Amsterdam

lennot

alk. 147€
Etsi lennot

Amsterdamin sääennuste

ti 25.6.

Selkeää
28°C | 16°C
4 m/s

ke 26.6.

Selkeää
29°C | 18°C
3 m/s

to 27.6.

Osittain pilvistä
29°C | 18°C
4 m/s

pe 28.6.

Osittain pilvistä
20°C | 16°C
6 m/s

la 29.6.

Osittain pilvistä
22°C | 13°C
3 m/s

su 30.6.

Osittain pilvistä
16°C | 12°C
4 m/s

Amsterdamin artikkelit

Amsterdamin hotellit

Matkakohteita Amsterdamin lähellä

 • Joukkoliikennekortti heti asemalta

  Amsterdamissa useamman päivän viipyville suosittelen GVP-joukkoliikennekortin ostamista heti lentoasemalta (saa tavalliselta kioskilta). Niitä saa eri pituisina (viisi päivää ehkä pisin aika) Se käy bussiin 69, jonka päätepiste on Station Sloterdijk ja josta pääsee edelleen vaihdolla keskustaan. Kuitenkin säästää aikaa, jos jää pois esim. Hagelandissa ja siinä vaihto ratikkaan, jolla keskustaan. Kannattaa ladata myös GVP:n mobiilisovellus.

  Kohde: Amsterdam, Alankomaat Kategoria: Amsterdamin lennot & liikenne
  Lisätty: 19.08.18 Lähettäjä: Vieras
 • Juna lentokentälle

  Edellisen kirjoittajan tiedoista poiketen ainakin nyt elokuussa 2018 lentokentältä on nimenomaan suoria junavuoroja keskustaan, Yhteys on nopea eli pysähdyksien määrästä riippuen 15-18 min.

  Kohde: Amsterdam, Alankomaat Kategoria: Amsterdamin lennot & liikenne
  Lisätty: 06.08.18 Lähettäjä: Vieras
 • Kulku Schipholin kentältä junalla Centraal Station Amsterdam (Amsterdamin rautatieasema)

  Junalippu automaatteja löytyy Lentoaseman aulasta. Automaattiin voi maksaa luottokortilla, kännykällä tai kolikoilla. Setelit niihin ei käy. Junalippu lentokentältä Amsterdamin keskustaan maksoi 23.6.2017 5,2€ (4,2+1). Meno-paluulippua ei kannata ostaa, koska se on vain kyseisen päivän voimassa (tai vuorokauden?). Lentoaseman ja Amsterdamin keskusrautatieaseman välillä ei ole suoraa junayhteyttä, vaan matkalla on junan vaihto Sloterdijk:n asemalla, noin 12 min lentoasemalta lähdön jälkeen. Silloin junasta poistutaan ja laskeudutaan laiturilta portaita alas, junaliput käytetään kulkuporteilla olevilla kortinlukijoilla ja päästään ulko-ovesta ulos asemarakennuksesta. Kulkureitti n. 150m päässä olevaan toiseen asemarakennukseen on hyvin merkitty. Noin 6 min on aikaa siirtyä sieltä Amsterdam Centraal Stationille lähtevään junaan. Junia menee kyllä aika usein, joten maailma ei kaadu vaikka myöhästyisikin. Sitten nousu junaan ja n. 6 min ja juna on Amsterdamin Keskusrautatieasemalla. Asem...  Lisää...

  Junalippu automaatteja löytyy Lentoaseman aulasta. Automaattiin voi maksaa luottokortilla, kännykällä tai kolikoilla. Setelit niihin ei käy. Junalippu lentokentältä Amsterdamin keskustaan maksoi 23.6.2017 5,2€ (4,2+1). Meno-paluulippua ei kannata ostaa, koska se on vain kyseisen päivän voimassa (tai vuorokauden?). Lentoaseman ja Amsterdamin keskusrautatieaseman välillä ei ole suoraa junayhteyttä, vaan matkalla on junan vaihto Sloterdijk:n asemalla, noin 12 min lentoasemalta lähdön jälkeen. Silloin junasta poistutaan ja laskeudutaan laiturilta portaita alas, junaliput käytetään kulkuporteilla olevilla kortinlukijoilla ja päästään ulko-ovesta ulos asemarakennuksesta. Kulkureitti n. 150m päässä olevaan toiseen asemarakennukseen on hyvin merkitty. Noin 6 min on aikaa siirtyä sieltä Amsterdam Centraal Stationille lähtevään junaan. Junia menee kyllä aika usein, joten maailma ei kaadu vaikka myöhästyisikin. Sitten nousu junaan ja n. 6 min ja juna on Amsterdamin Keskusrautatieasemalla. Asemalaiturilta poistuessasi tarvitset taas junalippua, jotta pääset kulkuportista alas kadulle. Rautatieasemalla on myös lippuautomaatteja, ainakin pääoven vieressä, rakennuksen ulkopuolella. Paluumatka lentokentälle sujuu peilaten menomatkaa. Junanvaihto samalla asemalla.

