Santorini

lennot

alk. 145€
Etsi lennot

valmismatkat

alk. 409€
Etsi valmismatkat

Santorinin sääennuste

ti 18.6.

Selkeää
31°C | 25°C
7 m/s

ke 19.6.

Selkeää
31°C | 27°C
4 m/s

to 20.6.

Selkeää
31°C | 26°C
6 m/s

pe 21.6.

Selkeää
32°C | 26°C
4 m/s

la 22.6.

Selkeää
31°C | 26°C
6 m/s

su 23.6.

Selkeää
26°C | 24°C
6 m/s
Lisää valmismatkoja Santoriniin

Santorinin artikkelit

Koe Santorini

Santorinin hotellit

Matkakohteita Santorinissa

Matkakohteita Santorinin lähellä

 • Ikävä loman loppu!!

  Vietimme ihanan viikon Santorinilla!! Majoituimme Kamarin kylässä. Liikkuminen helppoa paikallis-bussilla.Autolla kiersimme pari päivää saaren nähtävyyksiä katselemassa!! Auringon lasku vene-retki myös mahtava!! Paikalliset mukavia niinkuin Kreikassa aina!! Varoituksen sana kuitenkin kaikille:Pitäkää tavaroistanne huolta,ettei käy kuten vaimolleni, jolta lompakko vietiin repusta Firassa!!

  Kohde: Santorini, Kreikka Kategoria: Santorinin vaarat ja ongelmat
  Lisätty: 28.09.19 Lähettäjä: Vieras
 • liikennekulttuuri Santorinilla

  Minikokoinen lentokenttä massiivisten turistimäärien käsittelyyn. Varaudu siihen, että hiki virtaa ja odotus seisoen tai lattialla/portailla istuen. Paikallisilla aika kova kilpailuvietti tien päällä, mikä tarttuu myös turisteihin. Varaudu väistämään vaikka olisit oikeassa.. etelänmaissa osataan antaa tilaa tarvittaessa ja äänimerkkiä käytetään ennenkaikkea varoittamiseen. Liikennemäärät aikamoisia etenkin Firassa ja pääväylällä etelärannoille ja satamaan. Satamaan ei kannata ajella huvin vuoksi. Serpentiiniä ja hirveä ruuhka.

  Kohde: Santorini, Kreikka Kategoria: Santorinin lennot & liikenne
  Lisätty: 12.08.19 Lähettäjä: Vieras
 • Oia, Kamari

  Viikko Santorinilla. Auto vuokralla yhden päivän ja kiertelimme saaren pääkaupungissa ja Oiassa. Liikenne kaottiista välillä. Kokemattomat turistit ajavat mönkijöillä ja skoottereilla joita saa pelätä että koska tulevat auton kylkeen kun eivät osaa koneita käyttää. Mutkikkaat ja jyrkät vuoristotiet ei sovi herkkähermoisille. Kannattaa käydä meriretkellä josta näkee hyvin saarta mereltäkäsin. Ylimainodtetut turkoosit vedet muka. kamarin kylä kiva, viihtyisä ja paljon ravintoloita. Rannat eivät sovi lapsille. Rannat ovat kiviset ja helteellä kivet tulikuumia. Monessapaikkaa myös äkkiä syvenevät rannat. viikko riitti. Tekeminen olisi kahdessa viikossa loppunut. Ei paljoa aktiviteetteja ja hinnat ehkä korkeammat kuin esim. Kreetalla.

  Kohde: Santorini, Kreikka Kategoria: Santorinin nähtävyydet
  Lisätty: 16.07.18 Lähettäjä: Vieras
 • Santorinista 2016

  Oltiin juuri miehen kanssa Santorinilla viikko ja lämmintä riitti! Majoituimme Kamarissa Hotelli Fomitheassa ja kiva,siisti perushotelli. Kiva uima-allas, ja henkilökunta. Ruoka oli hyvää, mitä altaalla tarjottiin. Paikallisbussi maksoi 1,80e suuntaansa ja niitä kulki usein. Firassa kävelimme ne portaat alas ja kokemus oli mielenkiintoinen... Aaseja oli todella paljon ja kävelivät kyllä todella lähellä. Haju ei ollut niin paha mitä moni kertomus oli antanut ymmärtää. Ja kondoli ylös oli kiva kokemus (5e/hlö).Satama-alue rannassa oli viihtyisä. Olimme Aurinkomatkojen matkalla ja he eivät kertoneet muista kuin omista retkistä... Mutta mikäli haluat Antiikin Thiraan,etkä halua kävellä ylös, kannattaa suunnata pääbussipysäkille. Samassa risteyksessä on autovuokraamo,jolla on minibussikuljetus tasatunnein sinne Meso Vounon päälle ja alas(10e/ hlö meno-paluu) Siellä päällä on todella kuuma,joten kannattaa varautua runsaalla vedellä ja aurinkorasvalla! Se serpentiinitie oli kyllä jo itse...  Lisää...

