Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Jerusalem

lennot

alk. 114 €
Etsi lennot

Jerusalemin sääennuste

ti 19.1.

Sadekuuroja illalla ja yöllä.
11°C | 5°C
5 m/s

ke 20.1.

Sadetta aamulla ja iltapäivällä.
5°C | 3°C
6 m/s

to 21.1.

Selkeää päivän aikana.
9°C | 4°C
1 m/s

pe 22.1.

Selkeää päivän aikana.
12°C | 5°C
3 m/s

la 23.1.

Selkeää päivän aikana.
13°C | 4°C
2 m/s

su 24.1.

Puolipilvistä päivän aikana.
15°C | 5°C
1 m/s

Matkakohteita Jerusalemin lähellä

Suosittuja hotelleja Jerusalemissa

 • temppelivuori, uskomaton kokemus

  If you are interested in ascending the Temple Mount, please contact us via http://www.templeinstitute.org/feedback.htm, by email at [email protected], or via this facebook page. Rabbi Richman guides Jews and non-Jews on the Temple Mount every week. Nouse vuorelle, jossa kulttuurit kohtaavat, historia on yli 3000 vanhaa ja yllätys: rukoilu on kielletty.

  Kohde: Jerusalem, Israel Kategoria: Jerusalemin aktiviteetit ja harrastukset
  Lisätty: 23.10.13 Lähettäjä: Vieras
 • Mahtava kaupunki Jerusalem

  Olen matkustanut 1-2 kertaa vuodessa Israeliin Jerusalemiin.Jerusalemissa on paljon nähtävää.Siellä on paljon historiallisia paikkoja Jeesuksen ajalta.Puutarhahauta,pyhän haudan kirkko, Getsemane, öljymäki.Öljymäeltä upeat näkymät vanhaan kaupunkiin. Vanhakaupunki on ihan oma maailmansa,siellä näkee eri uskontokunnan edustaja,on arabeja, mustiin pukeutuneita nunnia,ortodoksi juutalaisia korvkiehkuroineen.Itkumuurilla on mukava katsella ihmisiä,juutalaisia rukoilemassa, sotilaita. Joskus voi päästä seuraamaan Barmitcvah juhlaa.Nuori 12 vuotias poika pääsee lukemaan tooraa kääröj (.Verrattavissa rippikouluun) Juutalainen tori on myös näkemisen arvoinen paikka, varsinkin sapatinaattona eli perjantaina aamupäivällä. Jad Vasem vainoojien museo on vaikuttava paikka. Kuumana hellepäivänä on ihana istua Ben Jehudan kävelykadulla, juoda raikasta jääkahvia ja katsella ihmisiä, katusoittajia. Raitiovaunulla on mukava matkustella halki Jerusalemin.Jerusalemiin et tule kyllästymään,paljon nähtävää...  Lisää...

  Olen matkustanut 1-2 kertaa vuodessa Israeliin Jerusalemiin.Jerusalemissa on paljon nähtävää.Siellä on paljon historiallisia paikkoja Jeesuksen ajalta.Puutarhahauta,pyhän haudan kirkko, Getsemane, öljymäki.Öljymäeltä upeat näkymät vanhaan kaupunkiin. Vanhakaupunki on ihan oma maailmansa,siellä näkee eri uskontokunnan edustaja,on arabeja, mustiin pukeutuneita nunnia,ortodoksi juutalaisia korvkiehkuroineen.Itkumuurilla on mukava katsella ihmisiä,juutalaisia rukoilemassa, sotilaita. Joskus voi päästä seuraamaan Barmitcvah juhlaa.Nuori 12 vuotias poika pääsee lukemaan tooraa kääröj (.Verrattavissa rippikouluun) Juutalainen tori on myös näkemisen arvoinen paikka, varsinkin sapatinaattona eli perjantaina aamupäivällä. Jad Vasem vainoojien museo on vaikuttava paikka. Kuumana hellepäivänä on ihana istua Ben Jehudan kävelykadulla, juoda raikasta jääkahvia ja katsella ihmisiä, katusoittajia. Raitiovaunulla on mukava matkustella halki Jerusalemin.Jerusalemiin et tule kyllästymään,paljon nähtävää ja tekemistä.

