Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Karon Beachin matkakokemukset ja vinkit

Taksimatka Karonille

villevalo    10.03.2020    Karon Beachin muita vinkkejä    Karon Beach

Kävimme taksilla Karon beachillä. Päivä oli kuuma ja kävimme uimassa. Ranta oli viihtyisä, vaikka valkoinen hiekka poltti jalkojen alla. Karonilla ei ole pukeutumissuojia, mutta maksullisia aurinkovarojoja ja -petejä on tarjolla. Rannan tutumassa on useita ruokravintoloita ja söimme thaimaalaista ruokaa ennen hotellille paluuta. Ruoka maistui, mutta miedoinkin thaimaalainen keitto on melko tulista. Lapset ottivat jalkakylvyn jossain hierontapaikassa. Kivoja kauppoja oli paljon. Palatessamme Tri Trangille taksinkuljettaja kertoi, että Karonille oli hukkunut 5 turistia, koska suuret aallot voivat yllättää. Em. huolimatta olisi mukava matkustaa Karonille ja käydä meressä uimassa.

Matka meni pilalle pettymys

Vieras    09.01.2017    Karon Beachin hotellit    Karon Beach
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2016 | Hotelli: Ramada

Hei. En suosittele Ramada hotellia , tässä muutamia kokemuksia.

Olimme TUIn matkalla marraskuun lopulla ja juolukuun alussa 2016.

- laatuluokitus ja kuvat eivät vastaa mitä hotelli on (FFF+ )

- huoneet epäsiistit

- pyyhkeet rispaantuneet ja reiällisiä

- huoneiden siivous ja lakanoiden vaihto ei toiminut (Siivouksen jälkeen huoneessa epämielyttävä tuoksu)

- allasalue epäsiisti, altaan reunat vihreässä levässä

-aamiaisella ruoka loppu,pyytämällä tuotiin lisää, muutenkin ala arvoinen

-linnut aamiasella söivät leivät ja pullat, ruokailivat myös riissi kauhassa. (huomautettiin henkilökunnalle muttei asian eteen tehty mitään)

Oli muitakin suomalaisia keskusteltiin heidän kanssaan saman olivat myös he kokeneet.

En suosittele ko. hotellia lomanne kohteeksi, jo ette halua pettyä.

Olen ollut Thaimaassa 6 kertaa koskaan en ole saanut noin huonoa palvelua, aina on kaikki ollut kiitettävää.

kertokaa kokemuksia tästähoetellista

Arvosana hotellille:

Karon Beach kokemuksia

Vieras    30.06.2015    Karon Beachin muita vinkkejä    Karon Beach

Tutustuin Karon Beachiin ja Thaimaaseen ensimmäisen kerran talvella 2015. Thaimaassa voi kokea helpon "aivot narikkaan" -loman. Uiminen ei tosiaan meressä ollut mitenkään mukavaa pienistä ja polttavista meduusoista johtuen, joten suosittelisin varaamaan hotellin, jossa hyvä uima-allas. Kokemuksista voit lukea tarkemmin: nautiskelijanmaailma.fi/pake...elta-2015/

Ravintola

Olimme kuukauden Karonilla 2009 ja kävimme usein Little Mermaidissa usein syömässä ja hyvä ruoka olikin. Nyt 3/14 kädessämme ihan toinen meininki. Tilasin ranskalaista sipulikeittoa; väri oli kuin pyykinhuuhteluvettä, jossa muutama keitetty sipulisiivu ja maku sen mukainen. Kaverini tilasi hampurilaisen ja siitä puolet syötyään huomasi, että sämpylän pohja oli homeesta vihreenä. Siitä sitten ystävällisesti tarjoilijalle huomautin, että pitää saada alennusta, haki päällikön, joka kertoi, että tämä on aivan normaalia ja hirvee huuto päälle. En kyllä voi suositella tuota ravintolaa!

Sukelluskurssille luotettavasti suomenkielellä

Vieras    09.01.2014    Karon Beachin aktiviteetit ja harrastukset    Karon Beach

OWD kurssi Phuketissa, Karon Beach

Suoritin poikani kanssa OWD-kurssin joulukuussa 2013, voin suositella lämpimästi.

Suosittelujen perusteella valitsimme Jyri Kettusen Sea Beyond www.facebook.com/SeaBeyond.th?fref=ts

Tiesin alueella olevan isoja- ja pieniä yrityksiä joissa opetus suomenkielellä. Lähtökohtaisesti uskon isojen yritysten pitävän isoja ryhmiä, pienien pienempiä joissa opetus henkilökohtaisempaa. Käsittääkseni alueella olevat pienet yrittäjät ovat erittäin kokeneita kouluttajia ja kokemusta heillä on tuhansista sukelluksista.

