Slovenia

Matkakohteita Sloveniassa

Näytä lisää kohteita
 • Pois Ljubljanasta

  Mikäli vietät lomasi Ljubljanassa ja kuvittelet näkeväsi jotain Sloveniasta olet varsin väärässä. Vuokraa auto ja ajele pois turistien kansoittamasta Ljubljanasta. Maa on täynnä toinen toistaan hienompia luontokohteita. Ota patikkavehkeet mukaan ja lähde luontoa! Ljubljanan läheltä löytyy esim. Kamnik, jossa on kiva vanha kaupunki ja siitä vähän matkan päässä ylänköalue Velika Planina (korkein kohta 1666m). Velikalle menee kabiinihissi ja ylempänä tuolihissi, joten laiskempien ei tarvitse hikoilla. Vaihtoehtona on mennä "takakautta" autolla puoliväliin ja haikata ylös. Ylängöllä on kymmeniä perinteisiä paimentolaismökkejä, joita voi myös vuokrata. Kesällä alueella laiduntavat lehmät vapaana. Majataloja löytyy useampia, joista saa vatsantäytettä. Kamnikin kylässä (tarkemmin Zalessa) on paikallinen majatalo Mili Vrh, josta saa erinomaisia paikallisia ruokia edullisesti. Bled on hieno paikka, mutta nykyään turistien pilaama. Täysin ylikansoitettu Aasialaisten (ja muidenkin) toimesta...  Lisää...

  Mikäli vietät lomasi Ljubljanassa ja kuvittelet näkeväsi jotain Sloveniasta olet varsin väärässä. Vuokraa auto ja ajele pois turistien kansoittamasta Ljubljanasta. Maa on täynnä toinen toistaan hienompia luontokohteita. Ota patikkavehkeet mukaan ja lähde luontoa! Ljubljanan läheltä löytyy esim. Kamnik, jossa on kiva vanha kaupunki ja siitä vähän matkan päässä ylänköalue Velika Planina (korkein kohta 1666m). Velikalle menee kabiinihissi ja ylempänä tuolihissi, joten laiskempien ei tarvitse hikoilla. Vaihtoehtona on mennä "takakautta" autolla puoliväliin ja haikata ylös. Ylängöllä on kymmeniä perinteisiä paimentolaismökkejä, joita voi myös vuokrata. Kesällä alueella laiduntavat lehmät vapaana. Majataloja löytyy useampia, joista saa vatsantäytettä. Kamnikin kylässä (tarkemmin Zalessa) on paikallinen majatalo Mili Vrh, josta saa erinomaisia paikallisia ruokia edullisesti. Bled on hieno paikka, mutta nykyään turistien pilaama. Täysin ylikansoitettu Aasialaisten (ja muidenkin) toimesta. Bledin linna kannattaa käydä katsomassa, mutta muuten suosittelen jatkamaan Bledistä eteenpäin n.45min ajomatkan päässä olevalle Bohinj järvelle. Sekin on varsin ruuhkainen heinä-elokuussa, mutta muuten todellakin tutustumisen arvoinen. Järven länsipäässä on hissiasema, josta pääsee nousemaan Vogel vuorelle. Talvella se toimii laskettelukeskuksena ja kesällä hiking kohteena. Bohinjilta löytyy paljon aktiviteetteja riippuliidosta melontaan. Matkalla Bledistä Bohinjiin on paljon hienoja maisemia. Menkää maaseudulle pieniin kyliin ja tutustukaa paikkoihin. Niin pientä kylää Sloveniassa ei olekaan, josa ei ole majapaikkaa, josta saa evästä ja juomaa. Hintatasokin puolittuu Ljubljanan hinnoista. Rannikolla kannattaa myös käydä. Piran on kiva, mutta sekin äärimmäisen ruuhkautunut turisteista, joten suunnatkaa vaikka Izolaan, joka on Koperin ja Piranin välissä. Huomattavasti väljempää. Izolassa hyvä ruokapaikka löytyy Hotelli Marinan vierestä. en muista nimeä, mutta ei siinä vieressä ole kuin yksi. Marinassakin on hyvä ruoka, mutta hieman kalliimpaa. Hotellina oikein mainio.

  Kohde: Slovenia Kategoria: Slovenian muita vinkkejä
  Lisätty: 17.12.19 Lähettäjä: Vieras
 • Yhteiskuljetuksella edullisesti

  www.prevozi.org sivuston kautta voi varata yksityisten sopimia kimppakyytejä Lubljanaan, Mariboriin ja Koperiin. Hinta 5-10 euroa henkilö ja todella paljon nopeampi ja helpompi, kuin juna.

