Berliini

lennot

alk. 107€
Etsi lennot

valmismatkat

alk. 285€
Etsi valmismatkat

Berliinin sääennuste

ma 22.4.

Lunta, Sadetta, Osittain pilvistä
6°C | -2°C
4 m/s

ti 23.4.

Osittain pilvistä
8°C | 0°C
2 m/s

ke 24.4.

Pilvistä
9°C | 2°C
2 m/s

to 25.4.

Lunta, Sadetta, Osittain pilvistä
11°C | 3°C
3 m/s

pe 26.4.

Osittain pilvistä
12°C | 3°C
4 m/s

la 27.4.

Osittain pilvistä
17°C | 6°C
4 m/s

Berliinin artikkelit

Berliinin hotellit

Matkakohteita Berliinin lähellä

 • Gluteeniton ja laktoositon

  Netistä löytyvät kertomukset saksalaisten suhtautumisesta erityisruokavalioon tuntuivat kovilta, mutta valitettavasti pitivät paikkansa. Hotelli Scandic Berlin Kurfürstendammille iso plussa GL aamupalasta, vaikka se olikin vaatimaton hintaansa nähden. Pääasia, että sai edes jotain. Tavaratalo Karstadin ravintolassa LeBuffet aasialaisella noutopisteellä sai valita aasialaista ruokaa, ja onneksi joka kerta löytyi myös sipuliton GL vaihtoehto (GL toteutui siis kaikissa). Eräässä pitseriassa luvattiin GL spagettiannos. Ensimmäinen tarjoilija valitsi listasta juuri sen sopivan. Seuraava tarjoilija sanoi, että se ei käy, vaihdetaan makaronin laatua ja jätetään lihapullat pois, sillä niissä on vehnäjauhoa. Luvassa oli siis yksinkertainen makaroni tomaattikastikkeessa. Pyysin siihen edes tonnikalaa, se luvattiin ja tulos näkyi myös hinnassa, joka nousi entisestään. Monissa kahviloissa ei ymmärretty lainkaan mitä GL tarkoittaa, vaikka käytin sanoja Gluten frei sekä laktose frei. ...  Lisää...

  Netistä löytyvät kertomukset saksalaisten suhtautumisesta erityisruokavalioon tuntuivat kovilta, mutta valitettavasti pitivät paikkansa. Hotelli Scandic Berlin Kurfürstendammille iso plussa GL aamupalasta, vaikka se olikin vaatimaton hintaansa nähden. Pääasia, että sai edes jotain. Tavaratalo Karstadin ravintolassa LeBuffet aasialaisella noutopisteellä sai valita aasialaista ruokaa, ja onneksi joka kerta löytyi myös sipuliton GL vaihtoehto (GL toteutui siis kaikissa). Eräässä pitseriassa luvattiin GL spagettiannos. Ensimmäinen tarjoilija valitsi listasta juuri sen sopivan. Seuraava tarjoilija sanoi, että se ei käy, vaihdetaan makaronin laatua ja jätetään lihapullat pois, sillä niissä on vehnäjauhoa. Luvassa oli siis yksinkertainen makaroni tomaattikastikkeessa. Pyysin siihen edes tonnikalaa, se luvattiin ja tulos näkyi myös hinnassa, joka nousi entisestään. Monissa kahviloissa ei ymmärretty lainkaan mitä GL tarkoittaa, vaikka käytin sanoja Gluten frei sekä laktose frei. Kahvimaito oli mitä sattui löytymään, ja leivoksia löytyi vain muille. Monet nettikirjoittajat suosittelivat aasialaista ruokaa. Vietnamilainen sopikin minulle hyvin. Myös kreetalainen Minotauros osasi suositella heidän listaltaan sopivia vaihtoehtoja. Erityisen hyvä palvelu oli intialaisessa Maharadjassa: Vain keitot olisivat olleet jauhotettuja MUTTA kaikissa karriruoissa oli sellainen määrä sipulia, että ne eivät olisi käyneet lainkaan. Ne olivat kyllä GL, mutta kun on näitä lisärajoituksia. Ravintola ei saanut meitä asiakkaikseen, mutta rehellisyydestä ja ystävällisyydestä kunniamaininta!

  Kohde: Berliini, Saksa Kategoria: Berliinin ravintolat ja baarit
  Lisätty: 09.08.17 Lähettäjä: JeppeT
 • ilmastointi osittain poissa käytöstä

  Hotelli: Scandic Berlin Kurfürstendamm

  Vastaanotto kertoi saapuessamme, että ilmastointi on koko hotellissa tilapäisesti rikki.Jouduimme viettämään ensimmäisen yömme huoneessa, joka oli kuin sauna, sillä ilmastointi oli kokonaan poissa toiminnasta. Kun ilmanvaihto on suunniteltu toimivaksi - ja kun se ei toiminut - huone myös haisi likaiselta ja pölyltä. Ikkunat oli pakko pitää auki, ja ulkoa kuului jatkuva voimakas liikenteen meteli. Päivällä pyysimme saada vaihtaa toiseen Scandic-hotelliin jäljellä olevien jo maksettujen öiden ajaksi - ja yllättäen meille löytyikin huone, jossa ilmastointi toimi. Päivittäinen siivous oli ahkeraa, mutta eiväthän siivoojat mahda mitään kuluneelle.kokolattiamatolle, joka on täynnä roiskeita. Gluteeniton, laktoositon aamiainen järjestyi. Erikoisruokavaliolaisia varten oli oma pikku jääkaappi, johon pyydettäessä tuotiin laktoositon voi, juusto ja pikku jukurtti, sekä leipärasia, jossa oli gluteenittomia ikisämpylöitä ja ikipaahtoleipää sekä mysliä. Tavallisista tiskeistä pystyi ot...  Lisää...