  Oltiin juuri miehen kanssa Santorinilla viikko ja lämmintä riitti! Majoituimme Kamarissa Hotelli Fomitheassa ja kiva,siisti perushotelli. Kiva uima-allas, ja henkilökunta. Ruoka oli hyvää, mitä altaalla tarjottiin. Paikallisbussi maksoi 1,80e suuntaansa ja niitä kulki usein. Firassa kävelimme ne portaat alas ja kokemus oli mielenkiintoinen... Aaseja oli todella paljon ja kävelivät kyllä todella lähellä. Haju ei ollut niin paha mitä moni kertomus oli antanut ymmärtää. Ja kondoli ylös oli kiva kokemus (5e/hlö).Satama-alue rannassa oli viihtyisä. Olimme Aurinkomatkojen matkalla ja he eivät kertoneet muista kuin omista retkistä... Mutta mikäli haluat Antiikin Thiraan,etkä halua kävellä ylös, kannattaa suunnata pääbussipysäkille. Samassa risteyksessä on autovuokraamo,jolla on minibussikuljetus tasatunnein sinne Meso Vounon päälle ja alas(10e/ hlö meno-paluu) Siellä päällä on todella kuuma,joten kannattaa varautua runsaalla vedellä ja aurinkorasvalla! Se serpentiinitie oli kyllä jo itsessään todella mielenkiintoinen kokemus. Samainen yritys teki myös kuljetuksia Oiaan katsomaan auringonlaskua, tais olla 15e/hlö. Ravintoloista voisin mainita Peroksen. Siellä mies söi Pork Steakin (porsaankyljys), oli todella iso ja hyvän makuinen. Itse söin Moussakan ja hyvää oli sekin ja iso annos. Siideriä ei löytynyt kyseisestä ravintolasta. Toinen ravintola To Kati Allo: mies söi Pippuripihvin, joka oli aika kuminen...Kreikkalaiset lihapullat oli kyllä superhyviä! Sitten Perosta vastapäätä oli Alexander. Samainen kyljys oli ku purukumia ja maustettu pizzamausteella, annos oli huomattavasti pienempi muutenkin kuin Peroksessa. Itse otin Santorini-salaatin,en tykännyt. Minitomaatteja,paikallista juustoa (ei maistunut miltään) ja kivikovia maissileivän paloja. Pääruoat olivat hinnaltaan noin 7-17euroa. Pizzalla kävimme Il Fornossa ja voin todella suositella! Todella sai rahalleen vastinetta! Sieltä sai myös ottaa mukaan. Firasta löytyy McDonalds. Shoppailtavaa ei hirveästi ole. Toki perusturistikamaa,pyyhkeitä,kangaskasseja,aurinkolaseja ja jonkin sortin "korssin" laukkuja... Oluet maksoi kaupassa 0,5l n.1,40-1,80e laadusta riippuen. Siideriä oli huonompi valikoima, mut jos sattui löytymään,niin Somerby 1,20e, Rekordelig 0,5l 1,80e... Ravintoloissa olut 4e molemmin puolin. Siideri n.5-6e. Santorini oli siisti ja turvallisen oloinen paikka.

