Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Paleohora

lennot

alk. 124 €
Etsi lennot

valmismatkat

alk. 462 €
Etsi valmismatkat

Paleohoran sääennuste

to 9.7.

Selkeää päivän aikana.
30°C | 24°C
4 m/s

pe 10.7.

Selkeää päivän aikana.
29°C | 25°C
5 m/s

la 11.7.

Selkeää päivän aikana.
31°C | 24°C
4 m/s

su 12.7.

Selkeää päivän aikana.
30°C | 26°C
4 m/s

ma 13.7.

Selkeää päivän aikana.
31°C | 25°C
4 m/s

ti 14.7.

Selkeää päivän aikana.
30°C | 24°C
4 m/s

Valmismatkoja Paleohoraan

Seuraavat matkatoimistot järjestävät Paleohoran valmismatkoja:

Matkakohteita Paleohoran lähellä

Suosittuja hotelleja Paleohorassa

 • Aamiainen meren rannalla

  Palasimme juhannusaattona (19.6.2009) kahden viikon unelmalomalta Paleochorasta. Matkalla meitä oli kaksi aikuista ja kohteen valitsimme sillä perusteella, että iltaelämä on hiljaista. Kohde, sekä hotellimme Villa Marise, täyttivät odotuksemme täydellisesti. Hotelli sijaitsee aivan meren rannalla ja aamupala meren kohinaa kuunnellessa ja koirien telmimistä seuratessa sai hymyilemään. Torakoita ei hotellissa näkynyt emmekä muiltakaan asukkailta kuulleet. Kaskaat pitivät "meteliä" sitä enemmän, mitä kuumempi päivä oli. Paleochorassa ja muuallakin Kreetan etelärannikolla sää on noin 3-5 astetta lämpimämpää kuin esim. Haniassa pohjoisessa. Ehkä juuri aamupalasta johtuen tutustuimme myös muihin hotellin asukkaisiin ja tuntui, että olemme melkein yhtä perhettä. Hotellissa asuu ainoastaan suomalaisia. Minkäänlaisia meluhaittoja ei ollut ellei mukaan lasketa paikallisten äänekkäitä moottoripyöriä, jotka viikonloppuiltaisin hurauttivat vauhdilla hotellin ohi. Aurinkotamatkojen opas, ...  Lisää...

  Palasimme juhannusaattona (19.6.2009) kahden viikon unelmalomalta Paleochorasta. Matkalla meitä oli kaksi aikuista ja kohteen valitsimme sillä perusteella, että iltaelämä on hiljaista. Kohde, sekä hotellimme Villa Marise, täyttivät odotuksemme täydellisesti. Hotelli sijaitsee aivan meren rannalla ja aamupala meren kohinaa kuunnellessa ja koirien telmimistä seuratessa sai hymyilemään. Torakoita ei hotellissa näkynyt emmekä muiltakaan asukkailta kuulleet. Kaskaat pitivät "meteliä" sitä enemmän, mitä kuumempi päivä oli. Paleochorassa ja muuallakin Kreetan etelärannikolla sää on noin 3-5 astetta lämpimämpää kuin esim. Haniassa pohjoisessa. Ehkä juuri aamupalasta johtuen tutustuimme myös muihin hotellin asukkaisiin ja tuntui, että olemme melkein yhtä perhettä. Hotellissa asuu ainoastaan suomalaisia. Minkäänlaisia meluhaittoja ei ollut ellei mukaan lasketa paikallisten äänekkäitä moottoripyöriä, jotka viikonloppuiltaisin hurauttivat vauhdilla hotellin ohi. Aurinkotamatkojen opas, Hanna Kontio, oli tavattavissa melkein päivittäin ja hänestä jäi mukavat muistot. Hannan vinkistä menimme kadun toisella puolella sijaitsevaan kahvilaan ( Zygos ). Hanna nimitti paikkaa hyvän tuulen kahvilaksi ja sitä se olikin. Paikan ilmapiirin loi perheen tytär Tonia, joka oli kuin aurinko. Meidän oli tarkoitus lomallamme patikoida paljon mm. rotkovaelluksia, mutta jäi suurimmaksi osaksi aikeeksi, koska sää oli liian kuumaa, joka päivä vähintään + 30 ja useimmiten +35. Mutta merivesi oli ihanan lämmintä eikä tuulikaan haitannut kuin lähtöaamuna, jolloin aamupala kuorruttui hiekalla. Elafonis, tippukiviluolat sekä Gramvousa kannattaa nähdä !

