Kato Stalosin matkakokemukset ja vinkit

Laittomia vaativa hotellmanager,huono taso allinclusive

pksalo    28.07.2022    Kato Stalosin hotellit    Kato Stalos
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2022 | Hotelli: Chc Galina Sea view

Vaativat asiakkailta terveystietoja lain vastaisesti.Hotellimanageri itse. Töykeä ja huono palvelu. Mainostavat 5 tähden hotellina.Jos haluat kunnon toimivan hotellin ja edes kohtuullista kohtelua niin älä mene tänne.

Arvosana hotellille:

Huono epähygieninen All-inclusive hotelli

Vieras    27.07.2022    Kato Stalosin hotellit    Kato Stalos
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2022 | Hotelli: Chc Galina Sea view

All-inclusive: uima altailla ei saanut vettä kuin 2 dl kerran tunnissa.Olisi pitänyt ostaa oma pullo 1 e.

Covid + huone siivottiin ilman pesuaineita samalla lankamopilla millä edellinen ja seuraava huone. (Ei edes pesuaineseosta mukana)Siistijät eivät saaneet hanskoja tai maskeja,eivätkä tietoa hotellilta,että on covid +huone. Piti lahjoittaa heille maski.roskapussit käsissä oli siivoojalle suojaus. Useamman päivää joutui kurkkukipuinen ja nuhanenä syömään muiden seassa,kun ruokaa ei saanut viedä huoneeseen. Vaikka kerrottiin tilanne.Vasta kun testitulos oli saatu sai ruoan mutta ei juomaa (ellei itse osta pulloa)viedä huoneeseen. Ja kyllä varmasti sai moni muukin tartunnan.

Arvosana hotellille:

Rentoa oleskelulomaa senioreille

Vieras    11.06.2019    Kato Stalosin muita vinkkejä    Kato Stalos

Asuimme Stalosissa Artemis Apartments -huoneistohotellissa, josta oli kävellen hyvin lyhyt matka toiselle puolen pääkatua ravintoloihin, bussipysäkille, kauppaan ja rantaan. Hotelli oli peruskuntoinen, mutta erittäin siisti ja rauhallinen mukavine allasalueineen ja -baareineen, josta sai myös mm. salaatteja ja pitsoja ym. välipalaa.

Nautimme illallista kylän useissa eri ravintoloissa, suosikkimme oli rannalla oleva Kimatogi, myös lahellä mukava Pyramis. Kahlailimme rannoilla, kuljeksimme kylän yläpuolisen alueen teitä ja käytimme bussia Hanian ja Plataniaksen matkoilla. Teimme koko päivän retken Ge Es-Tours matkanjärjestäjän pikkubussilla (meitä oli retkellä vain 8 h + kuljettaja-opas) Apokoronasin alueen seitsemään kylään. Meidät haettiin kyytiin hotellin portilta ja tuotiin päivän lopuksi samaan paikkaan takaisin. Tutustuimme retkellä kiinnostaviin kohteisiin; mm. juustolaan, leipomoon, kansatieteelliseen museoon ja viinatislaamoon. Lopuksi nautimme erittäin maukkaan, yhteisen lounaan jossakin pikkukylässä. Stalos osoittautui niin mukavaksi tukikohdaksi, että päätimme palata sinne jälleen tänä vuonna.

ihana

Vieras    28.01.2014    Kato Stalosin hotellit    Kato Stalos
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2013 | Hotelli: Koukouras

Olemme olleet 3 kertaa kyseisessä hotellissa. Se sijaitsee hyvällä paikalla. Tosin rantaan mennessä on ylitettävä vilkasliikenteinen katu. Henkilökunta on tosi miellyttävä ja ystävällinen. Suosittelen hotellia. Kesäkuussa on tarkoitus mennä sinne taas, tosin emme ole vielä varanneet, mutta eiköhän se onnistu vähän lähempänäkin.

Arvosana hotellille:

Loistava hotelli

Vieras    21.10.2013    Kato Stalosin hotellit    Kato Stalos
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2013 | Hotelli: kretan dream royal

Erittäin laadukas ja mukava hotelli, ruoat oikein hyviä aamiainen ja illallinen seisovasta pöydästä, lisäksi kokkipoika paisteli ulkona lihoja ja munakkaita aamuin illoin. Todella mukavat uima-altaat ja meren rantaan alikulkutunnelista pääsi näppärästi.

