Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Kroatia

Lisää valmismatkoja Kroatiaan

Matkakohteita Kroatiassa

Näytä lisää kohteita
 • Brelan rannat

  Brelassa on erittäin kauniit uimarannat. Rannat ovat lähes valkeaa, pyöreää kiveä. Aurinkotuoleja on vähän. Aurinkoa otetaan omien pyyhkeiden päällä. Vesi on kirkasta ja puhdasta. Jokaisella rannalla on makeanveden suihkuja ja monella on siisti wc.

  Kohde: Brela, Kroatia Kategoria: Brelan aktiviteetit ja harrastukset
  Lisätty: 15.09.18 Lähettäjä: Vieras
 • koskenlaskua

  Vietimme viimeisen lomapäivän Omisissa koskenlaskussa. Se oli kuin piste i:n päälle. Hinta oli vain 200 kunaa. Ensin meidät vietiin bussilla ylös vuorta. Sen jälkeen saimme kypärät ja liivit ja hyppäsimme kumiveneeseen. Meloimme koko joukko pitkin kirkasta jokea. Hurjempia kohtia ei ollut kuin yksi, muutoin oli tasaisempaa. Pysähdyimme uimaan kerran ja toisen kerran hyppäämään kalliolta alas jokeen. Opas oli huumorintajuinen ja meloimme välillä kilpaa muiden veneiden kanssa ja pärskimme vettä heidän päälleen. Hetkittäin tunnelma oli kuin elokuvasta, aurinko paistoi ja ainoa ääni oli melan osuminen veteen. Puut kaartuivat kummaltakin reunalta veden ylle. Vuorenrinnettä pitkin solisi vuoristopuroja. Reissu kesti kolmisen tuntia. Menkää ihmeessä kokeilemaan.

  Kohde: Omis, Kroatia Kategoria: Omisin aktiviteetit ja harrastukset
  Lisätty: 14.08.17 Lähettäjä: Vieras
 • Kotoisa hotelli rannalla

  Hotelli: Villa Zanic

  Ihana pieni hotelli rannalla. Mateo perheensä kanssa isännöi erittäin tahdikkaasti. Mikä vain mietitytti, Mateo auttoi kuin ystäväänsä. Huoneessa jääkaappi ja vedenkeitin. Erittäin siistiä. Lakanat ja pyyhkeet käytiin viikkaamassa/vaihtamassa päivittäin. Halusimme käyttää yhtenä iltana hotellin ulkogrilliä, sekin onnistui. Hotellilla on tarjolla aamiainen hintaan 5€/hlö. Aamiais/lobbytilaa voit käyttää omaankin ruokailuun. Aurinkotuolit ilmaisia hotellin rannalla. Bussit kulkivat puolen tunnin välein sekä Splitiin että Omisiin. Ruuhkaa tuntui olevan matkalla lähes aina johonkin suuntaan, joten reilun 10 km matka venyi helposti 30-45 minuuttiin. Hinta yhteen suuntaan vaihteli bussiyhtiöstä riippuen 12-17 kunan välillä. Hotellin vieressä pikkuruinen market Konzum ja 200 metrin päässä toinen vähän isompi supermarket Ribola. Sen kyljessä pankkiautomaatti. Hotelliin olisi voinut mennä lentokentältä kahdella bussilla, mutta Mateo järjestää pyydettäessä taksikyydin valmiiksi (30€). Suositte...  Lisää...

  Ihana pieni hotelli rannalla. Mateo perheensä kanssa isännöi erittäin tahdikkaasti. Mikä vain mietitytti, Mateo auttoi kuin ystäväänsä. Huoneessa jääkaappi ja vedenkeitin. Erittäin siistiä. Lakanat ja pyyhkeet käytiin viikkaamassa/vaihtamassa päivittäin. Halusimme käyttää yhtenä iltana hotellin ulkogrilliä, sekin onnistui. Hotellilla on tarjolla aamiainen hintaan 5€/hlö. Aamiais/lobbytilaa voit käyttää omaankin ruokailuun. Aurinkotuolit ilmaisia hotellin rannalla. Bussit kulkivat puolen tunnin välein sekä Splitiin että Omisiin. Ruuhkaa tuntui olevan matkalla lähes aina johonkin suuntaan, joten reilun 10 km matka venyi helposti 30-45 minuuttiin. Hinta yhteen suuntaan vaihteli bussiyhtiöstä riippuen 12-17 kunan välillä. Hotellin vieressä pikkuruinen market Konzum ja 200 metrin päässä toinen vähän isompi supermarket Ribola. Sen kyljessä pankkiautomaatti. Hotelliin olisi voinut mennä lentokentältä kahdella bussilla, mutta Mateo järjestää pyydettäessä taksikyydin valmiiksi (30€). Suosittelen.

