Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset ja matkavinkit: Sivu 30

Toimituksen matkavinkit

Lisää toimituksen matkavinkkejä

Viimeisimmät kävijöiden matkakokemukset

 • SunPost-postimerkit

  Älkää ostako postikortteihinne noita ns. kuriirimerkkejä, ainoastaan virallisia postimerkkejä, joissa lukee Correos. Viimeksi haksahdin noihin SunPost-merkkeihin, palautin kortit siihen paikkaan (siis siihen punaiseen postilaatikkoon), josta kortit ja merkit ostin. Vielä siltä miesmyyjältä kysäisin, että lähtevätkö kortit tuosta laatikosta varmasti eteenpäin. Si, si. Joskus takavuosina ostin myös noita SunPost-merkkejä hotelli Tenerife Vingin lähellä olevasta kaupasta ja palautin ne kaupan ulkopuolella olleeseen punaiseen laatikkoon. Ne tulivat perille. Nyt marraskuussa olimme apt. Altassa ja siinä lähellä olevasta kioskista ostin kortit ja merkit. Ne eivät koskaan tulleet perille. Eivät tulleet myöskään Benalmadenasta. Joten enköhän nyt oppinut, ettei enää piraattimerkkejä!

  Kohde: Puerto de la Cruz, Espanja Kategoria: Puerto de la Cruzin vaarat ja ongelmat
  Lisätty: 28.12.2017 Lähettäjä: Vieras
 • Varkaita Mangon myymälässä

  Shoppailin Mangon myymälässä n.klo 19.30, valitsin pari takkia sovittaakseni niitä ja oman kevyt toppani ripustin siihen viereiseen vaaterekkiin. Hetkeksi käänsin selkäni kun katsoin peilistä sovittamaani takkia niin oma kevyt toppani oli varastettu. Se meni minuutissa, kysyin myyjältä onko valvontakameraa hän sanoi ettei ole vaikka kameroita oli katossa.Myymälä sijaitsi isolla aukiolla missä paljon ravintoloita ja myymälöitä, vieressä ranta ja tivoli.

  Kohde: Puerto de la Cruz, Espanja Kategoria: Puerto de la Cruzin vaarat ja ongelmat
  Lisätty: 26.12.2017 Lähettäjä: Vieras
 • Viimeinen matka Virossa...

  Päätin nyt tänne tulla kertomaan kokemuksestani Tallinnassa. Ollaan siis tälläkin hetkellä täällä ja olin menossa viru - keskukseen äitini kanssa. Noh, tietysti sitten päätimme että menisimme bussilla ja heilutin sitten kuskille ja tämä pysähtyi. Hän ei ensin avannut ovea joten heilutin oven läpi hänelle, hänen kasvoiltaan pystyin näkemään turhautuneen tunteen. Astuin sitten bussiin ja kysyin että puhuuko hän englantia ja tähän hän ei vastannut mitään. No sitten olin tarjoamassa rahaa ja sanoin että "Viru-keskus".... Siinä hän sitten selitti viroksi jotain ja kun sanoin että en ymmärrä, hän korotti ääntään ja sanoi "finnish bus station" ja osoitti tien toisella puolen olevaa taksiparkkia. Lähdimme äitini kanssa bussista ja kävelimme sitten keskustaan. Kaupoissa myyjät ovat todella kylmiä eivätkä paljoo paskaakaan välitä että en ymmärrä viroa. Jotenkin heti kun tajuavat että olen suomalainen, minulla ei ole mitään väliä. En suosittele Viroa niinkään.. ...  Lisää...

  Päätin nyt tänne tulla kertomaan kokemuksestani Tallinnassa. Ollaan siis tälläkin hetkellä täällä ja olin menossa viru - keskukseen äitini kanssa. Noh, tietysti sitten päätimme että menisimme bussilla ja heilutin sitten kuskille ja tämä pysähtyi. Hän ei ensin avannut ovea joten heilutin oven läpi hänelle, hänen kasvoiltaan pystyin näkemään turhautuneen tunteen. Astuin sitten bussiin ja kysyin että puhuuko hän englantia ja tähän hän ei vastannut mitään. No sitten olin tarjoamassa rahaa ja sanoin että "Viru-keskus".... Siinä hän sitten selitti viroksi jotain ja kun sanoin että en ymmärrä, hän korotti ääntään ja sanoi "finnish bus station" ja osoitti tien toisella puolen olevaa taksiparkkia. Lähdimme äitini kanssa bussista ja kävelimme sitten keskustaan. Kaupoissa myyjät ovat todella kylmiä eivätkä paljoo paskaakaan välitä että en ymmärrä viroa. Jotenkin heti kun tajuavat että olen suomalainen, minulla ei ole mitään väliä. En suosittele Viroa niinkään..