Arvosana hotellille:

Merenranta

Vieras    05.10.2013    Kato Stalosin aktiviteetit ja harrastukset    Kato Stalos

Stalosin kohdalla ranta on siisti, kohtalaisen leveä (verrattuna muutama sata metri edemmäs Agia Marinan suuntaan) ja hienohiekkainen, joten lapset viihtyivät hyvin hiekkalinnoja rakennellen.

Rannassa on aurinkotuoleja, JOTKA OVAT MAKSULLISIA. Tämä oli muutaman vanhemman suomalaisen turistin ilmeisesti hyvin vaikea ymmärtää. Tuolipari maksoi 5 euroa - varsin kohtuullista, mutta huomautettava, ettei kuittia tai muuta tositetta maksustaan saa, joten jos vietti rannalla koko päivän, maksua saatettiin tulla perimään kahteen otteeseen.

Rannalla liikkuu runsaasti kaupustelijoita, tarjolla on niin hierontaa, hedelmiä, pyyhenipsuja, kelloja - kaikenlaista! Kaupustelu on kuitenkin enimmäkseen hienovaraista tarjoamista, ja kielteistä vastausta ymmärretän ja kunnioitetaan oman kokemukseni mukaan hyvin.

MUTTA;

Hierojia on kahta sorttia liikkeellä. Aasialaiset ja eurooppalaiset. VAROKAA eurooppalaisia! En tiedä alkuperäismaataan, ovatko kreikkalaisia vai kenties mannereuroopasta/itä-euroopasta (arvannette mihin viittaan) mutta huomattavasti härskimpiä ovat, tekeytyvät ymmärtämättömiksi, alkavat hieromaan ja vievät kyllä rahatkin jos tilaisuuden saavat. Thaitytötkin väistävät näitä tyyppejä.

Syyskuun lopulla 2013 merivesi oli todella lämmintä. Rannassa ei ole juurikaan kiviä, vesi on kirkasta ja pohja hiekkaa. Aallokkoa on ajoittain kohtalaisesti tai runsaastikin. Rannassa on hengenpelastaja valvontatornissaan.

Ja niin, mainitsenpa vielä kun olen "kalafoobikko", että rannassa on myös ajoittain runsaasti pikkukaloja, jotka tulevat kyllä kamalan tuttavallisesti jalkoihin. Tuli väkisinkin mieleen että onko muutamatkin ylikasvaneet Garra-tohtorikalat päästetty luonnonvesiin... Mutta ei kalat ole vaaraksi eikä harmiksi "normaaleille" ihmisille ;)

Hyvää keskitasoa, perhehotelli

Vieras    05.10.2013    Kato Stalosin hotellit    Kato Stalos
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2013 | Hotelli: Creta Palm

Creta Palm on kohtalaisen suuri huoneistohotelli Kato Stalosin "keskustassa".

Huoneistot ovat siistejä ja simppeleitä, perusvarustus. Keittiön varustukseen en suuremmin kiinnittänyt huomiota, sillä all inclusive-matkailijoina jääkaappi oli ainoa mitä tarvitsimme.

Hotellin kahdessa uima-altaissa viihtyi niin aikuiset kuin lapset. Lastenaltaat ovat isosta altaasta erotettu, n. 70cm syvä. Ei mikään erikoinen, mutta lapset harvoin mitään erikoisuuksia tarvitsevatkaan. Uimalelut on sallittu. Aurinkotuoleja sai varata mutta ei tyyliin jo edellisenä iltana valmiiksi, tuolloin pyyhkeet löytyi mytystä ja märkinä. Ihan oikein!

Merenrantaan oli matkaa hotellilta noin 100m, ylitettiin vain rantatie ja edessä olevan kahden huoneistohotellin välistä käynti rantaan. IHANA hieno hiekka ja kirkas vesi!

