Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset ja matkavinkit: Sivu 524

Toimituksen matkavinkit

Lisää toimituksen matkavinkkejä

Viimeisimmät kävijöiden matkakokemukset

 • ihana maa

  halpaa jos osaa tinkiä

  Kohde: Sousse, Tunisia Kategoria: Soussen ostokset
  Lisätty: 09.03.2008 Lähettäjä: ahmed heikki
 • ei hotellia

  kannattaa mennä tunisiaan pelkillä lennoilla

  Kohde: Sousse, Tunisia Kategoria: Soussen muita vinkkejä
  Lisätty: 09.03.2008 Lähettäjä: ahmed heikki
 • Jäätelöbaari Ciao Ciao

  Suosittelen kaikille aivan Playa Del Inglésin rannassa sijaitsevaa jäätelöbaari Ciao Ciaota. Siellä voi syödä aitoa italialaista jäätelöä ja siellä on joka ilta jotain mukavaa ohjelmaa (esim. vierailevia tähtiä eri maista). Palvelu pelaa loistavasti ja Super Enrique on lyömätön esiintyjä jäätelöbaarissa. Ciao Ciaon vieressä oleva La Piazza ravintola on kanssa mainio ja palvelu pelaa. Suosittelen kaikille lämpimästi! Ciao Ciao ja La Piazza on helppo löytää, koska se sijaitsee aivan rannassa :)

  Kohde: Playa del Ingles, Espanja Kategoria: Playa del Inglesin ravintolat ja baarit
  Lisätty: 09.03.2008 Lähettäjä: Vieras
 • Matkalla Cotonoussa

  Olen ollut Beninissä useita kertoja, mutta en kertaakaan ns. turistina, mutta kokemukseni ehkä voivat silti auttaa sinne päin matkaavia! Beninissä on uskomattoman rikas ja upea kulttuuri. Valtionuskonto on animismi (Voudoun) ja kerran vuodessa maassa järjestetään Voudoun-festivaalit, aina Etelä-Beninissä. Suosittelen lämpimästi, ovat todella mielenkiintoinen tapahtuma. (yleensä tammikuussa) Sinne tulee paljon väkeä myös esim. Haitilta ja Brasiliasta, joista useat ovat Beninistä Etelä-Amerikkaan orjiksi vietyjen ihmisten jälkeläisiä. Musiikki- ja tanssikulttuuri on eritäin rikas Beninissä, sinulla on mahdollisuus nähdä paljon hyviä esityksiä. Cotonou on kiinnostava kaupunki, tosin yksi maailman saastuneimpia kaupunkeja. Liikenne on aika hurjaa, silti nautin mopotakseilla ajelusta! Muutaman kymmenen kilometrin päässä Cotonousta on Grand-Popon kaunis ja rauhallinen kylä, meren rannalla. Sinne kannattaa mennä, siellä on myös suomalais-afrikkalainen kulttuurikeskus Villa Karo. Grand-POpon k...  Lisää...

  Olen ollut Beninissä useita kertoja, mutta en kertaakaan ns. turistina, mutta kokemukseni ehkä voivat silti auttaa sinne päin matkaavia! Beninissä on uskomattoman rikas ja upea kulttuuri. Valtionuskonto on animismi (Voudoun) ja kerran vuodessa maassa järjestetään Voudoun-festivaalit, aina Etelä-Beninissä. Suosittelen lämpimästi, ovat todella mielenkiintoinen tapahtuma. (yleensä tammikuussa) Sinne tulee paljon väkeä myös esim. Haitilta ja Brasiliasta, joista useat ovat Beninistä Etelä-Amerikkaan orjiksi vietyjen ihmisten jälkeläisiä. Musiikki- ja tanssikulttuuri on eritäin rikas Beninissä, sinulla on mahdollisuus nähdä paljon hyviä esityksiä. Cotonou on kiinnostava kaupunki, tosin yksi maailman saastuneimpia kaupunkeja. Liikenne on aika hurjaa, silti nautin mopotakseilla ajelusta! Muutaman kymmenen kilometrin päässä Cotonousta on Grand-Popon kaunis ja rauhallinen kylä, meren rannalla. Sinne kannattaa mennä, siellä on myös suomalais-afrikkalainen kulttuurikeskus Villa Karo. Grand-POpon kylä on aivan Togon rajalla, joten kannattaa käydä myös Loméssa, Togon pääkaupungissa. Viisumin saa aika kätevästi Beninin ja Togon rajalta.