  Kohde: Tallinna, Viro Kategoria: Tallinnan muita vinkkejä
  Lisätty: 25.12.2017 Lähettäjä: Vieras
 • Cha-Amin paras (jalka-)hierontapaikka on The Home Star

  Sijaitsee Methavalain ja Golden Beach-hotellien välissä rantakadulla. Olimme viikon Cha-Amissa Bangkokin jälkeen ja kävimme joka päivä Home Starissa. Listan ulkopuolelta sai Therapeutic massage (600 bathia 1 h), terapeutti paikallisen sairaalan fysioterapeutti Mo. Useamman kuukauden Suomessa hierojalla käyneenä toimistotyöläisenä ei juuri apuja, mutta Mo laittoi olkapäätä kerralla kuntoon. Thai-hieronta ja jalkahieronta (sis. akupisteiden painelun) 200 bahtia tunti. Paikka todella siisti, kaikki työntekijät ammattitaitoisia, omat suosikit Mona ja Mo, ja ilmastointi on. Puhuvat hyvää englantia ja Bangkokiin verrattuna laatu katossa ja hinnat matossa. Vahva suositus.

  Kohde: Cha Am, Thaimaa Kategoria: Cha Amin muita vinkkejä
  Lisätty: 19.12.2017 Lähettäjä: Vieras
 • Hieno linnahotelli rauhallisella sijainnilla

  Hotelli: Fürstlich Drehna

  Vierailimme viime kesänä Luckaussa sijaitsevassa vanhassa linnassa. Ainutlaatuinen kokemus kerrassaan. Linna on todella kivasti entisöity, huoneet tilavat ja kauniisti sisustettu. Fürstlich Drehna -niminen linna sijaitsee n. 1,5 tunnin ajomatkan päässä Berliinistä. Oma auto on ehdoton käyntiä ajatellen. Aamupala oli erittäin hyvä ja monipuolinen. Päivällinen oli myös todella herkullinen. Ateriaan kuului alkupala, pää- ja jälkiruoka. Menussa oli kaksi vaihtoehtoa jokaista ruoka-annosta kohti. Ravintolan henkilökunta puhuu vain saksaa, vastaanotossa välttävästi englantia. Hotelli käsittää kaksi rakennusta. Itse linna, eli päärakennus (jossa meidän huoneemme sijaitsi) sekä hieman myöhemmin valmistuneen suurehkon piharakennuksen, jossa huoneiden lisäksi myös saunat, uima-allas ja spa-hoitotila. Vierailuun riittäisi varmasti yksikin yö, mutta hotelliin ei pysty tekemään varausta viikonlopulle vain yhdeksi yöksi. Meidän yöpymisemme osui juuri perjantaille, joten päädyimme olemaan ho...  Lisää...

  Vierailimme viime kesänä Luckaussa sijaitsevassa vanhassa linnassa. Ainutlaatuinen kokemus kerrassaan. Linna on todella kivasti entisöity, huoneet tilavat ja kauniisti sisustettu. Fürstlich Drehna -niminen linna sijaitsee n. 1,5 tunnin ajomatkan päässä Berliinistä. Oma auto on ehdoton käyntiä ajatellen. Aamupala oli erittäin hyvä ja monipuolinen. Päivällinen oli myös todella herkullinen. Ateriaan kuului alkupala, pää- ja jälkiruoka. Menussa oli kaksi vaihtoehtoa jokaista ruoka-annosta kohti. Ravintolan henkilökunta puhuu vain saksaa, vastaanotossa välttävästi englantia. Hotelli käsittää kaksi rakennusta. Itse linna, eli päärakennus (jossa meidän huoneemme sijaitsi) sekä hieman myöhemmin valmistuneen suurehkon piharakennuksen, jossa huoneiden lisäksi myös saunat, uima-allas ja spa-hoitotila. Vierailuun riittäisi varmasti yksikin yö, mutta hotelliin ei pysty tekemään varausta viikonlopulle vain yhdeksi yöksi. Meidän yöpymisemme osui juuri perjantaille, joten päädyimme olemaan hotellilla kaksi yötä ja kiertelemään lähellä sijaitsevia kyliä. Hyvin saimme ajan kulumaan.