Hotellin henkilökunta osaa muutaman sanan suomea, joten juomien tilaaminen ainakin onnistuu vaikkei muuten englantia puhuisikaan. All inclusive-pakettiin kuuluu heidän oman listansa mukaiset juomat klo 11-22 (HUOM! Vain pääbaarista noudettuna! Yläaltaan baarista ei rannekkeella saa mitään, mitä ei lukenut missään ja mikä oli hieman omituista ja pännikin suoraan sanottuna!).

Aamiainen oli joka päivä samanlainen ja kahden viikon loman aikana alkoi kyllästyttää kyllä todellakin. Onneksi tarjonta oli kuitenkin siinä määrin runsasta että sai hieman vaihtelua aikaan. Sylivauvoja ajatellen puurotarpeet joutuu hankkimaan muualta, puuroa ei tarjolla ole. Cornflakesit, mysli ja suklaamurot - niitä nyt sentään kaiken muun ohessa.

Lounas tarjottiin pääbaarin ohessa olevasta buffet-pöydästä klo 12-15 ja illallinen klo 19-21 yläkerran suuremmassa ravintolassa.

Hotellin ruuat olivat kohtalaisen hyviä, pääasiassa perinteisiä kreikkalaisia. Erilaisia lihoja erilaisissa kastikkeissa erityisesti. Suurimmasta osasta pidin oikein paljonkin. Lapsille ei ole erikseen mitään tarjolla, mutta spagettia ja bolognesea oli tarjolla JOKAIKISELLÄ aterialla. Saattoi ehkä pelastaa muutaman muksun syömiset jonain päivinä. Me lomailimme kaksi viikkoa, joten toisella viikolla ruokalista oli jo sama vanha. Lounaalla usein oli tarjolla edelliseltä päivältä jääneitä tähteitä.

Hotelli ei mainosta yhtään palveluitaan, josta iso ja pitkä miinus. All inclusive-majoittujille tarjolla on myös snacksit pääbaarista, ne ovat tarjolla klo 11-11:45 ja 16-18 ja tämä tarkoitti että toisina päivinä tuolloin sai margarita pizzaa, toisina juusto-kinkku-sämpylää. Hedelmiä oli myös tarjolla koko ajan. Jos aikoi retkeillä niin, ettei ollut paikalla lounasaikaan, respasta edellisenä päivänä etukäteen tilattuna sai mukaansa eväspaketin; pillimehun, sämpylän ja hedelmän.

Hotelli oli rauhallinen, joskin kolmekerroksisten huoneistorakennusten alimpaan kerrokseen kuului hyvin selvästi ylemmistä kerroksista kopsuttelut ja viemäriäänet. Äänieristys oli olematon, mutta meidän lomalla oli kuitenkin enimmäkseen rauhallisia naapureita. Tarvii vaan toivoa ettei naapuriin majoitu vastarakastuneita tai pikkuvauvoja.

Hotellin pääbaarilla oli ohjelmaa kolmena iltana viikossa, tiistaina karaokeilta 21-24, torstaina musiikkishow 21-24 ja lauantaina lapsille suunnattu taikurishow 21-22. Nuo olivat ainoat kerrat kun lähimpiin taloihin kantautui mitään ääniä baarilta. Läheisen ajoittain vilkkaastikin liikennöidyn tien äänet eivät kuuluneet huoneisiin juuri ollenkaan.

Kokonaisuudessaan hotelli oli viihtyisä, muttei meidän perheelle sellainen että sinne olisi päästävä heti uudestaan takaisin.

Arvosana hotellille:

Ravintoloista lapsiperheen silmin

Kato Staloksessa:

Keskitytyin paikallisiin ruokiin, sekä juomana "talonviini". Viiniä en rupea arvostelemaan enempi, mutta litran hinta oli siinä 10-15e tietämillä (lasillinen 2,5-3,5e) ja aina omaan makuun sopivaa.

+++ Marko's, yksi erikoisimmista missä käynyt. Buffet tyylinen, tarjoilija pyytää keittiön puolelle jossa kertoo mitä mikäkin on ja sitten valitaan. Hieman syrjässä, mutta kannattaa etsiä. Hinta max9e riippuen kuinka paljon eri ruokia lautaselle haalii. Loistavia, erillaisia ruokia. (Oma suosikki)

++ Lemonia, hyvä tunnelma, laaja menu (itselleni vähän turhan laaja), hyvä palvelu. Ruoka hyvää, söimme kana painotteisesti.

