Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Lyypekki

Matkakohteita Lyypekin lähellä

Suosittuja hotelleja Lyypekissä

 • Yleistä kuvausta Lyypekistä

  Lähdin työssäoppimaan Lyypekkiin tänä keväänä. Kaupunki on sopivan kokoinen ja eläväinen! Turisteja on paljon, eniten ruotsista, koska sieltä tulee halvat ryanairin lennot suoraan Lyypekin lentokentälle. Itse tulin Bremenin kautta, se oli aika yksinkertaista, koska suoraan Bremenin lentokentältä lähtee päivittäin monia busseja Hampurin bussiasemalle, josta juna-asemalle on matkaa n. 500m. Junia Hamburg - Lübeck välillä menee 30-60min välein. (tuolta voi tsekata aikatauluja http://www.verkehrsmittelvergleich.de/bahn) Sää on ollut superlämmin! +15-27C astetta joka päivä huhtikuusta lähtien. Välillä sataa, mutta tuuli on ihmeen lämmin. Travemündessa taas on aika viileä tuuli, mutta ehdottomasti käymisen arvoinen paikka! Busseja menee 15-30min välein Lübeck-Travemünde väliä ja maksaa 2.7€/suunta. Busseja kulkee muutenkin usein joka puolelle kaupunkia, joten hotellin voi ottaa kauempaakin. Jos ostaa asemalta esim. 6kpl lipun, jota vain näytetään kuskille bussiin mennessä (ja sitten ''lei...  Lisää...

  Lähdin työssäoppimaan Lyypekkiin tänä keväänä. Kaupunki on sopivan kokoinen ja eläväinen! Turisteja on paljon, eniten ruotsista, koska sieltä tulee halvat ryanairin lennot suoraan Lyypekin lentokentälle. Itse tulin Bremenin kautta, se oli aika yksinkertaista, koska suoraan Bremenin lentokentältä lähtee päivittäin monia busseja Hampurin bussiasemalle, josta juna-asemalle on matkaa n. 500m. Junia Hamburg - Lübeck välillä menee 30-60min välein. (tuolta voi tsekata aikatauluja http://www.verkehrsmittelvergleich.de/bahn) Sää on ollut superlämmin! +15-27C astetta joka päivä huhtikuusta lähtien. Välillä sataa, mutta tuuli on ihmeen lämmin. Travemündessa taas on aika viileä tuuli, mutta ehdottomasti käymisen arvoinen paikka! Busseja menee 15-30min välein Lübeck-Travemünde väliä ja maksaa 2.7€/suunta. Busseja kulkee muutenkin usein joka puolelle kaupunkia, joten hotellin voi ottaa kauempaakin. Jos ostaa asemalta esim. 6kpl lipun, jota vain näytetään kuskille bussiin mennessä (ja sitten ''leimataan'' punaisessa koneessa) säästää aika paljon rahaa, koska tarkastajat käy harvoin ja samaa bussilippua voi käyttää usein.. Ruoka on hyvin halpaa; lounaan saa 2-5€. Kanapihvi+ranskalaiset alle 4€ ja hampurilainen tiskiltä alle 50snt. Toki löytyy myös ''parempi laatuisia'' lounaspaikkoja joissa ruoka on keskihintaista (6-15€/annos). Kaljaa juodaan vaikka kuljettaisiin autolla. Se kuuluu kulttuuriin. Hanavettä ei yleensä juoda, enimmäkseen ostetaan mineraalivettä kaupoista. Ostoksia on helppo tehdä ydinkeskustassa, jossa on paljon kauppoja kaikenikäisille. Vaatekauppoja löytyy kymmeniä, myös laadukkaampia merkkiliikkeitä (mutta myös 2kpl H&M, New Yorker, Kult, C&A...). Kenkiä löytyy myös 3-15€ joka kadunkulmasta. Urheiluliikkeitä ja muita erikoisliikkeitä on myös muutama. Markkinoita ja toreja on viikottain ympäri kaupungin toriaukioita, mutta ne eivät ole kovin suuret, ellei ole kyseessä jokin tapahtuma. Visa Electron ei jostain syystä käy kaikissa kaupoissa, hyvin harvat kaupat hyväksyy edes Visan. Raha-automaatteja/pankkeja löytyy kuitenkin ympäri kaupunkia. Englantia ei myöskään osata kauhean hyvin kaikkialla, kannattaa opetella perussanat saksaksi.. Lyypekki on vanha Hansakaupunki, ja nähtävyyksiä on useita. Kirkkoja on tietääkseni peräti 7kpl pienen keskustan alueella. Rakennukset on tehty vanhanaikaiseen tyyliin ja julkisivut ovat upeita. Kirkoissa kannattaa vierailla, ja hakea turistikeskuksesta kartta (myös suomeksi 0.9€). Keskustaa ympäröivässä kanaalissa kulkee tunnin välein kiertoajeluveneet. Myös kiertoajelubusseja löytyy! Toivottavasti vinkit auttoivat!