  Kohde: Jerusalem, Israel Kategoria: Jerusalemin nähtävyydet
  Lisätty: 20.03.12 Lähettäjä: Vieras
 • mielenkiintoinen Jerusalem

  Vaikka olimmekin Lomamatkojen päiväretkellä saimme Jerusalemista paljon irti sillä meille sattui pätevä matkaopas joka on jo vuosikymmenet asunut Israelissa. Paljon historiallisia nähtävyyksiä kiertelimme, vanhaan kaupunkiin tutustuimme ja siellä myös lounastimme. Mielenkiintoinen, mystinen, kiinnostava. Suosittelen.

  Kohde: Jerusalem, Israel Kategoria: Jerusalemin nähtävyydet
  Lisätty: 04.10.11 Lähettäjä: Edith
 • Keväinen Jerusalem yllätti

  Vietin juuri viikon Jerusalemissa, ja yllätyin positiivisesti. Aiemmin olen käynyt siellä 2 kertaa Aurinkomatkojen päiväretkellä, ja saanut hyvin yksipuolisen kuvan. Retket ovat kohdituneet aina Vanhan kaupungin kirkkoihin ja Via Dolorosaan. Nyt omatoimimatkalaisena sain aivan uuden kuvan kaupungista. Jerusalem oli upea vehreä kukkulainen kaupunki, jossa villilaventeli ja mantelipuut kukkivat täyttä päätä. Asuin siistissä länsi-Jerusalemissa, joka oli kuin mikä tahansa eurooppalainen moderni kaupunki. Historian siipien havinaa katukuvaan toivat ortodoksijuutalaiset, jotka muistuttivat menneistä eurooppalaiskaupunkien juutalaiskortteleiden asukeista. Kaupunki oli pullollaan ihania ruokapaikkoja ja katukahviloita. Joka paikassa kohtasin ystävällisiä ja mukavia ihmisiä. Kertaakaan ei pelottanut liikkua. Yhtenä päivänä olin Yad Vashemissa, eli Vainojen museossa, joka oli hyvin koskettava paikka kaikkien niiden natsien vainoissa tapettujen juutalaisten muistolle. Siellä silmät kostuivat ker...  Lisää...

  Vietin juuri viikon Jerusalemissa, ja yllätyin positiivisesti. Aiemmin olen käynyt siellä 2 kertaa Aurinkomatkojen päiväretkellä, ja saanut hyvin yksipuolisen kuvan. Retket ovat kohdituneet aina Vanhan kaupungin kirkkoihin ja Via Dolorosaan. Nyt omatoimimatkalaisena sain aivan uuden kuvan kaupungista. Jerusalem oli upea vehreä kukkulainen kaupunki, jossa villilaventeli ja mantelipuut kukkivat täyttä päätä. Asuin siistissä länsi-Jerusalemissa, joka oli kuin mikä tahansa eurooppalainen moderni kaupunki. Historian siipien havinaa katukuvaan toivat ortodoksijuutalaiset, jotka muistuttivat menneistä eurooppalaiskaupunkien juutalaiskortteleiden asukeista. Kaupunki oli pullollaan ihania ruokapaikkoja ja katukahviloita. Joka paikassa kohtasin ystävällisiä ja mukavia ihmisiä. Kertaakaan ei pelottanut liikkua. Yhtenä päivänä olin Yad Vashemissa, eli Vainojen museossa, joka oli hyvin koskettava paikka kaikkien niiden natsien vainoissa tapettujen juutalaisten muistolle. Siellä silmät kostuivat kerran jos toisenkin. Yad Vashem sijaitsee kauniilla kukkulalla, Mt Hertzelillä, josta avautuvat upeat näköalat ympäröiviin kyliin. Koko alueen (museon + puutarhamaisen pihapiirin) läpikäymiseen minulla meni vajaat 6 tuntia. Paikalla on myös kahvilaravintola, josta saa ainakin pikkusuolaista. Myös Steimatzkyn kirjakauppa löytyy, ja siellä on hyvin paljon mielenkiintoista kirjallisuutta koskien toisen maailmansodan aikaisia vainoja. Kaksi päivää vietin koluten vanhaa kaupunkia, suosikkejani oli Tower of David-museum, joka on ihan Jaffa-portin sisäänkäynnin luona. Museon (linnoituksen) katolta aukenee upea näköala yli koko muurien ympäröivän vanhan kaupungin, sekä toiseen suuntaan katsoessa kauniiseen länsi-Jerusalemiin. Toinen suosikki kokemukseni oli muurikävely, eli Ramparts walk, johon lähdin Jaffa-portilta ja laskeuduin alas Dung-gatella, eli Lanta-portilla. Muurikävely oli mukava kokemus nähdä Vanhaa kaupunkia ylhäältä käsin, minun lisäkseni siellä oli 2 muuta ihmistä, joten ruuhkaa ei ollut. Lanta-portilta oli aivan lyhyt matka Kotelille, eli Itkumuurille, jossa myös kävin. Kaupungin keskustassa on ihana Ben Yehudan kävelykatu, jossa viihtyivät sekä paikalliset että turistit, siellä oli ihana istua syömässä frozen yogurttia ja kuunnella katusoittajia, ja katsoa elämänmenoa. Jerusalem todella valloitti minun sydämeni, ja menen uudestaankin. Kertaakaan en kokenut pelkoa tai uhkaavia tilanteita. Suomen media antaa aika yksitoikkoisen ja oudon kuvan. Paikalliset tulivat hyvin toimeen keskenään, siis juutalaiset ja arabit, eikä minkään sorttisia kahakoita siellä näkynyt.