+++ Kri Kri, lapsiperhe ystävällinen, lastenleikkipaikka yms. Ruoka hyvää. Loistava, huumorintajuinen palvelu. Kannatti kysellä tarjoilijan suosituksia, maistuivat. Pöytäämme tuli pitsoja, mustekalaa, lihapullia yms.

+ Maria's taverna, ihan ok ruokaa, pienet annokset. Vieressä kulkevan tien meteli ei oikein lapsiperhettä miellyttänyt.

++ Friendly's, grillimäinen paikka jossa gyros pitoja tuli otettua mukaan tai syötyä paikanpäällä useampana päivänä. Edukas hinta, hyvää "grilli" ruokaa ja homma toimii.

+ Paralia, ok paikka, ok/hyvä ruoka. Ei mitään "erikoista".

+ Meltemi, ok palvelu mutta hidasta (laskuasioissa kesti). Ruoka oli ok tasoa.

Haniassa väistäisin sataman vieressä olevat ravintolat, oli selvästi vedätyksen makua. Ilmainen juoma houkuttimena mutta ottavat kyllä takaisin ruuan tai juomien hinnoissa. Myös tuntui että tilauksia kuullaan tahalleen väärin (pöytään tulee kalliimpia annoksia mitä tilattiin, tätä tapahtui myös naapuri pöydässä. Joten sai epäilemään hieman.)

Itse suuntaisin Haniassa pikkukaduille, joissa idyllisiä hyvän oloisia ravintoloita.

Jokaisessa paikassa vauvaruuanlämmitys onnistui sujuvasti ja oli syöttötuoli.

Rauhallinen pieni hotelli

aarja    08.09.2013    Kato Stalosin hotellit    Kato Stalos
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2013 | Hotelli: Koukouras

+ Hintalaatusuhde kohdillaan, ns.budjetti

+- Melkorauhallinen, tieltä pientä meteliä kantautui sekä naapuri hotelli Creta Palm karaoke kuului muutamina iltoina

+ Mukava henkilökunta (varsinkin siivooja)

+- Aamupala (klo 8-10, hintatasoon nähden ok, jokapäivä sama)

+- Allas (melko pieni, auki klo 9-21, todellisuudessa aukeaminen vaihteli hieman, riippuen altaanhoitajasta)

Arvosana hotellille:

Kato Stalos vauvaperheen silmin

aarja    08.09.2013    Kato Stalosin muita vinkkejä    Kato Stalos

Haettiin rauhallista kohdetta ja sitä saatiin. Koukouras hotelli henkilökuntineen mukavaa, siivooja aivan loistava tapaus :) Aamupala aika perus mitä tuon tason hotellissa nyt on, jokapäivä samaa. Leipomo lähellä josta saa mm. tummempaa leipää jos kyllästyy aamuisiin "ranskanleipä" tyylisiin. Kauppa, ravintolat ja ranta lähellä.

Meitä ei pahemmin suht' vilkkaan tien ylittäminen haitannut. Aina päästiin yli ilman isompia odottamisia, pari kertaa joku jopa antoi tietäkin (liekö lastenrattaiden takia).

Hotellista ainoa negatiivinen asia minkä keksin on että allas kun luvataan olevan auki 9-21 niin todellisuudessa aukeaminen vaihteli sen mukaan miten altaan hoitaja jaksoi töihinsä aamuisin lonnia :) Tyypillistä paikallista meininkiä, tosin isommin haitannut paitsi reissupäivinä.

Haniassa käytiin bussein ja taksein. Bussimatkakaan ei pitkä ja hintahuokea (1,6e) ja pärjää rattaidenkin kanssa ihan hyvin. Takseissa hintaeroa hieman (10-15e).

Pyörilläkulkevan junaretkikin tehtiin Malamen natsihaudoille ja vuoristoihin yms. suosittelen, kätevä helppo ja lapsi-helppo tapa nähdä saarta kauempaa. Retkien pituudet 2,5-3,5h.

