Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Napoli

lennot

alk. 143 €
Etsi lennot

Napolin artikkelit

Napolin sääennuste

su 9.8.

Selkeää päivän aikana.
34°C | 23°C
2 m/s

ma 10.8.

Selkeää päivän aikana.
32°C | 23°C
2 m/s

ti 11.8.

Kosteaa päivän aikana.
31°C | 24°C
2 m/s

ke 12.8.

Kosteaa päivän aikana.
31°C | 24°C
2 m/s

to 13.8.

Kosteaa päivän aikana.
31°C | 23°C
1 m/s

pe 14.8.

Kosteaa päivän aikana.
31°C | 24°C
2 m/s

Matkakohteita Napolin lähellä

Suosittuja hotelleja Napolissa

 • Ei ole olemassa

  Hotelli: Hotel De La Ville

  Tätä hotellia ei ole enää olemassa, vaan sen paikalla on hotelli Bella Napoli. Saimme kokea sen karvaasti, kun olimme varanneet sieltä huoneen ja uudella hotellilla ei ollut mitään tietoa varauksestamme, vaikka meillä oli siitä varausvahvistus, jossa tieto maksusta. Jouduimme maksamaan toiseen kertaan. Hotellissa tehtiin remonttia ja huone oli ihan sementtipölyssä. Hintaan sisältyvää aamiaista ei tajottu joka päivä. Johtaja käyttäytyi hyvin epämiellyttävästi, kun emme suostuneet maksamaan käteisellä ja käski joka meidän häipyä. Kun aioimme tehdä sen, hän perui puheensa ja hyväksyi luottokorttimaksun. Ainoa positiivinen asia oli sijainti, koska käytimme paljon junia ja metroa.

  Kohde: Napoli, Italia Kategoria: Napolin hotellit
  Lisätty: 03.04.17 Lähettäjä: Vieras
 • CD-levyjä

  Kapeat kauppakujat olivat juuri sitä, mitä sana Napoli tuo mieleen. Ostimme italialaisten kuuluisien laulajien Lucio Dallan, Adriano Celentanon ja Paolo Conten cd-levyjä. Hinnat olivat edullisemmat kuin Suomessa. Esimerkiksi erään solistin neljän parhaimman cd:n kokoelma maksoi vähän yli 28 euroa.

  Kohde: Napoli, Italia Kategoria: Napolin ostokset
  Lisätty: 15.05.13 Lähettäjä: Irene
 • Vuokra-auto Napolin parkkihalliin

  Napolin ensikävijöinä arastelimme Napolin keskustan liikennettä ja päätimme parkkeerata vuokra-auton sataman parkkihalliin, joka on nimeltään Pargeggio Brin. Navigaattori löysi nimellä paikan. Sieltä nappasimme taksin ja pyysimme ajamaan Napolin arkeologiseen museoon. Hinta oli vajaa 9 euroa. Jos onnistuu hankkimaan Napolin kartan etukäteen, voi parkkihallista helposti kävellä keskustaan ns. 4-kaistaista rantakatua pitkin. Arkeologinen museo oli kiinni tiistaisin, joten menimme ko. museon nurkalla sijaitsevaan turisti-infokioskiin, jossa mies osasi hädin tuskin englantia. Saimme kartan keskeisistä, lähekkäin olevista turistikohteista, joita kahlasimme läpi. Reitin varrella oli oikein viihtyisä puistikko useine kahviloineen ja siellä vietimme Napolin parhaan hetken. Kävelimme saamamme kartan avulla takaisin parkkihallille. Matka oli korkeintaan kaksi kilometriä.

  Kohde: Napoli, Italia Kategoria: Napolin lennot & liikenne
  Lisätty: 09.05.13 Lähettäjä: Irene
 • Liikenne, turvallisuus, ostokset yms

  Napoli on näkemisen arvoinen kaupunki ja suosittelen kaikkia näkemään sen ainakin kerran elämässä. Mielestäni Napoli on turvallinen kaupunki, joskin hyvin sotkuinen. Liikenne Napolissa on hallittu kaaos ja autoja on järjettömän paljon. Tien yli vain mennään heti kun on päätetty mihin väliin mennään. Autot pysähtyvät hyvin mutta skoottereita suosittelen varomaan. Liikennevaloja ei pahemmin noudateta. Taskuvarkaita en nähnyt missään enkä kuullut muiltakaan turisteilta niistä mitään. Me myös eksyimme pahamaineiseen Espanjalaiseen kortteliin päiväsaikaan ja silloin siellä oli rauhallista kävellä. Ihmiset olivat suurimmaksi osaksi ystävällisiä ja avuliaita, turisteina meitä autettiin heti. Englantia Napolissa ei hirveesti puhuta mutta napolilaiset lukevat hyvin elekieltä ja asiat hoituvat ilman yhteistä kieltä. Joten kielitaidottomallekin Napoli on varteenotettava kohde. Mutta Napoli ei ole halpa kaupunki ja se on melkein Suomen hintatasoa vastaava. Ruoka kylläkin on halvempaa kuin S...  Lisää...