Saimme suomenkieliset kirjat hotellillemme Karonille ennen kurssin alkamista jossa luimme pari kappaletta omatoimisesti tehden kirjan tehtäviä myös. Opetusmateriaaliin oli näin helppo tutustua ja aloittaa opiskelu rannalla maaten. Ensimmäisenä koulutuspäivänä meidät noudettiin hotelliltamme Chalongiin, Tuna Resorttiin jossa katsoimme videon ja kävimme kirjan tehtäviä läpi. Ihanan rauhallinen paikka, maistuva lounaskin kuului hintaan. Tuna Resortissa on tarpeeksi syvä uima-allas laitekokeiluun joten rauhallisesti puiden varjossa varusteet päälle ja altaaseen. Kuvia näkee Tuna Resortin facebook sivuilta. Onneksi tuo ensikosketus tehtiin altaassa, eikä meressä! Kuljetus hotellille ja jatkamaan opiskelua omatoimisesti kirjasta.

Toisena päivänä taas kirjan tehtäviä läpi Tuna Resortissa, kouluttajalla todellakin malttia. Lähtö läheiselle rannalle, jossa näyttö uimataidosta uiden parisataa metriä. Taas maistuva lounas ja varusteilla mereen. Tässä vaiheessa arvostin taas pientä ryhmäkokoa. Tuntumaa laitteisiin meressä, harjoituksia, mm. maski pois, takaisin naamalle ja maskin tyhjennys. Liivi varusteineen pois ja takaisin päälle. Harjoituksia ajalla, rauhassa. Näkyihän niitä kalojakin jo 

Kolmas päivä, kuljetukset satamaan, laivaan ja kertausta. Hyppy mereen. Kouluttaja vahti ja valvoi tarkasti aivan koko ajan ja vaistosi heti jos olimme aikeissa tehdä virheitä. Mieletön kokemus!

Loppukokeen sai suorittaa joko laivalla tai omassa rauhassa Tuna Resortissa jonne muutimme matkamme toiseksi viikoksi asumaan. Mahtavaa porukkaa jonka seurassa halusimme jatkaa sukelluksia. Jyri Kettunen oli myös seuraavan retkemme vetäjänä, joten tuttua turvallista harjoitusta samalla lisää. Koko kokemus kurssista, kaikesta 10+! Arvostan myös Jyrin Kettusen ottamia valokuvia lisäretkemme aikana veden alla ja pinnalla laadukkaalla Canonin ammattilaiskameralla.

Kurssia suunnitteleville kehoitan miettimään ryhmäkokoa sekä kouluttajan kokemusta. Ammattitaito on sukellusmäärien ja vuosien lisäksi myös ihmistuntemusta ja malttia jota Jyri Kettusella todellakin on.

Itse en pystyisi suoriutumaan kurssista isoissa ryhmissä saati vieraalla kielellä vaikka englantia puhunkin. Kokemuksesta saa mielestäni enemmän irti kun ryhmäkoot pieniä ja opetus henkilökohtaisempaa.

Hyvällä paikalla

Vieras    18.05.2012    Karon Beachin hotellit    Karon Beach
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2010 | Hotelli: Phuket orchid resort

Hyvällä paikalla,mahtava aamiaispöytä

Arvosana hotellille:

Aallokko

" ...Siellä on usein kova aallokko, joka ainakin esti minua menemästä uimaan, aallot iskee kovasti ja voivat viedä mennessään..." Kokemukseni Karonilta on hieman samanlainen. Tulin rannalle iltapäivällä .Aallot eivät näyttäneet ollenkaan suurilta. Kahlasin rantavedessä ja uinkin vähän, vettä oli suunnilleen vyötäröön asti. Kävin maalla ja tullessani takaisin mikään ei näyttänyt muuttuneen. Kahlasin taas suunnilleen vyötäröön saakka ulottuvaan veteen, ja kun käännyin mennäkseni rannalle (en varmaan ollut aivan pystyssä) aalto löi pääni ylitse, ja vei silmälasini. Käytän niitä jotta näkisin missäpäin ranta on;) Hieman samanlainen kokemus (ei silmälaseista) on Nerjan luota Espanjasta. Silloin menetin suuntavaistoni hetkeksi vaikka olinkin matalassa vedessä. Tuntui hieman pesukoneen linkoukselta (lyhyt linkous)

Aallokkoista ja narisevaa hiekkaa

Karon beach ei ole mielestäni ihan ihanne biitsi. Siellä on usein kova aallokko, joka ainakin esti minua menemästä uimaan, aallot iskee kovasti ja voivat viedä mennessään.