1h veneretkikin otettiin Haniasta joka kiersi pikkusaaren, jossa päästiin uimaan. Saareen aikoinaan viety spitaalisia.

Oli myös pidempiä, enemmän sukellukseen orjentuneita veneretkiä mutta lapsien kanssa tunnin reissu kuullosti paremmalta.

Hintataso oli yleisesti edullisempi Kato Staloksessa kuin saaren isoimmissa kylissä. Myös kylän poikkimenevän tien vieressä olevissa kaupoissa hintaeroa, tuntui että kun meni Haniaan päin niin hinta nousi hivenen ja pois päin Haniasta niin hivenen halventui. Tinkimistäkin voi kokeilla, jossain paikoissa antoi jokusen euron ja jossain ei senttiäkään.

Haniassa suosittelen väistämään nämä tavernat siinä sataman tuntumassa, jos ei miellytä maksaa suomen hintatasoa. Ilmainen juoma -tyylisesti kovasti yrittävät houkutella.

Ja mitä naapuri hotelliin Creta Palmiin tulee niin sieltä kantautui karaoke (välillä laulantaa välillä jotain aivan muuta:) joinakin iltoina, mikä tosin meitä ei haitannut, mutta jos oltaisiin oltu ko hotellissa niin entiedä miten muksut oisi saanut nukuttua...(?)

Kato Stalosin hiekkaranta mukava, pitkä ja lähellä hotelleja. Tuolirahaa pyydeltiin aamupäivällä (2,5€/kpl), iltapäivällä kukaan ei ollut kiinnostunut rahastamisesta. Punaista lippua esiintyi muutamina päivinä, jolloin rantavahdit hanakasti valvoi pillin kanssa ettei kukaan mennyt liian syvälle. Itsekkin sain pillinvihellystä aikaiseksi kerran pari ;)

Yleisesti voisin suositella lapsiperheille. Jos enemmän yöbaarielämää kaipaa niin menisin Haniaan tai Plataniakseen ko saarella.

Hyvä vaihtoehto.

maurijuhani    15.10.2012    Kato Stalosin hotellit    Kato Stalos
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2012 | Hotelli: Creta Palm

Palasin äskeittäin Kreetalta, hotelli siisti ja hyvällä paikallakin, hyvät aamiaiset. Ei ole yhden hengen lisämaksua keväällä toukokuun puolenvälin paikkeille asti.

Arvosana hotellille:

Laajalle levittäytynyt

Vieras    21.10.2011    Kato Stalosin hotellit    Kato Stalos
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2011 | Hotelli: Creta Palm

Hotelli koostuu useammasta rakennuksesta ja ainakin meidän huoneistomme oli paikassa johon esim. liikenteen meteli ei juurikaan kuulunut.

Huoneet olivat siistit ja minut yllätti sänkyjen mukavuus, nukuin tosi hyvin.

Enkä usko syytä olleen päivällisen jälkeen tarjotulla jälkiruoka rakilla :)

Siivous jopa ylitti hiukan odotukset.

Hotelliaamiainen kohtalaisen hyvä, mutta jo viikonkin aikana olisi toivonut hiukan vaihtelua, esim. leipätarjontaan.

Viikon aikana söimme hotellissa ainoastaan aamiaiset joten hotellin ravintolan muusta tarjonnasta en tiedä.

Palvelu asiallisen ystävällistä niin "respassa" kuin baarissakin.

Emme havainneet henkilökunnssa "taisteluväsymystä" vaikka pitkä kausi oli lopuillaan.

Lähistöllä tavernoita joihin emme pettyneet..

Siihen tosin vaikutti varmaan se, että meillä oli jo jotain vinkkejä paikassa aiemmin vierailleilta ystäviltä.

Emme siis joutuneet etsimään ruokapaikkoja ihan sokkona.

Eikä viikossa kovin kattavaa otantaa ennätä tekemään.

Kaikenkaikkiaan todettava,että hotelli, kuten matka sinänsä, täytti odotukset.

Arvosana hotellille:

Matkakokemus Kreetalta Kato Staloksesta: tekemistä, ravintoloita, rantaelämää...

