Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Jäämeri

 • Moto2008

  Lähdimme mieheni kanssa yks`kaks yllättäen kiertämään Pohjois-Norja Nuorgamista ylöspäin ja Kilpisjärveltä takas Suomen puolelle...moottoripyörällä. Kyllähän moni on matkan taittanut moottoripyörillä mutta sen enempää varautuen matkaan eli lämpimää vaatetta päälle ym. hankintaa mukaan ottaen me "hullut" taitoimme lenkin 2:ssa päivässä,yhden yön olimme Altassa yötä. Mahtavia,karuja maisemia,niiden keskellä tunsi itsensä aika pieneksi...Lähtisimme kyllä uudelleenkin mutta paremmin varustautuneena:)

  Kohde: Jäämeri, Norja Kategoria: Jäämeren nähtävyydet
  Lisätty: 28.09.08 Lähettäjä: Vieras
 • Elämyksiä ja karun kaunista maisemaa

  Jäämeren rannikko Norjassa Grense Jakobelvistä (Venäjän rajalta) Skibotniin on näkemisen arvoinen. Sää vain on kesälläkin ylensä kylmä - mutta olemme olleet sellaisenakin kesänä (1988) , että oli +30 kaksi viikkoa ja se oli jotain... Muina kesinä on ollut vain muutamia päiviä hellettä, mutta jos vain on poutaa ja näkyvyys hyvä - se riittää. Maisemat ovat henkeäsalpaavat, ei liian jyrkkää mutta mahtavaa! Tilaa riittää.Kalastella saa meressä ilman lupia paitsi makeiden vesien suistoissa - ja yleensä siellä on saanutkin seitiä ja turskaa, vaikkakin kalakanta on vähentynyt 2000 luvulla. Rinteillä vaeltelu on ihan eri luokkaa kuin kotimaan tuntureilla. Mutta telttailemaan emme kehoita - ellei säätiedotus lupaa varmasti sitä 2 viikon hellejaksoa. Päätieltä kannattaa tehdä puikkaisuja rantakyliin. Olemme harrastaneet Jäämeren matkailua (asuntovaunulla) jo vuodesta 1979 joka kesä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta ja jatketaan perinnettä niin kauan kuin tossu liikkuu ja ajolupa säilyy. ...  Lisää...

  Jäämeren rannikko Norjassa Grense Jakobelvistä (Venäjän rajalta) Skibotniin on näkemisen arvoinen. Sää vain on kesälläkin ylensä kylmä - mutta olemme olleet sellaisenakin kesänä (1988) , että oli +30 kaksi viikkoa ja se oli jotain... Muina kesinä on ollut vain muutamia päiviä hellettä, mutta jos vain on poutaa ja näkyvyys hyvä - se riittää. Maisemat ovat henkeäsalpaavat, ei liian jyrkkää mutta mahtavaa! Tilaa riittää.Kalastella saa meressä ilman lupia paitsi makeiden vesien suistoissa - ja yleensä siellä on saanutkin seitiä ja turskaa, vaikkakin kalakanta on vähentynyt 2000 luvulla. Rinteillä vaeltelu on ihan eri luokkaa kuin kotimaan tuntureilla. Mutta telttailemaan emme kehoita - ellei säätiedotus lupaa varmasti sitä 2 viikon hellejaksoa. Päätieltä kannattaa tehdä puikkaisuja rantakyliin. Olemme harrastaneet Jäämeren matkailua (asuntovaunulla) jo vuodesta 1979 joka kesä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta ja jatketaan perinnettä niin kauan kuin tossu liikkuu ja ajolupa säilyy. Emme lupaa, etteä kaikki tykkäävät, mutta kannatta tutustua, eikä luovuttaa, jos heti eka kerralla säät menee myttyyn. Ainoa paha miinus on Norjan hintataso, tarpeellinen mukaan kotoa!!!

  Kohde: Jäämeri, Norja Kategoria: Jäämeren nähtävyydet
  Lisätty: 23.09.08 Lähettäjä: Vieras
 • hämäriä muistoja

  muistan jäämerestä vähän - siksi olenkin sinne tänä kesänä menossa. 70 -luvulla kävimme paljon lapissa ja tulihan sitä jäämerelläkin käytyä. muistikuvani ovat kylmä vesi, paljon kiviä rannassa sekä matkalta tunneleita ja lampaita tiellä. mahtaako enää mikään muistikuva osua kohdilleen kun aikuisena näkee? pian sen saa tietää ja kerron tarkemmin sitten ;)

  Kohde: Jäämeri, Norja Kategoria: Jäämeren nähtävyydet
  Lisätty: 05.06.08 Lähettäjä: Matkaaja70

Oletko käynyt Jäämeressä?

Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Jäämeressä

Kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

Oletko menossa Jäämereen?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

helmi66

Kohde: Jäämeri
Ajankohta: Kesäkuu 2013

Merkillinennainen

Kohde: Jäämeri
Ajankohta: Heinäkuu, 2008
Kommentti: Itäisen Suomen kautta Ruotsin läpi Norjaa alas ja Ruotsia ylös.

karhari

Kohde: Jäämeri
Ajankohta: 1997

tuupu

Kohde: Jäämeri
Ajankohta: Toukokuu, 2008
Kommentti: Jälleen pohjoisen reissun yhteydessä Norjaan. Nyt suuntana oli Tanan kautta, Tenovuon sivuitse upeiden tuntureiden yli Bodsjyrtiin (ei oikeinkirjoitu takuuta), Aivan uskomaton reissu, tuntureilla tuli ihan epätodellinen tunne, kun ei tiennyt missä maa loppu ja taivas alkaa.

tuupu

Kohde: Jäämeri
Ajankohta: Lokakuu, 2004
Kommentti: Lomailimme Utsjoella ja samassa yhteydessä kävimme Norjan puolella Jäämeren "kierto ajelulla". Suuntasimme lähinnä "Lintukallioiden kautta" Vesisaareen. Äärettömän hienot maisemat ja vaikka syksy oli pohjoisen sijainnin huomioiden pitkää, sattuivat säät suosimaan meitä.

Oletko vieraillut Jäämeressä?

Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Jäämerestä

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Norja
Etäisyys Helsingistä: 3471 km
Lentoaika-arvio:[1] 4h 30min
Rahayksikkö: Norjan kruunu
Valuuttakurssi (1 EUR): 10,64 NOK

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikaero Suomeen: Ei tiedossa.

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: C  F  
Jännite ja taajuus: 230 V, 50 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +47
Yleinen hätänumero: 112
Ambulanssi: 113
Palokunta: 110
Poliisi: 112

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Norja
Suomen suurlähetystö Norjassa
Norjan suurlähetystö
Englanninkielinen Wikipedia: Jäämeri
Suomenkielinen Wikipedia: Jäämeri
Ulkoministeriön matkustustiedote: Norja
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Jäämeri
Pieni hetki, sivua ladataan.