Wien

lennot

alk. 52€
Etsi lennot

Wienin sääennuste

pe 12.7.

Sadetta, Osittain pilvistä
33°C | 20°C
16 m/s

la 13.7.

Sadetta, Osittain pilvistä
27°C | 21°C
7 m/s

su 14.7.

Osittain pilvistä
29°C | 18°C
5 m/s

ma 15.7.

Osittain pilvistä
32°C | 20°C
4 m/s

ti 16.7.

Sadetta, Osittain pilvistä
30°C | 22°C
7 m/s

ke 17.7.

Sadetta, Osittain pilvistä
32°C | 19°C
5 m/s

Wienin artikkelit

Koe Wien

Wienin hotellit

Matkakohteita Wienin lähellä

 • Hotelli hyvällä paikalla.

  Hotelli: Lenas Vienna Hotel

  Lenas hotelli on paikallisen metron pysäkin vieressä ja lähellä lukusia ravintoloita. Matkaa ydinkeskustaan on vähän ja hotellin alueen ruokalat ovat laadukkaita. Melkein hotellin vieressä on myös 'tyttöbaari' ja noin kymmenen minuutin kävelyn päästä löytyy pari edullista ruokakauppaa hyvillä valikoimilla. Hotelli ottaa myös rennosti matkaajien maksuominaisuuksien kanssa. Myös silloin, kun luottokortti on unohtunut kotimaahan (laskuttavat luottokortilta, jolla varaus tehty ilman mutinoita). Hotelli on myös yllättävänkin hiljainen. Suurimmat äänet kuuluvat hotellin sisäpihalta, jossa vieraskanta ajoittain juhlistaa päivää tai iltaa tai yötä.

  Kohde: Wien, Itävalta Kategoria: Wienin hotellit
  Lisätty: 03.08.14 Lähettäjä: TravelerWillem
 • Hotelli rauhallisella alueella

  Hotelli: Novotel Wien City

  Moderni hotelli hiljaisella alueella. Ulkoa ei kuulunut ääniä huoneisiin. Hyvä ja kattava aamiainen joka päivä klo 11 saakka! Keskustan ulkopuolella, mutta metropysäkki 100m päässä ja metromatka keskustaan alle 10min.

  Kohde: Wien, Itävalta Kategoria: Wienin hotellit
  Lisätty: 13.04.14 Lähettäjä: Vieras
 • Outlet ostari

  Parndorf on Designer Outlet ostoskeskus Wienin ulkopuolella. Kätevä shuttlebussikuljetus Wienin keskustasta. Meno-paluu maksaa 9 euroa, lipun tarvii vasta paluumatkalle. Matka kestää n.45min/suunta. Hyviä kauppoja, mutta heikommin ruokailumahdollisuuksia. Suosittelen tekemään ostokset täällä. http://www.mcarthurglen.com/at/designer-outlet-parndorf/en/

  Kohde: Wien, Itävalta Kategoria: Wienin ostokset
  Lisätty: 13.04.14 Lähettäjä: Vieras
 • Tyylikäs hotelli keskustassa

  Hotelli: Hotel Kummer

  Olimme juhannuksen aikaan Wienissä ja yövyimme hotelli Kummerissa. Se sijaitsee hyvällä paikalla vilkkaan Maria Hilferstrassen varrella lähellä läntistä rautatieasemaa, johon tulee bussi lentoasemalta. Hotelli oli miellyttävä ja tyylikäs, hinta/laatusuhde kohdallaan. Parasta oli ehkä kuitenkin satojen hotellien joukossa se, että ko. katu oli verraton ostos- ja ravintolakatu, joka sopi mainiosti turistille. Sää oli helteinen(+30 astetta), mikä pakotti suunnittelemaan päiväohjelman huolella. Liikkuminen metrolla helpotti helteessä, iltaisin oli miellyttävä kävellä kaupungilla ja piipahtaa mm. ihastuttavaan wieniläiskahvilaan, jossa oli joka ilta elävää musiikkia( se sijaitsi Operan takana). Voimat riittivät myös Schönbrunnin linnanpuistoon tutustumiseen, linna on nähty jo aiemmin -80 luvulla. Vain jokiristeily oli pettymys, reitti ei ollut erityisen kiinnostava ja päihtynyt saksalaisryhmä möykkäsi koko risteilyn ajan. Uskon,että poikkeamme Wienissä uudelleen joskus tulevaisuudessa!...  Lisää...

  Olimme juhannuksen aikaan Wienissä ja yövyimme hotelli Kummerissa. Se sijaitsee hyvällä paikalla vilkkaan Maria Hilferstrassen varrella lähellä läntistä rautatieasemaa, johon tulee bussi lentoasemalta. Hotelli oli miellyttävä ja tyylikäs, hinta/laatusuhde kohdallaan. Parasta oli ehkä kuitenkin satojen hotellien joukossa se, että ko. katu oli verraton ostos- ja ravintolakatu, joka sopi mainiosti turistille. Sää oli helteinen(+30 astetta), mikä pakotti suunnittelemaan päiväohjelman huolella. Liikkuminen metrolla helpotti helteessä, iltaisin oli miellyttävä kävellä kaupungilla ja piipahtaa mm. ihastuttavaan wieniläiskahvilaan, jossa oli joka ilta elävää musiikkia( se sijaitsi Operan takana). Voimat riittivät myös Schönbrunnin linnanpuistoon tutustumiseen, linna on nähty jo aiemmin -80 luvulla. Vain jokiristeily oli pettymys, reitti ei ollut erityisen kiinnostava ja päihtynyt saksalaisryhmä möykkäsi koko risteilyn ajan. Uskon,että poikkeamme Wienissä uudelleen joskus tulevaisuudessa!