  Kohde: Cotonou, Benin Kategoria: Cotonoun muita vinkkejä
  Lisätty: 09.03.2008 Lähettäjä: Vieras
 • ruoka ja juoma

  Jokaista turistia kohdellaan kuin kuningasta. Tarjoilijat ovat ystävällisiä ja palvelualttiita. Pienet tipit riittävät. Rantabulevardilla on ravintola 4 Season. Ravintola jakaantuu kolmeen osaan. Yhdessä voi syödä hyvin, toisessa on hyvä aamupala ja kolmannessa voi viettää mukavan illan. Suosittelen. Lisäksi siellä on edullinen hintataso. Tutustu myös katukeittiöihin. Voit syödä niissä turvallisesti, kun vältät esim. kypsentämättömiä ruokia.

  Kohde: Nha Trang, Vietnam Kategoria: Nha Trangin ravintolat ja baarit
  Lisätty: 09.03.2008 Lähettäjä: Vieras
 • Alkuasukaskylä

  Ankkuroiduimma tämän kylän edustalle, ja soudimme jollalla rantaan, josta eräs iäkäs, hieman yksinkertainen mies talutti meidät polkua pitkin mäen päällä sijaitsevaan kylään. Käynnin tarkoitus oli pyytää kylän päälliköltälupa olla kylän edustalla ankkurissa. Saimme tietenkin luvan ja samalla olimme uteliaitten lasten ja naisten katseiden kohteita. Kylässä ei ollut ollenkaan sähköä. Talot pääasiassa palmunoksista punottujaa. Veneet yhdestä puusta koverrettuja kanotteja. Illan pimettyä rannalle, tolppien päälle rakennettuun taloon virtasi asukkaita metsän siimeksestä. Käynnistettiin generaattori ja valot syttyivät taloon. Talossa laulettiin koko yön, emme kyllä olleet mukana laulamassa, kuuntelimme lauluja veneen kannella.

  Kohde: Ratutiva Village, Salomonsaaret Kategoria: Ratutiva Villagen muita vinkkejä
  Lisätty: 07.03.2008 Lähettäjä: eemeli
 • Pääkaupunki

  Honiara on Salomonin saarten pääkaupunki. Paikka jossa suurin osa ihmisistä kulkee paljain jaloin ja pureskelevat betelpähkinöitä. Kadut ovat punaisten sylkiläiskien kirjomia. Asukkaat ovat hyvin mustaihoisia melanesialaisia. Kaupungissa ei ole kovin runsaita ostosmahdollisuuksia, pieniä, vaatimattomia kauppoja, joissa myydään paikallisten tarvitsemia tuotteita. Katettu tori sensijaan oli oikea nähtävyys sekaista, likaista vihanneksia, kärpäsiä, hedelmiä ja joitain matkamuistoja, esimerkiksi simpukankuoresta tehtyjä koruja. Lensin sinne Australian Brisbanesta ja purjehdin eräässä veneessä sieltä pois.

  Kohde: Honiara, Salomonsaaret Kategoria: Honiaran muita vinkkejä
  Lisätty: 07.03.2008 Lähettäjä: eemeli
 • Lentohinnat

  Malesiassa on melko edullista lentää.

  Kohde: Pangkor (Pangkor Laut), Malesia Kategoria: Pangkorin lennot & liikenne
  Lisätty: 07.03.2008 Lähettäjä: eemeli
 • Varokaa huijareita

  Kuala-Lumpurissa turistien suosimissa paikoissa kiertelee kellertäviin munkinkaapuihin pukeutuneita rahankerääjiä, jotka eivät ole munkkeja, vaan eräänlaisia huijareita. Myyvät pieniä kuvia, jotka muka tuottavat onnea. Näimme kerran tällaisen "munkin", joka illalla myi näitä kuvia, kulkemessa päivällä naisen kanssa käsi kädessä. Oikeat munkit eivät voi edes vahingossa koskettaa naista. Sitten vielä, varokaa myös Puduraya Bus Terminaalin liepeillä kyttäileviä matkalippuvälittäjiä. Menkää itse bussiyhtiön luukulle terminaaliin ostamaan lippunne. Älkää kuunnelko näitä välittäjiä, ovat kyllä tosi aktiivisia ja kulkevat perässä aina lippuluukulle asti.

  Kohde: Kuala Lumpur, Malesia Kategoria: Kuala Lumpurin vaarat ja ongelmat
  Lisätty: 07.03.2008 Lähettäjä: eemeli
 • Hotelli

  Swiss- Inn, China Townissa,Jalan Sultan kadulla. Siisti, asiallinen hotelli, kuhisevassa kiinalaiskaupungissa. Hotelli sijaitsee siten että pääoven puolella on normaali katu, ja hotellin takana oleva katu muuttuu päivän aikana myyntikojuja täynnä olevaksi markkinapaikaksi.

