Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Peloponnesos

Matkakohteita Peloponnesosissa

Matkakohteita Peloponnesosin lähellä

Suosittuja hotelleja Peloponnesosissa

 • Pieni kaunis Tolo

  Olimme heinäkuussa Pelonponnesoksen omatoimisen kiertomatkamme alussa pari yötä Tolossa. Paikka oli meille täysin tuntematon. Kokemus erittäin positiivinen, emme olleet koskaan saaneet niin uskomattoman ihanaa tervetulotoivotusta kun hotelli Solon henkilökunta meille toivotti. Kutsuttiin etunimeltä ja vuolaasti toivoteltiin tervetulleeksi, ja esiteltiin heti hotellin johtajalle. Hotelli melko vaatimaton, mutta oli aivan meren rannalla, ruokailuterassi merelle päin, aivan oikea unelma. Tolo yllätti todellakin, kaunis, pieni, hiljainen kylä... erityisesti upea, hienohiekkainen, hitaasti syvenevä ranta oli loistava. Ensimmäistä kertaa Kreikan matkoillamme koettiin Tolossa ikuisesti mieleemme jäävät yöuinnit suloisen lämpöisessä meressä, tähtitaivaan alla! Satumaista! Taianomaista! Ruokailupaikkoja runsaasti, oikeastaan kaikki meren rannalla, samoin hotelleja. Epidavrokseen, samoin Nafplioon lyhyt matka, molemmissa kannattaa käydä! Palataan varmasti uudelleen...ajan kanssa!...  Lisää...

  Olimme heinäkuussa Pelonponnesoksen omatoimisen kiertomatkamme alussa pari yötä Tolossa. Paikka oli meille täysin tuntematon. Kokemus erittäin positiivinen, emme olleet koskaan saaneet niin uskomattoman ihanaa tervetulotoivotusta kun hotelli Solon henkilökunta meille toivotti. Kutsuttiin etunimeltä ja vuolaasti toivoteltiin tervetulleeksi, ja esiteltiin heti hotellin johtajalle. Hotelli melko vaatimaton, mutta oli aivan meren rannalla, ruokailuterassi merelle päin, aivan oikea unelma. Tolo yllätti todellakin, kaunis, pieni, hiljainen kylä... erityisesti upea, hienohiekkainen, hitaasti syvenevä ranta oli loistava. Ensimmäistä kertaa Kreikan matkoillamme koettiin Tolossa ikuisesti mieleemme jäävät yöuinnit suloisen lämpöisessä meressä, tähtitaivaan alla! Satumaista! Taianomaista! Ruokailupaikkoja runsaasti, oikeastaan kaikki meren rannalla, samoin hotelleja. Epidavrokseen, samoin Nafplioon lyhyt matka, molemmissa kannattaa käydä! Palataan varmasti uudelleen...ajan kanssa!

  Kohde: Tolo, Kreikka Kategoria: Tolon muita vinkkejä
  Lisätty: 08.09.16 Lähettäjä: Vieras
 • Sparta-Kalamata tie

  Näkyy olevan vieläkin yhtä huimaa kuin 32 vuotta sitten. Google Earthista voitte katsella uudet kuvat. https://www.google.fi/maps/dir/Sparti,+Kreikka/37.027789,22.1020598/@37.092225,22.351127,3a,75y,90t/data=!3m5!1e2!3m3!1s20503826!2e1!3e10!4m13!4m12!1m5!1m1!1s0x1361d2760a6f3319:0x55c178decfd13663!2m2!1d22.430264!2d37.074461!1m0!3e0!6m3!1i0!2i0!3i2?hl=fi

  Kohde: Sparta, Kreikka Kategoria: Spartan lennot & liikenne
  Lisätty: 07.05.14 Lähettäjä: jumppis
 • Ihana Tolo.