  Kohde: Slovenia Kategoria: Slovenian lennot & liikenne
  Lisätty: 02.07.19 Lähettäjä: Vieras
 • Kotoisa, pieni huoneistohotelli, missä isäntä pariskunta asuu samassa

  Hotelli: Oriana Studios

  Aivan upea sijainti melkein Bled järven rannalla, toisessa päässä järveä kaupungin keskusta mutta upea kävelytie rantaa myöden vei meitä päivittäin useampaan otteeseen kaupunkiin. Ilman talon isäntää Branea, meillä olisi jäänyt kaikki upeus kokematta. Brane heti alkuunsa kertoi meille mihin kannattaa mennä ja lainasi tarvittavat tarvikkeet (yhtenä päivänä vaelluskengät ja toisena lasketteluvälineet). Branelta olisi löytynyt myös pyörää ja mitä vain nyt toivoa saattaa. Huone oli upea kattohuone, missä mini keittiö ja kaikki tarvittava. Erittäin siisti ja rauhallinen kokonaisuus ja todella parasta oli tuo omistaja pariskunnan ystävällisyys -> oli kuin olisi kotiin mennyt :). Meillä oli huone jaetulla kylpyhuoneella, mikä toimi täydellisesti, koska vain 4 henkeä (=2huonetta) jakaa tuon kylpyhuoneen. Ehdottomasti suosittelemme kaikille ja itsekin menemme takaisin.

  Kohde: Bled, Slovenia Kategoria: Bledin hotellit
  Lisätty: 14.04.15 Lähettäjä: Vieras
 • Kaupungin paras.

  Hotelli: City Hotel

  Kaupungin paras hotelli, jossa mukavat ja rauhalliset huoneet, ammattitaitoinen henkilökunta ja mainio sijainti kävelymatkan päässä kaikesta oleellisesta.

  Kohde: Ljubljana, Slovenia Kategoria: Ljubljanan hotellit
  Lisätty: 03.08.14 Lähettäjä: TravelerWillem
 • Turisti-info laskuttaa ylimääräistä.

  Mm. postimerkeistä (merkissä kirjain, ei rahallista arvoa). Osta kustin polkaisemat merkit suosiolla postista, niin säästät itseäsi rahallisesti ja turisti-infon toimitsijoiden vihalta.

  Kohde: Ljubljana, Slovenia Kategoria: Ljubljanan vaarat ja ongelmat
  Lisätty: 17.07.14 Lähettäjä: TravelerWillem

Oletko käynyt Sloveniassa?

Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Sloveniassa

Kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

Oletko menossa Sloveniaan?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

ristoheikki

Kohde: Ljubljana
Ajankohta: Kesäkuu 01, 2007 - Heinäkuu 01, 2007
Kommentti: Vuokra-autolla mm.Postojna, Lipizza, Ilirska Bistrica, Lovran, Porec, Portoroz ja Koper.

tikanaria

Kohde: Portoroz
Ajankohta: Syyskuu 2013
Kommentti: Pikku paratiisi! Leppoisaa ja rauhallista. Siistiä, kaunista, toimivaa. Ihanan ihana paikka, johon on pakko palata.

tanneli

Kohde: Ljubljana
Ajankohta: Heinäkuu 29, 2012 - Elokuu 11, 2012

paulaliina

Kohde: Ljubljana
Ajankohta: Syyskuu 15, 2011 - Syyskuu 18, 2011
Kommentti: Kiinnostava kohde. Matkataan ystävien kanssa ;)

savel

Kohde: Slovenia
Ajankohta: Kesäkuu 25, 2007 - Kesäkuu 30, 2007
Kommentti: Perheen eka lomamatka! Kaikki nautittiin Ljubljanan vanhasta arkkitehtuurista ja kaupungin läpi virtaavan joen tuomasta tunnelmasta. Paikallinen ruoka on tavanomaista, jopa vähän suomalaista, joten kansainvälisiin ravintoloihin täytyy mennä jos haluaa jotain eksoottista syötävää. Ihastuttava Bledin järvi tuli tutuksi myös uiden, pehmoinen vesi kuin linnunmaitoa! Ja sen keskellä on pieni saari, missä on kirkko jossa turistit saa tapulikelloa soittaa. Välimeren rannan Portorozin yövalaistus on hämmentävän ihana, mutta uimarannasta eivät Välimeren sloveenit ymmärrä mitään. Kaikkialla oli pelkkää betonilaituria, tosin suunnittelivat hiekkarannan tekoa johonkin kohtaan. Liekö jo tehty... Slovenian hintataso on hiukan Suomen alla, mutta ei siis mitenkään halpa maa.

Oletko vieraillut Sloveniassa?

Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Sloveniasta

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Slovenia
Virallinen nimi: Slovenian tasavalta
Englanninkielinen nimi: Slovenia
Pääkaupunki: Ljubljana
Pinta-ala: 20 273 km²
Asukasluku (2005): 2 011 000
Suurimmat uskontokunnat: katolilaiset, ortodoksit, muslimit, protestantit
Itsenäistynyt vuonna: 1991
Viralliset kielet: sloveeni
Puhutuimmat kielet: sloveeni, serbokroatia, unkari
Englanninkielinen nimi: Slovenia
Etäisyys Helsingistä: 1700 km
Lentoaika-arvio:[1] 2h 20min
Rahayksikkö: euro
Valuuttakurssi (1 EUR): 1 EUR

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke (virallinen): GMT +1
Aikavyöhyke (kesäaika): GMT +2
Aikaero Suomeen: -1

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: C  F  
Jännite ja taajuus: 230 V, 50 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +386
Yleinen hätänumero: 112
Ambulanssi: 112
Palokunta: 113
Poliisi: 112

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Slovenia
Englanninkielinen Wikipedia: Slovenia
Suomenkielinen Wikipedia: Slovenia
Ulkoministeriön matkustustiedote: Slovenia
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Slovenia
Pieni hetki, sivua ladataan.