Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Irak

 • RUOKA NAAM

  ruuat ovat tosi hyviä irakissa ja siellä on tosi kuuma ja kaupoissa on paljon hienoja tavaroita ja tosi kauniita tavaroita ja vaatteita suosittelen!

  Kohde: Irak Kategoria: Irakin ravintolat ja baarit
  Lisätty: 27.03.11 Lähettäjä: Vieras
 • Nasriyah.

  Olin Irakissa 7kuukautta ja mielestäni se oli mahtava kokemus joka avarti samalla omaa elämää. Ihmiset ovat erittäin avuliaita ja mukavia. Ruoka oli erinomaista. Kaupungillakin kun kävi niin helposti oli kotiin tullessa mukana 3 kassillista tavaraa..Niin halpaa ettei voi vastustaa :) Suosittelen kaikille lämpimästi ja kun sanon lämpimästi niin tarkoitan sitä kirjaimellisesti :D

  Kohde: Irak Kategoria: Irakin muita vinkkejä
  Lisätty: 14.10.10 Lähettäjä: Vieras
 • Irakin Kurdistan

  Palasin juuri 2kk:n matkalta Kurdistanista. Pari viikkoa olimme Sulaymaniassa, lopun aikaa Erbilissä. Huhtikuu oli sään puolesta mainio, loppuaika tappavaa kuumuutta, viime viikolla jo liki +50. Maa on erittäin turvallinen matkailijalle. Kaupungeissa riittää shoppailtavaa edulliseen hintaan, melkein mikä tahansa tuote on edullisempaa kuin Suomessa. Vuoristot ovat näkemisen arvoiset, parasta antia matkallamme ehdottomasti. Erbil on muutoin tylsä kaupunki; tasankoa vain, mutta vanhassa kaupungissa sijaitseva linnoitus on upea. Myös kaupungin monet puistot ovat upeita ilta-aikaan. Ruoka on edullista ja ah, niin maittavaa. Paras ruokapaikka löytyy tietenkin basaarikujilta, hineommat ja kalliimmat paikat kalpenee mennen tullen. Kurdit ovat ystävällisiä ihmisiä, rehellisiä ja avuliaita. Naisihmisen kannattaa käyttää huivia, se suojaa katseilta ja helpottaa liikkumista. Englantia ihmiset eivät pahemin osaa, edes hotelleissa. Kannattaa osata kurdinkieltä edes kohteliaisuusfraasit...  Lisää...

  Palasin juuri 2kk:n matkalta Kurdistanista. Pari viikkoa olimme Sulaymaniassa, lopun aikaa Erbilissä. Huhtikuu oli sään puolesta mainio, loppuaika tappavaa kuumuutta, viime viikolla jo liki +50. Maa on erittäin turvallinen matkailijalle. Kaupungeissa riittää shoppailtavaa edulliseen hintaan, melkein mikä tahansa tuote on edullisempaa kuin Suomessa. Vuoristot ovat näkemisen arvoiset, parasta antia matkallamme ehdottomasti. Erbil on muutoin tylsä kaupunki; tasankoa vain, mutta vanhassa kaupungissa sijaitseva linnoitus on upea. Myös kaupungin monet puistot ovat upeita ilta-aikaan. Ruoka on edullista ja ah, niin maittavaa. Paras ruokapaikka löytyy tietenkin basaarikujilta, hineommat ja kalliimmat paikat kalpenee mennen tullen. Kurdit ovat ystävällisiä ihmisiä, rehellisiä ja avuliaita. Naisihmisen kannattaa käyttää huivia, se suojaa katseilta ja helpottaa liikkumista. Englantia ihmiset eivät pahemin osaa, edes hotelleissa. Kannattaa osata kurdinkieltä edes kohteliaisuusfraasit!

  Kohde: Irak Kategoria: Irakin muita vinkkejä
  Lisätty: 21.06.10 Lähettäjä: Vieras
 • Myös Irakissa käynyt

  Olin Irakin Kurdistanissa, Erbilissä. Ihmiset on ystävällisiä ja hinnat halpoja, sieltä saa mm. elektroniikkaa, keittiötavaraa ja sisustusjuttuja tosi halvalla. Siellä rakennetaan tosi paljon ja uusia kauppakeskuksia nousee ku sieniä sateella. Shoppailtavaa siis riittää ja vanhakaupunki on näkemisen arvoinen. Koin kaupungin hyvinkin turvalliseksi. Erbiliin pääsee lentäen Ruotsin kautta, mm. Viking Airlines tekee sinne suoria lentoja ja joskus hyvinkin huokealla hinnalla. Suosittelen!

  Kohde: Irak Kategoria: Irakin muita vinkkejä
  Lisätty: 07.04.10 Lähettäjä: Vieras
 • Bagdadissa!

  Olin bagdadissa 2 viikkoa! Turvallista oli eikä minkäänlaista vaaraa näkynyt, mutta varovainen piti olla. Ihmiset olivat todella ystävällisiä. Ruoka oli halpaa sekä vaatteet keksi-hintaisia. Basaareisa oli alhaiset hinnat mutta tavallisissa kaupoissa hinat olivat korkeita. Suosittelen teille!

  Kohde: Irak Kategoria: Irakin muita vinkkejä
  Lisätty: 11.02.10 Lähettäjä: Vieras

Oletko käynyt Irakissa?

Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Irakissa

kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

Onko sinulla kuvia Irakista?

Irakista ei ole vielä yhtään kuvaa Napsussa. Oletko sinä käynyt Irakissa?

Lisää matkakuvasi Napsuun!

Oletko menossa Irakiin?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

sennn

Kohde: Irak
Ajankohta: Elokuu 19, 2013
Kommentti: Menen tapaamaan ystävääni Erbiliin. Päivistä ei ole vielä varmuutta, mutta tuossa elokuun aikana olisi tarkoitus. Vinkkejä kaiken suhteen otan mieluusti vastaan!

Oletko vieraillut Irakissa?

Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Irakista

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Irak
Virallinen nimi: Irakin tasavalta
Englanninkielinen nimi: Iraq
Pääkaupunki: Bagdad
Pinta-ala: 438 317 km²
Asukasluku (2005): 26 075 000
Suurimmat uskontokunnat: šiiamuslimit, sunnimuslimit, kristityt
Itsenäistynyt vuonna: 1932
Viralliset kielet: arabia, kurdi
Puhutuimmat kielet: arabia, kurdi, azeri, assyria (aramea), persia
Englanninkielinen nimi: Iraq
Etäisyys Helsingistä: 3330 km
Lentoaika-arvio:[1] 4h 20min
Rahayksikkö: uusi Irakin dinaari
Valuuttakurssi (1 EUR): 1 411,41 IQD

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke: GMT +3
Aikaero Suomeen: 0

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: C  D  G  
Jännite ja taajuus: 230 V, 50 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +964
Yleinen hätänumero:
Ambulanssi:
Palokunta:
Poliisi:

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Irak
Englanninkielinen Wikipedia: Irak
Suomenkielinen Wikipedia: Irak
Ulkoministeriön matkustustiedote: Irak
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Irak
Pieni hetki, sivua ladataan.