Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Luxemburg

lennot

alk. 181 €
Etsi lennot
 • Chi-Chi's Meksikolainen ravintola

  Täältä saa parhaat margaritat ja talon drinkit, siis oikeasti marjaisat/hedelmäiset! Ruokalista perinteinen meksikolaisen ravintolan menu. Henk. koht. testinä Cowboy Ribeye Steak; nälkä lähti mutta kypsyysasteeksi kannattaa valita medium (muuten on kuivaa ja sitkeää) sekä Quesadilla Fajitas kanalla; aivan loistava annos pikkunälkään tai alkupalaksi! Sopivan kokoinen annos ennen esim. kaupunkikierrosta tai shoppailua. Hyvällä paikalla keskellä vanhaa kaupunkia vilkkaan torin laidalla. Nettisivut: http://www.chi-chis.lu/bienvenido/

  Kohde: Luxemburg Kategoria: Luxemburgin ravintolat ja baarit
  Lisätty: 29.10.12 Lähettäjä: Enpuske
 • Paikallisbussit

  Busseilla pääsee matkustamaan ilmaiseksi, kukaan ei oletakaan että maksat matkasta jotain. Bussin tullessa pysäkille, voit nousta kyytiin mistä tahansa ovesta. Jos haluat maksaa, on lipun hinta vaivaiset 1,5€. Tarkastusmaksut hipovat pilviä ja ne lukevat bussin ikkunassa mutta enpä ainakaan minä nähnyt tarkastajia viikon aikana.. Bussikuskit eivät juurikaan osaa englantia, ennemmin saksaa tai ranskaa.

  Kohde: Luxemburg Kategoria: Luxemburgin lennot & liikenne
  Lisätty: 07.10.12 Lähettäjä: Enpuske
 • Pikku soppi lähellä rautatieasemaa

  Hotelli: Hotel Bristol

  Sijaitsee ihan rautatieaseman liepeillä. Alue on hieman levotonta etenkin yöaikaan. Mukava henkilökunta. Huone iso mutta käytävät tosi ahtaat ja haisi tupakalle. Yhteissuhkussa vesi roiskui kopista ulos eikä kopin ulkopuolella ollut lattiakaivoa, joten vesi meni käytävälle. Vessapaperia oli yksi rulla. TV todella pieni! Aamupalalla "oikeaa kahvia" eikä mitään pikakahveja. Ihan ok ja halpa.

  Kohde: Luxemburg Kategoria: Luxemburgin hotellit
  Lisätty: 07.10.12 Lähettäjä: Enpuske
 • Vilkas nuorten hostelli

  Hotelli: Luxembourg City-Hostel

  Saavuimme hostelliin ma-ti yönä melkoisen seikkailun ja eksymisten jälkeen, kaupungilla kun ei liikkunut KETÄÄN keneltä olisi voinut kysyä neuvoa kun kartta petti. Respassa meidät otti vastaan kaksi keski-ikäistä miestä, jotka eivät puhuneet sanaakaan englantia. Ranska, portugali, espanja, leetse ja saksa kyllä sujui.. Viitomakielen ja huumorin avulla saimme ovikortin ja hiivimme yhteishuoneseen 3 muun matkaajan vedellessä hirsiä. Iltapäivällä siivoja (joka ei myöskään puhunut englantia) tul herättämään ja saimme selville että meidän olisi pitänyt vaihtaa huonetta. Tätä ei respan ukot osanneet meille yöllä selittää.. Yleisesti hostelli oli ihan jees, siisti jne. mutta englantia siellä ei kyllä osattu niin hyvin kuin mitä kansainväliseltä nuorten hostellilta odotin. Suihkusta ei tullut lämmintä vettä eikä ilmastointia ollut. Onneksemme huone oli varjon puolella ja yläosastaan aukevalla ikkunalla saatin vähän ilma kiertämään. Aamupala oli varsin yksinkertainen mutta jotain lisukkeita ol...  Lisää...

