Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Dakar

Matkakohteita Dakarin lähellä

Suosittuja hotelleja Dakarissa

 • Paikallisten parissa

  Ensimmäinen vierailuni Dakarissa avarsi enemmän kuin osasin uskoa. Olin tutustunut internetin välityksellä paikalliseen naiseen ja asuin hänen luonaan. Opittuani muutamia valkoihoiselle tärkeitä perusasioita en arkaillut ostaa uutta matkaa, minkä sitten vietin mainitun naisen kanssa. Selvisin avuntarjoilijoista näyttämällä heille K-plussakorttia. Kun tarvitsin taksia, nainen pyysi minua odottamaan kauempana ja saatuaan neuvoteltua kyydin hinnan asialliseksi, vinkkasi minulle tulla kyytiin. Kuskeja otti selvästi kaaliin, koska olen valkoihoinen, mutta kyydin hinta oli se mikä oli. Paikalliset ovat kyllä ystävällisiä, mutta kuitenkin aina käsi ojossa "give me money"-ajatuksella. Vesiongelmat jatkuivat entiseen tapaan sitä tuli hanasta tai ei tullut. Sama juttu sähkönjakelussa. Valot sammuivat ja syttyivät vasta tuntien odotuksen jälkeen. En yhtään ihmetellyt, koska sähköjohdot roikkuivat miten sattui. Tekniikka ei siinä kaupungissa toimi lainkaan. Tosin ei toimi mikään muukaan su...  Lisää...

  Ensimmäinen vierailuni Dakarissa avarsi enemmän kuin osasin uskoa. Olin tutustunut internetin välityksellä paikalliseen naiseen ja asuin hänen luonaan. Opittuani muutamia valkoihoiselle tärkeitä perusasioita en arkaillut ostaa uutta matkaa, minkä sitten vietin mainitun naisen kanssa. Selvisin avuntarjoilijoista näyttämällä heille K-plussakorttia. Kun tarvitsin taksia, nainen pyysi minua odottamaan kauempana ja saatuaan neuvoteltua kyydin hinnan asialliseksi, vinkkasi minulle tulla kyytiin. Kuskeja otti selvästi kaaliin, koska olen valkoihoinen, mutta kyydin hinta oli se mikä oli. Paikalliset ovat kyllä ystävällisiä, mutta kuitenkin aina käsi ojossa "give me money"-ajatuksella. Vesiongelmat jatkuivat entiseen tapaan sitä tuli hanasta tai ei tullut. Sama juttu sähkönjakelussa. Valot sammuivat ja syttyivät vasta tuntien odotuksen jälkeen. En yhtään ihmetellyt, koska sähköjohdot roikkuivat miten sattui. Tekniikka ei siinä kaupungissa toimi lainkaan. Tosin ei toimi mikään muukaan suomalaisilla silmillä katsottuna. Näytin ystävättärelleni Suomesta kuvaamani kaksi videofilmiä. Toinen oli talvesta, toinen kesästä. Menin hiljaiseksi, kun hän alkoi itkeä ja käytännöllisesti katsoen rukoili polvillaan, että pääsisi käymään luonani. Meillä on nyt viisumihakemus käsiteltävänä ja päätöstä odotellaan. Aion avioitua ystävättäreni kanssa ja saada hänet sivistyneen yhteiskunnan pariin, kun hän ei ole pyytänyt minulta rahaa kertaakaan. Omaa hyvän ammatin, tekee töitä ja koti on sairaalansiisti.

  Kohde: Dakar, Senegal Kategoria: Dakarin muita vinkkejä
  Lisätty: 29.05.10 Lähettäjä: Vieras
 • Eka matkani

  Lunastin lentoliput Travelstart-nettiyhtiöltä ja annan yhtiölle täydet 10 pistettä. Lentojeni suhteen kaikki toimi. Sitten ei enää toiminutkaan. Siis Dakarissa. Ei mikään. Kentällä käytiin kinni laukkuihini ja tarjottiin apua korvausta vastaan. Selvisin tästä näyttämällä luottokorttia ja samoin kävi terminaalin ulkopuolella. Takseissa ei ole mittareita, kyydin hinta neuvoteltava ennen kuin auton ottaa. Yksikään taksi ei menisi Suomessa katsastuksesta hyväksytysti läpi. Kadut täynnä roskaa, vettä tuli hanasta pätkittäin, ym ym. Ruokani valmistin apartmentissa itse ja raaka-aineet sain supermarketista, joka yllättävän monipuolinen, mutta maitoa sai vain jauheena. Juomavesi ostettava pullotettuna. Joka puolella ideana RAHAT POIS VALKOIHOISELTA! Kännykän käyttöä syytä välttää hinnan takia. Suosittelen paikallista prepaid-liittymän ostoa. Paluumatkan alku Dakarin lentoasemalla surkuhupaisaa. Jouduin näyttämään passin sekä lippuni yli 10 eri kohteessa. Terminaalin ulko-ovella ensimmä...  Lisää...