  Kohde: Paleohora, Kreikka Kategoria: Paleohoran muita vinkkejä
  Lisätty: 21.06.09 Lähettäjä: Vieras
 • Rotkovaellus Agia Irinin rotkossa

  Viime kesänä-2008-menimme aurinkomatkojen järjestetylle rotkovaellukselle Kreetalla Agia Irinin rotkoon.Se oli vaivaiset 7 km pitkä, mutta johan oli työtä sen tarpomisessa.Siinä mielessä varoitus,jos ei ole kovin kummoisessa kunnossa tai kärsii vaikka huimauksesta tai huonoista jaloista,niin ei kannata lähteä. Luulimme selviävämme rotkosta ihan heittämällä,mutta kylläpä vaan välillä ryömimme kivien yli ja kaatuilimme kesken kaiken irtokivien lähtiessä vierimään jalkojen alta. Maisemat olivat upeat ja hyvin paljon nähtävää oli tuossa 7 km matkassa.Kyllä välillä hirvitti,kun jouduimme kipuamaan ylös ja alas vuoronperään ropkoa,kun puiset kaiteet huojuivat ja alas oli piiiitkä pudotus. Yrtit tuoksuivat ja oli mukavan viileää kävellä,kun aurinko ei ollut vielä kivunnut ylös asti. Tosiaan kuitenkin:ei ollut ihan Suomalainen luontopolku tuo.Olimme hyvin kiitollisia,kun emme menneet Samarian rotkovaellukselle...se oli muistaakseni n.17 km pitkä...

  Kohde: Paleohora, Kreikka Kategoria: Paleohoran nähtävyydet
  Lisätty: 11.04.09 Lähettäjä: hössi
 • Villa Marise Paleohorassa

  Hotelli: Villa Marise

  Villa Marise on vaatimaton kahden tähden hotelli Paleohoran kylässä Kreetan etelärannikolla.Kaksi tähteä ei lupaa paljon,mutta hotellin eduksi voisi muutaman hehkutuksen suoda: viisi tähteä sijainnille!Jos hotellin aamiainen syödään meren rannalla ja aamiainen on maittava,niin ei voisi olla paremmin.Vaikka olimme kaksi viikkoa hotellissa,emme kyllästyneet tunnelmaan-joskus tosin hunajalla valeltu jugurtti sai hiekkapäällysteen-mutta mitä pienistä. Aamiainen oli vaatimaton,mutta maittava:pikakahvia/teetä,tuoretta appelsiinimehua,juustoa,leikkelettä,tomaattia.kurkkua,jugurttia,maissihiutaleita,leipää ja groissantteja..kyllä niillä eväillä pärjäsi.Tilaamalla sai vaikka munakasta ym. Pikkuruinen uima-allas oli viereisen hotellin pihassa.Eipä siellä paljoa lilluttu kun meri oli lämmin ja vieressä.Sekä ranta oli hyvä(ja varsinkin siinä nakurannan puolella). Miinuksena sitten olivat toisessa huoneessamme(meitä oli iso perhe emmekä mahtuneet yhteen huoneeseen) torakat..neidin nukkuminen ...  Lisää...

  Villa Marise on vaatimaton kahden tähden hotelli Paleohoran kylässä Kreetan etelärannikolla.Kaksi tähteä ei lupaa paljon,mutta hotellin eduksi voisi muutaman hehkutuksen suoda: viisi tähteä sijainnille!Jos hotellin aamiainen syödään meren rannalla ja aamiainen on maittava,niin ei voisi olla paremmin.Vaikka olimme kaksi viikkoa hotellissa,emme kyllästyneet tunnelmaan-joskus tosin hunajalla valeltu jugurtti sai hiekkapäällysteen-mutta mitä pienistä. Aamiainen oli vaatimaton,mutta maittava:pikakahvia/teetä,tuoretta appelsiinimehua,juustoa,leikkelettä,tomaattia.kurkkua,jugurttia,maissihiutaleita,leipää ja groissantteja..kyllä niillä eväillä pärjäsi.Tilaamalla sai vaikka munakasta ym. Pikkuruinen uima-allas oli viereisen hotellin pihassa.Eipä siellä paljoa lilluttu kun meri oli lämmin ja vieressä.Sekä ranta oli hyvä(ja varsinkin siinä nakurannan puolella). Miinuksena sitten olivat toisessa huoneessamme(meitä oli iso perhe emmekä mahtuneet yhteen huoneeseen) torakat..neidin nukkuminen kämpässä jäi siihen ensimmäiseen yöhön ja sitten tehtiin uusia järjestelyitä.Torakoita taisi olla peräti kymmenkunta.Myrkkytimme ahkerasti-emmekä edes tulleet ajatelleeksi kuinka kovia myrkkyä käytimme? Mutta näitähän voi olla vaikka viiden tähden hotellissa.Kuitenkin inhottavan nopeita rapistelijoita...Ystävämme olivat myös hotellissa samaan aikaan,mutta ainoastaan tässä yhdessä huoneessa oli torakoita. Ihan lämpimästi voin suositella..Ikävä on niitä aamiaishetkiä : )

