Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Sintra

lennot

alk. 180 €
Etsi lennot

Matkakohteita Sintran lähellä

Suosittuja hotelleja Sintrassa

  • Sintra on kaunis ja värikäs kaupunki

    Sintra kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Kaupunki sijaitsee noin 30 kilometriä Lissabonista luoteeseen. Elokuvissa kaupunkia on hyödynnetty upeana kuvauspaikkana. Monet turistit matkaavat Sintraan muun muassa Pena Palacen (vuorenhuipulla sijaitseva upea palatsi), Castelo dos Mourosin (maurien rakentama linnoitus 800-luvulta) tai Sintra-Cascaisin luonnonpuiston vuoksi. Jotkut sanovat Sintran olevan Portugalin romanttisin paikka. Ymmärrän heitä. Myös Palacio Nacional di Sintra (savupiippupalatsi) on suosittu nähtävyys. Kartionmuotoiset savupiiput ovat yksi sen erikoisuuksista. Päätimme mennä tutustumaan palatsiin.Mieleen painuvin huone oli keittiö. Se oli valtava. Seinät olivat edelleen tummat kaikesta ruoanlaiton savusta ja höyrystä. Voi vain kuvitella minkälaista työskentely siellä on ollut. Kuumaa, hikistä ja rankkaa. Palatsin huoneet ja käytävät olivat suuret ja mielenkiintoiset. Hieman kolkot ja pimeät, mutta kuitenkin kiehtovat. Sintralla on värikäs historia. Ja ...  Lisää...

    Sintra kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Kaupunki sijaitsee noin 30 kilometriä Lissabonista luoteeseen. Elokuvissa kaupunkia on hyödynnetty upeana kuvauspaikkana. Monet turistit matkaavat Sintraan muun muassa Pena Palacen (vuorenhuipulla sijaitseva upea palatsi), Castelo dos Mourosin (maurien rakentama linnoitus 800-luvulta) tai Sintra-Cascaisin luonnonpuiston vuoksi. Jotkut sanovat Sintran olevan Portugalin romanttisin paikka. Ymmärrän heitä. Myös Palacio Nacional di Sintra (savupiippupalatsi) on suosittu nähtävyys. Kartionmuotoiset savupiiput ovat yksi sen erikoisuuksista. Päätimme mennä tutustumaan palatsiin.Mieleen painuvin huone oli keittiö. Se oli valtava. Seinät olivat edelleen tummat kaikesta ruoanlaiton savusta ja höyrystä. Voi vain kuvitella minkälaista työskentely siellä on ollut. Kuumaa, hikistä ja rankkaa. Palatsin huoneet ja käytävät olivat suuret ja mielenkiintoiset. Hieman kolkot ja pimeät, mutta kuitenkin kiehtovat. Sintralla on värikäs historia. Ja Sintra itsessään on värikäs kaupunki. Monet kutsuvat sitä satulinnojen kaupungiksi. Talot nousevat vihreitä kukkuloita seuraten aikamoisiin korkeuksiin. Monessa talossa on jopa neljä kerrosta. Talojen värit vaihtelevat roosasta keltaiseen, sinisestä ruskeaan ja vihreästä valkoiseen. Linnojen tavoin talot huokuvat ajan patinaa ruosteellaan ja hilseilevällä maalillaan. Kaikessa vallitsee kuitenkin harmonia. Sintraa voi luonnehtia rauhalliseksi. Vaikka siellä pyörii turisti jos toinen. Pieniä kauppoja löytyy melkein jokaiselta pieneltä kujalta. Kahviloita ja ravintoloita on runsaasti. Sintra oli alun perin maurilainen kaupunki. Portugalin kuningas Alfonso I valtasi kaupungin vuonna 1147. Tämän jälkeen monet aristokraatit ja kuninkaat hoveineen ovat viettäneet kesänsä Sintrassa. Elämä palatsissa oli mielekästä. Leuto vuoristokeli viihdytti enemmän kuin kuuma kesähelle Lissabonissa. Äveriäs väki rakennutti upeita taloja Sintraan, eikä puutarhoistakaan ollut pulaa. Vapaa-aika kului tarinan mukaan bridgen parissa ja läheisellä merenrannalla sijaitsevalla hiekkarannalla (Praia Grande) oleskeluun. Samaisella rannalla, jolla me loikoilimme 850 vuotta myöhemmin.

