Split

lennot

alk. 95€
Etsi lennot

valmismatkat

alk. 543€
Etsi valmismatkat

Splitin sääennuste

ti 16.7.

Selkeää
32°C | 28°C
7 m/s

ke 17.7.

Osittain pilvistä
32°C | 28°C
3 m/s

to 18.7.

Selkeää
33°C | 28°C
6 m/s

pe 19.7.

Selkeää
31°C | 28°C
4 m/s

la 20.7.

Osittain pilvistä
31°C | 21°C
6 m/s

su 21.7.

Selkeää
30°C | 21°C
4 m/s
Lisää valmismatkoja Splitiin

Splitin artikkelit

Splitin hotellit

Matkakohteita Splitin lähellä

 • Split loistava kesäinen kaupunki- ja rantalomakohde

  Toukokuussa 2017 vierailin Splitissä yli viikon ja tuona aikana kerkesi kaupunkiin tutustua hyvin. Split on loistava kohde kaupunkilomailuun, sillä se on todella tunnelmallinen vanhojen kivitalojen ympäröimä kaupunki. Keskustan alue veden äärellä kahden sataman ympäröimänä. Kaupunki on täynnä ravintoloita, kahviloita ja pieniä kauppoja. Rantalomailuun Split sopii myös, mutta keskustan alueella majoittuessa rannoille on 2-4km kävelymatka. Rannoille pitää siis erikseen lähteä ja etäisyyden takia on helpompi syödä rannan ympärillä sijaitsevissa ravintoloissa. Rantalomalle lähtiessä kannattaa etsiä asunto tai hotelli, joka sijaitsee lähellä rantoja. Tuolloin keskustaan on sitten pidempi matka. Hyviä ostospaikkoja on aika uudet ostoskeskukset Mall of Split ja City of Split. Molemmista löytyy yli sata kauppaa, joissa on tunnettuja vaateketjuja kuten Zara, Mango, New Yorker ja Bershka. Kauppakeskuksista löytyy myös hyvät ruokapaikat ja Mall of Splitissä on upea ulkoilmaterassi, josta on ...  Lisää...

  Toukokuussa 2017 vierailin Splitissä yli viikon ja tuona aikana kerkesi kaupunkiin tutustua hyvin. Split on loistava kohde kaupunkilomailuun, sillä se on todella tunnelmallinen vanhojen kivitalojen ympäröimä kaupunki. Keskustan alue veden äärellä kahden sataman ympäröimänä. Kaupunki on täynnä ravintoloita, kahviloita ja pieniä kauppoja. Rantalomailuun Split sopii myös, mutta keskustan alueella majoittuessa rannoille on 2-4km kävelymatka. Rannoille pitää siis erikseen lähteä ja etäisyyden takia on helpompi syödä rannan ympärillä sijaitsevissa ravintoloissa. Rantalomalle lähtiessä kannattaa etsiä asunto tai hotelli, joka sijaitsee lähellä rantoja. Tuolloin keskustaan on sitten pidempi matka. Hyviä ostospaikkoja on aika uudet ostoskeskukset Mall of Split ja City of Split. Molemmista löytyy yli sata kauppaa, joissa on tunnettuja vaateketjuja kuten Zara, Mango, New Yorker ja Bershka. Kauppakeskuksista löytyy myös hyvät ruokapaikat ja Mall of Splitissä on upea ulkoilmaterassi, josta on näkymät vuorille. Keskustasta pääsee molempiin kauppakeskuksiin bussilla nro 18. City of Split on kauempi kauppakeskus, josta on kävelymatka sitten Mall of Splittiin.

  Kohde: Split, Kroatia Kategoria: Splitin muita vinkkejä
  Lisätty: 20.05.17 Lähettäjä: Vieras
 • Splitista helposti lähisaarille

  Split oli mukava kaupunki. Olimme siellä syyskuun puolessa välissä joten vilkkain turistisesonki oli jo takanapäin. Silti rantabulevardilla ja vanhassa kaupungissa oli väkeä liikkeellä mutta ei ruuhkaksi asti. Ruokapaikoista ja kahviloista löytyi aina tilaa kun niihin halusi mennä istuskelemaan. Sisäänheittäjiä oli vain muutamissa paikoissa. Hekään eivät olleet mitenkään päällekäyviä. Lentokentältä pääsee kätevästi lentokenttäbussilla Spitin satamaan. Bussi lähtee aina kansainvälisten lentojen jälkeen lentoaseman edestä. Splitistä pääsee mukavasti lähisaarille käymään esim. Hvarille ja Bracille. Molemmat saaret olivat todella kauniita, enemmän pidimme Hvarin saaresta. Matkan olisi voinut suunnitella siten, että olisi ollut pari yötä Splitissä ja mennyt siitä lautalla saarille ja yöpynyt siellä pari yötä ja tullut sitten vielä Splitiin. Krkan luonnonpuisto oli myös näkemisen arvoinen. Sinne järjestetään valmiita retkiä mutta sinne oli helppoa mennä myös vuokra-autolla. Mikään ...  Lisää...

