Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Suzhou

Matkakohteita Suzhoun lähellä

Suosittuja hotelleja Suzhoussa

 • Hotelli Suzhoussa

  Hotelli: Suzhou Chateau-Regency Hotel

  Asun samalla alueella kuin hotelli on. Asuntoon liittyy klubijasenyys, jolla voi kayda hotellin kuntosalilla ja kayttaa uima-allasta. Lisaksi hotellin asukas/klubin jasen paasee pelaamaan golfia edullisesti lahella olevalle JinJi Hun golfkentalle. Muuten sinne ei paase kuin isolla rahalla. Huoneissa en ole yopynyt, mutta vaikuttaa edulliselta ja siistilta hotellilta. Hiukan syrjassa, mutta taksin saa kohtuu helposti ja silla paasee kaupungille. Kavelymatkan paassa on LiGongdin ravintolakatu ja Outlet-myymaloita. Baarikadulle on 10 min taksimatka ja SingaPlazalle kilometrin verran.

  Kohde: Suzhou, Kiina Kategoria: Suzhoun hotellit
  Lisätty: 23.02.08 Lähettäjä: Vieras
 • Suzhou - kanavien kaupunki

  Kävimme 2007 keväällä Suzhoussa ja Shanghaissa. Molemmat kaupungit ovat näkemisen arvoisia, mutta aivan erilaisia! Shanghai on enemmän länsimaistunut ja suurempi (22 milj. as.). Suzhoussa asukkaista on noin. 6 milj.. Viralliset asukasluvut ovat tosin paljon pienempiä molemmissa. Suzhoussa nähtävää ja koettavaa yllin kyllin. On toinen toistaan kauniimpia kiinalaisia puutarhoja, joista ainakin muutamissa kannattaa käydä ilman muuta. Ei ole Kiinaa nähnyt, ellei ole puutarhoissa käynyt. Suzhoun halkoo lukematon määrä kanavia. Siksi sitä sanotaankin idän Venetsiaksi. Suzhoun lähellä on Tong Lin vesikaupunki, jossa kannattaa myös käydä. Se on asuttu, vaikka turistikohde onkin - mutta perin arkisesti elävä sellainen! Ihastuimme ikihyviksi siihen. Hintataso on matala Kiinassa. Suzhoussa vielä selvästi halvempi kuin Shanghaissa. Taksi on ainoa järkelä kulkutapa näissä kaupungeissa, eikä kyyti maksanut kuin 1-2€, kun pysttiin kaupungin sisällä. Hiustenleikkuu päähierontoineen maksoi ...  Lisää...

  Kävimme 2007 keväällä Suzhoussa ja Shanghaissa. Molemmat kaupungit ovat näkemisen arvoisia, mutta aivan erilaisia! Shanghai on enemmän länsimaistunut ja suurempi (22 milj. as.). Suzhoussa asukkaista on noin. 6 milj.. Viralliset asukasluvut ovat tosin paljon pienempiä molemmissa. Suzhoussa nähtävää ja koettavaa yllin kyllin. On toinen toistaan kauniimpia kiinalaisia puutarhoja, joista ainakin muutamissa kannattaa käydä ilman muuta. Ei ole Kiinaa nähnyt, ellei ole puutarhoissa käynyt. Suzhoun halkoo lukematon määrä kanavia. Siksi sitä sanotaankin idän Venetsiaksi. Suzhoun lähellä on Tong Lin vesikaupunki, jossa kannattaa myös käydä. Se on asuttu, vaikka turistikohde onkin - mutta perin arkisesti elävä sellainen! Ihastuimme ikihyviksi siihen. Hintataso on matala Kiinassa. Suzhoussa vielä selvästi halvempi kuin Shanghaissa. Taksi on ainoa järkelä kulkutapa näissä kaupungeissa, eikä kyyti maksanut kuin 1-2€, kun pysttiin kaupungin sisällä. Hiustenleikkuu päähierontoineen maksoi noin 4€ ja pedikyyri saman verran. Ruokailu parikymppiä neljältä, kun syötiin vähän "paremmassa paikassa". Erilaiset helmikorut ovat todella halpoja - 10 eurolla saa jo valita! Kaikki ottaa aikaa Kiinassa - paitsi liikenne! Ajonopeudet ovat aikamoisia kaupungeissa ja moottoritiellä saattaa tulla vastaan - samalla kaistalla kuin sinäkin! - polkupyörä 5x5m kuorma päällä! Hiusten leikkuu (pelkkä tasoitus) vei aikaa 45min, mutta siihen siis kuului automaattisesti pesu ja hieronta. Ilmat ovat lämpimämmät kuin meillä. Vaikka nyt talvella 2008 Suzhoussa satoi luntakin - ensimmäistä kertaa miesmuistiin näin monta päivää ja paljon! Maalis-huhtikuun 2007 taitteessa tarvittiin jonain päivänä kevyen takin alle pitkähihaista, mutta toisina päivinä riitti pelkkä shortsit ja toppi. Eli kevät on yhtä vaihteleva kuin meilläkin, mutta huomattavasti lämpimämpi kuin Suomessa. Kesällä on sen sijaan todella kuumaa (+30-40) ja kosteaa. Nimim. Taas pääsiäisenä 2008 uudelleen Suzhou'hun.

  Kohde: Suzhou, Kiina Kategoria: Suzhoun nähtävyydet
  Lisätty: 16.02.08 Lähettäjä: Vieras

Oletko käynyt Suzhoussa?

Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Suzhoussa

Kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

Oletko menossa Suzhouun?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

Niiskunen

Kohde: Suzhou
Ajankohta: Helmikuu 25, 2004 - Maaliskuu 09, 2004
Kommentti: Paljon on pienessä kaupungissa ihmisiä. 6 miljoonaa vain.

Oletko vieraillut Suzhoussa?

Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Suzhousta

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Kiina
Englanninkielinen nimi: Suzhou
Etäisyys Helsingistä: 7331 km
Lentoaika-arvio:[1] 9h 0min
Rahayksikkö: yuan renminbi
Valuuttakurssi (1 EUR): 8,20 CNY

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke: GMT +8
Aikaero Suomeen: +5

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: A  C  I  
Jännite ja taajuus: 220 V, 50 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +86
Yleinen hätänumero:
Ambulanssi: 120
Palokunta: 119
Poliisi: 110

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Kiina
Suomen suurlähetystö Kiinassa
Kiinan suurlähetystö
Englanninkielinen Wikipedia: Suzhou
Suomenkielinen Wikipedia: Suzhou
Ulkoministeriön matkustustiedote: Kiina
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Suzhou
Pieni hetki, sivua ladataan.