Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Slovakia

lennot

alk. 200 €
Etsi lennot

valmismatkat

Etsi valmismatkat

Valmismatkoja Slovakiaan

Seuraavat matkatoimistot järjestävät Slovakian valmismatkoja:

Matkakohteita Slovakiassa

 • Gourmet ja viini.

  Hotelli: Hotel Matysak

  Hotel Matyšák on kohtuullisen lähellä juna-asemaa joskin toisella puolella 'kommunistisia liikennejärjestelyitä'. Hotelli sisältää, tai ainakin sisälsi, gourmet ravintolan ja on erikoistunut alueen viineihin. Hotelli on tasoltaan erinomainen, mutta tarjoilut ovat huomattavan hinnakkaita.

  Kohde: Bratislava, Slovakia Kategoria: Bratislavan hotellit
  Lisätty: 03.08.14 Lähettäjä: TravelerWillem
 • Historiallista ja viiniä.

  Bratislavassa on muutakin nähtävää, mutta junalla kulkeville helpoin kohde nähtäväksi on vanhakaupunki. Paikka on aika pieni ja sen voi helposti kävellä parissa tunnissa kolkasta kolkkaan. Lähiseudulla on tarjolla muun muassa viinikohteita.

  Kohde: Bratislava, Slovakia Kategoria: Bratislavan nähtävyydet
  Lisätty: 03.08.14 Lähettäjä: TravelerWillem
 • 'Talo tarjoaa' sekä tupakoiminen juna-asemilla.

  Sama ongelma kuin Tsekissä. Jos talo tarjoaa jotain (esim. alkoholia) mitä et ole tilannut, se ei ole ilmaista. Erityisesti 'etniset' ravintolat kunnostautuvat tässä. Juna-asemalla tupakointi ei ole laillista, ainakaan asemalaiturilla, kuten eräs TW jäsen sai kokea. Kieltomerkit ovat suurinpiirtein postimerkin kokoisia.

  Kohde: Bratislava, Slovakia Kategoria: Bratislavan vaarat ja ongelmat
  Lisätty: 17.07.14 Lähettäjä: TravelerWillem
 • bussit ja taksi

  Me lensimme Itävaltaan josta otimme bussin Bratislavaan. Aikuisen bussimatka maksoi 7.70, Nuoren 6.90. (Slovakiassa alle 26vuotias menee vielä nuorisolipulla!) Bussilippu kannattaa varata/ ostaa etukäteen. Varaaminen onnistui kätevästi sähköpostilla ja lipun lunastimme lentokentältä bussifirman tiskiltä. Meillä bussikuski otti viimeisenä kyytin ne matkustajat joilla ei ollut lippua varattuna (maksoivat käteisellä kuskille) Pahimmassa tapauksessa ei siis pääse kyytiin ilman etukäteen ostettua lippua. Turisteilta bussikuski veloitti euron isosta matkalaukusta, paikalliset eivät näyttäneet maksavan mitään. Kuittia ei tästä tietenkään saa, joten kuski keksinee summia omasta päästä, Bratislavan sisäinen liikenne on todella helppo. Lippu ostetaan oranssista automaatista, joita löytyy melkein joka pysäkiltä. Tunnin voimassa oleva lippu maksaa 90 senttiä. (Automaatteihin käy vain kolikot) Jokaisessa bussissa ja ratikassa on näyttö jossa lukee seuraavan pysäkin nimi. Taxi on halve...  Lisää...

  Me lensimme Itävaltaan josta otimme bussin Bratislavaan. Aikuisen bussimatka maksoi 7.70, Nuoren 6.90. (Slovakiassa alle 26vuotias menee vielä nuorisolipulla!) Bussilippu kannattaa varata/ ostaa etukäteen. Varaaminen onnistui kätevästi sähköpostilla ja lipun lunastimme lentokentältä bussifirman tiskiltä. Meillä bussikuski otti viimeisenä kyytin ne matkustajat joilla ei ollut lippua varattuna (maksoivat käteisellä kuskille) Pahimmassa tapauksessa ei siis pääse kyytiin ilman etukäteen ostettua lippua. Turisteilta bussikuski veloitti euron isosta matkalaukusta, paikalliset eivät näyttäneet maksavan mitään. Kuittia ei tästä tietenkään saa, joten kuski keksinee summia omasta päästä, Bratislavan sisäinen liikenne on todella helppo. Lippu ostetaan oranssista automaatista, joita löytyy melkein joka pysäkiltä. Tunnin voimassa oleva lippu maksaa 90 senttiä. (Automaatteihin käy vain kolikot) Jokaisessa bussissa ja ratikassa on näyttö jossa lukee seuraavan pysäkin nimi. Taxi on halvempi jos sen tilaa etukäteen. Myös sijainti vaikuttaa hintaan, kuskit nostavat hintaa turistikohteiden lähellä. Kannattaa ottaa vain sellaisia takseja jossa lukee ovessa firman nimi ja puhelinnumero, heidän on pakko antaa matkasta kuitti. Ns. pimeitä takseja on paljon (katolla vain kyltti TAXI) ja kuulemma niissä mittari juoksee kokoajan. Taksin kyytiin mennessä kannattaa tarkistaa mistä summasta veloitus alkaa.

