Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Algarve

Algarven sääennuste

to 13.8.

Selkeää päivän aikana.
29°C | 16°C
4 m/s

pe 14.8.

Selkeää päivän aikana.
28°C | 15°C
5 m/s

la 15.8.

Selkeää päivän aikana.
26°C | 16°C
5 m/s

su 16.8.

Selkeää päivän aikana.
26°C | 16°C
5 m/s

ma 17.8.

Selkeää päivän aikana.
29°C | 18°C
5 m/s

ti 18.8.

Selkeää päivän aikana.
31°C | 18°C
5 m/s

Valmismatkoja Algarveen

Seuraavat matkatoimistot järjestävät Algarven valmismatkoja:

Matkakohteita Algarvessa

Matkakohteita Algarven lähellä

Suosittuja hotelleja Algarvessa

 • Matkalla Euroopassa, Alvor Portugali

  Aurinkoinen camping lähellä kylän keskustaa. Olemme olleet viikon ja ollaan vielä ainakin toinen. Näin talviaikaan täällä on hyvin rauhallista. Nyt (helmikuun 24) kulunut viikko on ollut mukavan kesäinen. Omatoimimatkailijalle aiheuttaa haastetta, opasteiden tulkkaus. Esimerkiksi marketti on kulman takana, mutta mikään ei viittaa siihen. Paitsi Portugalilainen nimi, Pingo Doce. Paikallinen rautakauppias opasti meitä sinne ystävällisesti, koska hänellä ei ollut auto-shampoota. Hyvää palvelua olemme saaneet kaikissa liikkeissä ja ravintoloissa joissa olemme asioineet. Osa liikeistä on talvilomalla, näyttäis availevan maaliskuun puolella. Hintataso on korkeempi kuin Espanjassa, mutta huomattavasti alempi Suomeen verrattuna. Lounas menu;10 - 15,-€, illallinen 20 - 30,-€; juomineen. Kahvi 1,20, olut 1,20 - 2,- kaupassa 0,49. Viinit alk. 1,45/ pullo.

  Kohde: Alvor, Portugali Kategoria: Alvorin muita vinkkejä
  Lisätty: 24.02.17 Lähettäjä: Vieras
 • Siisti ja monipuolinen

  Reissasimme kaksi viikkoa Portugalin rannikkoa vuokra autolla. Vilamoura oli paras niistä paikoista ja kaupungeista, joihin voisi jäädä talvehtimaan. Se ei ole pelkkä rantakohde tai pelkästään ökyvenesatama. Vilamourassa on hienostopuoli eli turistipuoli upeine kauppoineen, hienoine venesatamineen ja upeine ruokapaikkoineen. Hintataso sama kuin Suomessa. Muutaman kilometrin päässä on sitten paikallinen kaupunginosa. Siellä on tavalliset lounasvaarit ja upea hiekkaranta leveine bulevardeineen. Suosittelen paikkaa. Vilamourassa on paljon golfin harrastajia. Upeat kentät ja palvelut. Kaupunki on siisti ja istutukset kauniita. Täältä on myös lyhyt matka mm. Faroon, Albufeiraan yms.

  Kohde: Vilamoura, Portugali Kategoria: Vilamouran nähtävyydet
  Lisätty: 20.12.15 Lähettäjä: Vieras
 • Algarve Mor

  Hotelli: Algarve Mor

  Algarve Mor oli hyvä hotelli, vaikkakaan siinä ei (ainakaan vuonna 2009) ollut ilmastointia... Ei myöskään aamupalaa, jota emme kyllä tarvinneetkaan. Mutta löytyi siis kunnon liedet, jääkaapit ja keittövermeet jne. jne. Erityisen hieno juttu oli uima-allasalue. Se ei ollut iso, mutta aurinkoinen ja suojaisa. Itse paikkana Praia da Rocha ei ollut ihan niin kummonen kun aattelin... Turisteja liikaa liian pienellä alueella, ruokapaikkoja vähän liikaakin, osassa yritettiin huijata. Osassa ei osattu englantia. Huumekauppiaita ja krääsänkaupustelijoihin törmäsi väh. kerran kaksi päivässä, lähtivät tosin kiireesti lipettiin kun vihjasi poliisista. Mutta turvallista oli. Hienointa olivat rannat, kalliot jotka olivat todella hienoja! Alvoriin oli aika lyhyt matka, taksilla maksoi n. 10euroo.(v.2009). Ja se oli paljon kivempi, hiljasempi... Jos ei vaadi kuin aurinkoa, hiekkaa ja merta niin paikka on sopiva. Kulttuurinnälkäiselle se oikein sovi... Ps. toukokuu- kesäkuun alku, s...  Lisää...