Vieras    04.06.2011    Kato Stalosin muita vinkkejä    Kato Stalos

Olimme toukokuun viimeisellä viikolla Kato Staloksessa viiden hengen seurueella (ei lapsia). Hotellimme oli Creta Palm ja matkanjärjestäjä Aurinkomatkat.

Kato Stalos on n.7 km Haniasta länteen. Se on ensimmäinen isompi rantalomapaikka. Kato Staloksen jälkeen tulee Agia Marina, Platanias ja sitten joku Gerami ja Maleme. Bussi Kato Staloksesta Haniaan maksaa 1,60e ja liput voi ostaa bussista sisältä. Siellä on sellainen työntekijä, joka kiertää myymässä lippuja. Niitä ei siis osteta kuskilta! Ja bussiin mennään sisään takaovesta. Jos tietää, että käy loman aikana bussilla useammin kuin kerran Haniassa, en suosittelisi Malemea kohteeksi, sillä sieltä bussi Haniaan kestää varmaan tunnin.

Hotelli oli muistaakseni 3+ -tähteä, ja mielestäni tähtensä ansainnut. Kaksi uima-allasta täyttyivät päivisin lapsista ja pulahtipa sinne vilvoittelemaan myös vanhemmat ihmiset. Hotelli on huoneistohotelli, joten huoneista löytyi liesi (ei uunia), jääkaappi ja astioita. Itse pitää hoksata ottaa mukaan astianpesuaine, kuivauspyyhe ja harja, lisäksi oma hedelmäveitsi tuli tarpeeseen. Nyt jos menisin uudestaan, ottaisin myös pienessä purkissa öljyä mukaan, jotta paistinpannulla paistettaessa ruoka ei jäisi siihen kiinni...... Meidän huoneemme oli kaksikerroksinen eli yksi makuuhuone ylhäällä parvella ja yksi alhaalla. Alhaalla oli lisäksi keittiö-olohuone-yhdistelmä, ja viides seurueemme jäsen nukkui olohuoneessa leveällä sohvalla. Huone siivottiin kuudesti viikon aikana eli sunnuntaisin siivousta ei ollut. Pyyhkeet vaihdettiin kolmesti.

Otimme aamupalan hotellipakettiin ja mielestämme se oli hyvä valinta. Kreetalla ruoka ei ole kovin edullista, esim. muutaman makkaraleikkeleen paketti maksaa helposti yli 2e ja pikkujugurtit halvimmillaan euron pintaan. Valmisruokia ei juuri ole. Myös maito on melko kallista - ellei lähellä ole Carrefouria, jossa on halvempaa. Eli itse tehtynä aamupala olisi varmaan tullut kalliimmaksi. Aamupala oli joka päivä samanlainen, siitä miinusta. Pöydässä oli peruna-kesäkurpitsapaistosta, papuja tomaattikastikkeessa, paistettuja herkkusieniä, nakkeja tai pekonia, munia eri muodossa, uunitomaattiviipaleita, (huonoja) croissantteja, (huonoa) leipää (lähinnä vain täysin vaaleaa), makkaraa, juustoa, tomaatteja ja kurkkua leivän päälle, kreikkalaista jugurttia, hunajaa, säilykehedelmiä, mysliä, muroja, maitoa, appelsiiniviipaleita ja makeana jotain kuivakakkua. Juomina kahvia, teetä, mehua ja vettä. Aamupala tarjoiltiin 7:15-9:45.

Hotellin respa on auki 24h ja siinä osattiin hyvin auttaa ja oltiin palvelualttiita. Ylimääräisen avaimen huoneistoon sai 10 euron panttia vastaan, tallelokero maksoi 15e viikolta. Hotellin altailla ei saanut nauttia omia eväitä tai juomia, vaikka juomat olisikin ostettu hotellin "mini-marketista". Tylsää. Joillain näkyi olevan all-inclusive, siitä olisi kiva kuulla kommentteja! Ainakin lounas näkyi olevan aika perus amerikkalaista meininkiä, burgereita, pitsaa, spagettia jne.

