Matkakokemukset - Muita vinkkejä Mauritiuksesta

Vinkit mauritiukselle

Vieras    06.03.2019    Mauritiuksen muita vinkkejä    Mauritius

Kävimme Mauritiuksella kolmen naisen voimin keväällä 2018. Seikkailuistamme on kirjoitettu matkablogia seikkailujavaahteranlehdella...-2018.html jossa on paljon vinkkejä muunmuassa maan hintatasosta, rannoista, nähtävyyksistä yms. Tällaisista tiedoista olisi ollut paljon hyötyä meille ennen retkeämme, joten jaampa tämän tänne jos joku muu hyötyisi nyt meidän reissutamme :)

Tällaista haettiin.

Vieras    29.01.2019    Mauritiuksen muita vinkkejä    Mauritius

Pari viikkoa marraskuussa 18 kului nopeasti Mauritiuksella. All inclusive hotellin (Ambre) puitteet saavat kiitettävän arvosanan. Ainahan joku juttu on vinksallaan mutta lomasta jäi erittäin hyvä fiilis. Ranta oli siisti, pitkä ja rauhallinen. Hiekka oli hienoa, mutta seassa oli korallin kappaleita. Rantatossut on hyvä varustus. Muovia ei kellunut rannoilla. Jos kaipasi snorklaamista, piti uida vähän kauemmas rannasta. Parempia paikkoja löytyi veneretkellä. Vedessä olevien laavakivien koloissa oli merisiiliä, mutta ne oli aika helppo kiertää. Saaren näki mukavasti, kun varasi hotellilla taksin päiväksi käyttöönsä. Pääkaupunki oli melko eksoottinen, komeakin joissain paikoissa. Parasta nähtävää siellä oli sivukujat paikallisine ihmisineen. Saaren luonto oli vaihteleva. Kannattaa pysähtyä usein. Taksikuskit vie vain suosituimpiin paikkoihin mutta pysähtyvät halutessa kun näkyy jotain kiinnostavaa. Pikkukaupungeissa elintaso näyttää aika vaatimattomalta. Ihmiset vaikuttivat kuitenkin ihan tyytyväisiltä ja esim. Flackin kujilla kävellessämme ei tarvinnut pelätä. Veneretki oli erittäin hieno. Meri oli puhdas ja kaunis. Hattu mukaan! Suosittelen Mauritiusta matkakohteeksi. Dominikaaninen tasavalta painii samassa sarjassa.

Eläymykset Mauritiuksella

Vieras    09.05.2016    Mauritiuksen muita vinkkejä    Mauritius

Kävimme tämän vuoden maaliskussa Grand baie:n aluella kahden viikon matkalla. Majoituimme hotelliin nimeltä Attitude Coin de Mire (3 tähteä). Ranta tuolla alueella ei ollut hääppönen; siellä oli liikaa veneitä, minkä vuoksi vesi oli sameaa ja pohja paikoitellen jopa upottavan mutaista; aallokkoa ei ollut suuren riutan vuoksi, vesi vain seisoi. Toki se oli lämmintä ja paikoitellen myös kirkasta. Korallia oli kyllä katselemmiseksi asti vähän kauempana rannasta. Hiekka oli yllättäen kullankeltaista. Mutta vierailu Pohjoisen puoliskon parhaalla rannalla Mont Choisy Beach:lla oli kyllä elämys; kävimme siellä useampana päivänä uimassa ja ottamassa aurinkoa, suosittelen! Uinti tuolla rannalla oli mukavampaa kuin Bain Boeuf:lla (hotellin alueella), koska meri oli turkoosimpaa, ja aaltoilevampaa ja pohja parempi, tosin ei hirmuisen kirkasta vettä kuitenkaan. Rantahiekka oli valkoista, kuten mainoskuvissa. Etelämpänä sijaitseva ranta Flic en Flac oli kerrassaan ihana ranta! Vesi todella kirkasta ja korallit hyvin nähtävissä. Jos vielä Mauritiukselle matkustaisin, haluaisin mennä juuri tälle rannalle.

