Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Pamukkale

Pamukkalen hotellit

Booking.com

Matkakohteita Pamukkalen lähellä

 • Loistava paikka!

  Pamukkale oli loistava paikka. Bussimatka kuitenkin venyi 4 tunniksi kun alunperin piti olla 2 tuntia. Kuumat altaat ja ihanat maisemat olivat kuitenkin sen arvoisia. Altailla on valokuvaajia jotka voivat ottaa matkamuistoksi kuvia pientä rahaa vastaan. Paikassa on opas joka kertoo paikan historiasta. Siellä on kioskeja joista saa kylmiä virkokkeita ja jäätelöä. 40 astetta oli silloin kun mentiin sinne (turkissa ei yleensä ole noin lämmin) ja vesi oli noin 37 astetta lämmintä :) menimme perheeni ja toisen suomalaisen perheen kanssa sinne ja ihastuin sitten siihen poikaan kenen kanssa siellä oltiin ;)

  Kohde: Pamukkale, Turkki Kategoria: Pamukkalen nähtävyydet
  Lisätty: 07.06.18 Lähettäjä: Sonja76
 • spa hotla Tripolis

  Parin kilsan päässä keskustasta. Ulkoaltaita ja lämpimiä altaita. Baarin hinnat Hesan hinnoissa ja ylikin. Eurolla pärjää joskin huonompaan kurssiin. Hienoja rauniota ja hyvin hoidettua ympäristöä, luonnonkohteessa. Tandemliitovarjoa melko pitkä matka yli Pamukkalen hinta n.100€. Ystävällisiä mummoja vähän syrjemmällä, pyytävät teelle, turk.lättyleipää ostamaan, tosi paikallista. Pääkadulla ryöstöhintoja hihastavetäjillä.

  Kohde: Pamukkale, Turkki Kategoria: Pamukkalen aktiviteetit ja harrastukset
  Lisätty: 26.03.13 Lähettäjä: Vieras

Oletko käynyt Pamukkalessa?

Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Pamukkalessa

Kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

Oletko menossa Pamukkaleen?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

Hrafndis

Kohde: Pamukkale
Ajankohta: Lokakuu 08, 2010

hurjatta

Kohde: Pamukkale
Ajankohta: Lokakuu 13, 2005 - Lokakuu 25, 2005
Kommentti: Olin nähnyt kauniita kuvia Pamukkalesta ja kuullut kerrottavan siitä, kuinka siellä on ihanaa. Siksi halusin minäkin nähdä tuon "Pumpulivuoren". Koska olemme nuukia, niin varasimme matkan kadunvarren matkatoimistosta Marmariksessa. Lähtö oli aikaisin aamulla, joskus viiden-kuuden aikaan. Silloin oli jo syksy pitkällä ja aamut olivat viileitä, sillä Turkissa alkoi talvikausi. Muistan, kuinka oppailla oli aamuisin jo käsineet kädessä. Olimme varustautuneet paitsi uimavaatteilla, niin myös tietenkin lämpimillä asusteilla matkaan, niinkuin opasvihkonen meitä kehotti. Jotkut eivät olleet vihkoa joko saaneet tai sitten olivat jättäneet kokonaan lukematta, koska matkalla oli myös henkilöitä shortseissa ja t-paidoissa. Palelivat raukat sitten ensimmäisessä pysähdyspaikassamme aamulla kahdeksan aikoihin. Onneksi huiveja myytiin kioskissa. Jatkoimme matkaa läpi vuoristomaisemien, kunnes valkoinen vuori alkoi näkyä. Bussi vei meidät ylös saakka ja siellä meille annettiin aikataulu sekä kerrottiin niistä mahdollisuuksista, joita alueella oli. Opas myös pahoitteli sitä, että alas valuva vesi ei ollut sitä oikeaa Pamukkalen vettä, vaan se oli täytynyt johtaa kokonaan muualle, sillä se oli kuulemma saastunut turistien jätteistä ja uhkasi värjätä koko nähtävyyden ruosteenruskeaksi. Siis nähtävyys olikin vain nähtävyys, altaissa ei voinutkaan uida, niinkuin postikorteissa ja alueen esitteissä annettiin ymmärtää. No, ei se nyt niin vakavaa ollut. Ylimpänä oli Kleopatran kylpylä, allas täynnä tummaa vettä, jossa ui monia turisteja. Vesi näytti iljettävältä, ja koska olimme Turkissa, niin siihen veteen en uskaltanut mennä uimaan. Onneksi se ei kuulunutkaan lipun hintaan. Siis Pamukkale ei enää ole sitä mitä luvataan. Valkoinen vuori, mutta onhan noita. Altaat vuoren rinteillä tyhjät, tuotti kyllä pettymyksen, kun niin pitkän matkan päästä lähdimme sitä katsomaan.

Oletko vieraillut Pamukkalessa?

Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Pamukkalesta

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Turkki
Etäisyys Helsingistä: 2495 km
Lentoaika-arvio:[1] 3h 20min
Rahayksikkö: uusi Turkin liira
Valuuttakurssi (1 EUR): 28,83 TRY

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke: GMT +3
Aikaero Suomeen: 0

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: C  F  
Jännite ja taajuus: 230 V, 50 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +90
Yleinen hätänumero:
Ambulanssi: 110
Palokunta: 155
Poliisi: 112

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Turkki
Suomen suurlähetystö Turkissa
Turkin suurlähetystö
Englanninkielinen Wikipedia: Pamukkale
Suomenkielinen Wikipedia: Pamukkale
Ulkoministeriön matkustustiedote: Turkki
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Pamukkale
Pieni hetki, sivua ladataan.