Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Falasarna

lennot

alk. 124 €
Etsi lennot

Matkakohteita Falasarnan lähellä

  • Falasarna ja muinaiset rauniot

    Kolme päivää sitten vielä makoilimme Falasarnan rannalla. Rauhallinen, suojaisa ranta ja pitkälti hiekkaa. Surffaajia ja liitosurffaajia lensi tyrskyillä. Muutama pieni, karikkojen suojaama laguuni, jossa lastenkin hyvä polskia. Falasarnaan pääsee Platanoksesta kun seuraa kylttejä. Helppo tie ajaa, ja kun suuntaa oikealle ihan tien loppuun, voi löytää ihan omia lekottelupaikkoja. Kun asfalttitie päättyy, kannattaa jatkaa hiekkatietä, kunnes saapuu muinaisen (roomalaisen?) kylän raunioille. Siellä on tehty kaivauksia ja sallitut reitit merkitty, missä voi kulkea. Mielenkiintoinen ja vahva energia hallitsee paikkaa. Rannassa kohoavat seinämät, jotka suojaavat ja suojasivat uljaina jo muinaista kylää tai linnoitusta. Tarkempaa tietoa noista raunioista ei ole, mutta pienellä keskittymisellä voi aistia paikan mystisyyden ja ehkä sotaisan menneisyydenkin. Vuohia kannattaa varoa, juoksevat vapaina eikä aina niin hyväksyvinä vieraita kohtaan. Juuri ennen kuin hiekkatie alkaa, on suuri...  Lisää...

    Kolme päivää sitten vielä makoilimme Falasarnan rannalla. Rauhallinen, suojaisa ranta ja pitkälti hiekkaa. Surffaajia ja liitosurffaajia lensi tyrskyillä. Muutama pieni, karikkojen suojaama laguuni, jossa lastenkin hyvä polskia. Falasarnaan pääsee Platanoksesta kun seuraa kylttejä. Helppo tie ajaa, ja kun suuntaa oikealle ihan tien loppuun, voi löytää ihan omia lekottelupaikkoja. Kun asfalttitie päättyy, kannattaa jatkaa hiekkatietä, kunnes saapuu muinaisen (roomalaisen?) kylän raunioille. Siellä on tehty kaivauksia ja sallitut reitit merkitty, missä voi kulkea. Mielenkiintoinen ja vahva energia hallitsee paikkaa. Rannassa kohoavat seinämät, jotka suojaavat ja suojasivat uljaina jo muinaista kylää tai linnoitusta. Tarkempaa tietoa noista raunioista ei ole, mutta pienellä keskittymisellä voi aistia paikan mystisyyden ja ehkä sotaisan menneisyydenkin. Vuohia kannattaa varoa, juoksevat vapaina eikä aina niin hyväksyvinä vieraita kohtaan. Juuri ennen kuin hiekkatie alkaa, on suuri parkkipaikka ja sen rannanpuoleisella reunalla ihana, kotiruoka-taverna. Meidän kolmen hengen seurue söi vajaalla kolmellakympillä viiden eri ruokalajin päivän aterian. Melkeinpä voisi sanoa että parasta ruokaa Kreetan matkamme aikana. Tosin niin huokalimme monissa muissakin pikku kylissä.. Mutta todella voi suositella, monenlaista kasvisvaihtoehtoa, pataa ja lihaa. Nam... Ja nautinto istuskella rauhassa meren yläpuolella aaltojen laulaessa. Ja ilman että tarjoilija yrittää hauskuttaa älyttömilllä suomensanoillaan. Aitoa ja puhdasta. Tavernan oikealta puolelta menee tie alas rantaan, ja rauhallinen pikku puokama kutsuu lepäilemään. Pieni uimakoppi ja suihku löytyy, sekä aurinkotuoleja. Tutustumisen arvoinen kohde Kreetalla niin lekotteluun kuin surffailuunkin. Ja historian havinaa ihan lähellä.

    Kohde: Falasarna, Kreikka Kategoria: Falasarnan nähtävyydet
    Lisätty: 05.10.09 Lähettäjä: Vieras

Oletko käynyt Falasarnassa?

Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Falasarnassa

Kysymyksiä Falasarnasta

Kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

Aiemmin kysyttyä

Tästä kohteesta ei ole vielä kysymyksiä.

Oletko menossa Falasarnaan?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

Oletko vieraillut Falasarnassa?

Yksikään Napsun jäsen ei ole ilmoittanut käyneensä Falasarnassa. Oletko sinä vieraillut Falasarnassa? Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Falasarnasta

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Kreikka
Tunnetaan myös nimellä: Falassarna, Phalasarna
Etäisyys Helsingistä: 2749 km
Lentoaika-arvio:[1] 3h 40min
Rahayksikkö: euro
Valuuttakurssi (1 EUR): 1 EUR

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke (kesäaika): GMT +3
Aikavyöhyke (virallinen): GMT +2
Aikaero Suomeen: 0

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: C  F  
Jännite ja taajuus: 230 V, 50 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +30
Yleinen hätänumero: 112
Ambulanssi: 112 tai 166
Palokunta: 112 tai 199
Poliisi: 112 tai 100

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Kreikka
Suomen suurlähetystö Kreikassa
Kreikan suurlähetystö
Englanninkielinen Wikipedia: Falasarna
Ulkoministeriön matkustustiedote: Kreikka
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Falasarna
Pieni hetki, sivua ladataan.