Paikalliset kertoivat, että vuosittain karonilla kuolee 5-10 ihmistä koska he eivät piittaa niistä aalloista eivätkä punaisesta varoituslipusta, joka kertoo ettei veteen saa mennä.

Aallokko on sen verran villiä myös, että uikkarit on saletisti täynnä hiekkaa kun kerran siellä käyt.

Pieni, siisti uusi hotelli

Vieras    24.03.2011    Karon Beachin hotellit    Karon Beach
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2011 | Hotelli: enjoy`s beach house

Hotelli on uusi , 7 huoneistoa vuokrattavana. ruotsalaisen omistama.

Se sijaitsee keskeisellä paikalla patak road:lla. Hotellisssa oli tosi suuri huoneisto , 2 suihkua tilava kylpyhuone..

Erityisesti ihastuimme parvekkeseen joka oli koko hotellin levyinen. huoneistossa esim. jääkaappi, mikroaaltouuni jne.

Hintaan kuului aamupala (paahtikset, munakkaat ja pekonit.).

Ihastuttava Thaimaan loma jälleen. Taisi olla jopa 8 kerta paratiisissa !

Arvosana hotellille:

Ostospaikkoja Phuketissa

Irene    18.03.2011    Karon Beachin ostokset    Karon Beach

Matkalaukkuja ei kannata täyttää Suomessa vaan vasta Thaimaassa. Siellä on paljon kaikenlaista ostettavaa edulliseen hintaan. Ostosreissuun kannattaa varata useita tunteja aikaa.

Kävimme upeassa Central Festival -nimisessä kauppakeskuksessa, jossa oli mielenkiintoisia liikkeitä, kahviloita ja ravintoloita. Parhaiten sieltä jäivät mieleen 100 % silkkikaitaliina ja kauniit sisustustavarat. Myös herkulliset jäätelöannokset!

Central Festivalin lähettyvillä oli muitakin tavarataloja. Taksinkuljettaja osaa viedä perille.

Yksi Citymarket -tyyppinen, jossa oli lähes ilmaisia vaatteita. Vaatteet ovat olleet yllättävän kestäviä.

Phuket -townissa on paljon ostopaikkoja pikkuliikkeistä tavarataloihin ja kulta- ja jalokivigallerioihin mm. V. multi Gems International Co (www.vmultigems.com/about-us.php), jossa kannattaa käydä vaikka ei ostaisi mitään. Paikka on nähtävyys mahtavine koruhalleineen ja lukuisine myyjineen.

Nettisivulla on esillä vain muutama koru. Liikkeestä löytyy malleja varmasti jokaiseen makuun, valikoima on niin valtava.

Osoite on 154 Thepkrasattri Rd. Phuket 83000 Thailand.

Sain sieltä virallisen sertifikaatin ostamastani jalokivisormuksesta ja paperin, jossa luvataan 30 %:n alennus, jos menen uudelleen asioimaan. Siellä kannattaa tingata reilusti lähtöhinnasta ja pitää päänsä. Sinua voi olla palvelemassa 2-4 henkilöä yhtä aikaa.

Maaliskuussa oli paljon alennusmyyntejä tavarataloissa.

Jättimeduusat meressä

Irene    18.03.2011    Karon Beachin vaarat ja ongelmat    Karon Beach

Menimme Karon beachin rantaan, joka oli parin sadan metrin päässä hotellista. Kristallinkirkas, ihana meri odotti, mutta siellä sai olla varovainen. Jättimeduusat näyttivät pohjassa aivan vaaleilta muovikasseilta ja aluksi ihmettelimme, miten ihmiset voivat heittää niitä mereen.

Ruotsalaiset turistit varoittivat meitä huitomalla meidän uidessa rannan suuntaisesti ja kertoivat, että vastassamme oli pohjassa jättimeduusa. Silloin vasta meille valkeni todellisuus. Opas ei tulomatkalla maininnut sanallakaan meduusoista ja niiden vaarallisuudesta. Matkalla oloaikanamme kuulimme muilta turisteilta, että pieni lapsi oli kuollut jättimeduusan puremaan.