Tekemistä:

Parhaimpina kokemuksina mieleeni jäi skootterin vuokraus ja sillä lähialueiden kiertely. Skootteri (kevytmoottoripyörä) maksoi päivältä 25e Lions-vuokraamossa, ja mikäli olisi ottanut 3 päiväksi, olisi saanut 3 päivää 2 hinnalla. Halvin skootteri, jota sai ajaa mopokortilla, oli 21e. Skootterilla pääsi näppärästi ylös kukkoloille ja pienillekin teille ihastelemaan luontoa.

Suosittelen myös polkuveneen vuokraamista. Vuokraamo oli rannalla, Kato Stalosista kun kävellään Plataniakseen päin rantaa pitkin ehkä n.2 km. Polkuveneeseen mahtui juuri 5 ihmistä ja vuokra oli 18e/h. Tunnissa ehti hyvin polkea kallioisen saaren edustalle ja ihailla sitä.

Hanian lauantaimarkkinoilla kannattaa käydä! Markkinapaikka oli lähellä kauppahallia, mutta eri asia kuitenkin kuin kauppahalli! Kysyimme paikallisilta "market", ja kaikki neuvoivat kauppahalliin. Vasta kun kysyimme "open-air saturday market", niin tuli ohjeita oikeaan suuntaan. Markkinoilla myydään edullisesti vihanneksia ja hedelmiä. Myös vaatetta voi saada halvalla. Tomaatit oli 0.35€/kg ja appelsiinit 0.40€/kg. Herkullisia! POrukkaa on paljon, joten varmaan taskuvarkaiden paratiisi.

Ravintolat:

Meidän mielestä kaikki Aurinkomatkojen hotellioppaissa esitellyt ja meidän testaamamme ravintolat oli hyviä. Marian tavernaa voin suositella, samoin Agia Marianassa huoltoaseman takaa löytyvää kukkulalla sijatsevaa idyllistä ravintolaa. Jos esim. joku seurueen jäsen tilaa alkupalaksi kreikkalaisen salaatin ja muut eivät, pöytään tulee yksi lautasellinen salaattia ja kaikille pienet lautaset. Eli tapana on, että kaikki alkupalat jaetaan. Laskua saisi varmaan odottaa iltaan asti, ellei sitä melko sukkelaan syömisen jälkeen pyydä. Yleensä ruuan jälkeen pöytään tuodaan vielä pieni makea pala, esim. piirakan palanen ja sitten sitä rakia, paikallista viinaa. Oppaat varoittelivat, että Kreetalla ei osata tehdä pihvejä, ja varoitus osoittautui oikeaksi. Joten suosittelen pysyttäytymään paikallisissa herkuissa, joita osataan myös tehdä, esim. moussakassa, jäniksessä, kalassa, salaateissa, lampaassa...

Ranta-elämää:

Rantatuolit maksoivat n.5e/päivä. Jos rannalle meni vähän myöhemmin iltapäivästä, ei maksua yleensä enää kerätty. Creta Palm-hotelli on ihan rannan vieressä - vain tien ylitys ja olet perillä! Uimisen puolesta ranta on varmaan paras, jos kävelet ihan vähän Kato Staloksesta Plataniakseen päin. Ihan siinä Creta Palm-hotellin kohdalla on veden alla kiviä, mutta muutama metri toiseen suuntaan kiviä ei välttämättä ole ollenkaan. Rannalla kiertää kaupustelijoita koko ajan, ja varsinkin hieronnan tarjoajia on tosi paljon. Kannattaa vain tiukasti sanoa "no no", mikäli tulevat liian iholle.

Me jätimme tällä kertaa väliin kaikki Aurinkomatkojen järjestetyt retket. Jos menisin uudestaan lomalle, ottaisin myös yhdeksi päiväksi auton vuokralle ja ajaisin sillä nille Elafonissoksen kahluusaarille tai Knossoksen raunioille. Automatka molempiin kestää vissiin n.2h, mutta mieluummin autolla sinne kuin jollain Aurinkomatkojen bussilla. Vesipuistossakaan emme käyneet, kun ei lapsia mukana ollut ja luin aiemmin jostain palstalta, että joku oli saanut sieltä vatsataudin. Meidän seurueella ei kenelläkään ollut vatsa kertaakaan sekaisin loman aikana, vaikka söimme pallojäätelöitä, simpukoita, mustekaloja yms. Kraanavettä emme kuitenkaan juoneet.