  Vastaanotto kertoi saapuessamme, että ilmastointi on koko hotellissa tilapäisesti rikki.Jouduimme viettämään ensimmäisen yömme huoneessa, joka oli kuin sauna, sillä ilmastointi oli kokonaan poissa toiminnasta. Kun ilmanvaihto on suunniteltu toimivaksi - ja kun se ei toiminut - huone myös haisi likaiselta ja pölyltä. Ikkunat oli pakko pitää auki, ja ulkoa kuului jatkuva voimakas liikenteen meteli. Päivällä pyysimme saada vaihtaa toiseen Scandic-hotelliin jäljellä olevien jo maksettujen öiden ajaksi - ja yllättäen meille löytyikin huone, jossa ilmastointi toimi. Päivittäinen siivous oli ahkeraa, mutta eiväthän siivoojat mahda mitään kuluneelle.kokolattiamatolle, joka on täynnä roiskeita. Gluteeniton, laktoositon aamiainen järjestyi. Erikoisruokavaliolaisia varten oli oma pikku jääkaappi, johon pyydettäessä tuotiin laktoositon voi, juusto ja pikku jukurtti, sekä leipärasia, jossa oli gluteenittomia ikisämpylöitä ja ikipaahtoleipää sekä mysliä. Tavallisista tiskeistä pystyi ottamaan ilmakuivatun kinkun, keitetyn munan, kurkun ja tomaatin. Samppanja oli jälleen aivan tarpeeton.

  Kohde: Berliini, Saksa Kategoria: Berliinin hotellit
  Lisätty: 09.08.17 Lähettäjä: JeppeT
 • vegaanivinkit berliiniin

  Berliinissä oli ihan helpointa syödä maidottomasti ja kasvisruokaa, siellä on ihan älytön määrä kaikkee vegejuttua. Oppaasta (http://www.tripsteri.fi/berliini/vegaani-kasvisruoka/) oli tosi paljon hyötyä, tykkäsin etenki aamupaloista ja kahviloista... Ja vinkkien vinkki oli kokeilla vegaanisia donitseja Kreuzbergissä!!!

  Kohde: Berliini, Saksa Kategoria: Berliinin ravintolat ja baarit
  Lisätty: 04.10.16 Lähettäjä: Vieras
 • hyvää pitsaa

  Trattoria Passione, Martin-Luther-Strasse 11, ylitti odotuksemme ruhtinaallisesti. Jaoimme puoliksi salaatin ja pitsan, ja kumpikin maistui niin, että päätimme käydä uudelleenkin. Toisella illallisella otimme annosruokaa, ja totesimme, että italialaisessa ravintolassa kannattaa syödä pitsaa.

  Kohde: Berliini, Saksa Kategoria: Berliinin ravintolat ja baarit
  Lisätty: 31.07.16 Lähettäjä: JeppeT
 • maittava illallinen

  Maassenstrassen kreetalainen ravintola Minotaurus on mukava illastamispaikka. Voi valita sisätilan tai katuterassin. Retsina on hyvää ja edullista ruokajuomaksi (6,50 e / puolikaslitra). Ruoka-annoksemme olivat maukkaat ja kohtuuhintaiset: kotopoulo-gemisto 13,50 e ja kalbsleber 13,50 e. Palvelu hyvin ystävällinen. Ainoa pikku miinus on veden hinta: kolmen vartin vesipullo 4,90 e.

  Kohde: Berliini, Saksa Kategoria: Berliinin ravintolat ja baarit
  Lisätty: 31.07.16 Lähettäjä: JeppeT

Oletko käynyt Berliinissä?

Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Berliinissä

Kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

Oletko menossa Berliiniin?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

Kajar

Kohde: Berliini
Ajankohta: Toukokuu 10, 2018 - Toukokuu 12, 2018

reissutytsy

Kohde: Berliini
Ajankohta: Tammikuu 13, 2017 - Tammikuu 16, 2017

heikkivayrynen

Kohde: Berliini
Ajankohta: Heinäkuu 25, 2016 - Heinäkuu 28, 2016

orava

Kohde: Berliini
Ajankohta: Lokakuu 16, 2015 - Lokakuu 19, 2015
Kommentti: Onnistunut viikonloppuloma.

jumppis

Kohde: Berliini
Ajankohta: Syyskuu 16, 2014 - Syyskuu 21, 2014
Kommentti: Kristina Cruises Pohjois-Saksan kierros
Matkakokemuksia:

Oletko vieraillut Berliinissä?

Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Berliinistä

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Saksa
Englanninkielinen nimi: Berlin
Etäisyys Helsingistä: 1107 km
Lentoaika-arvio:[1] 1h 40min
Rahayksikkö: euro
Valuuttakurssi (1 EUR): 1 EUR

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke (kesäaika): GMT +2
Aikavyöhyke (virallinen): GMT +1
Aikaero Suomeen: -1

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: C  F  
Jännite ja taajuus: 230 V, 50 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +49
Yleinen hätänumero: 112
Ambulanssi: 112
Palokunta: 112
Poliisi: 112

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Saksa
Suomen suurlähetystö Saksassa
Saksan suurlähetystö
Englanninkielinen Wikipedia: Berliini
Suomenkielinen Wikipedia: Berliini
Ulkoministeriön matkustustiedote: Saksa
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Berliini
Pieni hetki, sivua ladataan.