Pohjassa näimme kerran myös arviolta 40-45 cm halkaisijaltaan olevan vaalean, kauniin meritähden.

Vedessä uidessa tunsi joka puolella ikäänkuin joku pistelisi iholla, mutta kun yritti katsoa, mitä vedessä on, ei nähnyt kuin pistemäisiä hippuja. Uima-allasosasto tuntui jatkossa turvallisemmalta vaihtoehdolta.

Hotelli Phuket Orchid resort &spa

Irene    27.02.2011    Karon Beachin hotellit    Karon Beach
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2007 | Hotelli: Phuket orchid resort

Hotellin nimi oli Phuket Orchid resort & spa. Se oli upea hotellikompleksi kylpylähoitoineen, mahtavine huoneineen, jättiuima-allasosastoineen ja trooppisine puutarhoineen. Ohjattua vesijumppaa oli usein.

Aamiaispöydät olivat taivaallisia. Kananmunia valmisti aamuisin kuusi kokkia toiveiden mukaisesti erilaisiksi munakkaiksi tai paistetuiksi muniksi. Eksoottiset hedelmät olivat ihania. Samoin ravintolan henkilökunta.

Huone oli suuri ja aina siisti. Parvekkeella oli mukava istuskella illalla.

Henkilökunnalla oli oikeat asenteet työhön ja asiakkaisiin.

Vietimme paljon aikaa altailla ottaen aurinkoa ja uiden. Aurinkovuoteen ja varjon sai aina, sillä alue oli valtava. Oli todella leppoisaa lueskella ja välillä torkkua varjon alla ilman pienintäkään stressiä. Allasosasto oli hyvin viehättävä.

Hotellista oli rannalle noin 200 metriä. Kaikki palvelut olivat vieressä. Voimme suositella hotellia!

Arvosana hotellille:

Rantaa ja merta Karonissa

Vieras    15.02.2011    Karon Beachin muita vinkkejä    Karon Beach

No niin

Ensimmäinen matka Thaimaaseen takana ja tässä hiukan ensikertalaisen kokemuksia:

Hotelli Phuket Ocean Resort (Finnmatkat)

-erinomainen sijainti rannan lähellä

-toimiva ystävällinen palvelu

-3 uima-allasta

-ilmastoinnin temppuillessa oli korjaaja paikalla 10 minuutissa

-jos olet hiukan vaikeasti liikkuva varaa huone alempaa , sillä ylempää on

hienot maisemat, mutta enemmän portaita

-soveltuu lapsiperheille, vaikka minusta sopiva aloitusikä yleesnä kaukomatkailuun on 3 vuotta

-muutoinkin hotellit vaikuttivat hyviltä

Ranta

Rauhallinen, ja riittävän pitkä rantakävelyyn, lisäksi sekä pohjoisessa, että etelässä

lisää rantoja vaihtelunhaluisille. Sopiva kävely kuumanakin päivänä on Karon - Kata ja

n 5-6 km takaisin vaikka taksilla.

Meduusoja kannattaa aina hiukan tarkkailla, nyt ei näkynyt, mutta joku oli sellaiseenkin

törmännyt ja joutunut tekemään lääkärireissun.

Pohjoisen Patong melkoinen baarirysä sellaisille, joita sen tyyppinen yöelämä kiinnostaa.

matkaa muutama kilometri tuktukilla pohjoiseen päin.

Liikkuminen

Taksit/Tuktukit/Bussi

Tavalliset taksit melkein puolta halvempia kuin Tuktukit (ilmeisesti jonkinlainen hintakartelli)

Sopiva hinta esim Karon - patong n 300 baht, riippuen kuskista. Tavallinen taksi varattuna 4-6

tunnin ajoon esim luonnonpuiston alueelle ja matkalla pysähdyksiä siellä täällä maksoi noin

1800-2000 bht.

Busi ajaa 1/2 tunnin välein Phukettiin 30,00 bht/hlö

Pidä varasi, sillä ennen linja-autoasemaa hyppää bussiin porukkaa, joka ilmoittaa päätepysäkin

tuleen - ei pidä paikkaansa, sillä po tyypit ovat "oppaita", jotka haluavat asiakkaita

Ruoka/ravintolat

Hyviä paikkoja jokaiseen makuun ja hintaluokkaan

olut edullista 50-80 bht/paikallinen pullo

Viinit kallimpia, suurinpiirtein Suomen hinnoissa 8-10 e peruslaatu/pullo

Yleistä

Jos olet innostunut auringosta ja rannasta, sukeltamisesta ja snorklaamisesta niin paikka on hyvä.