  Saavuimme hostelliin ma-ti yönä melkoisen seikkailun ja eksymisten jälkeen, kaupungilla kun ei liikkunut KETÄÄN keneltä olisi voinut kysyä neuvoa kun kartta petti. Respassa meidät otti vastaan kaksi keski-ikäistä miestä, jotka eivät puhuneet sanaakaan englantia. Ranska, portugali, espanja, leetse ja saksa kyllä sujui.. Viitomakielen ja huumorin avulla saimme ovikortin ja hiivimme yhteishuoneseen 3 muun matkaajan vedellessä hirsiä. Iltapäivällä siivoja (joka ei myöskään puhunut englantia) tul herättämään ja saimme selville että meidän olisi pitänyt vaihtaa huonetta. Tätä ei respan ukot osanneet meille yöllä selittää.. Yleisesti hostelli oli ihan jees, siisti jne. mutta englantia siellä ei kyllä osattu niin hyvin kuin mitä kansainväliseltä nuorten hostellilta odotin. Suihkusta ei tullut lämmintä vettä eikä ilmastointia ollut. Onneksemme huone oli varjon puolella ja yläosastaan aukevalla ikkunalla saatin vähän ilma kiertämään. Aamupala oli varsin yksinkertainen mutta jotain lisukkeita oli erikseen myynnissä. Yöllä käytävillä kävi melkoinen melske kun joku isompi lasten ryhmä innostui riehumaan. Hostelli sijaitsee jyrkän mäen alla montussa, joten jalat saa hommia kun kipuaa jyrkkää mäkeä ylös ja alas. Maisemat on tietysti Luxin keskustaa ympäröivilta raunioilta mielettömät!

  Kohde: Luxemburg Kategoria: Luxemburgin hotellit
  Lisätty: 07.10.12 Lähettäjä: Enpuske
 • Luxembourg card

  Kannattaa ostaa. Sillä voit matkustaa koko maassa rajattomasti. Junassakin II luokassa. Jopa ICR:ssäkin konduktöri vain leimasi sen. Jo muutama museokäynti ja ahkera julkisen liikenteen käyttö tuo sen hinnan pian takaisin. Päärautatieasemalta on mainiot yhteydet joka puolelle. Opasteet ovat hyvin selvät ja junat siistiä. Päiväretken kohteeksi käy vaikka Vianden. Yli kilometrin pituinen tuolihissi rata vie sinut vuorelta katselemaan hukeita maisema. Myös mahtava linna on käymisen arvoinen kohde. Kylästä löytyy myös muutama museo: Victor Hugo talo, sarjakuva -ja karikatyyrimuseo, kaupunginmuseo ym. Ensin junalla Ettelbruckiin ja sieltä paikallisbussilla Viandeniin. Luxembourg kortilla tämäkin "seikkailu" on ilmainen matkojen ja sisäänpääsyjen osalta !!!

  Kohde: Luxemburg Kategoria: Luxemburgin muita vinkkejä
  Lisätty: 23.09.12 Lähettäjä: Vieras

Oletko käynyt Luxemburgissa?

Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Luxemburgissa

kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

Oletko menossa Luxemburgiin?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

Hrafndis

Kohde: Luxemburg
Ajankohta: Tammikuu 19, 2010 - Tammikuu 22, 2010

nti-pauliina

Kohde: Luxemburg
Ajankohta: 2008
Kommentti: Tosi siisti maa.

Monzarelli

Kohde: Luxemburg
Ajankohta: Toukokuu, 2010
Kommentti: Menossa naisporukan kanssa katsastamaan Shampanjan valmistusta ym. Jos sinulla on hyviä vinkkejä olisi ihana kuulla niistä.

aikka

Kohde: Luxemburg
Ajankohta: Kesäkuu, 2005

Oletko vieraillut Luxemburgissa?

Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Luxemburgista

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Luxemburg
Virallinen nimi: Luxemburgin suurherttuakunta
Englanninkielinen nimi: Luxembourg
Pääkaupunki: Luxemburg
Pinta-ala: 2 586 km²
Asukasluku (2005): 469 000
Suurimmat uskontokunnat: katolilaiset, protestantit, juutalaiset
Itsenäistynyt vuonna: 1867
Viralliset kielet: letzeburg, ranska, saksa
Puhutuimmat kielet: letzeburg (luxemburg), portugali, italia, ranska, saksa
Englanninkielinen nimi: Luxembourg
Etäisyys Helsingistä: 1658 km
Lentoaika-arvio:[1] 2h 20min
Rahayksikkö: euro
Valuuttakurssi (1 EUR): 1 EUR

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke (kesäaika): GMT +2
Aikavyöhyke (virallinen): GMT +1
Aikaero Suomeen: -1

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: C  F  
Jännite ja taajuus: 230 V, 50 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +352
Yleinen hätänumero: 112
Ambulanssi: 112
Palokunta: 112
Poliisi: 112 tai 113

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Luxemburg
Suomen suurlähetystö Luxemburgissa
Englanninkielinen Wikipedia: Luxemburg
Suomenkielinen Wikipedia: Luxemburg
Ulkoministeriön matkustustiedote: Luxemburg
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Luxemburg
Pieni hetki, sivua ladataan.