  Kohde: Jerusalem, Israel Kategoria: Jerusalemin nähtävyydet
  Lisätty: 10.03.11 Lähettäjä: Shakshuka
 • Heikkotasoinen, ei vastannut odotuksia

  Hotelli valittiin sattuman varaisesti, eikä sielä oltu totuttu turisteihin.

  Kohde: Jerusalem, Israel Kategoria: Jerusalemin nähtävyydet
  Lisätty: 25.04.10 Lähettäjä: MaaritR

Oletko käynyt Jerusalemissa?

Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Jerusalemissa

Kysymyksiä Jerusalemista

Kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

Aiemmin kysyttyä

Tästä kohteesta ei ole vielä kysymyksiä.

Oletko menossa Jerusalemiin?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

Shakshuka

Kohde: Jerusalem
Ajankohta: Maaliskuu, 2011

tuupu

Kohde: Jerusalem
Ajankohta: Huhtikuu, 2009
Kommentti: Tää on nyt suunnitteila, et lähtäs vanhempieni kanssa käymään Israelissa se on vuosien unelma ja jospa se nyt toteutuisi =). Tarkoituksena tehdä sellainen opastettu ryhmämatka missä käytäisiin tutustumassa tunnettuimpiin raamatun paikkoihin. Tää suunnitelma on sit siirtyny, ehkä syksyllä 2010 lehtimajajuhlille!

Pirkkis

Kohde: Jerusalem
Ajankohta: 2006

Pirkkis

Kohde: Jerusalem
Ajankohta: 1999

Pirkkis

Kohde: Jerusalem
Ajankohta: 1977

Oletko vieraillut Jerusalemissa?

Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Jerusalemista

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Israel
Etäisyys Helsingistä: 3251 km
Lentoaika-arvio:[1] 4h 10min
Rahayksikkö: uusi sekeli
Valuuttakurssi (1 EUR): 3,92 ILS

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke (virallinen): GMT +2
Aikavyöhyke (kesäaika): GMT +3
Aikaero Suomeen: 0

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: C  H  M  
Jännite ja taajuus: 230 V, 50 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +972
Yleinen hätänumero:
Ambulanssi: 101
Palokunta: 102
Poliisi: 100

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Israel
Israelin suurlähetystö
Englanninkielinen Wikipedia: Jerusalem
Suomenkielinen Wikipedia: Jerusalem
Ulkoministeriön matkustustiedote: Israel
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Jerusalem
Pieni hetki, sivua ladataan.