Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Etiopia

Matkakohteita Etiopiassa

 • Etiopian lumoissa

  Olen vieraillut Etiopiassa kaksi kertaa ja ihastunut maahan ja sen ihmisiin todella. Ihmiset ovat ystävällisiä ja iloisia, vaikka heillä ei välttämättä ole juuri mitään. Ystävällistä kohtelua sai kaikkialla. Tosin ensimmäisellä kerralla jouduin "pienen" ryöstön kohteeksi keskellä kirkasta päivää, mutta sekin oli paremminkin omaa syytäni, kun kuljin sellaisessa paikassa, jossa ei ole suotavaa kuljeskella. Tottumattomuutta. Sainpahan tutustua Etiopian poliisilaitoksen toimintaan. Paljon on nähtävää ja koettavaa, esimerkiksi paikallinen kahviseremonia on aivan upea. Kahvinpavut paahdetaan pannulla, murskataan huhmarissa ja kaadetaan kiehuvan veden joukkoon. Vesi kiehuu avotulella tai paremmin hiilloksella. Kahvia kaadetaan pieniin kuppeihin ja sitä juodaan kolme kertaa valmistajan lisäessä vettä välillä. Perinneruoka incera on myös tutustumisen arvoinen. Se on tef-jauhoista valmistettu ohuehko leipä jota syödään erilaisten kastikkeiden kera käsin. Viime reissulla pääsin kyläil...  Lisää...

  Olen vieraillut Etiopiassa kaksi kertaa ja ihastunut maahan ja sen ihmisiin todella. Ihmiset ovat ystävällisiä ja iloisia, vaikka heillä ei välttämättä ole juuri mitään. Ystävällistä kohtelua sai kaikkialla. Tosin ensimmäisellä kerralla jouduin "pienen" ryöstön kohteeksi keskellä kirkasta päivää, mutta sekin oli paremminkin omaa syytäni, kun kuljin sellaisessa paikassa, jossa ei ole suotavaa kuljeskella. Tottumattomuutta. Sainpahan tutustua Etiopian poliisilaitoksen toimintaan. Paljon on nähtävää ja koettavaa, esimerkiksi paikallinen kahviseremonia on aivan upea. Kahvinpavut paahdetaan pannulla, murskataan huhmarissa ja kaadetaan kiehuvan veden joukkoon. Vesi kiehuu avotulella tai paremmin hiilloksella. Kahvia kaadetaan pieniin kuppeihin ja sitä juodaan kolme kertaa valmistajan lisäessä vettä välillä. Perinneruoka incera on myös tutustumisen arvoinen. Se on tef-jauhoista valmistettu ohuehko leipä jota syödään erilaisten kastikkeiden kera käsin. Viime reissulla pääsin kyläilemaan paikallisen kotiin. Hieno kokemus. Kävin myös tutustumassa Lancano-järveen. Vietimme siellä yhden yön. Hieno paikka. Ainut uimakelpoinen järvi pohjoisessa Etiopiassa. Sinisellä pikkutaksilla (Lada) kävin avokkini kanssa paikallisella klinikalla. Seikkailu sekin. Monet näistä pikkutakseista ja pikkubusseista oli tuotu mm. Suomesta. Yhdessäkin luki, että Suomi liikkuu Toyotalla. Etiopiaan kannattaa mennä ja menenkin vielä jos tilaisuus tulee. Etelä-Etiopiaan olisi mukava tutustua ja erilaisiin heimoihin.

  Kohde: Etiopia Kategoria: Etiopian muita vinkkejä
  Lisätty: 29.09.09 Lähettäjä: Ooli
 • Tuliaisiksi

  Pääpostin takana on monia turistikojuja, joista löytää monenlaista käsityötä, kankaista ja puista. Varaudu tinkimään! Churchill Roadilla on siisti valtion kauppa, Haile Selasselassie -center. Suuri, valoisa kauppa, jossa valmiit hinnat kulta- ja hopeakoruille, vaatteille jne. Helppo paikka shoppailla on myös Hiltonin alakerta, hinnat ovat tietysti vähän korkeammat. Seikkailijalle sopii suuri ulkoilmatori Merkato, josta löytää upeita käsintehtyjä tuliaisia. Kannattaa ottaa etiopialainen oppaaksi, alueella eksyy helposti ja myös amharantaitoinen tinkijä on iso apu. Itse olen raahannut Suomeen pääasiassa käsintehtyjä koreja ja myös muutamia maalauksia. Etiopialainen nykytaide on värikästä ja persoonallista.

