Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Aktiviteetit ja harrastukset Kato Stalosissa

Merenranta

Vieras    05.10.2013    Kato Stalosin aktiviteetit ja harrastukset    Kato Stalos

Stalosin kohdalla ranta on siisti, kohtalaisen leveä (verrattuna muutama sata metri edemmäs Agia Marinan suuntaan) ja hienohiekkainen, joten lapset viihtyivät hyvin hiekkalinnoja rakennellen.

Rannassa on aurinkotuoleja, JOTKA OVAT MAKSULLISIA. Tämä oli muutaman vanhemman suomalaisen turistin ilmeisesti hyvin vaikea ymmärtää. Tuolipari maksoi 5 euroa - varsin kohtuullista, mutta huomautettava, ettei kuittia tai muuta tositetta maksustaan saa, joten jos vietti rannalla koko päivän, maksua saatettiin tulla perimään kahteen otteeseen.

Rannalla liikkuu runsaasti kaupustelijoita, tarjolla on niin hierontaa, hedelmiä, pyyhenipsuja, kelloja - kaikenlaista! Kaupustelu on kuitenkin enimmäkseen hienovaraista tarjoamista, ja kielteistä vastausta ymmärretän ja kunnioitetaan oman kokemukseni mukaan hyvin.

MUTTA;

Hierojia on kahta sorttia liikkeellä. Aasialaiset ja eurooppalaiset. VAROKAA eurooppalaisia! En tiedä alkuperäismaataan, ovatko kreikkalaisia vai kenties mannereuroopasta/itä-euroopasta (arvannette mihin viittaan) mutta huomattavasti härskimpiä ovat, tekeytyvät ymmärtämättömiksi, alkavat hieromaan ja vievät kyllä rahatkin jos tilaisuuden saavat. Thaitytötkin väistävät näitä tyyppejä.

Syyskuun lopulla 2013 merivesi oli todella lämmintä. Rannassa ei ole juurikaan kiviä, vesi on kirkasta ja pohja hiekkaa. Aallokkoa on ajoittain kohtalaisesti tai runsaastikin. Rannassa on hengenpelastaja valvontatornissaan.

Ja niin, mainitsenpa vielä kun olen "kalafoobikko", että rannassa on myös ajoittain runsaasti pikkukaloja, jotka tulevat kyllä kamalan tuttavallisesti jalkoihin. Tuli väkisinkin mieleen että onko muutamatkin ylikasvaneet Garra-tohtorikalat päästetty luonnonvesiin... Mutta ei kalat ole vaaraksi eikä harmiksi "normaaleille" ihmisille ;)

Bussilla maaseudulle ja muuallekkin

Vieras    19.09.2010    Kato Stalosin aktiviteetit ja harrastukset    Kato Stalos

Kato Staloksesta pääsee mukavasti ja lyhyellä odotusajalla Haniaan - busseja kulkee koko ajan. Vältä aamu 9 ja 10 välisiä busseja, ne on aina tupaten täynnä - jopa seisomapaikoissa on tungosta. Hanian bussiasema on Suomalaiseen makuun "mahdoton sekasotku", mutta kun kuuntelee kuulutuksia ja juoksee sen bussin luo jonka luuli kuuleen, ja kysyy kuljettajalta - aina pääsee minne haluaakin. Kävimme mm. Malemessa ja Rethymonissa bussilla ja kyyti oli todella halpaa. Rethymonin asema oli vieläkin sekavampi paikka kuin Hanian vastaava. Sielläkin pärjää kun kuunetelee tarkasti kuulutuksia - mitään ns. laitureita/ vast. ei ole olemassa. Bussit olivat noin suunnilleen aikataulussa, vauhti oli kova ja kuljetaja saattoi puhua ajaessaan puhelimeen ja polttaa tupakkaakin samalla - mutta kyllä ne ajaa osaa... en ole koskaan ollut näin kapeilla kaduilla tällaisessä vauhdissa, ja vieläpä BUSSILLA!

Älä syö Venetsialaisessa satamassa, ainakaan sen uudemmassa osassa - erittäin kallista eikä edes kovin hyvää ruokaa. Jos haluat syödä satamassa, ota vanhempi osa satamaa, siellä on muutama hyvä ja halpa paikka, niitä suosittelen. Älä istu pöytään tilaamaan, ennenkuin tiedät mitä se maksaa. Mutta jos jaksat kävellä vanhan kaupunginmuurin reunustaa vanhan kaupungin sydämeen, siellä on erittäin idyllisiä ruokapaikkoja joissa hinta/laatu suhde on aivan loistava. Sama pätee myös kokemukseni mukaan Rethymonin kaupunkiin.

Käy nahkakadulla Haniassa, siellä on mitä vaan. Käy katsomassa Hanian keskustan keskuspuiston WC - tilat, en ole koskaan enkä missään nähnyt tämän tason (+++) WC - tiloja - uskomaton paikka. Käy Samarian rotkossa, jos et ole "hyvässä" fyysisessä kunnossa, mene ensin lauttapaikkaan sougiaan taksilla tai bussilla, ja sieltä lautalla agia roumielioon ja kävele sieltä rautaportille - ja takaisin (n. 6 km) ja olet nähnyt ja kokenut sen paikan, josta kaikissa matkaoppaissa kerrotaan.

Tässä kaikessa itsellä meni viikko - hyvä reissu ja etenkin näitä paikkoja suosittelen.

Meriretki

Plataniaksen satamasta pääsee meriretkelle. Useita uintitaukoja ja snorklausvälineitä saa lainata. Laivalla voi ostaa pientä purtavaa ja juotavaa, patongit hyviä ja tosi isoja. Matkaoppailta kannattaa kysyä retkistä, pitää varata etukäteen.

Oletko vieraillut Kato Stalosissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.