  Kohde: Luckau, Saksa Kategoria: Luckaun hotellit
  Lisätty: 19.12.2017 Lähettäjä: maria
 • Varkaita

  Vuokrattiin auto ja lähdettiin Teidelle. Pysähdyttiin levennykselle ottamaan valokuvia. Sillävälin meidät ryöstettiin!!! Autoon jääneestä kassista vietiin iphone ja rahapussi pankkikortteineen kaikkineen!!! Auton ovet täytyy lukita ja kassit koko ajan mukana!!! Kävi todella nopeasti...

  Kohde: Teneriffa, Espanja Kategoria: Teneriffan nähtävyydet
  Lisätty: 17.12.2017 Lähettäjä: Vieras
 • yampo ostoskeskus

  Oltiin marraskuussa inglesissä ja kerta tuossa ostarissa riitti. Katselin lapsenlapsille t-paitoja. Löysinkin kivat ja kysyin hintaa viidelle. No 30€/kpl! Intialainen myyjä äijä nappasi ne kädestäni vaikka kootkin oli vielä väärät ja alkoi niitä kassiin tunkea ja vaatia rahaa. Kun tein selväksi että en niitä ota, alkoi älytön hulluksi huoraksi haukkuminen ja huutaminen ihan suomeksi. Vielä tunnin kuluttua kuljettuamme siitä ohi äijä hyökkäsi kimppuumme repi hihasta ja solvaus jatkui. Olemme yli kuusikymppisiä ja pelästyimme niin että emme uskaltaneet enää jalallakaan astua yhteenkään kauppaan koko saarella, vaikka liikuimme koko etelärannikon. Ei koskaan enää gran canarialle.

  Kohde: Gran Canaria, Espanja Kategoria: Gran Canarian ostokset
  Lisätty: 15.12.2017 Lähettäjä: Vieras
 • Paratiisiranta

  Thungwualaen beach chumphonin ulkopuolella. Toukokuussa 2016 lähes yksityisbeach, rantaa pari kilometriä. Todella rentouttavaa lomaa, muutamia hotelleja ja ravintoloita, joissa hyvä ruoka. Muita turisteja aivan muutamia. Ihanaa loikoilua matalassa, kirkkaassa rantavedessä. Mahtava paikka rauhoittua Samuin tai Koh Taonkin jälkeen.

  Kohde: Chumphon, Thaimaa Kategoria: Chumphonin muita vinkkejä
  Lisätty: 14.12.2017 Lähettäjä: Vieras
 • iso hotellialue

  Hotelli: vista flor

  Todella mukava huoneistohotelli hyvällä paikalla maspalomasissa. Lyhyt matka inglesiin raput vaan ylös ja ollaankin jo näköalapaikalla. Hotellissa tosi runsas ja maukas bufeeaamiainen.Vuokrasimme polkupyörät hotellilta ja kurvailimme pitkin poikin maspalomasia. Isoja marketteja ei lähellä ole mutta faro 2 ostoskeskus lähellä. San fernandoon lyhyt matka ja sieltä löytyykin kaikki kaupat.

  Kohde: Gran Canaria, Espanja Kategoria: Gran Canarian hotellit
  Lisätty: 14.12.2017 Lähettäjä: Vieras
 • Lomalla

  Hyvin on loma tämän Joulukuun alun kulunut. Lämmintä on riittänyt vähän (alle +30 ) eikä ole ollut yhtään sadepäivää. Muutamana yönä kuun alussa tuli kuuroja mutta nehän eivät päivän menoja haitanneet. Yleensähän täällä tulee muutaman minuutin kuuro ja ennenkuin olet hotellilla olet kuiva eikä sateesta ole tietoakaan. Tähän mennessä ei näitä päiväaikaisia kuuroja ole ollut ollenkaan. Kylä on vuosien saatossa pysynyt mukavana pikku kylänä ja ihmiset ovat avuliaita ja rauhallisia. Normaalia varovaisuuttahan kannattaa noudattaa samalla lailla kuin Suomessa. Suomessa on täälläoloaikanani ainakin lehdistössä uutisoitu enemmmän rikollisuutta kuin mitä täällä olen kuullut ja/tai nähnyt. Lasten kanssakin täällä on hyvä olla sillä rannat ovat heillekin sopivia. Tämmönen tapaus tälläkertaa ja kohta käymään kotona ja nokka kohti uusia seikkailuja.