  Napoli on näkemisen arvoinen kaupunki ja suosittelen kaikkia näkemään sen ainakin kerran elämässä. Mielestäni Napoli on turvallinen kaupunki, joskin hyvin sotkuinen. Liikenne Napolissa on hallittu kaaos ja autoja on järjettömän paljon. Tien yli vain mennään heti kun on päätetty mihin väliin mennään. Autot pysähtyvät hyvin mutta skoottereita suosittelen varomaan. Liikennevaloja ei pahemmin noudateta. Taskuvarkaita en nähnyt missään enkä kuullut muiltakaan turisteilta niistä mitään. Me myös eksyimme pahamaineiseen Espanjalaiseen kortteliin päiväsaikaan ja silloin siellä oli rauhallista kävellä. Ihmiset olivat suurimmaksi osaksi ystävällisiä ja avuliaita, turisteina meitä autettiin heti. Englantia Napolissa ei hirveesti puhuta mutta napolilaiset lukevat hyvin elekieltä ja asiat hoituvat ilman yhteistä kieltä. Joten kielitaidottomallekin Napoli on varteenotettava kohde. Mutta Napoli ei ole halpa kaupunki ja se on melkein Suomen hintatasoa vastaava. Ruoka kylläkin on halvempaa kuin Suomessa. Pizzan sai halvimmillaan 3e, palan 1e. Ruoka ei ollut mitenkään ihmeen hyvää kuten esimerkiksi Roomassa oli mutta suositteln syömään paikallisten käyttämissä snack- baareissa. Niissä ruoka oli hyvää ja halpaa. Kannattaa kokeilla pennepastaa niissä eikä maksa kuin 2,50e. Ainut miinus että niissä joutuu yleensä seisomaan tai syömään kävellessä. Napolissa on aina kiire eikä löntystelijöitä katsota hyvällä. Julkinen liikenne oli toimivaa ja hyvää ja suht halpaakin. Sillä pääsee kaikkialle. Tosin ruuhka-aikaan ja juhlapäivinä ne ovat tupaten täynnä ja tiedoksi suomalaisille matkaajille että Napolissa tosiaan tungetaan ulos ja sisään, muuten ei välttämättä pääse pois tai mahdu sisään. Pääsiäispäivänä julkinen liikenne päättyy aamupäivällä ja kaikki kaupat ja monet ravintolat sulkevat ovensa. Napolilaiset viettävät tämän päivän kotona tai muissa kaupungeissa ja kaupunki hiljeneekin kokonaan. 2.pääsiäispäivänä napolilaiset matkaavat Sorrentoon, saarille ja nähtävyyksille. Poliiseja kaupungissa liikkuu paljon, tosin ei yhtä paljon kuin Roomassa, ja niitä löytyy jokaisen pankin edestä. Vaatekauppoja on paljon mutta tarjonta aika samanlaista. Monet ulkomaiset ketjut löytyy kuten H&M, Pull & Bear, Bershka, Stradivarius, yms. Kengät olivat aika kalliita, monesti 30e ylöspäin. Via Toledo ja Corso Umberto on ainakin täynnä kauppoja mutta muualtakin löytyy. Elektroniikkakauppoja oli paljon. Napolia en suosittele herkkohermoisille tai hirveän aroille ihmisille mutta muuten matkakohteena se oli hyvä. Menoa ja meininkiä riitti. Meteli Napolissa on kova. Herkkäunisempia suosittelen ottamaan mukaan korvatulpat ja muuten käsidesi on hyödyllinen. Myöskin pientä rahaa kannattaa varata mukaan koska vaihtorahaa ei aina ole isoista seteleistä. Turisteja kaupungissa on myös paljon joten ainoana matkaajana ei siellä tarvitse pelätä olevansa. Napolin kenttä on hyvin varusteltu mutta taksit löytyvät hieman pidemmältä jonne kyllä napolilaiset neuvovat hyvin.