  Kohde: Lyypekki, Saksa Kategoria: Lyypekin muita vinkkejä
  Lisätty: 13.05.11 Lähettäjä: Vieras
 • Automatkailijan valinta

  Hotelli: Hotel Zum Ratsherrn

  Hotel Zum Ratsherrn on mukava pieni levähdyspaikka aivan A1- moottoritien läheisyydessä, jossa huoneet yhdessä kerroksessa. Parhaimmassa tapauksessa voit pysäköidä auton vaikka oman takapihan viereen, josta on helppo käydä hakemassa niitä aina puuttuvia tavaroita. Myös koiran kanssa matkustavan valinta. Erittäin hyvä saksalainen aaminen. Sisäpihalla viihtyisä pieni pihviravintola, jossa todella maittava tarjonta. Huoneissa ei ole ilmastointia. Hyvä valinta euroopan turneelle.

  Kohde: Lyypekki, Saksa Kategoria: Lyypekin hotellit
  Lisätty: 09.01.11 Lähettäjä: Karhu-äiti
 • Vanha kaupunki

  Lyypekissä on kätevä käydä vaikka omalla autolla. Jätä auto parkkitaloon ja kävele vanhaan kaupunkiin. Kävimme useissa baareissa ja ravintoloissa syömässä ja juomassa. Henkilökohtaisesti sanottuna saksalainen olut on pahaa, mutta jos vehnäolutta on saatavana, kannattaa kokeilla. Vanhassa kaupungissa on myös kivoja kahviloita, joista saa erinomaista lattea ja kapuzzinoa.

  Kohde: Lyypekki, Saksa Kategoria: Lyypekin ravintolat ja baarit
  Lisätty: 24.01.09 Lähettäjä: minäolense

Oletko käynyt Lyypekissä?

Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Lyypekissä

Kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

Oletko menossa Lyypekkiin?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

Oletko vieraillut Lyypekissä?

Yksikään Napsun jäsen ei ole ilmoittanut käyneensä Lyypekissä. Oletko sinä vieraillut Lyypekissä? Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Lyypekistä

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Saksa
Etäisyys Helsingistä: 1109 km
Lentoaika-arvio:[1] 1h 40min
Rahayksikkö: euro
Valuuttakurssi (1 EUR): 1 EUR

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke (kesäaika): GMT +2
Aikavyöhyke (virallinen): GMT +1
Aikaero Suomeen: -1

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: C  F  
Jännite ja taajuus: 230 V, 50 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +49
Yleinen hätänumero: 112
Ambulanssi: 112
Palokunta: 112
Poliisi: 112

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Saksa
Suomen suurlähetystö Saksassa
Saksan suurlähetystö
Englanninkielinen Wikipedia: Lyypekki
Suomenkielinen Wikipedia: Lyypekki
Ulkoministeriön matkustustiedote: Saksa
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Lyypekki
Pieni hetki, sivua ladataan.