  Lunastin lentoliput Travelstart-nettiyhtiöltä ja annan yhtiölle täydet 10 pistettä. Lentojeni suhteen kaikki toimi. Sitten ei enää toiminutkaan. Siis Dakarissa. Ei mikään. Kentällä käytiin kinni laukkuihini ja tarjottiin apua korvausta vastaan. Selvisin tästä näyttämällä luottokorttia ja samoin kävi terminaalin ulkopuolella. Takseissa ei ole mittareita, kyydin hinta neuvoteltava ennen kuin auton ottaa. Yksikään taksi ei menisi Suomessa katsastuksesta hyväksytysti läpi. Kadut täynnä roskaa, vettä tuli hanasta pätkittäin, ym ym. Ruokani valmistin apartmentissa itse ja raaka-aineet sain supermarketista, joka yllättävän monipuolinen, mutta maitoa sai vain jauheena. Juomavesi ostettava pullotettuna. Joka puolella ideana RAHAT POIS VALKOIHOISELTA! Kännykän käyttöä syytä välttää hinnan takia. Suosittelen paikallista prepaid-liittymän ostoa. Paluumatkan alku Dakarin lentoasemalla surkuhupaisaa. Jouduin näyttämään passin sekä lippuni yli 10 eri kohteessa. Terminaalin ulko-ovella ensimmäinen näyttö, joten paikalliset tuttavani eivät päässeet sisään. Terminaalissa ei ole kahvilaa lainkaan. Tuntui kivalta päästä takaisin sivistyksen piiriin.

  Kohde: Dakar, Senegal Kategoria: Dakarin vaarat ja ongelmat
  Lisätty: 02.03.09 Lähettäjä: Vieras
 • Ensivaikutelma paikasta

  Olen todennäköisesti lähdössä töihin Dakariin pariksi vuodeksi helmikuussa 2009. Kävin katsastamassa paikan ja paljon jäi kysymyksiä. Ilmasto on aika rankka pohjoisen ihmiselle ja mahdollisuudet saada jokin trooppinen tauti on olemassa. Itse Senegal on Länsi-Afrikan rauhallisimpia alueita..jonkun mielestä vaarallinenkin. Afrikassa valkoinen ihminen on aina vähemmistönä ja se kannattaa muistaa. Dakar on ristiriitainen paikka, todella köyhää ja kurjuutta keskustan ja sataman alueella...sitten taas ekspatriaattien yms. asuttama lentokentän lähellä oleva alue. En tiedä mitä siellä voisi valkoinen mies turvallisesti harrastaa jos ei pelaa golfia (minä en). Ehkä kannattaisi lyöttäytyä paikallisten kanssa pelaamaan futista jollekin biitsille..verkostoituisi ainakin ja turvallisuuskin paranisi samantien.

  Kohde: Dakar, Senegal Kategoria: Dakarin muita vinkkejä
  Lisätty: 14.01.09 Lähettäjä: Timppakoo
 • Viihtyisä Atlantin rannalla

  Hotelli: Hotel Sofitel Teranga

  Asiallinen hotelli, jonka uima-allasalue ja ravintola aivan meren rannalla. Aamiainen ja siisteys muutenkin huippuluokkaa. Ei voi valittaa mistään vaikka eihän se tietenkään kotioloja voita.

  Kohde: Dakar, Senegal Kategoria: Dakarin hotellit
  Lisätty: 14.01.09 Lähettäjä: Vieras
 • Ummikkona ulkomailla

  Edessä ensimmäinen matka Euroopan ulkopuolelle, Senegaliin 4.2.2009. Kaipaisin hyviä vinkkejä lähinnä lentojen suhteen, koska matkalla kaksi välilaskua ja koneen vaihtoa. Englantia kyll jonkin verran osaan.

  Kohde: Dakar, Senegal Kategoria: Dakarin lennot & liikenne
  Lisätty: 05.01.09 Lähettäjä: hartikain1

Oletko käynyt Dakarissa?

Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Dakarissa

Kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

Onko sinulla kuvia Dakarista?

Dakarista ei ole vielä yhtään kuvaa Napsussa. Oletko sinä käynyt Dakarissa?

Lisää matkakuvasi Napsuun!

Oletko menossa Dakariin?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

Timppakoo

Kohde: Dakar
Ajankohta: Marraskuu 12, 2008 - Marraskuu 16, 2008
Kommentti: Melkoinen \"Pre Visit\" Dakariin. Jotain jäi kuitenkin mieleen. Lennoista sen verran, että vaihdot olivat aika naftit. Air France, jonka Helsingin ja Pariisin välit onneksi operoi Finnair. Menomatkat vielä sujuvat, mutta paluu kannattaa pohtia. Jos AF:n paluu Dakarista Pariisiin on klo 06 a.m. ja jatkolento Helsinkiin on klo 07.0 a.m, tulee kiire ja lenkkarit on hyvä pitää jalassa. Dakarin kone on tod.näk. myöhässä ja etäisyydet Pariisin terminaalissa 2 ovat yllättävän pitkät ja saat ihan oikeasti juosta hullun lailla ehtiäksesi koneeseen. AF ei tunnetusti odottele ja CHG muutenkin on lentomatkustajan painajainen.

Oletko vieraillut Dakarissa?

Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Dakarista

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Senegal
Etäisyys Helsingistä: 6109 km
Lentoaika-arvio:[1] 7h 40min
Rahayksikkö: Länsi-Afrikan frangi
Valuuttakurssi (1 EUR): 655,96 XOF

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke: GMT +0
Aikaero Suomeen: -3

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: C  D  E  K  
Jännite ja taajuus: 230 V, 50 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +221
Yleinen hätänumero:
Ambulanssi:
Palokunta:
Poliisi:

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Senegal
Englanninkielinen Wikipedia: Dakar
Suomenkielinen Wikipedia: Dakar
Ulkoministeriön matkustustiedote: Senegal
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Dakar
Pieni hetki, sivua ladataan.