  Split oli mukava kaupunki. Olimme siellä syyskuun puolessa välissä joten vilkkain turistisesonki oli jo takanapäin. Silti rantabulevardilla ja vanhassa kaupungissa oli väkeä liikkeellä mutta ei ruuhkaksi asti. Ruokapaikoista ja kahviloista löytyi aina tilaa kun niihin halusi mennä istuskelemaan. Sisäänheittäjiä oli vain muutamissa paikoissa. Hekään eivät olleet mitenkään päällekäyviä. Lentokentältä pääsee kätevästi lentokenttäbussilla Spitin satamaan. Bussi lähtee aina kansainvälisten lentojen jälkeen lentoaseman edestä. Splitistä pääsee mukavasti lähisaarille käymään esim. Hvarille ja Bracille. Molemmat saaret olivat todella kauniita, enemmän pidimme Hvarin saaresta. Matkan olisi voinut suunnitella siten, että olisi ollut pari yötä Splitissä ja mennyt siitä lautalla saarille ja yöpynyt siellä pari yötä ja tullut sitten vielä Splitiin. Krkan luonnonpuisto oli myös näkemisen arvoinen. Sinne järjestetään valmiita retkiä mutta sinne oli helppoa mennä myös vuokra-autolla. Mikään shoppailuparatiisi Split ei ole. Kauppoja kyllä löytyy mutta jos haluaa viettää lomansa ostoskeskuksissa ja shoppaillen niin Split ei ole siihen oikea paikka. Hintataso oli melko lailla sama kuin suomessa. Ravintoloissa syöminen oli hieman edullisempaa, juomat oli tietenkin halvempia kuin Suomessa.

  Kohde: Split, Kroatia Kategoria: Splitin nähtävyydet
  Lisätty: 14.10.14 Lähettäjä: Vieras
 • Hyvä hotelli, ei aivan keskustan melussa.

  Hotelli: Hotel Globo

  Rauhallinen hotelli , pienen kävelymatkan päässä ranta bulevardilta(n.10-15 min). Hyvä ja riittävä aamiainen. Huoneet normaalit hotelli huoneet. Ei kuulu liikenteen melua. Suosittelen!! Alhaalla naapurissa pikkuinen baari/kahvila , joka ei ole ruuhkaisa ja menee suht aikaisin kiinni joten siitäkään ei kuulu melua.

  Kohde: Split, Kroatia Kategoria: Splitin hotellit
  Lisätty: 15.12.11 Lähettäjä: Vieras
 • hintatietoutta (heinäkuu 2010)

  Split hintatietoutta (1EUR=7,2Kn): Snagarilta iso hampurilainen + pieni olut 28kn Ravintolassa 0,5L olut yleisesti 15kn, halvin 12kn (Trogir-kaupungin Rivalla jopa 25kn), ...hunajasnapsi 30% 10kn toisix kallein pizza laivarannassa 58kn, yleensä 47-50kn Airport-dösä 30kn taxi lentokentälle 230kn paikallisdösä kuskilta 10kn, kioskilta kai 8kn HUOM! Paljon lipuntarkastajia Saaret: Solta ja Bracin Supetar -laivalippu 33kn/suunta Split-Trogir dösä nr.37 20kn/suunta, 45min - 1h10min Trogirissa pizzeria Zaran lasagne 59kn, hyvä. bensa 95: 8,25kn local vodka (3cl) 9kn + nektariini 6kn, vesilasi kaupanpäälle screwdriver yleisimmin 10+15kn (3+20cl kunnon mehusta) Ronhill tupakka 18kn, Partner tupakka 13kn - kumpaakin saa mentholina Jack Daniels 20kn 3cl, muut import viinat 16kn 0,5L vesipullo kioskista 5-10kn, 1.5L vesi kaupasta 5kn. Kraanavesi juotavaa ja vesiposteja pitkin kaupunkia. Kahvi 8-10kn, laivalla paras icecream ice kaffe 20kn So...  Lisää...