  Kohde: Amsterdam, Alankomaat Kategoria: Amsterdamin lennot & liikenne
  Lisätty: 27.06.17 Lähettäjä: Vieras
 • Kaikkea löytyy

  Ainakin ihmispaljous yllättää, pelkää joka hetki varkaitten käyvän taskuille jos ei ole valpas, no näin ei käynyt. Tummaa väkeä riittää ja nuorta väkeä ihmetykseen asti vaeltavan teillä. Pyöriä kannattaa varoa, joskus skootteristin näin iskevän nyrkillä nuorta naista joka oli hänen tiellään. Ratikkakuski linjalla 5 iltamyöhällä tuntui läpeensä kyllästyneeltä ja ovikaan ei ollut käytössä edessä. Ihmiset tungeksivat maksamaan eteen ja hän lähti matkaan vaikkei ollut rahastanut kaikkia, ajeli kurveja vauhdilla ja laitoin minäkin rahani hänen eteensä laatikkoon, mutta ei antanut lippua. Sanoin kyllä, että oli kai 2,90...ei mitään reaktiota, kunnes nainen halusi kaksi lippua ja "heräsi" ...minäkin halusin lippuni ja totesi: "olisit sanonut". Siis täysi nuija. Aamulla heräsimme, kun hotellin alapuolella tyttö potki skootteria ja kaatoi sen lopulta, oli kai sanaharkki poikaystävän kanssa kun poika valitti ettei saa särkeä menopeliä! Kalliimpaa kuin Suomessa, ruoka hyvää. Paikallisest pizzat...  Lisää...

  Ainakin ihmispaljous yllättää, pelkää joka hetki varkaitten käyvän taskuille jos ei ole valpas, no näin ei käynyt. Tummaa väkeä riittää ja nuorta väkeä ihmetykseen asti vaeltavan teillä. Pyöriä kannattaa varoa, joskus skootteristin näin iskevän nyrkillä nuorta naista joka oli hänen tiellään. Ratikkakuski linjalla 5 iltamyöhällä tuntui läpeensä kyllästyneeltä ja ovikaan ei ollut käytössä edessä. Ihmiset tungeksivat maksamaan eteen ja hän lähti matkaan vaikkei ollut rahastanut kaikkia, ajeli kurveja vauhdilla ja laitoin minäkin rahani hänen eteensä laatikkoon, mutta ei antanut lippua. Sanoin kyllä, että oli kai 2,90...ei mitään reaktiota, kunnes nainen halusi kaksi lippua ja "heräsi" ...minäkin halusin lippuni ja totesi: "olisit sanonut". Siis täysi nuija. Aamulla heräsimme, kun hotellin alapuolella tyttö potki skootteria ja kaatoi sen lopulta, oli kai sanaharkki poikaystävän kanssa kun poika valitti ettei saa särkeä menopeliä! Kalliimpaa kuin Suomessa, ruoka hyvää. Paikallisest pizzat kyllä olivat huonompia kuin Suomessa, mauttomia ja kalliita. Toki löytyi parempia italialaisia pizzapaikkoja. Punaisten lyhtyjen alue on armoton rahastajapaikka ja hamppu haisee vähän väliä ja sen muunnokset. Ei todella nauti siitä savusta, jota niin moni siellä tuntuu vetävän, säälittävää.