  Kohde: Santorini, Kreikka Kategoria: Santorinin muita vinkkejä
  Lisätty: 22.07.16 Lähettäjä: Vieras
 • Patikointi Firasta Oiaan

  Jos pitää patikoinnista, kannattaa ehdottomasti lähteä kalderan reunaa seuraavalle reitille Firasta Oiaan. Matkaa kertyy n. 10 km ja aika vaihtelee sen mukaan, kuinka usein pysähtyy kuvamaan upeita maisemia. Kannattaa lähteä aamulla Firasta, niin on sopivasti lounasaikaan Oiassa. Reitti lähtee kaapelihissien yläpuolelta Firasta ja kun seuraa reittiä, joka kulkee kalderan reunaa, pääasiassa aina vasemmalla, ei oikeastaan voi eksyä tieltä. Ensin saavutaan Firostefaniin ja edessä näkyy Skaros ja Imerovigli. Imeroviglissä on mahdollisuus pysähtyä vaikka juomaan jotain ja käydä wc:ssä, sillä sen jälkeen matkalla ei ole ravintoloita ennenkuin Oiassa. Imeroviglin jälkeen maisema muuttuu, - valkoiset talot jäävät taakse ja reitti on kivikkoisempaa, mutta kuitenkin hyvin kuljettavissa. Varaa matkalle juotavaa, hyvät kengät, päähine ja kamera sekä mahdollisesti jotain pientä purtavaa, sillä auringonpaiste on usein paahtavaa. Me teimme tämän reissun kesäkuun lopussa. Palasimme Oiasta Firaan bussi...  Lisää...

  Jos pitää patikoinnista, kannattaa ehdottomasti lähteä kalderan reunaa seuraavalle reitille Firasta Oiaan. Matkaa kertyy n. 10 km ja aika vaihtelee sen mukaan, kuinka usein pysähtyy kuvamaan upeita maisemia. Kannattaa lähteä aamulla Firasta, niin on sopivasti lounasaikaan Oiassa. Reitti lähtee kaapelihissien yläpuolelta Firasta ja kun seuraa reittiä, joka kulkee kalderan reunaa, pääasiassa aina vasemmalla, ei oikeastaan voi eksyä tieltä. Ensin saavutaan Firostefaniin ja edessä näkyy Skaros ja Imerovigli. Imeroviglissä on mahdollisuus pysähtyä vaikka juomaan jotain ja käydä wc:ssä, sillä sen jälkeen matkalla ei ole ravintoloita ennenkuin Oiassa. Imeroviglin jälkeen maisema muuttuu, - valkoiset talot jäävät taakse ja reitti on kivikkoisempaa, mutta kuitenkin hyvin kuljettavissa. Varaa matkalle juotavaa, hyvät kengät, päähine ja kamera sekä mahdollisesti jotain pientä purtavaa, sillä auringonpaiste on usein paahtavaa. Me teimme tämän reissun kesäkuun lopussa. Palasimme Oiasta Firaan bussilla.

  Kohde: Santorini, Kreikka Kategoria: Santorinin aktiviteetit ja harrastukset
  Lisätty: 29.12.15 Lähettäjä: mjokin

Oletko käynyt Santorinissa?

Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Santorinissa

Kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

Oletko menossa Santoriniin?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

maarityp

Kohde: Santorini
Ajankohta: Syyskuu 30, 2023 - Lokakuu 07, 2023
Kommentti: Kamari, Aurinkomatkat, hotelli Hippocampus

mjokin

Kohde: Santorini
Ajankohta: Kesäkuu 28, 2014 - Heinäkuu 05, 2014
Kommentti: Omatoimimatka Santorinille. Patikointi Firasta Oiaan ja purjehdus katamaraanilla.

Jade

Kohde: Santorini
Ajankohta: Toukokuu 19, 2014 - Toukokuu 25, 2014

yoce

Kohde: Santorini
Ajankohta: Elokuu 19, 2012 - Elokuu 26, 2012

Hrafndis

Kohde: Santorini
Ajankohta: Syyskuu 07, 2010

Oletko vieraillut Santorinissa?

Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Santorinista

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Kreikka
Englanninkielinen nimi: Santorini
Etäisyys Helsingistä: 2645 km
Lentoaika-arvio:[1] 3h 30min
Rahayksikkö: euro
Valuuttakurssi (1 EUR): 1 EUR

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke (kesäaika): GMT +3
Aikavyöhyke (virallinen): GMT +2
Aikaero Suomeen: 0

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: C  F  
Jännite ja taajuus: 230 V, 50 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +30
Yleinen hätänumero: 112
Ambulanssi: 112 tai 166
Palokunta: 112 tai 199
Poliisi: 112 tai 100

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Kreikka
Suomen suurlähetystö Kreikassa
Kreikan suurlähetystö
Englanninkielinen Wikipedia: Santorini
Suomenkielinen Wikipedia: Santorini
Ulkoministeriön matkustustiedote: Kreikka
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Santorini
Pieni hetki, sivua ladataan.