  Kohde: Sosua, Dominikaaninen tasavalta Kategoria: Sosuan muita vinkkejä
  Lisätty: 12.12.2017 Lähettäjä: huh_hellettä
 • Rooma talvisaikaan

  Olimme Roomassa viikon joulukuussa ja en uskalla edes kuvitella millainen tungos siellä mahtaa olla kesällä jos näin talvella on muka hiljaista.. kaikissa liikennevälineissä olo oli kuin sardiinilla purkissa, niin päivällä kuin illalla, arkena ja sunnuntaina. Itse kaupunki oli todella likainen ja katsetta ei juuri voinut nostaa tiestä jos ei halunnut kompastua kapeiden jalkakäytävien loputtomiin kuoppiin ja halkeamiin. Ankea kokemus kaiken kaikkiaan -tuntuu suorastaan uskomattomalta että esim. hurmaava Gardajärven seutu voi sijaita samassa maassa.

  Kohde: Rooma, Italia Kategoria: Rooman vaarat ja ongelmat
  Lisätty: 10.12.2017 Lähettäjä: Vieras
 • Herkullista ruokaa Salzburgin vanhassakaupungissa

  Osuimme aivan sattumalta sateen yllättäessä Johanneskeller-nimiseen ravintolaan Salzburgin vanhassakaupungissa. Ravintolassa kreikkalaispainotteinen ruokalista (taisi olla kuvauksessa, että itävaltalaista ja välimerellistä ruokaa tarjolla). Itse pääsimme syömään ulos sisäpihan puolelle (joka on siis katettu), mikä lasten kanssa oli hyvä, sillä sisällä sai polttaa. Suuret suosittelut joka tapauksessa!

  Kohde: Salzburg, Itävalta Kategoria: Salzburgin ravintolat ja baarit
  Lisätty: 07.12.2017 Lähettäjä: maria
 • Kaunis hotelli Salszburgin vanhassakaupungissa

  Hotelli: Wolf-Dietrich Altstadthotel & Residenz

  Siisti hotelli Salzburgin vanhassa kaupungissa. Hotelli on jaettu kahteen eri rakennukseen, joista toisessa on vastaanotto, ravintola ja sauna/uima-allas sekä huoneita, toisessa rakennuksessa vain huoneita. Meidän huoneemme oli tässä toisessa, eli ruokailu ja uimareissu piti käydä toisella puolen katua, tosin välissä on ehkä 30 metriä ja vanhankaupungin kadut eivät ole liian vilkkaat - toki autotie, ei kävelykatu. Autolle lähellä iso parkkihalli, kadulle ei tarvinnut yöksi jättää. Lähistöllä paljon ravintoloita hyvät shoppailumahdollisuudet. Me ajauduimme sateen yllättäessä Johanneskeller-nimiseen ravintolaan, jossa oli todella hyvää ruokaa! Suosittelen!

  Kohde: Salzburg, Itävalta Kategoria: Salzburgin hotellit
  Lisätty: 07.12.2017 Lähettäjä: maria
 • Ihana perinteinen itävaltalaishotelli

  Hotelli: Hotel Walchseer Hof

  Todella sympaattinen hotelli, joka ulkopuolelta on juuri sellainen, jonka itävaltalaishotellien ajatteleekin olevan. Sisältä moderni ja erittäin siisti. Ruoka hyvää (meillä majoitukseen kuului puolihoito eli illallinen ja aamupala, näin ymmärtääkseni aina). Aamupala monipuolinen ja sen sai nauttia aivan todella upeissa maisemissa - vehreää niittyä ja jylhät vuoret avautui suoraan hotellin eteen. Walchseessä on myös pieni, samanniminen järvi, jonka puhtaus on A1-luokkaa. Tämä siis tarkoittaa, että se on juomakelpoista. Vesi on puhtaampaa kuin usean kaupungin vesijohtovesi. Kaiken kaikkiaan aivan ihana paikka.

  Kohde: Walchsee, Itävalta Kategoria: Walchseen hotellit
  Lisätty: 07.12.2017 Lähettäjä: maria
 • kiva ja siisti

  Hotelli: Citrus Goa

  hyvä henkilökunta siistinettitoimi

  Kohde: Goa, Intia Kategoria: Goan hotellit
  Lisätty: 06.12.2017 Lähettäjä: Vieras

Matkavinkkejä muille?

Onko sinulla matkakokemuksia tai matkavinkkejä, joista saattaisi olla hyötyä muille matkailijoille?

Kerro kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.