Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Savona

Matkakohteita Savonan lähellä

Suosittuja hotelleja Savonassa

 • Mukava pikku kaupunki pohjois-Italiassa.

  Italialaisittain rauhallinen pikku kaupunki. Helppo liikkua busseilla, jotka kaikki käyvät vähintään kääntymässä rautatieasemalla. Via Nizzan varrella on parhaimmat hotellit, jos tahtoo samalla nauttia myös rantaelämästä. Keskustassa lähinnä vain yksi kauppakatu,Via Paleocapa, jossa putiikkeja joka lähtöön, kalliit että halvat sekaisin. Gelata-baareissa kannattaa aina käydä, kun on Italiassa. Niin mahtavaa jäätelöä ei Suomesta saa. Keskustasta hiukan sivummalla on myös halvemmat hinnat. Jos tulet kaupunkiin junalla, kannattaa etukäteen tutustua kaupunkiin kartalla, jotta voit suunnistaa heti oikein eikä aikaa mene kohteen etsimiseen. Autoilu tyypillistä italialaista kaaosta, joka kuitenkin toimii yllättävän hyvin. Todella skarppina tulee kuitenkin olla. Englannilla pärjää hyvin. Italialaiset eivät sitä välttämättä osaa hyvin, mutta auttavasti ja yrittävät kuitenkin. Palvelualttius on kuitenkin hyvää. Ravintoloita on joka lähtöön ja hintataso ei päätä huimaa. Kalliimpaa tosin k...  Lisää...

  Italialaisittain rauhallinen pikku kaupunki. Helppo liikkua busseilla, jotka kaikki käyvät vähintään kääntymässä rautatieasemalla. Via Nizzan varrella on parhaimmat hotellit, jos tahtoo samalla nauttia myös rantaelämästä. Keskustassa lähinnä vain yksi kauppakatu,Via Paleocapa, jossa putiikkeja joka lähtöön, kalliit että halvat sekaisin. Gelata-baareissa kannattaa aina käydä, kun on Italiassa. Niin mahtavaa jäätelöä ei Suomesta saa. Keskustasta hiukan sivummalla on myös halvemmat hinnat. Jos tulet kaupunkiin junalla, kannattaa etukäteen tutustua kaupunkiin kartalla, jotta voit suunnistaa heti oikein eikä aikaa mene kohteen etsimiseen. Autoilu tyypillistä italialaista kaaosta, joka kuitenkin toimii yllättävän hyvin. Todella skarppina tulee kuitenkin olla. Englannilla pärjää hyvin. Italialaiset eivät sitä välttämättä osaa hyvin, mutta auttavasti ja yrittävät kuitenkin. Palvelualttius on kuitenkin hyvää. Ravintoloita on joka lähtöön ja hintataso ei päätä huimaa. Kalliimpaa tosin kuin etelä-Italiassa, mutta selvästi halvempaa kuin esim. etelä-Ranskassa. Käymisen arvoinen paikka kaiken kaikkiaan!

  Kohde: Savona, Italia Kategoria: Savonan muita vinkkejä
  Lisätty: 08.07.16 Lähettäjä: Vieras
 • Ei vielä turistien pilaama italialainen kaupunki

  Olen käynyt Savonassa lukuisia kertoja. Se on pessyt kasvojaan sitten 1980-luvun. Erityisesti satama-aluetta ja vanhan linoituksen aluetta on kunnostettu. Kaupungin keskustan tuntumassa oleva satama on nykyisin enemmän pienvene- ja risteilijäsatama. Muut satamantoiminnot on siirretty keskustasta Vadoon, n. 10 km länteen. Koska satamassa poikkeaa Välimeren risteilijöitä, keskustan kaupoissa pärjää nykyisin englannilla. Jos haluat poiketa tavallisessa italialaisessa kaupungissa, poikkea Savonaan. Aivan sataman tuntumassa on viehättävä vanha kaupunki ja melkein sen kupeessa tuomiokirkko, Duomo. Satamassa on viehättävä pieni vähän uudenaikaisempi San Rafaelen kirkko, Kaupungissa on uimaranta ja uimalakin, mutta varsinaista rantaelämää vietetään Savonan iltäpuolella olevassa Albissola Marinassa, n. 3 km. Albissola on kuuluisia keramiikkatuotteistaan.

  Kohde: Savona, Italia Kategoria: Savonan muita vinkkejä
  Lisätty: 26.12.10 Lähettäjä: Vieras

Oletko käynyt Savonassa?

Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Savonassa

Kysymyksiä Savonasta

Kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

Aiemmin kysyttyä

Tästä kohteesta ei ole vielä kysymyksiä.

Oletko menossa Savonaan?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

Oletko vieraillut Savonassa?

Yksikään Napsun jäsen ei ole ilmoittanut käyneensä Savonassa. Oletko sinä vieraillut Savonassa? Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Savonasta

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Italia
Etäisyys Helsingistä: 2080 km
Lentoaika-arvio:[1] 2h 50min
Rahayksikkö: euro
Valuuttakurssi (1 EUR): 1 EUR

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke (kesäaika): GMT +2
Aikavyöhyke (virallinen): GMT +1
Aikaero Suomeen: -1

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: C  F  L  
Jännite ja taajuus: 230 V, 50 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +39
Yleinen hätänumero: 112
Ambulanssi: 118
Palokunta: 115
Poliisi: 113

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Italia
Suomen suurlähetystö Italiassa
Italian suurlähetystö
Englanninkielinen Wikipedia: Savona
Suomenkielinen Wikipedia: Savona
Ulkoministeriön matkustustiedote: Italia
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Savona
Pieni hetki, sivua ladataan.