Bilbao

Bilbao

lennot

alk. 235€
Etsi lennot

Bilbaon sääennuste

pe 19.4.

Osittain pilvistä
18°C | 2°C
3 m/s

la 20.4.

Osittain pilvistä
16°C | 5°C
4 m/s

su 21.4.

Osittain pilvistä
13°C | 5°C
4 m/s

ma 22.4.

Sadetta, Osittain pilvistä
11°C | 6°C
4 m/s

ti 23.4.

Sadetta, Osittain pilvistä
9°C | 5°C
4 m/s

ke 24.4.

Sadetta, Pilvistä
12°C | 6°C
3 m/s

Bilbaon artikkelit

Koe Bilbao

Bilbaon hotellit

Matkakohteita Bilbaon lähellä

 • Bilbao on kiva kaupunki

  Olin Bilbaossa huhtikuun puolivälissä 2014. Majoituin Holiday Innissä, joka ei ole ihan keskustassa, mutta aivan Basilica of Begonan vieressä. Vanhaan kaupunkiin ja myös keskustaan on lyhyt matka. Hotelli itse oli kiva ja viihtyisä. Sitä on osin remontoitu, pihaan tehtiin juuri uima-allasta. Hotellilta on vanhaan kaupunkiin pitkät portaat (noin 300 porrasta) tai läheisen puiston kautta pääsee myös mäkeä alas keskustaan. Metrolle on tosi lyhyt matka. Keskustan ulkopuolella yleensäkin on aika huikeita korkeuseroja eli kannattaa varata hyvät kengät jalkaa. Portaita ja jyrkkiä mäkiä riittää. Itse osuin muutaman kerran myös hissille, joka vei ylös/alaspäin. Vanha kaupunki on todella viehättävä ja viihtyisä. Siellä on paljon kauppoja ja paikallisia ravintoloita. Keskustassa on useita katuja, joissa on niin paikallisia kauppoja kuin myös kansainvälisiä kauppoja aina H&M:stä lähtien. Joen rantaa kannattaa kävellä, rauhallista ja viihtyisää. Guggenheim on tietysti ehdoton must! Itse ...  Lisää...

  Olin Bilbaossa huhtikuun puolivälissä 2014. Majoituin Holiday Innissä, joka ei ole ihan keskustassa, mutta aivan Basilica of Begonan vieressä. Vanhaan kaupunkiin ja myös keskustaan on lyhyt matka. Hotelli itse oli kiva ja viihtyisä. Sitä on osin remontoitu, pihaan tehtiin juuri uima-allasta. Hotellilta on vanhaan kaupunkiin pitkät portaat (noin 300 porrasta) tai läheisen puiston kautta pääsee myös mäkeä alas keskustaan. Metrolle on tosi lyhyt matka. Keskustan ulkopuolella yleensäkin on aika huikeita korkeuseroja eli kannattaa varata hyvät kengät jalkaa. Portaita ja jyrkkiä mäkiä riittää. Itse osuin muutaman kerran myös hissille, joka vei ylös/alaspäin. Vanha kaupunki on todella viehättävä ja viihtyisä. Siellä on paljon kauppoja ja paikallisia ravintoloita. Keskustassa on useita katuja, joissa on niin paikallisia kauppoja kuin myös kansainvälisiä kauppoja aina H&M:stä lähtien. Joen rantaa kannattaa kävellä, rauhallista ja viihtyisää. Guggenheim on tietysti ehdoton must! Itse en ole mikään modernin taiteen ystävä, mutta olihan se silti aika vaikuttava kokonaisuus. Myös Guggenheim ulkopuolelta on nähtävyys! Guggenheimia vastapäätä on Amorino-jäätelökahvila. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!!! Kannattaa huomioida, että pääsiäisen aikaan jo torstai on pyhäpäivä ja kaupat ovat kiinni. Pääsiäisenä on uskonnollisia kulkueita, etenkin vanhassa kaupungissa. Nämä olivat luterilaiselle uusi, hieno kokemus. Suosittelen Bilbaota lyhyeen, 2-3 päivän kaupunkilomaan!

  Kohde: Bilbao, Espanja Kategoria: Bilbaon muita vinkkejä
  Lisätty: 03.05.14 Lähettäjä: Vieras
 • Vihreää Espanjaa

