset kannattaa tehdä vasta kirkossa vierailun jälkeen. Laukut läpivalaistaan ennen kirkkoon menoa. Kirkon alla sijaitsee paavien hautoja ja oletetut Pietarin maalliset jäännökset. Hautakatakombeissa ei saa kuvata, eikä puhua ja siitä vartijat pitävät huolen. Jonoa kirkkoon saattaa olla satoja metrejä, mutta jono kulkee tarkastusten läpi joutuisasti ja sisään pääsee oletettua nopsemmin. Mainio kohde ei-uskovallekaan.

  Kohde: Vatikaani Kategoria: Vatikaanin nähtävyydet
  Lisätty: 16.01.15 Lähettäjä: Vieras
 • Pietarin kirkko

  Kannattaakäydä kupolin laella, sinne johtaa mielenkiintoinen reitti/porttat kupolin sisällä kiertäen ylös .

  Kohde: Vatikaani Kategoria: Vatikaanin nähtävyydet
  Lisätty: 15.06.09 Lähettäjä: juk-sir
 • Filatelistin retkikohde

  Vierailu Italiassa, etenkin Roomassa, vaatii ehdottomasti myös käynnin Vatikaanin pikkuisessa kirkkovaltiossa joka sijaitsee keskellä Rooman vilkasta keskustaa. Postimerkkiharrastajan yksi kohde vierailun aikana on, totta kai, poikkeaminen Vatikaanin postitoimistoon. Onhan monen keräilijän kokoelmassa myös Vatikaanin leimalla varustettuja merkkejä, myös uusien merkkien osto onnistuu samassa paikassa. Myös kotona saattaa löytyä postikortin vastaanottaja joka ilahtuu saadessaan Vatikaanin leimalla varustettua postia.

  Kohde: Vatikaani Kategoria: Vatikaanin aktiviteetit ja harrastukset
  Lisätty: 24.10.08 Lähettäjä: Kultaranta

Oletko käynyt Vatikaanissa?

Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Vatikaanissa

Kysymyksiä Vatikaanista

Kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

Aiemmin kysyttyä

Tästä kohteesta ei ole vielä kysymyksiä.

Oletko menossa Vatikaaniin?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

Jade

Kohde: Vatikaani
Ajankohta: Elokuu 23, 2012

Himomatkustaja

Kohde: Vatikaani
Ajankohta: Tammikuu 2009

muru

Kohde: Vatikaani
Ajankohta: 2008

juk-sir

Kohde: Vatikaani
Ajankohta: Toukokuu, 2001
Kommentti: Tuli kierrettyä kaikki Rooman ja Vatikaanin nähtävyydet seminaarin lomassa. Pietarin kirkko ja sen kupolissa ylös vievät portaat oli hieno kokemus. Rooma ja Colosseum, Piazza di Treve, Piazza di Anceli, Vennetsiaalaiset portaat. Käveltyä tuli kymmeniä kilometrejä, myös metrolla tuli ajeltua. Hieno kokemus, suosittelen kaikille kulttuurinälkäisille.

parmir

Kohde: Vatikaani
Ajankohta: Heinäkuu 02, 2000 - Heinäkuu 03, 2000
Kommentti: Pienessä valtiossa Rooman keskellä oli ihailun kohteena Pietarinkirkko. Olihan se valtala taidehistoriallinen kokemus.

Oletko vieraillut Vatikaanissa?

Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Vatikaanista

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Vatikaani
Virallinen nimi: Vatikaanivaltio; Pyhä istuin
Englanninkielinen nimi: Vatican City
Pääkaupunki: Città del Vaticano
Pinta-ala: 0 km²
Asukasluku (2005): 920
Suurimmat uskontokunnat: katolilaiset
Itsenäistynyt vuonna: 1929
Viralliset kielet: italia, latina
Puhutuimmat kielet: italia
Englanninkielinen nimi: Vatican City
Etäisyys Helsingistä: 2205 km
Lentoaika-arvio:[1] 3h 0min
Rahayksikkö: euro
Valuuttakurssi (1 EUR): 1 EUR

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke (virallinen): GMT +1
Aikavyöhyke (kesäaika): GMT +2
Aikaero Suomeen: -1

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: C  F  L  
Jännite ja taajuus: 230 V, 50 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +379
Yleinen hätänumero: 112
Ambulanssi: 118
Palokunta: 115
Poliisi: 113

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Vatikaani
Englanninkielinen Wikipedia: Vatikaani
Suomenkielinen Wikipedia: Vatikaani
Ulkoministeriön matkustustiedote: Vatikaani
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Vatikaani
Pieni hetki, sivua ladataan.