Lämpötila oli joka päivä yli 30 C, joten liikunnallisemmat kuivan maan harrastukset vaativat hiukan

totuttelua. Phuketin ostarilla on keilahalli, jossa ilmastointi ja hyvät oheispalvelut.

Tavaraa on joka kauppa täynnä, joskus rasittaa tinkimisoperaatio, joka vie aina aikaa. Phuketissa

on suurehko outlet myymäläkompleksi, jossa aitoja merkkituotteita edullisemmin, mutta itse en

nyt kovin arvosta sitä, jos 600,00 e:n takin saa 400 e:lla, mutta shoppajille varmasti mielenkiin-

toinen paikka sekin.

Hyttysiä ja muita lentäviä oli iltaisin auringonlaskun jälkeen liikeellä, paikalliset hyttyssuojat toimivat

hyvin ja ovat tarpeeseen. Meiltä meni pullo viikossa baygonia huoneen pitoon vapaana lentävistä.

Retket

Erilaisia retkiä jokaiseen makuun niin matkanjärjestäjiltä kuin paikallisista toimistoista,

Pakettimatka/omatliput

Kuka pitää mistäkin, jos hankkii lentoliput ja majoituksen itse, voisi hyvä systeemi olla varata

etukäteen muutaman päivän majoitus ja katsoa sitten paikan päältä mieluisa. Karonin keskus-

katujen varsilla on vuokrattavia huoneistoja ja ihan keskellä asiallisen oloiset huoneistot

maksavat siivouksella, ilmastoinnilla ja kahviaaamiaisella n 20-30 e/yö. Jos tinkii laadusta

ja sijainnista, löytyy halvempiakin vaihtoehtoja.

Tässä lyhyesti ensimmäiset mieleen tulevat asiat, toivottavasti apua jollekin ensikertalaiselle.

Karon Beach mukava lomakohde

Vieras    21.01.2011    Karon Beachin muita vinkkejä    Karon Beach

Karon Beach on mielestäni erittäin viihtyisä lomakohde. Se on perheystävällinen ja rauhallinen = turvallisen tuntuinen (paitsi että liikenne on vilkas, ja liikennesääntöjä ei näytä olevan). Mutta Karon on ennen kaikkea AURINKOINEN ja LÄMMIN ja siellä on paljon ruokapaikkoja ja hyvää ruokaa. Täällä osataan myös tehdä mitä herkullisempia drinkkejä. Tammikuussa 2010 kun kävimme satoi lähes tulkoon vain öisin, eli ei haitannut. Karonilla on lisäksi edullinen hintataso, vaikka onkin tänä vuonna hieman kalliimpi kun euron arvo on laskenut. Asuttiin Hotel Orchid Resort:illa, erittäin hyvä hotelli pari sataa metriä Karonin rannasta. Uimaaltaat olivat hyviä, aamupala loistava, henkilökunta ystävällinen ja avulias. Enimmäkseen hotellissa asui pohjoismaalaisia perheitä, mikä mielestäni oli vain mukavaa. Kaikesta paras on mielestäni kirkas ja lämmin merivesi (noin +28c)

Huonot puolet ovat liiankin innokkaat katumyyjät, kun välillä haluais ihan rauhassa käydä katselemassa ilman kaupustelua. Toinen huono puoli on katujen avoviemärit jotka haisevat pahalle. Itse olen miettinyt että saattaa viemärijärjestelmä olla alimitoitettu ja liian vanhanaikainen moiselle turistimyllerykselle. Huono puoli on että Karon tai ylipäänsä koko Phuket tuntuu olevan jonkun verran turismin kuluttama.

Olen käynyt Karonilla kaksi kertaa, vuonna 2009 ja 2010. Voin suositella kohdetta erityisesti niille jotka lomansa aikana haluavat rentoutua, ottaa aurinkoa, uida ja shoppailla.

Thaimaa minun silmissäni

Vieras    19.01.2011    Karon Beachin muita vinkkejä    Karon Beach

Kaikki thaimaalaiset olivat minulle ystävällisiä,oppivatkin jo nimenikin ulkoa sekä sanan "ihana".Karon Beach oli taas sinä aikana tarkoitettu vain auringonpalvojille sillä lämpöä oli vähän väliä 43 astetta siis plus merkki mukaan luettuna.Ravintoloista parhaat olivat katan puolella oleva Midinight sun,Dino park missä myös minigolf rata.

Oletko vieraillut Karon Beachillä?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.