  Split hintatietoutta (1EUR=7,2Kn): Snagarilta iso hampurilainen + pieni olut 28kn Ravintolassa 0,5L olut yleisesti 15kn, halvin 12kn (Trogir-kaupungin Rivalla jopa 25kn), ...hunajasnapsi 30% 10kn toisix kallein pizza laivarannassa 58kn, yleensä 47-50kn Airport-dösä 30kn taxi lentokentälle 230kn paikallisdösä kuskilta 10kn, kioskilta kai 8kn HUOM! Paljon lipuntarkastajia Saaret: Solta ja Bracin Supetar -laivalippu 33kn/suunta Split-Trogir dösä nr.37 20kn/suunta, 45min - 1h10min Trogirissa pizzeria Zaran lasagne 59kn, hyvä. bensa 95: 8,25kn local vodka (3cl) 9kn + nektariini 6kn, vesilasi kaupanpäälle screwdriver yleisimmin 10+15kn (3+20cl kunnon mehusta) Ronhill tupakka 18kn, Partner tupakka 13kn - kumpaakin saa mentholina Jack Daniels 20kn 3cl, muut import viinat 16kn 0,5L vesipullo kioskista 5-10kn, 1.5L vesi kaupasta 5kn. Kraanavesi juotavaa ja vesiposteja pitkin kaupunkia. Kahvi 8-10kn, laivalla paras icecream ice kaffe 20kn Soltan saarella baarin lasku 335kn: alkupala Prsut (ilmakuiv kinkku), iso uunikala KALLIS n.200kn, 0.5L vinhoa, pari olutta, jääkahvi, jäävesi. Josta 1L housewinen osuus 60kn. Laatuvinhopullo 95-120kn. pieni homemade pasta 'karjalanpaistilihalla' 60kn, erinomainen! pizzaslice katukioskista 10kn jumbopizza lähiöpizzeriasta 62kn Kaikenkaikkiaan loistava kaupunki-rantalomakohde 2h40min lentomatkan päässä! Lämpöä 33*C, yölläkin 25*C. Tosi puhdas/kirkas merivesi, eipä juurikaan hiekkarantoja. Rannoilla ilmaiset suihkut. Ei varkaita. Joka baarin pöydässä hintalista, ei kusetusta.

  Kohde: Split, Kroatia Kategoria: Splitin ostokset
  Lisätty: 05.08.10 Lähettäjä: Vieras
 • Näköalakahvila

  Ravintola Vidilican näköalaterassi Marjanin kukkulalla, Rivan länsipäästä ehkä 15min kävely joko portaita tai tietä pitkin. Hiki tulee mutta loistavat näkymät Splitiin ! Normihinnat terassilla. GPS-koordinaatit: N43 30.475 E016 25.812

  Kohde: Split, Kroatia Kategoria: Splitin nähtävyydet
  Lisätty: 04.08.10 Lähettäjä: Vieras

Oletko käynyt Splitissä?

Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Splitissä

Kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

Oletko menossa Splitiin?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

Sinisara

Kohde: Split
Ajankohta: Lokakuu 10, 2015 - Lokakuu 17, 2015
Kommentti: Omatoimimatka Norwegianin lennoilla. Majoitus Airbnb: n kautta.

Lighthouse19

Kohde: Split
Ajankohta: Kesäkuu 19, 2014 - Kesäkuu 26, 2014
Kommentti: Kroatia on Hot

terttuinkeri

Kohde: Split
Ajankohta: Kesäkuu 19, 2009 - Heinäkuu 26, 2009
Kommentti: Olemme menossa mieheni kanssa Kroatiaan kesällä. Odotamme ilolla matkaamme. Olemme tehneet yhteiselämämme ensimmäisen lomamatkan silloiseen Jugoslaviaan. Matka oli erittäin mieleenpainuva ja ihana.

rinsessa

Kohde: Split
Ajankohta: Heinäkuu 03, 2009
Kommentti: Tarkoituksena kierrellä eurooppaa, lentäen ensin Wieniin ja sieltä junalla Budapestiin ja mahd. muuallekin unkariin ja lopuksi viikon verran kiertelyä kroatiassa. Splitistä lennämme sitten takaisin kotisuomeen.

martta

Kohde: Split
Ajankohta: Elokuu, 2009

Oletko vieraillut Splitissä?

Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Splitistä

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Kroatia
Englanninkielinen nimi: Split
Tunnetaan myös nimellä: Spalato
Etäisyys Helsingistä: 1942 km
Lentoaika-arvio:[1] 2h 40min
Rahayksikkö: kuna
Valuuttakurssi (1 EUR): 7,53 HRK

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke (kesäaika): GMT +2
Aikavyöhyke (virallinen): GMT +1
Aikaero Suomeen: -1

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: C  F  
Jännite ja taajuus: 230 V, 50 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +385
Yleinen hätänumero:
Ambulanssi: 94 tai 112
Palokunta: 93 tai 112
Poliisi: 92

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Kroatia
Suomen suurlähetystö Kroatiassa
Kroatian suurlähetystö
Englanninkielinen Wikipedia: Split
Suomenkielinen Wikipedia: Split
Ulkoministeriön matkustustiedote: Kroatia
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Split
Pieni hetki, sivua ladataan.