Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Kevon Kanjoni

lennot

alk. 185 €
Etsi lennot

Matkakohteita Kevon Kanjonin lähellä

  • Vetsijoen eräretki

    Annodomino 1973 heinäkuussa kun loma iski päälle ajoin lankomiehen kanssa perjantain ja lauantain väli yönä Kuusamon kautta Helsingistä Inariin minillä. Mini rallatti Kainuun sorateillä varsinkin kesäyönä. Inarin leirialueelle teltta pystyyn ennen puolta päivää. Kenttäkeittiö ruokailun jälkeen unta kaaliin muutama tunti ja sitten iltavilposella Inarinjärven rantamia tutkien. Suraavana ammuna leiri purkaen ja Utsjoki Kevo linjalle. Siellä Tenoa tutkien ja kalastusmahdollisuuksia kysellen. Oli kallista ja rannat kansoitettu joten miniin ja takaisin Kenespahtaan. Siellä eräs lapinmies lupasi että saamme jättää minin pihalle. Rinkat selkään ja kairaan kohti Vetsijärveä. http://maps.google.fi/maps?f=q&source=s_q&hl=fi&geocode=&q=Vetsij%C3%A4rvi,+Utsjoki&sll=69.711494,27.482471&sspn=0.369997,1.142578&ie=UTF8&hq=&hnear=Vetsij%C3%A4rvi&t=h&z=10 Yöllä oli viileämpi kävellä ja suunnistus tapahtui saksalaisten sota-aikaan tekemällä "topolla". Aika hyvin osuimme Vetsijärven eteläpäähän. Tuli ...  Lisää...

    Annodomino 1973 heinäkuussa kun loma iski päälle ajoin lankomiehen kanssa perjantain ja lauantain väli yönä Kuusamon kautta Helsingistä Inariin minillä. Mini rallatti Kainuun sorateillä varsinkin kesäyönä. Inarin leirialueelle teltta pystyyn ennen puolta päivää. Kenttäkeittiö ruokailun jälkeen unta kaaliin muutama tunti ja sitten iltavilposella Inarinjärven rantamia tutkien. Suraavana ammuna leiri purkaen ja Utsjoki Kevo linjalle. Siellä Tenoa tutkien ja kalastusmahdollisuuksia kysellen. Oli kallista ja rannat kansoitettu joten miniin ja takaisin Kenespahtaan. Siellä eräs lapinmies lupasi että saamme jättää minin pihalle. Rinkat selkään ja kairaan kohti Vetsijärveä. http://maps.google.fi/maps?f=q&source=s_q&hl=fi&geocode=&q=Vetsij%C3%A4rvi,+Utsjoki&sll=69.711494,27.482471&sspn=0.369997,1.142578&ie=UTF8&hq=&hnear=Vetsij%C3%A4rvi&t=h&z=10 Yöllä oli viileämpi kävellä ja suunnistus tapahtui saksalaisten sota-aikaan tekemällä "topolla". Aika hyvin osuimme Vetsijärven eteläpäähän. Tuli helle jakso ja miljardit hyttyset, joten tarpeillaankin piti käydä tunturin laella. Siellä vahän tuuli niin pysysyi enimmät hyttyset poissa pakaroista. (palleista) Latvapuroilla heittelimme ja hauki iski melkein joka kerta. Olivat niin nälkäisiä että nielaisivat kuvan syvälle. Kalikalla "kaliin" ja tongeilla kuva repäisten irti kiduksineen. Hauet ripustimme vaivaiskoivujen oksille luonnon kiertokulkuun. Muutaman harrin saimme jotka paistoimme spriikeittimellä, ah mitä herkkua. Kolmantena päivänä huomasimme autiomajan järven itärannalla. Sinne oli pitkä matka kiertää järven ympäri, joten kyhäsimme risuista lautan joka kantoi rinkat ja kapeimmasta kohdasta uiden yli. Autiotuvan vieraskirjaan oli kirjoitettu muutama päivä aiemmin, että "teräslintu" tulee heidät kohta hakemaan pois ym. Mukava oli laverilla nukkua pariyötä ja paistella kalaruokaa neljän seinän sisällä. Reilun viikon kuluttua uskoimme että siinä helteessä lohikala ei käy meidän vieheisiimme ja taivalsimme polkua pitkin etelään taas yli yön. Amulla tulimme maantien laitaan ja teltta pystyyn. Muutaman tunnin nukkumisen jälkeen pysähtyi postiauto talon laatikolle. Kiireesti ylös ja kertomaan ettei kyyti jätä, teltta kasaan ja linja-autolla reilu 15 km oman kulkuneuvon luo. Lapin mies kehui; etelänmiehet teki kunnon työn kun ottivat jänkhäkoiran Lapinjoista. Muuten kotimatkalla seurasimme paikkoja mihin olimme hauet ripustaneet. Kaikki olivat poissa, kyllä siellä luonnossa on kalansyöjiä. Sitten Ivalon leirialueelle ja saunaan, joka teki hyvää.

    Kohde: Kevon Kanjoni, Suomi Kategoria: Kevon Kanjonin aktiviteetit ja harrastukset
    Lisätty: 07.07.10 Lähettäjä: jumppis

Oletko käynyt Kevon Kanjonissa?

Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Kevon Kanjonissa

Kysymyksiä Kevon Kanjonista

Kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

Aiemmin kysyttyä

Tästä kohteesta ei ole vielä kysymyksiä.

Oletko menossa Kevon Kanjoniin?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

Oletko vieraillut Kevon Kanjonissa?

Yksikään Napsun jäsen ei ole ilmoittanut käyneensä Kevon Kanjonissa. Oletko sinä vieraillut Kevon Kanjonissa? Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Kevon Kanjonista

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Suomi
Tunnetaan myös nimellä: Kevon luonnonpuisto
Etäisyys Helsingistä: 1041 km
Lentoaika-arvio:[1] 1h 40min
Rahayksikkö: euro
Valuuttakurssi (1 EUR): 1 EUR

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke (kesäaika): GMT +3
Aikavyöhyke (virallinen): GMT +2
Aikaero Suomeen: 0

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: C  F  
Jännite ja taajuus: 230 V, 50 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +358
Yleinen hätänumero: 112
Ambulanssi: 112
Palokunta: 112
Poliisi: 112

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Suomi
Englanninkielinen Wikipedia: Kevon Kanjoni
Suomenkielinen Wikipedia: Kevon Kanjoni
Ulkoministeriön matkustustiedote: Suomi
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Kevon Kanjoni
Pieni hetki, sivua ladataan.