  Kohde: Wien, Itävalta Kategoria: Wienin hotellit
  Lisätty: 27.10.13 Lähettäjä: matkallamaltalle
 • Kulttuurimatka Wieniin -kommentti kimmowi:n matkakertomukseen

  Kyllä Wieniä pommitettiin aivan riittäämiin II. maailmansodassa. Arviolta kolmasosa (1/3) kaupungista tuhottiin. Mutta verrattuna joihinkin muihin maihin tuhot korjattiin melko nopeasti, vanhoja rakennuksia restauroitiin jne. Eräs maailman upeimpia katuja on Wienin RING, joka rakennettiin suunnilleen entisen kaupungin muurin paikalle 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa. Suuri osa muista "silmiinpistävistä" rakennuksista sen sijaan edustaa 1700-luvun barokkia. Rakennuskantaa on paljon myös 1900-luvulta, mutta SEKIN oli vielä keisarikunnan aikaa – aina I. maailmansodan loppuun saakka vuoteen 1917, jonka jälkeen Itävalllasta tuli tasavalta. Tuomiokirkko on STEPHANSDOM eli Tapaninkirkko. Yliopisto on tosin perustettu 1365 mutta nykyiset rakennukset ovat täysin 1870-1880-luvun –ei siis 1800-luvun alun- arkkitehtuuria. Rakentaja oli Heinrich von Ferstel, arkkitehtinero, joka mm. sai rakennettavakseen jo 27-vuotiaana Votivkirkon. Hänen rakennuksensa edustavat historismiä eli nk. „ker...  Lisää...

  Kyllä Wieniä pommitettiin aivan riittäämiin II. maailmansodassa. Arviolta kolmasosa (1/3) kaupungista tuhottiin. Mutta verrattuna joihinkin muihin maihin tuhot korjattiin melko nopeasti, vanhoja rakennuksia restauroitiin jne. Eräs maailman upeimpia katuja on Wienin RING, joka rakennettiin suunnilleen entisen kaupungin muurin paikalle 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa. Suuri osa muista "silmiinpistävistä" rakennuksista sen sijaan edustaa 1700-luvun barokkia. Rakennuskantaa on paljon myös 1900-luvulta, mutta SEKIN oli vielä keisarikunnan aikaa – aina I. maailmansodan loppuun saakka vuoteen 1917, jonka jälkeen Itävalllasta tuli tasavalta. Tuomiokirkko on STEPHANSDOM eli Tapaninkirkko. Yliopisto on tosin perustettu 1365 mutta nykyiset rakennukset ovat täysin 1870-1880-luvun –ei siis 1800-luvun alun- arkkitehtuuria. Rakentaja oli Heinrich von Ferstel, arkkitehtinero, joka mm. sai rakennettavakseen jo 27-vuotiaana Votivkirkon. Hänen rakennuksensa edustavat historismiä eli nk. „kertaustyyliä“ vanhoista tyyleistä (UUSgotiiikka, -renesanssi, -barokki, -rokokoo). Uusgoottisesta kaupungintalosta (=RATHAUS eli "Raatihuone") voidaan sanoa samaa, arkkitehti vain oli Friedrich von Schmidt. Siitä, että Wieniä ei opi tuntemaan yhdellä käynnillä, olemme aivan samaa mieltä. Aina löytyy uutta vielä vuosien siellä asumisenkin jälkeen. Ja neljä vuodenaikaa – neljä Wieniä. Ihanan lämmin kesä, Wienerwaldin värikäs syksy, talviset joulutorit, keväällä hennon vihreät, kukkaloistoon heräävät puistot ja pääsiäismarkkinat.

  Kohde: Wien, Itävalta Kategoria: Wienin nähtävyydet
  Lisätty: 10.04.13 Lähettäjä: matkamatti

Oletko käynyt Wienissä?

Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Wienissä

Kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

Oletko menossa Wieniin?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

TravelerWillem

Kohde: Wien
Ajankohta: Tammikuu 2011
Kommentti: Wien. Ah, Wien. Hieno paikka.

Himomatkustaja

Kohde: Wien
Ajankohta: Marraskuu 01, 2006 - Joulukuu 01, 2006

Enpuske

Kohde: Wien
Ajankohta: Lokakuu 28, 2011 - Lokakuu 31, 2011
Kommentti: Neljän päivän kaupunkiloma Wieniin edessä! Eka ulkomaan reissu ja jännittää aika paljon.. :)

Saltstraumen

Kohde: Wien
Ajankohta: Syyskuu 04, 2011

Anna-

Kohde: Wien
Ajankohta: Lokakuu, 2011

Oletko vieraillut Wienissä?

Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Wienistä

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Itävalta
Englanninkielinen nimi: Vienna
Etäisyys Helsingistä: 1441 km
Lentoaika-arvio:[1] 2h 10min
Rahayksikkö: euro
Valuuttakurssi (1 EUR): 1 EUR

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke (kesäaika): GMT +2
Aikavyöhyke (virallinen): GMT +1
Aikaero Suomeen: -1

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: C  F  
Jännite ja taajuus: 230 V, 50 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +43
Yleinen hätänumero: 112 tai 122
Ambulanssi: 112 tai 122
Palokunta: 112 tai 122
Poliisi: 112 tai 122

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Itävalta
Suomen suurlähetystö Itävallassa
Itävallan suurlähetystö
Englanninkielinen Wikipedia: Wien
Suomenkielinen Wikipedia: Wien
Ulkoministeriön matkustustiedote: Itävalta
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Wien
Pieni hetki, sivua ladataan.