Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Pompei

Pompein artikkelit

Pompein sääennuste

la 15.8.

Kosteaa päivän aikana.
32°C | 24°C
1 m/s

su 16.8.

Kosteaa päivän aikana.
32°C | 23°C
1 m/s

ma 17.8.

Kosteaa päivän aikana.
32°C | 23°C
1 m/s

ti 18.8.

Kosteaa päivän aikana.
31°C | 23°C
2 m/s

ke 19.8.

Kosteaa päivän aikana.
31°C | 22°C
1 m/s

to 20.8.

Kosteaa päivän aikana.
31°C | 22°C
1 m/s

Matkakohteita Pompein lähellä

 • Vinkkejä Pompeihin (Roomasta)

  Pompeihin pääsee kätevästi Roomasta junalla (hinnat alk. noin 11,40e/suunta Napoliin), josta kandee vaihtaa circumvesuvian junaan (hinta n. 2,6e/suunta). Samaisella junalla pääsee myös Sorrentoon asti. Pompei on laaja alue, joten kannattaa varata aikaa tutustumiseen. Osaan raunioista pääsee sisälle, osaan ei. Nähtävää on paljon ja kannattaa tutustua etukäteen netissä/opaskirjan avulla paikkaan. Paikan päällä voi ostaa myös opastettuja kierroksia ja karttoja. Pompein sisäänkäyntien edessä on hyviä kahviloita, pikkukojuja ja ravintoloita. Vesipullo, eväät ja hattu ovat todella tarpeen helteellä. Pompein kadun ovat todella haastelliset tasapohjaisilla käveleville. Kadun korkeuserot ovat suuret.

  Kohde: Pompei, Italia Kategoria: Pompein nähtävyydet
  Lisätty: 22.08.15 Lähettäjä: Vieras
 • Pompeijissa käyntiin liittyen

  Pompeijin käyntiin kannattaa varata koko päivä, sillä alue on valtava. On hyvä huomioida, että Pompeiji on kuin labyrintti, joten saa olla tarkkana, miten siellä kulkee. Kadun päässä saattaa ollakin kulkueste, joten joudut palaamaan samaa katua takaisin. Kassalta saa kartan! Joillakin alueilla on vartijoita, joilta voi kysyä tarvittaessa neuvoa. Maasto on muhkuraista kiveä joka suuntaan, joten hyvät jalkineet ovat tarpeen. Juomaa ja evästä kannattaa ottaa reppuun mukaan. Aurinkoisella säällä päähine on myös hyvä asia. Lastenrattaat eivät sovellu kaduille kovin hyvin epätasaisuuden vuoksi. Kadun varsilla on varjoisia hyviä paikkoja istahtaa korkeille jalkakäytäville. Penkkejä ei löydy kuin sisääntulon jälkeen muutama. Lippujen hinnat huhtikuussa 2013: Täysi hinta: 11 euroa Alennettu hinta: 5,50 euroa 18-25- vuotiaille ja EU:n opettajille Vapaaliput: Euroopan unionin alle 18-vuotiaille tai yli 65-vuotiaille kansalaisille Aukioloajat: 1.4. - 31.10. klo 8.30-19.30 (klo 18.00 ...  Lisää...

  Pompeijin käyntiin kannattaa varata koko päivä, sillä alue on valtava. On hyvä huomioida, että Pompeiji on kuin labyrintti, joten saa olla tarkkana, miten siellä kulkee. Kadun päässä saattaa ollakin kulkueste, joten joudut palaamaan samaa katua takaisin. Kassalta saa kartan! Joillakin alueilla on vartijoita, joilta voi kysyä tarvittaessa neuvoa. Maasto on muhkuraista kiveä joka suuntaan, joten hyvät jalkineet ovat tarpeen. Juomaa ja evästä kannattaa ottaa reppuun mukaan. Aurinkoisella säällä päähine on myös hyvä asia. Lastenrattaat eivät sovellu kaduille kovin hyvin epätasaisuuden vuoksi. Kadun varsilla on varjoisia hyviä paikkoja istahtaa korkeille jalkakäytäville. Penkkejä ei löydy kuin sisääntulon jälkeen muutama. Lippujen hinnat huhtikuussa 2013: Täysi hinta: 11 euroa Alennettu hinta: 5,50 euroa 18-25- vuotiaille ja EU:n opettajille Vapaaliput: Euroopan unionin alle 18-vuotiaille tai yli 65-vuotiaille kansalaisille Aukioloajat: 1.4. - 31.10. klo 8.30-19.30 (klo 18.00 mennessä sisääntulo) 1.11. - 31.3. klo 8.30-17.00 (klo15.30 mennessä sisääntulo) Huhti-toukokuun vaihteessa ei ollut vielä sesonkiaika. Jätimme vuokra-auton maksullisen pysäköintifirman alueelle, joka oli noin kilometrin päässä Pompein portilta. Kannattaa samalla tutustua Pompeijin "uuteen kaupunkiin". Kirkko on mahtava ihan keskustassa.

  Kohde: Pompei, Italia Kategoria: Pompein nähtävyydet
  Lisätty: 15.05.13 Lähettäjä: Irene

Oletko käynyt Pompeissa?

Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Pompeissa

Kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

Oletko menossa Pompeiin?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

Oletko vieraillut Pompeissa?

Yksikään Napsun jäsen ei ole ilmoittanut käyneensä Pompeissa. Oletko sinä vieraillut Pompeissa? Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Pompeista

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Italia
Etäisyys Helsingistä: Ei tiedossa.
Lentoaika-arvio:[1] Ei tiedossa.
Rahayksikkö: euro
Valuuttakurssi (1 EUR): 1 EUR

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke (kesäaika): GMT +2
Aikavyöhyke (virallinen): GMT +1
Aikaero Suomeen: -1

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: C  F  L  
Jännite ja taajuus: 230 V, 50 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +39
Yleinen hätänumero: 112
Ambulanssi: 118
Palokunta: 115
Poliisi: 113

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Italia
Suomen suurlähetystö Italiassa
Italian suurlähetystö
Ulkoministeriön matkustustiedote: Italia
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA)
Pieni hetki, sivua ladataan.