  Hotelli: John&George

  Hotellista ei ihmeitä, kaikinpuolin hyvä. Liikuntarajoitteiselle/huonokuntoiselle hotellin sijainti jyrkässä rinteessä ei ehkä paras mahdollinen. Tolo on todella rauhallinen ja melko pieni kohde, mutta esim Kreikan ent. pääkaupunkiin Napflioon on vain noin 10km matka. Siellä tulikin käytyä iltaa viettämässä pariin kertaan. 2005 Tolo kuului vielä Hispanian kohteisiin ja täytyy sanoa, että lukuisista tekemistäni matkoista tämä oli parhaita, ellei paras. Varmaan vaikutusta oli myös ihanalla, uudehkolla avovaimollani... Olisin varmasti käynyt toistekin, mutta poistivat kohteen valikoimistaan. Hispanian oppaat olivat aivan omaa luokkaansa. Pitkien bussilla siirtymisten aikana oppaat kertoivat Kreikan mytologiasta ja muita tarinoita maan historiasta. Retkivalikoima oli todella laaja ja laadukas. Parhaiten jäivät mieleen Kalavrita, Epidaurus, Ateena ja merimatka läheisille Hydran ja Spetseksen saarille.

  Kohde: Tolo, Kreikka Kategoria: Tolon hotellit
  Lisätty: 02.06.11 Lähettäjä: mikkiankka
 • Olympia lehto

  Kokemuksen tuova lehto josta kaikki on lähtenyt liikkeelle. Paljon kiviä röykkiöittäin ja opastettu kierros englannin kielellä josta et voi saada muulla kielellä, jokin paikallisten kehittämä sääntö. Tosin opas oli tosi hyvä ja puhui sujuvaa englantia ja ymmärrettävästi. Otin paljon kuvia joita ei kielletty ottamasta. Ajankohta jolloin olin oli paljon paloaukeita jopa lehtoon saakka, näkyi palaneita puita joita oltiin korvaamassa Kreetan saarelta tuoduilla uusilla puilla, mahtaa maksaa paljon. Eivät halunneet tulen sytytyshetkellä taustalla näkyvistä ruskeista palaneista puista. Mutta summa sun maarum kannattaa käydä!

  Kohde: Peloponnesos, Kreikka Kategoria: Peloponnesosin nähtävyydet
  Lisätty: 22.02.10 Lähettäjä: laisau
 • Hyvätasoinen hotelli kaukana keskuksesta

  Hotelli: Messina Resort

  Tosi hyvätasoinen hotellihuoneisto. Kaksiossa kahdessa kerroksessa, molemmissa parveke. Hotelli on aika syrjässä Kalamamasta, mutta sinne menee vierestä paikallinen juna. Juna on samantyylinen kuin joskus suomessa ns. lättähatut. Matka kestää n.15min. Kannattaa myös käydä retkellä olympiapuistossa.

  Kohde: Peloponnesos, Kreikka Kategoria: Peloponnesosin hotellit
  Lisätty: 22.02.10 Lähettäjä: laisau

Oletko käynyt Peloponnesosissa?

Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Peloponnesosissa

Kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

Oletko menossa Peloponnesosiin?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

plindgre

Kohde: Tolo
Ajankohta: Syyskuu 12, 2010 - Syyskuu 24, 2010
Kommentti: Olemme mieheni kanssa lähdössä viettämään 2x30 synttäreitä Toloon Minoa hotelliin. Emme ole aikaisemmin käyneet Tolossa emmekä manner Kreikassa paitsi Pargassa ja sieltä ajelleet Lefkakselle. Toivo mukaan Peloponnesos on hienoa aluetta. Vuokaraamme auton, joten eiköhän näkemistä löydy. Jos joku voisi antaa vinkkejä meille. Olemme Kreikan matkailijoita (16 kertaa eri puolilla saaristoa), mutta olisisimme kiitollisisia vihjeistä tälle alueelle. Kiitos.

laisau

Kohde: Peloponnesos
Ajankohta: Syyskuu, 2007

Mariellatar

Kohde: Peloponnesos
Ajankohta: Toukokuu 17, 2009 - Toukokuu 29, 2009
Kommentti: Suunnataan kahden naisen voimin Kreikkaan. Ajateltiin ottaa vuokra-auto Ateenan lentokentältä ja suunnatan ainakin viikoksi Peloponnesoksen maisemiin. Sen jälkeen Ateenaan ja saaristokierrokselle.