  Olimme mieheni kanssa Bilbaossa elokuun alussa 2011. Harmillisesti, koska 20.-28.08. kaupungissa vietettiin Aste Nagusia, Semana Grande de Bilbao-viikkoa, jolloin kaduilla olisi nähnyt mm. baskilaisia urheilulajeja ja tansseja, katuteatteria, konsertteja jne. Kaupunki on todella viehättävä- vehreä, arkkitehtuuriltaan kaunis ja ihmiset ystävällisiä. Nähtävää ja koettavaa löytyy Guggenheimin lisäksi. Tosi toimiva joukkoliikenne. Tutustuimme lähikaupunkeihin ja luolamaalauksiin bussilla, joka olikin edullinen matkustusmuoto. Tosin lippujen osto vaati hermoja jonottamisineen... Myös junalla pääsee näppärästi naapurikaupunkeihin. Olisi ehkä kuitenkin kannattanut tutustua aikatauluihin netissä jo etukäteen. Luolamaalauksia katsomaan kannattaa liput ehdottomasti varata etukäteen, koska luoliin pääsee tutustumaan vain ryhmässä, jonka koko on rajoitettu. Opastus oli vain espanjaksi, mutta lukion lyhyellä oppimäärällä ymmärsin silti ihan mukavasti, koska opas puhui rauhallisesti ja sel...  Lisää...

  Olimme mieheni kanssa Bilbaossa elokuun alussa 2011. Harmillisesti, koska 20.-28.08. kaupungissa vietettiin Aste Nagusia, Semana Grande de Bilbao-viikkoa, jolloin kaduilla olisi nähnyt mm. baskilaisia urheilulajeja ja tansseja, katuteatteria, konsertteja jne. Kaupunki on todella viehättävä- vehreä, arkkitehtuuriltaan kaunis ja ihmiset ystävällisiä. Nähtävää ja koettavaa löytyy Guggenheimin lisäksi. Tosi toimiva joukkoliikenne. Tutustuimme lähikaupunkeihin ja luolamaalauksiin bussilla, joka olikin edullinen matkustusmuoto. Tosin lippujen osto vaati hermoja jonottamisineen... Myös junalla pääsee näppärästi naapurikaupunkeihin. Olisi ehkä kuitenkin kannattanut tutustua aikatauluihin netissä jo etukäteen. Luolamaalauksia katsomaan kannattaa liput ehdottomasti varata etukäteen, koska luoliin pääsee tutustumaan vain ryhmässä, jonka koko on rajoitettu. Opastus oli vain espanjaksi, mutta lukion lyhyellä oppimäärällä ymmärsin silti ihan mukavasti, koska opas puhui rauhallisesti ja selkeästi. Majoituimme hotellli Silken Indautxussa, ok majoitus ilmastoinnilla, joka olikin +30 o helteillä tarpeen. Lennot vaihdoilla Helsinki, Pariisi sujuivat ongelmitta ja Bilbaon kentältä kulkee käteva parinkymmenen minuutin bussiyhtys kaupinkiin. Siis mahtava paikka!

  Kohde: Bilbao, Espanja Kategoria: Bilbaon muita vinkkejä
  Lisätty: 09.03.13 Lähettäjä: Vieras
 • Guggenheim

  Arkkitehtuuristaan tunnettu Guggenheim -museo oli näkemisen arvoinen. Museota kannattaa katsella eri puolilta: niin pääsisäänkäynniltä, ylhäältä viereiseltä sillalta kuin toiselta puolelta jokeakin. Museon modernin taiteen näyttely oli ainakin omasta mielestäni vaikuttava, mutta olen kuullut myös toisenlaisia mielipiteitä. Kiasmaan nähden mielenkiintoisempi paikka, etenkin jos malttaa seisahtua ihmettelemään teoksia pidemmäksi aikaa.

  Kohde: Bilbao, Espanja Kategoria: Bilbaon nähtävyydet
  Lisätty: 16.10.10 Lähettäjä: Vieras

Oletko käynyt Bilbaossa?

Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Bilbaossa

Kysymyksiä Bilbaosta

Kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

Aiemmin kysyttyä

Tästä kohteesta ei ole vielä kysymyksiä.

Oletko menossa Bilbaoon?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

Anna-

Kohde: Bilbao
Ajankohta: Marraskuu 18, 2010 - Marraskuu 21, 2010
Kommentti: Bilabao , Frankfurt

Oletko vieraillut Bilbaossa?

Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Bilbaosta

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Espanja
Englanninkielinen nimi: Bilbao
Etäisyys Helsingistä: 2653 km
Lentoaika-arvio:[1] 3h 30min
Rahayksikkö: euro
Valuuttakurssi (1 EUR): 1 EUR

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke (kesäaika): GMT +2
Aikavyöhyke (virallinen): GMT +1
Aikaero Suomeen: -1

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: C  F  
Jännite ja taajuus: 230 V, 50 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +34
Yleinen hätänumero: 112
Ambulanssi: 112
Palokunta: 112
Poliisi: 112

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Espanja
Suomen suurlähetystö Espanjassa
Espanjan suurlähetystö
Englanninkielinen Wikipedia: Bilbao
Suomenkielinen Wikipedia: Bilbao
Ulkoministeriön matkustustiedote: Espanja
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Bilbao
Pieni hetki, sivua ladataan.