  Algarve Mor oli hyvä hotelli, vaikkakaan siinä ei (ainakaan vuonna 2009) ollut ilmastointia... Ei myöskään aamupalaa, jota emme kyllä tarvinneetkaan. Mutta löytyi siis kunnon liedet, jääkaapit ja keittövermeet jne. jne. Erityisen hieno juttu oli uima-allasalue. Se ei ollut iso, mutta aurinkoinen ja suojaisa. Itse paikkana Praia da Rocha ei ollut ihan niin kummonen kun aattelin... Turisteja liikaa liian pienellä alueella, ruokapaikkoja vähän liikaakin, osassa yritettiin huijata. Osassa ei osattu englantia. Huumekauppiaita ja krääsänkaupustelijoihin törmäsi väh. kerran kaksi päivässä, lähtivät tosin kiireesti lipettiin kun vihjasi poliisista. Mutta turvallista oli. Hienointa olivat rannat, kalliot jotka olivat todella hienoja! Alvoriin oli aika lyhyt matka, taksilla maksoi n. 10euroo.(v.2009). Ja se oli paljon kivempi, hiljasempi... Jos ei vaadi kuin aurinkoa, hiekkaa ja merta niin paikka on sopiva. Kulttuurinnälkäiselle se oikein sovi... Ps. toukokuu- kesäkuun alku, sekä elokuun loppupuoli ovat parhainta aikaa käydä, luulisin. Heinäkuussa paikka oli täpötäynnä.(paikallisten lomat!)

  Kohde: Praia da Rocha, Portugali Kategoria: Praia da Rochan hotellit
  Lisätty: 20.11.14 Lähettäjä: Vieras
 • Keskeinen sijainti on etu

  Hotelli: Hotel da Aldeia

  Hotelli on hieman jo rempan tarpeessa, mutta muutamat asiat oli tosi hyvin: sijanti aivan lyömätön vilkkaan ostos- ja ravintolakadun varrella. Koska huoneemme oli kuitenkin sisäpihalle eli uima-altaalle päin, ei disko- tai muu jumputus haitannut ollenkaan. Perusasiat toimi: vessa, bidee, ilmastointi, lämmin vesi, päivittäinen siivous, hyvä parveke, kaksi uima-allasta. Hiustenkuivaajaa kaipasin, kun en ottanut omaa mukaan . Taksikyyti tosi halpaa, vaikka polttoaineet oli samoissa hintalukemissa kuin meilläkin. Aamiainen oli melko perussettiä, ei nyt aivan kotimaan tasoa, mutta pärjäsi hyvin iltapäivään. Jonkin verran ihmetytti kun tarjolla ei ollut mitään vihannespuolta ja hedelmätkin oli aina säilyke-sellaisia. Erityisesti on mainittava että tyrkytyskulttuuria ei ollut ollenkaan kaupoissa, sait rauhassa katsella ja ostaa tai olla ostamatta, kukaan ei tyrkyttänyt eikä houkutellut. Mikä ihana rauha!

  Kohde: Albufeira, Portugali Kategoria: Albufeiran hotellit
  Lisätty: 04.10.12 Lähettäjä: Vieras
 • Rantaa ja aurinkoa mutta ei nähtävyyksiä