llauraa-

Kohde: Monemvasia
Ajankohta: Toukokuu 26, 2004 - Toukokuu 31, 2004
Kommentti: Kreikan matkamme on hyvä esimerkki siitä, että matkailijan ei kannata tehdä liian kunnianhimoisia suunnitelmia. Koko Kreikan kiertäminen viidessä päivässä ei ehkä kuulosta hullummalta, mutta hullua se oli. Laskeuduttuamme Ateenaan ajoimme vuokra-autollamme Napflion kaupunkiin, missä ei juurikaan ollut muuta nähtävää kuin omituinen rauniosaari lahden keskellä. Seuraavana päivänä suuntasimme Monemvasian historialliseen kaupunkiin, johon oli autoilta pääsy kielletty. Hotellimme oli upea vanhanaikainen kaksikerroksinen huoneisto parvekkeella. Kaupunki oli todella kaunis, mutta jos haluat lähteä kiertelemään polkuja vuoristoon, suosittelen varomaan hämähäkkejä; olimme saada sydänkohtauksen kun tajusimme päidemme yläpuolelle kyhätyt seitit joissa lepäsi valtavia lukkeja. Huh! Seuraava kohteemme oli Elafonis-saari Kreikan eteläkärjessä. Mahtavat, lähes autiot hiekkarannat hurmasivat meidät. Elafonisin jälkeen yövyimme jossain mystisessä satamakaupungissa jonka nimestä minulla ei ole tietoakaan, mutta tunnelmallinen se oli, ihanaa ruokaa, upeat maisemat ja mustekalat kuivumassa pyykkinaruilla - Kreikkaa aidoimmillaan! Viimeinen ja todellakin vähäisin yöpymispaikkamme oli Tripolin kaupunki. Harmaa ja ankea, kerrostalojen ja roskien valtaamasta keskustasta hotellin löytäminen tuntui lähes mahdottomalta tehtävältä ja lopulta jouduimme tyytymään kamalaan kerrostalorotiskoon jossa repeytyneet tapetit roikkuivat eikä vessa vetänyt. Lisäksi oli sunnuntai, eli kaupat olivat kiinni eikä ristinsielua näkynyt missään. Niinpä vaeltelimme masentunein mielin tässä synkässä kaupungissa jossa viimeinen lomapäivämme meni hukkaan. Kreikasta jäi huonot muistot juuri tämän loputtoman stressaavan kiertelyn takia. En myöskään tiedä mikä pöpö minuun iski, mutta olin koko matkan ajan väsynyt ja lievästi huonovointinen. Joskus tulevaisuudessa haluankin matkustaa johonkin Kreikan ihanista saarista ja löhötä siellä koko lomaviikon ajan.

Oletko vieraillut Peloponnesosissa?

Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Peloponnesosista

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Kreikka
Englanninkielinen nimi: Peloponnesos
Tunnetaan myös nimellä: Peloponnese
Etäisyys Helsingistä: 2548 km
Lentoaika-arvio:[1] 3h 20min
Rahayksikkö: euro
Valuuttakurssi (1 EUR): 1 EUR

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke (kesäaika): GMT +3
Aikavyöhyke (virallinen): GMT +2
Aikaero Suomeen: 0

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: C  F  
Jännite ja taajuus: 230 V, 50 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +30
Yleinen hätänumero: 112
Ambulanssi: 112 tai 166
Palokunta: 112 tai 199
Poliisi: 112 tai 100

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Kreikka
Suomen suurlähetystö Kreikassa
Kreikan suurlähetystö
Englanninkielinen Wikipedia: Peloponnesos
Suomenkielinen Wikipedia: Peloponnesos
Ulkoministeriön matkustustiedote: Kreikka
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Peloponnesos
Pieni hetki, sivua ladataan.