  Kohde: Amsterdam, Alankomaat Kategoria: Amsterdamin muita vinkkejä
  Lisätty: 28.12.16 Lähettäjä: Vieras
 • Heineken experience, House of Bols sekä muita Amsterdamin ihmeitä

  Amsterdam on ihana paikka, varsinkin De Pijp alue suosittelen käymään ja ottamaan rennosti. Vietimme kolme yötä The Arcade hotellissa mikä oli kivalla paikkaa ja ihana henkilökunta, mutta hirveän meluisa hotelli. Kuulemma se on yleistä kun talot ovat vanhoja. Top5. 1.ruoka 2.Van Gogh museo 3. House of Bols 4.Juustomuseo 5.Heineken Experience Välttäisin Punaisten lyhtyjen aluetta lauantaisin elokuussa. Liian paljon ihmisiä. Meidän kokemukset Amsterdamista voit katsoa täältä : https://youtu.be/btSVQwEVKDg

  Kohde: Amsterdam, Alankomaat Kategoria: Amsterdamin aktiviteetit ja harrastukset
  Lisätty: 27.08.16 Lähettäjä: Vieras

Oletko käynyt Amsterdamissa?

Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Amsterdamissa

Kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

Oletko menossa Amsterdamiin?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

ravolta

Kohde: Amsterdam
Ajankohta: Kesäkuu 10, 2022 - Kesäkuu 23, 2022
Kommentti: euroopan venetsia. hieman kallis muugun eurooppaan verrattuna

riittainkeri

Kohde: Amsterdam
Ajankohta: Marraskuu 18, 2013 - Marraskuu 25, 2013
Kommentti: Minulla tulee olemaan mielenkiintoinen matka Amsterdamiin, sillä Ken Torontosta tulee sinne myös. Tapasimme Kenin kanssa 31 vuotta sitten reissaillessamme euroopassa ja yhteinen matkamme kesti neljä vuorokautta ja meillä oli tosi hauskaa. Helmikuussa 2008 Ken löysi minut Facebookin kautta ja sen jälkeen olemme olleet erittäin tiiviissä sähköpostiyhteydessä ja nyt vihdoinkin tapaamme. Päätimme viettää yhteisen loman Amsterdamissa nähdäksemme olisiko meillä yhä yhtä hauskaa. Siksi tämä matka on poikkeuksellisen tärkeä ja suunnittelemme sitä huolella. Amsterdam on aina ollut minun suosikkikaupunkini Euroopassa, en vain ole käynyt siellä nyt vuosiin, joten siksi olen kiitollinen jokaisesta \"inside\"-vinkistä, minkä joku antaa.

ruhanlee

Kohde: Amsterdam
Ajankohta: Toukokuu 06, 2010 - Toukokuu 09, 2010

myttyli

Kohde: Amsterdam
Ajankohta: Toukokuu, 2010
Kommentti: Kävin Alankomaissa katsomassa vaihdossa olevia kavereitani Nijmegenissä. Samalla reissulla kävimme myös Amsterdamissa joka oli erittäin kaunis kaupunki. Matka oli melko lyhyt joten kovin yhtenäistä kuvaa en kyseisestä maasta saanut. Lähtisin kuitenkin koska tahansa uudestaan.

timomila

Kohde: Amsterdam
Ajankohta: Huhtikuu 21, 2011 - Huhtikuu 25, 2011

Oletko vieraillut Amsterdamissa?

Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Amsterdamista

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Alankomaat
Englanninkielinen nimi: Amsterdam
Etäisyys Helsingistä: 1503 km
Lentoaika-arvio:[1] 2h 10min
Rahayksikkö: euro
Valuuttakurssi (1 EUR): 1 EUR

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke (kesäaika): GMT +2
Aikavyöhyke (virallinen): GMT +1
Aikaero Suomeen: -1

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: C  F  
Jännite ja taajuus: 230 V, 50 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +31
Yleinen hätänumero: 112
Ambulanssi: 112
Palokunta: 112
Poliisi: 112

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Alankomaat
Suomen suurlähetystö Alankomaissa
Alankomaiden suurlähetystö
Englanninkielinen Wikipedia: Amsterdam
Suomenkielinen Wikipedia: Amsterdam
Ulkoministeriön matkustustiedote: Alankomaat
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Amsterdam
Pieni hetki, sivua ladataan.