Suosittelen myös venematkaa Ile aux Cerfs:lle, paratiisisaarelle.

Jos kiertelet saarella, kannattaa kysyä paikallisilta taxeilta saarikierroksen hintaa. Me saimme 6 nähtävyyttä ja pohjoisesta etelään, länsirannan kautta takaisin koko päivän retken opstuksineen hyvällä englannin kielellä 80 eurolla (paikallista rahaa 2800rupiaa)

Ajelu vuoristossa, vesiputouksilla käynti, 7 värin (tai 23 värin) maaston näkeminen, sekä pääkaupunki Port Luis ovat näkemisen arvoisia elämyksiä.

Tässä muutamia esimerkkejä, vaikka varmasti niitä näkemisen arvoisia paikkoja on paljon enemmänkin. Kahdessa viikossa ei välttämättä kaikkea ehdi kuitenkaan.

Sää oli pääosin aurinkoinen ja trooppisen kuuma. Parina päivänä ropsutti muutaman tunnin taivaan täydeltä lämmintä vettä. Maa oli kohtalaisen siisti ja supermarkettejakin löytyi, kaikkea länsimaista tavaraa ja ruokaa myös. Mutta yllättävän vähän näkyi eksoottisia hyönteisiä, hyttyset kyllä imivät sääret punaisiksi heti ensimmäisenä yönä (vaikka oli hyöteismyrkkyä iholla).

Kaikenkaikkiaan kiva paikka, kuin olisi käynyt kasvihuoneessa ja uinut ammeessa. Mutta eipä niin hirveästi eroa minun mielestäni esim Thaimaasta, missä olen kyllä käynyt vain kaksi kertaa: Etelässä ja Pohjoisessa. Jos uudelleen lähtisin Mauritiukselle, menisin etelä- tai Itärannan parhaille rannoille, jossa vesien kirkkaus on taattua.

halpismatka

Vieras    14.06.2013    Mauritiuksen muita vinkkejä    Mauritius

Itse kävin halpisreissulla Mauritiuksella. 900e kustansi kaksi viikkoa majoitusta ja lennot. Hotelli löytyi hotels.comista, oli erikoinen, mutta hauska. Huoneita oli 8 kpl. Perhe asui samassa rakennuksessa. Ruoka syötiin sormin ja päästiin osallistumaan perheen johonkin sukujuhlaan.. sulkivat kadun ja pistivät pöydät ja ruuat esille. Perheen lapset saivat juhlapäivänä puput lemmikeiksi ja tyttö pyysi apua pupun nimeämiseen... siellä on jossain musti-niminen pupu varmaan vieläkin..

Turvallisen oloinen matkakohde, itse jätin tavarani rannalle, kun lähdin uimaan. Rannalla näin koko 2 viikon aikana yhden kaupustelijan. Hän ei enää ensimmäisen näkemisen jälkeen vaivautunut kaupittelemaan mitään.

Taksit olivat järkyttäviä, käytin 2 krt. Kuskin kanssa sovittiin hinta etukäteen määränpäähän sinne eläinmestaan, minne ei bussila päässyt. No ajoikin kotiinsa ja vaimo tuli räksyttämään, että pitäisi maksaa ainakin puolet enemmän. Lopulta kun lähdettiin kävelemään vei halutulla hinnalla perille, mutta oli kyllä naama sen näkönenkin.

Bussit toimivia, halpoja ja bussiverkosto kattava. Musiikki soi ja tunnelma letkeä!

Huvila vuokrattavana

Vieras    14.05.2012    Mauritiuksen muita vinkkejä    Mauritius

Suomalainen pariskunta vuokraa ihastuttavaa huvilaa Mauritiuksen pohjoisosasta. Lisätietoja saa osoitteesta www.rentmauritiushouse.com

Oletko vieraillut Mauritiuksella?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.