Toukokuun viimeisellä viikolla Kreetalla oli jo tosi kuumaa, yi +25. Aurinkorasvaa reilusti mukaan! Yksi päivä satoi ja ukkosti, joten tuollaisena päivänä kannatti lähteä Haniaan kiertelemään kauppoja ja venetsialaisen sataman kojuja.

En rakastunut Kreetaan, kuten monet muut, ja levottomana sieluna tuskin palaan samaan paikkaan. Lepoa, rantaelämää ja "helppoa" lomaa arvostavalle kohde on kuitenkin erinomainen. Aurinkomatkoihin olimme tyytyväisiä ja onneksemme myös lennot olivat tismalleen aikataulussa.

Mukava perhehotelli.

Vieras    30.10.2010    Kato Stalosin hotellit    Kato Stalos
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2010 | Hotelli: nektar beach

Todella vastasi esittelyä meren puoleinen huoneisto. Koko hotelli erittäin siisti. Isäntäväki ja työntekijät ystävällisiä,palvelualttiita, vieraan varaisuuta osoitettiin, mukavalla tavalla. Suosittelen lapsiperheille ertyisesti.Kaikissa muissakin elämän vaiheissa eläville.Kreetalainen ilta oli, mukava elämys.

Arvosana hotellille:

Bussilla maaseudulle ja muuallekkin

Vieras    19.09.2010    Kato Stalosin aktiviteetit ja harrastukset    Kato Stalos

Kato Staloksesta pääsee mukavasti ja lyhyellä odotusajalla Haniaan - busseja kulkee koko ajan. Vältä aamu 9 ja 10 välisiä busseja, ne on aina tupaten täynnä - jopa seisomapaikoissa on tungosta. Hanian bussiasema on Suomalaiseen makuun "mahdoton sekasotku", mutta kun kuuntelee kuulutuksia ja juoksee sen bussin luo jonka luuli kuuleen, ja kysyy kuljettajalta - aina pääsee minne haluaakin. Kävimme mm. Malemessa ja Rethymonissa bussilla ja kyyti oli todella halpaa. Rethymonin asema oli vieläkin sekavampi paikka kuin Hanian vastaava. Sielläkin pärjää kun kuunetelee tarkasti kuulutuksia - mitään ns. laitureita/ vast. ei ole olemassa. Bussit olivat noin suunnilleen aikataulussa, vauhti oli kova ja kuljetaja saattoi puhua ajaessaan puhelimeen ja polttaa tupakkaakin samalla - mutta kyllä ne ajaa osaa... en ole koskaan ollut näin kapeilla kaduilla tällaisessä vauhdissa, ja vieläpä BUSSILLA!

Älä syö Venetsialaisessa satamassa, ainakaan sen uudemmassa osassa - erittäin kallista eikä edes kovin hyvää ruokaa. Jos haluat syödä satamassa, ota vanhempi osa satamaa, siellä on muutama hyvä ja halpa paikka, niitä suosittelen. Älä istu pöytään tilaamaan, ennenkuin tiedät mitä se maksaa. Mutta jos jaksat kävellä vanhan kaupunginmuurin reunustaa vanhan kaupungin sydämeen, siellä on erittäin idyllisiä ruokapaikkoja joissa hinta/laatu suhde on aivan loistava. Sama pätee myös kokemukseni mukaan Rethymonin kaupunkiin.

Käy nahkakadulla Haniassa, siellä on mitä vaan. Käy katsomassa Hanian keskustan keskuspuiston WC - tilat, en ole koskaan enkä missään nähnyt tämän tason (+++) WC - tiloja - uskomaton paikka. Käy Samarian rotkossa, jos et ole "hyvässä" fyysisessä kunnossa, mene ensin lauttapaikkaan sougiaan taksilla tai bussilla, ja sieltä lautalla agia roumielioon ja kävele sieltä rautaportille - ja takaisin (n. 6 km) ja olet nähnyt ja kokenut sen paikan, josta kaikissa matkaoppaissa kerrotaan.

Tässä kaikessa itsellä meni viikko - hyvä reissu ja etenkin näitä paikkoja suosittelen.

Oletko vieraillut Kato Stalosissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.