  Kohde: Napoli, Italia Kategoria: Napolin muita vinkkejä
  Lisätty: 13.04.12 Lähettäjä: Vieras
 • Nähtävyyksiä riittää

  Napolissa nähtävää riittää paljon. On kirkkoja ja museoita. Napolista on myös hyvät yhteydet muihin Napolinlahden kaupunkeihin ja saariin ja nähtävyyksiin. Kuten Vesuvius, Pompeji, Herculaneum, Sorrento, Capri, Ischia, Amalfi, yms. Jos aikaa Napolissa on vähän, suosittelen vähintään vierailemaan Caprin saarella jonne pääsee kantosiipialuksilla tunnissa sekä paremmin säilyneessä Herculaneumin kaupungissa sekä mahtavalla Vesuviuksen tulivuorella jonne pääsee ainakin Sorrentosta, Pompejista ja Ercolanosta. Capri on todella kaunis saari mutta myös erittäin kallis. Pompejissa kannattaa ehdottomasti viettää kokonainen päivä ja käydä katsomassa bordellit ja niiden koristelut. Herculaneum oli mielestäni Pompejia parempi mutta myös pienempi. Se kannattaakin yhdistää Vesuviuksen retkeen. Sorrento oli myöskin kalllis kaupunki ja enemmän turisteille tarkoitettu. Napolissa kannattaa käydä katsomassa ainakin Arkeologinen museo jossa on paljon Pompejista ja Herculaneumista löydettyjä tavaroita ...  Lisää...

  Napolissa nähtävää riittää paljon. On kirkkoja ja museoita. Napolista on myös hyvät yhteydet muihin Napolinlahden kaupunkeihin ja saariin ja nähtävyyksiin. Kuten Vesuvius, Pompeji, Herculaneum, Sorrento, Capri, Ischia, Amalfi, yms. Jos aikaa Napolissa on vähän, suosittelen vähintään vierailemaan Caprin saarella jonne pääsee kantosiipialuksilla tunnissa sekä paremmin säilyneessä Herculaneumin kaupungissa sekä mahtavalla Vesuviuksen tulivuorella jonne pääsee ainakin Sorrentosta, Pompejista ja Ercolanosta. Capri on todella kaunis saari mutta myös erittäin kallis. Pompejissa kannattaa ehdottomasti viettää kokonainen päivä ja käydä katsomassa bordellit ja niiden koristelut. Herculaneum oli mielestäni Pompejia parempi mutta myös pienempi. Se kannattaakin yhdistää Vesuviuksen retkeen. Sorrento oli myöskin kalllis kaupunki ja enemmän turisteille tarkoitettu. Napolissa kannattaa käydä katsomassa ainakin Arkeologinen museo jossa on paljon Pompejista ja Herculaneumista löydettyjä tavaroita ja taidetta. Myöskin Castel Nuovon linna ja Sant`Elmon linna olivat hienoja. Varsinkin viimeksi mainitusta oli mahtavat näkymät Napoliin. San Martinon luostari ja museo eivät olleet pääsymaksun ja näkemisen arvoista joten sitä en suosittele ellei ole hyvin kiinnostunut jouluseimistä.

  Kohde: Napoli, Italia Kategoria: Napolin nähtävyydet
  Lisätty: 13.04.12 Lähettäjä: Vieras

Oletko käynyt Napolissa?

Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Napolissa

Kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

Oletko menossa Napoliin?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

Janinahanna

Kohde: Napoli
Ajankohta: Syyskuu 18, 2013 - Lokakuu 09, 2013
Kommentti: Matkalla lomalle! 20 päivää vielä. :)

muru

Kohde: Napoli
Ajankohta: 2004

katrinmarie

Kohde: Napoli
Ajankohta: Kesäkuu 07, 2009 - Kesäkuu 13, 2009

Aloet

Kohde: Napoli
Ajankohta: 2003

Oletko vieraillut Napolissa?

Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Napolista

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Italia
Englanninkielinen nimi: Naples
Etäisyys Helsingistä: 2275 km
Lentoaika-arvio:[1] 3h 10min
Rahayksikkö: euro
Valuuttakurssi (1 EUR): 1 EUR

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke (kesäaika): GMT +2
Aikavyöhyke (virallinen): GMT +1
Aikaero Suomeen: -1

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: C  F  L  
Jännite ja taajuus: 230 V, 50 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +39
Yleinen hätänumero: 112
Ambulanssi: 118
Palokunta: 115
Poliisi: 113

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Italia
Suomen suurlähetystö Italiassa
Italian suurlähetystö
Englanninkielinen Wikipedia: Napoli
Suomenkielinen Wikipedia: Napoli
Ulkoministeriön matkustustiedote: Italia
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Napoli
Pieni hetki, sivua ladataan.