Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Uganda

lennot

alk. 636 €
Etsi lennot

Matkakohteita Ugandassa

Näytä lisää kohteita
 • Chimpanzee Sanctuary

  Saari täynnä orpoja simpansseja, joita ruokitaan ja joille on rakennettu omat yöpymispaikat. Tämä saari on usein monien dokumenttien kohteena ja mahtava nähtävyys niille, jotka tykkäävät suloisista karvapalloista :) Saarelle pääsee veneellä, joka on jo myös oma reissunsa. Kannattaa varata aurinkorasvaa mukaan!

  Kohde: Ngamba Island, Uganda Kategoria: Ngamba Islandin nähtävyydet
  Lisätty: 01.08.10 Lähettäjä: Vinsku
 • Niiliä pitkin ja poikin

  Raftingiä eli koskenlaskua Niiliä pitkin. Laskea voi useita päiviä. Itse laskin kaksi päivää,jolloin laskimme 46km. Voin sanoa, että jos todellista seikkailua kaipaa niin tässä sitä on parhaimmillaan! Välillä vene kaatuu, 4metrisiä pudotuksia, paksuja käärmeitä ja krokotiileja rannalla, mitä muuta voi enää kaivata?

  Kohde: Jinja, Uganda Kategoria: Jinjan aktiviteetit ja harrastukset
  Lisätty: 01.08.10 Lähettäjä: Vinsku
 • Ugandasta Keniaan bussimatkalla

  Olimme matkustamassa Ugandasta Keniaan. Olimme rajalla tulliviranomaisten kanssa viisumiasioissa ym ym...Oli yö ja ihan säkkipimeätä. Tullialueella oli kymmeniä busseja, märkä mudakko, nilkkoihin asti lompsuttelimme menemään, kun haimme omaa bussiamme, jotta pääsisimme jatkamaan matkaa. Pikkupoikia oli kiinni käsivarsissa kerjäämässä kuka mitäkin. Hiukan jo siinä vaiheessa alkoi pelottaa, kun emme tienneet yhtään missä bussimme oli koska se oli tietenkin ajanut pois "ei kenenkään maalta". Siinä ihmettelimme ja etsimme tuttuja ihmisiä, joita olimme nähneet bussissa tullessamme sinne. Kuitenkin kaikki näyttivät samannäköisiltä, koska olivat pimeässä mustina ihmisinä aivan samannäköisiä meille. Mutta... kuin ihmeen kautta yht`äkkiä bussimme ikäänkuin ilmestyi siihen lähelle ja huojentuneina pääsimme jatkamaan matkaa.. Se oli erittäin pelottavaa pimeässä. Matkamme Ugandan Kampalasta Kenian Mombasaan kesti bussilla 27 tuntia. Bussissa ei ollut ilmastointia weeceestä puhumattakaan. Ett...  Lisää...

  Olimme matkustamassa Ugandasta Keniaan. Olimme rajalla tulliviranomaisten kanssa viisumiasioissa ym ym...Oli yö ja ihan säkkipimeätä. Tullialueella oli kymmeniä busseja, märkä mudakko, nilkkoihin asti lompsuttelimme menemään, kun haimme omaa bussiamme, jotta pääsisimme jatkamaan matkaa. Pikkupoikia oli kiinni käsivarsissa kerjäämässä kuka mitäkin. Hiukan jo siinä vaiheessa alkoi pelottaa, kun emme tienneet yhtään missä bussimme oli koska se oli tietenkin ajanut pois "ei kenenkään maalta". Siinä ihmettelimme ja etsimme tuttuja ihmisiä, joita olimme nähneet bussissa tullessamme sinne. Kuitenkin kaikki näyttivät samannäköisiltä, koska olivat pimeässä mustina ihmisinä aivan samannäköisiä meille. Mutta... kuin ihmeen kautta yht`äkkiä bussimme ikäänkuin ilmestyi siihen lähelle ja huojentuneina pääsimme jatkamaan matkaa.. Se oli erittäin pelottavaa pimeässä. Matkamme Ugandan Kampalasta Kenian Mombasaan kesti bussilla 27 tuntia. Bussissa ei ollut ilmastointia weeceestä puhumattakaan. Että sellainen matka se. Bussimme kyllä hajosi matkalla, mutta tunnin sisällä pääsimme jatkamaan matkaamme toisenlaisella kulkuneuvolla.