  Kohde: Podstrana, Kroatia Kategoria: Podstranan hotellit
  Lisätty: 14.08.17 Lähettäjä: Vieras
 • Tilavat ja kauniit huoneistot hieman keskustan ulkopuolella

  Hotelli: Deluxe Apartments Opatija

  Todella tilavat ja kauniit huoneistot. Aivan uusi huoneistohotelli. Hotellila ei ravintolaa. Hyvin varusteltu keittiö, myös pyykkikone löytyy. Pieni miinus siitä, että altaalla ei riitä kaikille aurinkotuoleja (ja meidän vierailun aikana kaikki saattoi olla pyyheillä varattuja, mutta ketään ei paikalla, mur!). Maisemat kaikista huoneistoista merelle, tosin aivan alimmat saattavat olla hieman matalalla hyviin näkymiin. Alimmissa huoneistoissa tosin suurimmat terassit. Opatijan keskustaan n. 5min kävelymatka. Keskustaan pitää kävellä kahdet pitkä portaat, eli en suosittele liikuntarajoitteisille/rattaiden kanssa liikkuville.

  Kohde: Opatija, Kroatia Kategoria: Opatijan hotellit
  Lisätty: 09.08.17 Lähettäjä: maria
 • Jylhät vuoret ja turkoosi meri

  Baska Voda on pieni n. 3000 asukkaan kylä Makarska rivieralla Kroatiassa. Upea vuorijono kohoaa kaikkialla ympärillä laskeutuen postikorttimaisen turkoosiin mereen. Mäkisen maaston vuoksi Baska Vodan hotelleissa ei yleensä ole uima-altaita. Heinä - elokuussa pieni kylä on tupatentäynnä turisteja ja kylän ranta ruuhkainen. Pienen kävelymatkan päästä löytää privaatimpia rantaplänttejä (ja jopa nudistirannan) helposti. Kohde on erinomainen lapsiperheille ja aurigonpalvojille. Sora ja kiviranta. Aktiiviselle lomailijalle Baska Voda on päivässä koluttu läpi, mutta jos haaveilee rannallalevyttämisestä, tämä on paratiisi! Ostokset ja ruokailu: Baska Vodassa ei oikein ole muita kuin turistiliikkeitä, turisteille suunnattuja ravintoloita ja coctail-baareja. Hintataso on melko kallis, lähes Suomen tasoa, myös ruokakaupoissa. Paikallinen olut on halpaa n. 3€ Pizza 8-10€, sisäfile 20€. Paikallista keittiötä on vaikea kommentoida, emme onnistuneet sellaista kylästä löytämään. Tuotteissa o...  Lisää...

  Baska Voda on pieni n. 3000 asukkaan kylä Makarska rivieralla Kroatiassa. Upea vuorijono kohoaa kaikkialla ympärillä laskeutuen postikorttimaisen turkoosiin mereen. Mäkisen maaston vuoksi Baska Vodan hotelleissa ei yleensä ole uima-altaita. Heinä - elokuussa pieni kylä on tupatentäynnä turisteja ja kylän ranta ruuhkainen. Pienen kävelymatkan päästä löytää privaatimpia rantaplänttejä (ja jopa nudistirannan) helposti. Kohde on erinomainen lapsiperheille ja aurigonpalvojille. Sora ja kiviranta. Aktiiviselle lomailijalle Baska Voda on päivässä koluttu läpi, mutta jos haaveilee rannallalevyttämisestä, tämä on paratiisi! Ostokset ja ruokailu: Baska Vodassa ei oikein ole muita kuin turistiliikkeitä, turisteille suunnattuja ravintoloita ja coctail-baareja. Hintataso on melko kallis, lähes Suomen tasoa, myös ruokakaupoissa. Paikallinen olut on halpaa n. 3€ Pizza 8-10€, sisäfile 20€. Paikallista keittiötä on vaikea kommentoida, emme onnistuneet sellaista kylästä löytämään. Tuotteissa on yleensä aina hintalappu, eikä tinkimistä tai tyrkyttämistä harrasteta. Palvelukulttuuri saattaa välillä tuntua todella töykeältä, jos viitsii opetella muutaman sanan paikallista kieltä, hymy heltiää helpommin. Tippi ei ole pakollinen, mutta jätimme 5-10% ravintolassa. Paikallisten kielitaito on yleensä heikko, nuoret puhuu paremmin englantia. Osta näitä! Oliiviöljy Dalmatialaiset viinit Laventeli Hunaja Juustot Kalkkikivikorut ja esineet Vesimeloni Aktiviteetit: Matkusta bussilla Splitin kaupunkiin! n. 60 min ja 7€. Splitissä yöelämä on vilkasta, mutta harmillisesti viimeinen bussi Makarskaan päin lähtee jo klo 22.30. Kävimme vanhan kaupungin alueella Splitilucious- tourin 90 minuutin Game of Thrones - kierroksella 22€. Ehdottomasti suosittelen! Vuokraa maastopyörä! Me ajeltiin vaativaa maastopyöräreittiä omatoimisesti. Vuorenrinteillä on kauniita pikkukyliä jotka houkuttelee haastamaan kuntoilijan. Tiet rinteille ovat hyvin jyrkkiä ja jouduttiin taluttamaan lähes koko nousu. Karttoihin merkatut "tiet" ei välttämättä ole kuin kärrypolkuja ja niillä saattaa olla puomeja. Yritä välttää päätiellä pyöräilyä, siltojen kohdilla ei välttämättä ole piennarta. Muista ottaa paljon vettä mukaan ja kypärä päähän! Vähemmän hurjapäille on tarjolla 10 km rantabulevardia kumpaankin suuntaan ja uimaan pääsee mistä vaan! Rafting Cetina-joella! Matkan parasta antia 3-4 tunnin rauhallinen jokimatka kumiveneessä. Matkan aikana melotaan kanjonissa ja kisoissa vuorien lomassa, kiivetään luolassa vesiputouksen takana, juodaan lähteestä, hypätään jyrkänteeltä jokeen! Ei kannata jättää välistä! Pirate Rafting ainakin hakee Baska Vodasta ja antaa rahoille täyden vastineen! Muutakin aktiviteettiä on tarjolla. Baska Vodan plussia ja miinuksia + Kaikki lähellä + Maisemat + Lapsiperheiden paratiisi + Ei tinkimistä - Kalliit hinnat - Iltaelämän niukkuus - Ei uima-altaita - Turistitungos