  Kohde: Bratislava, Slovakia Kategoria: Bratislavan lennot & liikenne
  Lisätty: 11.07.13 Lähettäjä: Vieras
 • Shoppailu

  Bratislavassa on paljon isoja kauppakeskuksia, niissä hintataso on kuitenkin korkea. (Paljon ketjupaikkoja kuten H&M, Lindex joissa kansainväliset hinnat) Vaateostokset kannattaa tehdä keskustassa tai isoissa päivittäistavara kaupoissa (kuten Tesco, Carrefour) Itse ostin Tescosta kenkiä 5 euron hinnalla. Yksi missä kannattaa myös käydä on My Bratislava (Kamenne nam.1) se on 4 kerroksinen tavaratalo. (Valikoima kuin Stockmannilla.) Alennusmyynnistä voi löytää vaikka mitä. My Bratislavan takana on kirpputori jossa KAIKKI maksaa 99senttiä/ kappale. Suosittelen käymään! Myös bussiaseman yläkerrassa on edullisia vaatekauppoja. Kannattaa aina pitää käteistä mukana, pienissä kaupoissa ei yleensä käy kortti.

  Kohde: Bratislava, Slovakia Kategoria: Bratislavan ostokset
  Lisätty: 11.07.13 Lähettäjä: Vieras

Oletko käynyt Slovakiassa?

Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Slovakiassa

kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

Oletko menossa Slovakiaan?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

TravelerWillem

Kohde: Bratislava
Ajankohta: Tammikuu 2011
Kommentti: Rälläystä viinikohteessa. Yllättäen kalliimpi kuin naapurinsa Wien.

Saltstraumen

Kohde: Bratislava
Ajankohta: Syyskuu 08, 2011

myttyli

Kohde: Bratislava
Ajankohta: Elokuu, 2009

shooter

Kohde: Slovakia
Ajankohta: Heinäkuu, 2011

sariy

Kohde: Sturovo
Ajankohta: Maaliskuu 26, 2011
Kommentti: Molemmin puolen Tonavaa.

Oletko vieraillut Slovakiassa?

Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Slovakiasta

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Slovakia
Virallinen nimi: Slovakian tasavalta
Englanninkielinen nimi: Slovakia
Pääkaupunki: Bratislava
Pinta-ala: 49 035 km²
Asukasluku (2005): 5 431 000
Suurimmat uskontokunnat: katolilaiset, Slovakian evankeliset, ortodoksit, juutalaiset
Itsenäistynyt vuonna: 1993
Viralliset kielet: slovakki
Puhutuimmat kielet: slovakki, unkari, romani, tšekki, määri, sleesia, ruteeni, ukraina, venäjä
Englanninkielinen nimi: Slovakia
Etäisyys Helsingistä: 1327 km
Lentoaika-arvio:[1] 2h 0min
Rahayksikkö: euro
Valuuttakurssi (1 EUR): 1 EUR

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke (kesäaika): GMT +2
Aikavyöhyke (virallinen): GMT +1
Aikaero Suomeen: -1

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: C  E  
Jännite ja taajuus: 230 V, 50 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +421
Yleinen hätänumero: 112
Ambulanssi: 155
Palokunta: 150
Poliisi: 158

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Slovakia
Suomen suurlähetystö Slovakiassa
Englanninkielinen Wikipedia: Slovakia
Suomenkielinen Wikipedia: Slovakia
Ulkoministeriön matkustustiedote: Slovakia
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Slovakia
Pieni hetki, sivua ladataan.