Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Basel

Basel

Baselin sääennuste

ti 2.6.

Selkeää päivän aikana.
26°C | 12°C
1 m/s

ke 3.6.

Sadetta illalla ja yöllä.
26°C | 14°C
2 m/s

to 4.6.

Sadetta päivän aikana.
17°C | 11°C
2 m/s

pe 5.6.

Sadekuuroja aamulla ja iltapäivällä.
15°C | 12°C
3 m/s

la 6.6.

Sadekuuroja päivän aikana.
20°C | 11°C
3 m/s

su 7.6.

Sadekuuroja iltaan asti.
15°C | 8°C
1 m/s

Matkakohteita Baselin lähellä

Suosittuja hotelleja Baselissa

 • Reinin helmi

  Interreilaajan unelma: vanha kaupunki Reinin varrella, rautatieasema keskustan reunalla. Viihtyisä, sokkeloinen vanhakaupunki sijoittuu pääsin Reinin lounaispuolelle. Nähtävyyksinä mm. Raatihuone.

  Kohde: Basel, Sveitsi Kategoria: Baselin nähtävyydet
  Lisätty: 28.10.18 Lähettäjä: Vieras
 • Hullun hommaa,

  lähteä omalla autolla Baseliin. Saksasta ja Ranskasta pääsee moottoriteitä pitkin Baselin ohi. Jos on tarvetta poiketa kaupunkiin, kannattaa auto unohtaa ensimmäiseen pysäköintitaloon. Jos auton pysäköi tien varteen, se voi olla väärällä paikalla, mutta vain hetken. Auto hinataan nopeasti pois, ja hinta on sen mukaista. Liikennemerkki saattaa nimittäin olla jonkin pensaan sisällä, kyllähän paikalliset asukkaat sen tietävät. Liikenne kaupungissa on vilkasta, kadut ovat kapeita ja liikennettä sotkevat raitiovaunut ja bussit. Julkinen liikenne on nopeaa ja edullista. Ostimme viikon lipun, 35 frangia, ja saimme ajaa rajoituksetta sekä kaupungin alueella että ympäristön lähiöihin. Junilla, busseilla ja raitiovaunuilla. Lippuja tarkastetaan harvakseen, mutta kun tarkastus tulee, on parasta olla lippu. Raitiovaunuja kulki 10 minuutin välein. Busseja noin 15 minuutin. Pysäkeillä oli ajantasalla olevat näyttötaulut, jotka kertovat montako minuuttia on seuraavaan. Vain aamuyöstä on liikenne v...  Lisää...

  lähteä omalla autolla Baseliin. Saksasta ja Ranskasta pääsee moottoriteitä pitkin Baselin ohi. Jos on tarvetta poiketa kaupunkiin, kannattaa auto unohtaa ensimmäiseen pysäköintitaloon. Jos auton pysäköi tien varteen, se voi olla väärällä paikalla, mutta vain hetken. Auto hinataan nopeasti pois, ja hinta on sen mukaista. Liikennemerkki saattaa nimittäin olla jonkin pensaan sisällä, kyllähän paikalliset asukkaat sen tietävät. Liikenne kaupungissa on vilkasta, kadut ovat kapeita ja liikennettä sotkevat raitiovaunut ja bussit. Julkinen liikenne on nopeaa ja edullista. Ostimme viikon lipun, 35 frangia, ja saimme ajaa rajoituksetta sekä kaupungin alueella että ympäristön lähiöihin. Junilla, busseilla ja raitiovaunuilla. Lippuja tarkastetaan harvakseen, mutta kun tarkastus tulee, on parasta olla lippu. Raitiovaunuja kulki 10 minuutin välein. Busseja noin 15 minuutin. Pysäkeillä oli ajantasalla olevat näyttötaulut, jotka kertovat montako minuuttia on seuraavaan. Vain aamuyöstä on liikenne vähissä. Käytä julkista liikennettä, ei tarvitse pilata hermojaan väistelemällä oikealta, vasemmalta, edestä, takaa ja sivuilta tulevia autoja, busseja ja raitiovaunuja. Ja saa rauhassa katsella nähtävyyksiä. Joita riittää. Kaupungissa on jalankulkija kuningas. Ei niin pientä tai suurta ajoneuvoa ettei jarruja löydy kun jalankulkija lähestyy suojatietä. Liikennevalo-ohjatut risteykset ovat hyviä, mutta niitä on kaupungin liikenteeseen nähden vähän. Punaisia valoja kannattaa kunnioittaa, oli liikkeellä kävellen tai autolla. Turvallista matkaa kauniiseen kaupunkiin!

  Kohde: Basel, Sveitsi Kategoria: Baselin lennot & liikenne
  Lisätty: 03.01.09 Lähettäjä: Oton-poika

Oletko käynyt Baselissa?

Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Baselissa

Kysymyksiä Baselista

Kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

Aiemmin kysyttyä

Tästä kohteesta ei ole vielä kysymyksiä.

Oletko menossa Baseliin?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

Oton-poika

Kohde: Basel
Ajankohta: Kesäkuu 10, 2009
Kommentti: Viimeksi tuli aneemisia kuvia, kun ei ollut lehti puussa. Jospa nyt saisi lisää väriä.

Oletko vieraillut Baselissa?

Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Baselista

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Sveitsi
Tunnetaan myös nimellä: Basle
Etäisyys Helsingistä: 1797 km
Lentoaika-arvio:[1] 2h 30min
Rahayksikkö: Sveitsin frangi
Valuuttakurssi (1 EUR): 1,07 CHF

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke (kesäaika): GMT +2
Aikavyöhyke (virallinen): GMT +1
Aikaero Suomeen: -1

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: C  J  
Jännite ja taajuus: 230 V, 50 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +41
Yleinen hätänumero: 112
Ambulanssi: 112 tai 144
Palokunta: 112 tai 118
Poliisi: 112 tai 117

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Sveitsi
Suomen suurlähetystö Sveitsissä
Sveitsin suurlähetystö
Englanninkielinen Wikipedia: Basel
Suomenkielinen Wikipedia: Basel
Ulkoministeriön matkustustiedote: Sveitsi
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Basel
Pieni hetki, sivua ladataan.