    Kohde: Sintra, Portugali Kategoria: Sintran nähtävyydet
    Lisätty: 18.12.13 Lähettäjä: JHurmerinta

Oletko käynyt Sintrassa?

Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Sintrassa

Kysymyksiä Sintrasta

Kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

Aiemmin kysyttyä

Tästä kohteesta ei ole vielä kysymyksiä.

Oletko menossa Sintraan?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

JHurmerinta

Kohde: Sintra
Ajankohta: Heinäkuu 01, 2007 - Heinäkuu 08, 2007
Kommentti: Ennen matkustamista Portugaliin, olin kuullut ja lukenut Sintrasta. Elokuvissa kaupunkia on hyödynnetty upeana kuvauspaikkana. Sintra kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Kaupunki sijaitsee noin 30 kilometriä Lissabonista luoteeseen. Hotelliltamme Atlantin rannalla matkaa Sintraan oli alle 10 kilometriä.\r\n\r\nMonet turistit matkaavat Sintraan muun muassa Pena Palacen (vuorenhuipulla sijaitseva upea palatsi), Castelo dos Mourosin (maurien rakentama linnoitus 800-luvulta) tai Sintra-Cascaisin luonnonpuiston vuoksi. Jotkut sanovat Sintran olevan maan romanttisin paikka. Upea helmi. Myös Palacio Nacional di Sintra (savupiippupalatsi) on hyvin suosittu nähtävyys. Kartionmuotoiset savupiiput ovat yksi sen erikoisuuksista. Päätimme mennä tutustumaan palatsiin.\r\n\r\nMieleen painuvin huone oli keittiö. Se oli valtava. Seinät olivat edelleen tummat kaikesta ruoanlaiton savusta ja höyrystä. Voi vain kuvitella minkälaista työskentely siellä on ollut. Kuumaa, hikistä ja rankkaa. Palatsin huoneet ja käytävät olivat suuret ja mielenkiintoiset. Hieman kolkot ja pimeät, mutta kuitenkin kiehtovat.\r\n\r\nSintralla on värikäs historia. Ja Sintra itsessään on värikäs kaupunki. Monet kutsuvat sitä satulinnojen kaupungiksi. Talot nousevat vihreitä kukkuloita seuraten aikamoisiin korkeuksiin. Monessa talossa on jopa neljä kerrosta. Talojen värit vaihtelevat roosasta keltaiseen, sinisestä ruskeaan ja vihreästä valkoiseen. Linnojen tavoin talot huokuvat ajan patinaa ruosteellaan ja hilseilevällä maalillaan. Kaikessa vallitsee kuitenkin harmonia. Kaupunkia voi luonnehtia rauhalliseksi. Vaikka siellä pyörii turisti jos toinen.\r\n\r\nSintra oli alun perin maurilainen kaupunki. Portugalin kuningas Alfonso I valtasi kaupungin vuonna 1147. Tämän jälkeen monet aristokraatit ja kuninkaat hoveineen ovat viettäneet kesänsä Sintrassa. Elämä palatsissa oli mielekästä. Leuto vuoristokeli viihdytti enemmän kuin kuuma kesähelle Lissabonissa. Äveriäs väki rakennutti upeita taloja Sintraan, eikä puutarhoistakaan ollut pulaa. Vapaa-aika kului tarinan mukaan bridgen parissa ja läheisellä merenrannalla sijaitsevalla hiekkarannalla oleskeluun. Samaisella rannalla, jolla me loikoilimme 800 vuotta myöhemmin.

Oletko vieraillut Sintrassa?

Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Sintrasta

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Portugali
Englanninkielinen nimi: Sintra
Etäisyys Helsingistä: 3368 km
Lentoaika-arvio:[1] 4h 20min
Rahayksikkö: euro
Valuuttakurssi (1 EUR): 1 EUR

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke (kesäaika): GMT +1
Aikavyöhyke (virallinen): GMT +0
Aikaero Suomeen: -2

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: C  F  
Jännite ja taajuus: 220 V, 50 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +351
Yleinen hätänumero: 112
Ambulanssi: 112
Palokunta: 112
Poliisi: 112

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Portugali
Suomen suurlähetystö Portugalissa
Englanninkielinen Wikipedia: Sintra
Suomenkielinen Wikipedia: Sintra
Ulkoministeriön matkustustiedote: Portugali
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Sintra
Pieni hetki, sivua ladataan.