  Vilamourassa on itse asiassa ainoa nähtävyys purjehdussatama. Upeita paatteja kylki kyljessä. Meri on toinen nähtävyys ja Vilamoura rantamesta on siisti , kauniit istutukset jne, mutta aivan tyypillinen rantamesta eli ei mitään katseltavaa. Purjehdussataman pikkulahtea ympäröivät baarit ja pikkuravintolat, joista suuri osa on ulkomaalaisia. Portugalia paikassa ei kuule juuri lainkaan. Siis aivan tyypillinen rantakohde sellaisille jotka viihtyvät uima-altaalla tai rannalla, muita nähtävyyksiä ei ole Vilamourassa. Siis rantapaikkana ok, mutta ei edes lähistöllä ole mitään erityistä nähtävää. Koko Algarven aurinkorannikko on melkein vain rantoja, hotelleja ja baareja. Kunnon nähtävää Sevilassa , Espanjassa jonne on matkaa tai Lissabonissa mihin on 300 km. Nöhtövyyksien vuoksi ei Algarveen kannata mennä eikä kukaan mene Espajan aurinkorannoillekaan nähtävyyksiä hakemaan. Ettei tule pettymyksiä. Jos rantalomalle haluat, lähde Vilamouraan tai mihin tahansa Algarvessa, rannat ovat aina hyvät....  Lisää...

  Vilamourassa on itse asiassa ainoa nähtävyys purjehdussatama. Upeita paatteja kylki kyljessä. Meri on toinen nähtävyys ja Vilamoura rantamesta on siisti , kauniit istutukset jne, mutta aivan tyypillinen rantamesta eli ei mitään katseltavaa. Purjehdussataman pikkulahtea ympäröivät baarit ja pikkuravintolat, joista suuri osa on ulkomaalaisia. Portugalia paikassa ei kuule juuri lainkaan. Siis aivan tyypillinen rantakohde sellaisille jotka viihtyvät uima-altaalla tai rannalla, muita nähtävyyksiä ei ole Vilamourassa. Siis rantapaikkana ok, mutta ei edes lähistöllä ole mitään erityistä nähtävää. Koko Algarven aurinkorannikko on melkein vain rantoja, hotelleja ja baareja. Kunnon nähtävää Sevilassa , Espanjassa jonne on matkaa tai Lissabonissa mihin on 300 km. Nöhtövyyksien vuoksi ei Algarveen kannata mennä eikä kukaan mene Espajan aurinkorannoillekaan nähtävyyksiä hakemaan. Ettei tule pettymyksiä. Jos rantalomalle haluat, lähde Vilamouraan tai mihin tahansa Algarvessa, rannat ovat aina hyvät.

  Kohde: Vilamoura, Portugali Kategoria: Vilamouran nähtävyydet
  Lisätty: 16.07.11 Lähettäjä: karisa

Oletko käynyt Algarvessa?

Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Algarvessa

Kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

Oletko menossa Algarveen?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

maarityp

Kohde: Praia da Rocha
Ajankohta: Syyskuu 06, 2009 - Syyskuu 13, 2009
Kommentti: Todella hieno paikka, parhaat hiekkarannat, historiaa (esim. Silves) ja fiksut katu- ym.kauppiaat (ei hihaantarttujia). Hotelli oli Presidente.

tinttilii

Kohde: Albufeira
Ajankohta: Heinäkuu 05, 2011 - Heinäkuu 12, 2011

Jade

Kohde: Albufeira
Ajankohta: Syyskuu 17, 2006 - Syyskuu 23, 2006

Hrafndis

Kohde: Vilamoura
Ajankohta: Toukokuu 29, 2010

Hrafndis

Kohde: Albufeira
Ajankohta: Toukokuu 25, 2010 - Kesäkuu 01, 2010

Oletko vieraillut Algarvessa?

Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Algarvesta

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Portugali
Englanninkielinen nimi: Algarve
Etäisyys Helsingistä: 3480 km
Lentoaika-arvio:[1] 4h 30min
Rahayksikkö: euro
Valuuttakurssi (1 EUR): 1 EUR

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke (kesäaika): GMT +1
Aikavyöhyke (virallinen): GMT +0
Aikaero Suomeen: -2

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: C  F  
Jännite ja taajuus: 220 V, 50 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +351
Yleinen hätänumero: 112
Ambulanssi: 112
Palokunta: 112
Poliisi: 112

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Portugali
Suomen suurlähetystö Portugalissa
Englanninkielinen Wikipedia: Algarve
Suomenkielinen Wikipedia: Algarve
Ulkoministeriön matkustustiedote: Portugali
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Algarve
Pieni hetki, sivua ladataan.