  Kohde: Baska Voda, Kroatia Kategoria: Baska Vodan aktiviteetit ja harrastukset
  Lisätty: 08.07.17 Lähettäjä: Vieras

Oletko käynyt Kroatiassa?

Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Kroatiassa

kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

Oletko menossa Kroatiaan?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

maarityp

Kohde: Baska Voda
Ajankohta: Syyskuu 05, 2018 - Syyskuu 12, 2018
Kommentti: Hotelli Matic Apartment, matkatoimisto Tjäreborg.

Piiu

Kohde: Porec
Ajankohta: Huhtikuu 03, 2018 - Huhtikuu 16, 2018
Kommentti: Huhtikuussa reissu Kroatiaan. Matkat Hesasta laivalla Travemundeen ja sieltä bussilla Poreciin ja sama takaisin. Kiva matkata bussilla, näkee paljon eurooppalaista maisemaa ja elämänmenoa joka lentomatkoilla on aina jäänyt näkemättä, siksi valitsin tämän matkan, vaikka lentäen olisi nopeammin perillä.

sadey80

Kohde: Pula
Ajankohta: Heinäkuu 04, 2017 - Heinäkuu 11, 2017

Jeppu

Kohde: Baska Voda
Ajankohta: Syyskuu 07, 2016
Kommentti: Missäs kandee käydä?

hautala

Kohde: Zagreb
Ajankohta: Tammikuu 03, 2016 - Tammikuu 06, 2016
Kommentti: pieni, idyllinen kaupunki

Oletko vieraillut Kroatiassa?

Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Kroatiasta

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Kroatia
Virallinen nimi: Kroatian tasavalta
Englanninkielinen nimi: Croatia
Pääkaupunki: Zagreb
Pinta-ala: 56 594 km²
Asukasluku (2005): 4 496 000
Suurimmat uskontokunnat: katolilaiset, ortodoksit, sunnimuslimit, protestantit
Itsenäistynyt vuonna: 1991
Viralliset kielet: kroatia (= serbokroatia)
Puhutuimmat kielet: serbokroatia, sloveeni
Englanninkielinen nimi: Croatia
Etäisyys Helsingistä: 1783 km
Lentoaika-arvio:[1] 2h 30min
Rahayksikkö: kuna
Valuuttakurssi (1 EUR): 7,43 HRK

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke (virallinen): GMT +1
Aikavyöhyke (kesäaika): GMT +2
Aikaero Suomeen: Ei tiedossa.

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: C  F  
Jännite ja taajuus: 230 V, 50 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +385
Yleinen hätänumero:
Ambulanssi: 94 tai 112
Palokunta: 93 tai 112
Poliisi: 92

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Kroatia
Suomen suurlähetystö Kroatiassa
Ulkoasiainministeriön matkustustiedote: Kroatia
Kroatian suurlähetystö
Englanninkielinen Wikipedia: Kroatia
Suomenkielinen Wikipedia: Kroatia
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Kroatia
Pieni hetki, sivua ladataan.