  Kohde: Addis Abeba, Etiopia Kategoria: Addis Abeban ostokset
  Lisätty: 18.08.09 Lähettäjä: KatiKM
 • Sinivalkoisilla takseilla matkaaminen on halpaa

  Addis Abeban sisällä on halvinta ja myös eksoottisinta kulkea sinivalkoisilla reittitakseilla. Ne ovat minibusseja, jotka kulkevat aina tiettyä reittiä, siis yhdet taksit yhtä ja toiset toista. Taksit ottavat ihmisiä kyytiin reitin varrella ja voit jäädä missä tahansa haluat pois. Yksi pätkä maksaa parikymmentä senttiä (1-2 etiopian birriä). Reitin päätepisteessä voit jäädä pois ja hypätä seuraavaan taksiin. Tunnelma on mahtava! Radio huutaa, hiki virtaa ja matkustajat pulisevat keskenään. Jos tarvit apua, koko taksillinen matkustajia on valmiita auttamaan sinua. Halpa ja hauska tapa vaikka vain katsella kaupunkia tai käydä esimerkiksi suurella ulkoilmatorilla Merkatolla. Kovin paljon rahaa tai arvoesineitä ei kannata kaupungilla kantaa taskuvarkaiden vuoksi.

  Kohde: Addis Abeba, Etiopia Kategoria: Addis Abeban lennot & liikenne
  Lisätty: 18.08.09 Lähettäjä: KatiKM

Oletko käynyt Etiopiassa?

Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Etiopiassa

Kysymyksiä Etiopiasta

kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

aiemmin kysyttyä

Tästä kohteesta ei ole vielä kysymyksiä.

Oletko menossa Etiopiaan?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

jysky

Kohde: Aksum
Ajankohta: Elokuu 2005
Kommentti: olin Etiopiassa YK:n sotilastarkkailijana 2005-2006. Suoraan sanoen mahtava vuosi. Aksum oli osan aikaa alueella jossa toimin ja tuli vierailtua siellä muutaman kerran. Paikka on täynnä hienoa historiaa joka perustuu kuningatar Sheban aikaisiin tapahtumiin. Aksu on pienehkö kaupunki joka täynnä tuota historiaa. Ja mikä parasta noinkin pienessä Etiopialaisessa paikassa oli jopa paikalliseen tasoon nähden hyvä hotelli uima-altaineen. Tarinaa riittäisi mutta vuoden kokemuksella Etiopiasta voin sanoa että kyllä ovat mahtavia ihmisiä ja jokaiselle suomalaiselle tekisi hyvää viettää aikaa noissa olosuhteissa ja huomata kuinka pieniä meidän suomalaisten "ongelmat" ovat.

meskaliini

Kohde: Etiopia
Ajankohta: Joulukuu 17, 2008 - Maaliskuu 17, 2009

Oletko vieraillut Etiopiassa?

Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Etiopiasta

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Etiopia
Virallinen nimi: Etiopian demokraattinen liittotasavalta
Englanninkielinen nimi: Ethiopia
Pääkaupunki: Addis Abeba
Pinta-ala: 1 127 708 km²
Asukasluku (2005): 73 053 000
Suurimmat uskontokunnat: ortodoksit, [sunni]muslimit, muut kristityt, paikalliset uskonnot
Itsenäistynyt vuonna: n. 1000 eKr.
Viralliset kielet: ei virallista kieltä
Puhutuimmat kielet: oromo (galla), amhara, somali, walaita, tigrinja
Englanninkielinen nimi: Ethiopia
Etäisyys Helsingistä: 5910 km
Lentoaika-arvio:[1] 7h 20min
Rahayksikkö: birr
Valuuttakurssi (1 EUR): 42,47 ETB

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke: GMT +3
Aikaero Suomeen: 0

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: C  E  F  L  
Jännite ja taajuus: 220 V, 50 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +251
Yleinen hätänumero:
Ambulanssi: 92
Palokunta: 93
Poliisi: 91

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Etiopia
Suomen suurlähetystö Etiopiassa
Englanninkielinen Wikipedia: Etiopia
Suomenkielinen Wikipedia: Etiopia
Ulkoministeriön matkustustiedote: Etiopia
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Etiopia
Pieni hetki, sivua ladataan.