Asturias

Asturiasin hotellit

Matkakohteita Asturiasin lähellä

  • Asturias - luonnonparatiisi

    Vietimme viime kesänä kuusi viikkoa Asturian eri osissa. Tutustuimme sekä rannikkokaupunkeihin että vuoriston luonnonpuistoihin. Patikoimme kävelyreittejä Picos de Europan kansallispuistossa, Somiedon ja Redesin luonnonpuistoissa sekä rantareittejä meren tuntumassa. Toisena teemana luonnossa liikkumisen rinnalla oli tutustuminen asturialaiseen ruoka-, ravintola- ja siiderikulttuuriin. Valmistelimme matkaa suomenkielisen kävelyreittioppaan "Topwalks - kävelyreitit Espanjassa" -sivuston avulla: http://www.topwalks.net/fi/index.htm Löysimme sivustosta erinomaiset reittiselostukset, kartat, ajo-ohjeet ja tiekartat. Latasimme sivustosta myös GPS-välipisteet suunnistamista helpottamaan. Patikointireitit valitsimme lähinnä sivuston kuvien perusteella, mutta käytimme hyväksemme myös Topwalksin vaikeusluokitusta. Aloitimme helpoilla reiteillä Covadongan järvillä. Patikoinnin jälkeen palasimme piskuiseen Covadongan kylään tutustumaan pyhättöön ja vaikuttavaan Basilikaan. Kylä oli todella...  Lisää...

    Vietimme viime kesänä kuusi viikkoa Asturian eri osissa. Tutustuimme sekä rannikkokaupunkeihin että vuoriston luonnonpuistoihin. Patikoimme kävelyreittejä Picos de Europan kansallispuistossa, Somiedon ja Redesin luonnonpuistoissa sekä rantareittejä meren tuntumassa. Toisena teemana luonnossa liikkumisen rinnalla oli tutustuminen asturialaiseen ruoka-, ravintola- ja siiderikulttuuriin. Valmistelimme matkaa suomenkielisen kävelyreittioppaan "Topwalks - kävelyreitit Espanjassa" -sivuston avulla: http://www.topwalks.net/fi/index.htm Löysimme sivustosta erinomaiset reittiselostukset, kartat, ajo-ohjeet ja tiekartat. Latasimme sivustosta myös GPS-välipisteet suunnistamista helpottamaan. Patikointireitit valitsimme lähinnä sivuston kuvien perusteella, mutta käytimme hyväksemme myös Topwalksin vaikeusluokitusta. Aloitimme helpoilla reiteillä Covadongan järvillä. Patikoinnin jälkeen palasimme piskuiseen Covadongan kylään tutustumaan pyhättöön ja vaikuttavaan Basilikaan. Kylä oli todella vaikuttava etenkin iltavalaistuksessa. Picos de Europan puistossa kävelimme vielä kuuluisan Río Cares -reitin Poncebosista Cainiin ja takaisin sekä hekeäsalpaavan retken Canerosta Urriellun majalle. Siiderikulttuuri Ensimmäisen patikointirupeaman jälkeen siirryimme Asturian siiderialueelle. Majoituimme Villaviciosaan ja aloitimme opinnot Navassa sijaitsevassa siiderimuseossa. Siiderinvalmistukseen tutustuimme vielä erikseen Cortina-siideritalossa. Sitten oli maistelun vuoro. El Cañu Villaviciosassa on perinteisen tyylin sidreria. Seuraavaksi yhdistimme siiderin kalaravintoloiden antimiin rannikon hurmaavissa pikkukylissä Tazonesissa, Llastresissa ja Llanesissa. Tuore kala maittoi, ja edistimme ruoansulatusta tutustumalla patikointireitteihin aivan rannikon tuntumassa sekä Sierra del Cueralla ja Sierra del Suevella. Somiedon ja Redesin puistot Sisämaassa Redesin ja Somiedon luonnonpuistoissa ruoka oli vahvempaa ja selkeämmin "asturialaista". Varsinkin Fabada-pata antoi pontta askeleisiin, kun kapusimme vuorten rinteitä. Redesin reiteistä pidimme eniten La Cruz de los Ríos -reitistä. Somiedossa hurmaannuimme luonnollisesti reitteihin, jotka veivät meidät upeille vuoristojärville. Asturia tarjoaa luonnosta ja liikunnasta kiinnostuneille kaikkea - helppokulkuisia järvi- ja rannikkoreittejä, ankarampaa kapuamista vuorten huipuille, alppien kaltaisia maisemia Picos de Europalla, jylhää rannikkoa Atlantin rannalla, eläimiä vuoristopolkujen varrella ja kukkaloistoa luonnonpuistojen laaksoissa. Tässä esittely yhdestä suosikkireitistämme: http://www.topwalks.net/fi/somiedo/lagos_de_saliencia.htm Kuten Asturias itseään mainostaa, Paraiso natural - luonnonparatiisi.

    Kohde: Asturias, Espanja Kategoria: Asturiasin aktiviteetit ja harrastukset
    Lisätty: 09.03.10 Lähettäjä: NatFoc

Oletko käynyt Asturiasissa?

Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Asturiasissa

Kysymyksiä Asturiasista

Kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

Aiemmin kysyttyä

Tästä kohteesta ei ole vielä kysymyksiä.

Onko sinulla kuvia Asturiasista?

Asturiasista ei ole vielä yhtään kuvaa Napsussa. Oletko sinä käynyt Asturiasissa?

Lisää matkakuvasi Napsuun!

Oletko menossa Asturiasiin?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

Oletko vieraillut Asturiasissa?

Yksikään Napsun jäsen ei ole ilmoittanut käyneensä Asturiasissa. Oletko sinä vieraillut Asturiasissa? Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Asturiasista

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Espanja
Etäisyys Helsingistä: 2793 km
Lentoaika-arvio:[1] 3h 40min
Rahayksikkö: euro
Valuuttakurssi (1 EUR): 1 EUR

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke (virallinen): GMT +1
Aikavyöhyke (kesäaika): GMT +2
Aikaero Suomeen: -1

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: C  F  
Jännite ja taajuus: 230 V, 50 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +34
Yleinen hätänumero: 112
Ambulanssi: 112
Palokunta: 112
Poliisi: 112

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Espanja
Suomen suurlähetystö Espanjassa
Espanjan suurlähetystö
Ulkoministeriön matkustustiedote: Espanja
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA)
Pieni hetki, sivua ladataan.