  Kohde: Uganda Kategoria: Ugandan vaarat ja ongelmat
  Lisätty: 09.04.09 Lähettäjä: terttuinkeri
 • Kaikkea kokemaani

  Olin Ugandassa kolme kuukautta. Näin sinä aikana monenmoista elämää siellä, koska elelin ihan paikallisten ihmisten keskellä. Toki olin pari-kolme yötä ihen oikeassa hyvätasoisessa hotellissakin. Ajelin Tororossa pyörällä töihin paikalliseen kouluun muutaman kilometrin matkan. Tororossa ei ollut tapana, että naiset ajelevat pyörillä ja niinpä sainkin harvase aamu nauruja osakseni, kun huruuttelin pitkin teitä. Pikkuhiljaa ihmiset tottuivat minuun ja olivat käsi pystyssä tienvierellä minua odottelemassa ja tervehtimässä. Olin heille kai jonkunlainen valkoinen nähtävyys pyöräni kanssa.

  Kohde: Tororo, Uganda Kategoria: Tororon muita vinkkejä
  Lisätty: 09.04.09 Lähettäjä: terttuinkeri
 • safari

  Queen Elisabeth Parkin safarille kannattaa mennä, mm. norsuja, leijonia, virtahepoja, krokotiileja ym. ym. Aivan ihanaa.

  Kohde: Uganda Kategoria: Ugandan nähtävyydet
  Lisätty: 11.02.09 Lähettäjä: Vieras

Oletko käynyt Ugandassa?

Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Ugandassa

kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

Oletko menossa Ugandaan?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

Vinsku

Kohde: Kampala
Ajankohta: Lokakuu 24, 2009 - Lokakuu 31, 2009
Kommentti: Viikon reissu Keniasta.

Merike

Kohde: Tororo
Ajankohta: Syyskuu 12, 1998 - Marraskuu 11, 1998
Kommentti: Tuli nähtyä samalla matkalla Kampala, Jinja, Tororo ja Sese-saaret.

terttuinkeri

Kohde: Sese-saaret
Ajankohta: Lokakuu, 2002
Kommentti: Ihana paikka Sese -saaret. Erittäin vehreä ja kaunis luonto. Rauhallinen paikka.Yövyimme paikallisessa yksityisessä retkeilymajassa. Ruoka oli monipuolista ja laitettu meille suureen ruokailuhuoneeseen. Majassa oli suihkut iltapesuille ja ihan ok vessa ulkorakennuksessa. Sese-saarilla oli paljon tulikärpäsiä. Paikallisilla kovasti myyntikojuja kylällä.

majo

Kohde: Uganda
Ajankohta: 2003

jasminflower

Kohde: Entebbe
Ajankohta: Elokuu 21, 2002 - Marraskuu 26, 2002
Kommentti: Niin kauan siitä on aikaa, mutten koskaan unohda afrikan taikaa..Maailman mahtavin elämys oli käydä afrikassa, ja mielesssäni matkaan sinne yhä uudelleen ja uudelleen. Ehkä vielä joskus saan nähdä sen ihmeellisen maan, jossa kukat kukkivat ja ilo loistaa lasten silmissä...

Oletko vieraillut Ugandassa?

Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Ugandasta

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Uganda
Virallinen nimi: Ugandan tasavalta
Englanninkielinen nimi: Uganda
Pääkaupunki: Kampala
Pinta-ala: 241 550 km²
Asukasluku (2005): 27 269 000
Suurimmat uskontokunnat: katolilaiset, anglikaanit, [sunni]muslimit, paikalliset uskonnot
Itsenäistynyt vuonna: 1962
Viralliset kielet: englanti, suahili
Puhutuimmat kielet: ganda (luganda), nkole, kiga (chiga), soga, teso
Englanninkielinen nimi: Uganda
Etäisyys Helsingistä: 6615 km
Lentoaika-arvio:[1] 8h 10min
Rahayksikkö: Ugandan šillinki
Valuuttakurssi (1 EUR): 4 328,25 UGX

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke: GMT +3
Aikaero Suomeen: 0

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: G  
Jännite ja taajuus: 240 V, 50 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +256
Yleinen hätänumero: 112 tai 999
Ambulanssi: 112 tai 999
Palokunta: 112 tai 999
Poliisi: 112 tai 999

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Uganda
Englanninkielinen Wikipedia: Uganda
Suomenkielinen Wikipedia: Uganda
Ulkoministeriön matkustustiedote: Uganda
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Uganda
Pieni hetki, sivua ladataan.