  Kohde: Paleohora, Kreikka Kategoria: Paleohoran hotellit
  Lisätty: 10.04.09 Lähettäjä: hössi
 • Jumalaista ruokaa Paleohoran kylässä!

  Vietimme kesällä 2008 kaksi viikkoa Paleohorassa..ja ei voi muuta kuin sanoa,että oli hinta laatu-suhde kohdallaan.Meillä oli 9 hengen porukka-neljä aikuista,yksi lapsi ja neljä murrosikäistä.Joten ruokaa kului ja sitä todella nautittiin pitkän kaavan mukaan joka ilta.Juomineen ja alkupaloineen sekä monipuolisine pääruokineen +jälkiruokineen ei laskumme ollut koskaan yli 100 euroa.Se oli yleensä 80 euron paikkeilla.Ja ruoka oli todella hyvää!Seurueeseemme kuului kaksi kokkia,joitten en kuullut moitteen sanaa sanovan koskaan.En edes osaa suositella mitään erityisesti,koska emme joutuneet pettymään kertaakaan!

  Kohde: Paleohora, Kreikka Kategoria: Paleohoran ravintolat ja baarit
  Lisätty: 05.04.09 Lähettäjä: hössi

Oletko käynyt Paleohorassa?

Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Paleohorassa

Kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

Oletko menossa Paleohoraan?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

marianna

Kohde: Paleohora
Ajankohta: Heinäkuu 10, 2009 - Heinäkuu 17, 2009
Kommentti: Ihana matkakohde, olimme viikon ja hotelli jossa lomailimme oli Villa Relax. Mukava hotelli ja lähellä todella upea ja edullinen taverna. Paleochorassa oli mahtava kävellä pitkiä kävelylenkkejä. Lämmintä oli, ehkä kuumempaa kuin muissa Kreetan muissa kohteissa.

marianna

Kohde: Paleohora
Ajankohta: Heinäkuu 10, 2009 - Heinäkuu 17, 2009
Kommentti: Lähdössä ensimmäistä kertaa Paleohoraan. Plataniaksessa ollut 4 kertaa.

tapukka

Kohde: Paleohora
Ajankohta: Kesäkuu, 2008
Kommentti: Paleohoraa suosittelen lämpimästi kaikille, jotka haluavat rauhallisen ja rentouttavan loman! Kiireetön tunnelma ja ystävällisiä paikallisia. Elafonissiin ei kauan autolla hurauta ja paikka on henkeäsalpaava...kannattaa mennä.

Oletko vieraillut Paleohorassa?

Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Paleohorasta

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Kreikka
Tunnetaan myös nimellä: Palaiochora
Etäisyys Helsingistä: 2778 km
Lentoaika-arvio:[1] 3h 40min
Rahayksikkö: euro
Valuuttakurssi (1 EUR): 1 EUR

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke (kesäaika): GMT +3
Aikavyöhyke (virallinen): GMT +2
Aikaero Suomeen: 0

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: C  F  
Jännite ja taajuus: 230 V, 50 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +30
Yleinen hätänumero: 112
Ambulanssi: 112 tai 166
Palokunta: 112 tai 199
Poliisi: 112 tai 100

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Kreikka
Suomen suurlähetystö Kreikassa
Kreikan suurlähetystö
Englanninkielinen Wikipedia: Paleohora
Suomenkielinen Wikipedia: Paleohora
Ulkoministeriön matkustustiedote: Kreikka
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Paleohora
Pieni hetki, sivua ladataan.