  Kohde: Kuala Lumpur, Malesia Kategoria: Kuala Lumpurin muita vinkkejä
  Lisätty: 07.03.2008 Lähettäjä: eemeli
 • Hotellit

  Hotelli Hamilton, Hamilton Roudilla. Tosi kurja, likainen luukku, kärsittiin siellä yksi yö. Vaihdoimme aamulla toiseen hotelliin, joka sijaitsee China Townissa, nimeltään Hotel China Town 81. Tämä on pieni mutta siisti paikka, lähellä maanalaisen asemaa.

  Kohde: Singapore Kategoria: Singaporen muita vinkkejä
  Lisätty: 07.03.2008 Lähettäjä: eemeli
 • Trooppinen puutarha

  Olimme 6 vuorokautta Pangkorin saarella, Malesian lounaisrannikolla helmi-maaliskuun vaihteessa, 2008. Varasimme hotellin Kuala-Lumpurissa. Hotelli sijaitsee pitkän hiekkarannan tuntumassa. Vesi tosin oli hieman sameaa, mutta puhdasta kuitenkin. Hotellilla oli kahden huoneen, mukavuuksin varustettuja mökkejä, tosiaan trooppisessa puutarhassa. Siivous hoidettiin erinomaisesti, lakanat ja pyyheliinat vaihdettiin joka päivä. Ulkoalueita haravoitiin jatkuvasti. Mökeissä on ilmastointi. Alueella on suuri uima-allas, aivan rannan tuntumassa. Päärakennuksen ravintolassa tarjottiin aamiainen. Mutta ravintolaa ei voi kehua. Kävimmekin syömässä kylällä, jossa on muutama ravintola.Teimme kierto-ajelun saaren ympäri taksilla, ja totesimme hotellimme parhaaksi näkemistämme tällä saarella.

  Kohde: Pangkor (Pangkor Laut), Malesia Kategoria: Pangkorin muita vinkkejä
  Lisätty: 07.03.2008 Lähettäjä: eemeli
 • Ban Raya

  Olemme olleet neljä kertaa Ban Rayn hotellissa Racha yailla. Samassa yhteydessä on suomalainen sukelluskeskus Raya divers. Useita viihtyisiä bungaloveja tuulettimilla tai ilmastoinnilla. Saarella on myös viiden tähden hotelli toisella puolella saarta. Saari on todellinen paratiisisaari. Yöelämää ei ole. Mahtavat sukellusvedet. Palvelu tosi ystävällistä. Bungaloveja ympäröivät palmut. Saarella on mukavia polkuja ja kärryteitä joita on mukava kulkea turvallisesti. Hyvät uimarannat. Täällä jos missä arkihuolet jäävät taakse. Suosittelen lämpöisesti.

  Kohde: Racha Yai, Thaimaa Kategoria: Racha Yain aktiviteetit ja harrastukset
  Lisätty: 06.03.2008 Lähettäjä: Vieras
 • Vinkkejä reissaajille

  Niin... eli, annan tässä nyt kokemuksen jos se auttais sit muita Olin reilaamassa Budapestissä vuonna 07. Voin rohkeasti suositella majoitukseksi Agape Guesthouse, sijainti hyvä suhteessa kaupunkiin, metro lähellä ja sillee... KS. majoitus oli jonkinlainen hostelli, mut todella hyvä oli ainakin 2 hengen huone.... Kauppunki on kaunis, ja Budan puolella erityisesti tuo kuuluisa linnake.. Pestin puolelta löytyy shoppailu ja muu, ku budassa kylpylät.... Hintataso edullinen verrattuna suomeen... vaatteet ja muut, ainakin itse eksyin noihin liikkeisiin.. no joo...

  Kohde: Budapest, Unkari Kategoria: Budapestin muita vinkkejä
  Lisätty: 05.03.2008 Lähettäjä: Vieras
 • turistina alanyassa

  Alanya on lämpöä, aurinkoa ja mukavaa lomailua. Iltaisin rantakadun varrella olevat baarit täyttyvät bilettävistä lomalaisista. Tarjolla on moneen makuun sopivia diskoja, baareja ja kahviloita. Äläkä unohda tutustua paikallisten suosimiin baareihin joissa soi aito turkkilainen musiikki,usein vieläpä livenä. Tee ostoksia basaarialueella,mutta muista tinkiä.Käy myös viikottaisilla markkinoilla,tarjolla tavaraa joka lähtöön.Muista maassa maan tavalla eli tunkeilevat myyjät ovat osa ostosten tekoa. Nauti lomastasi!

  Kohde: Alanya, Turkki Kategoria: Alanyan muita vinkkejä
  Lisätty: 04.03.2008 Lähettäjä: piko

Matkavinkkejä muille?

Onko sinulla matkakokemuksia tai matkavinkkejä, joista saattaisi olla hyötyä muille matkailijoille?

Kerro kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.