Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Mauritiuksen matkakokemukset ja vinkit

Vinkit mauritiukselle

Vieras    06.03.2019    Mauritiuksen muita vinkkejä    Mauritius

Kävimme Mauritiuksella kolmen naisen voimin keväällä 2018. Seikkailuistamme on kirjoitettu matkablogia seikkailujavaahteranlehdella...-2018.html jossa on paljon vinkkejä muunmuassa maan hintatasosta, rannoista, nähtävyyksistä yms. Tällaisista tiedoista olisi ollut paljon hyötyä meille ennen retkeämme, joten jaampa tämän tänne jos joku muu hyötyisi nyt meidän reissutamme :)

Tällaista haettiin.

Vieras    29.01.2019    Mauritiuksen muita vinkkejä    Mauritius

Pari viikkoa marraskuussa 18 kului nopeasti Mauritiuksella. All inclusive hotellin (Ambre) puitteet saavat kiitettävän arvosanan. Ainahan joku juttu on vinksallaan mutta lomasta jäi erittäin hyvä fiilis. Ranta oli siisti, pitkä ja rauhallinen. Hiekka oli hienoa, mutta seassa oli korallin kappaleita. Rantatossut on hyvä varustus. Muovia ei kellunut rannoilla. Jos kaipasi snorklaamista, piti uida vähän kauemmas rannasta. Parempia paikkoja löytyi veneretkellä. Vedessä olevien laavakivien koloissa oli merisiiliä, mutta ne oli aika helppo kiertää. Saaren näki mukavasti, kun varasi hotellilla taksin päiväksi käyttöönsä. Pääkaupunki oli melko eksoottinen, komeakin joissain paikoissa. Parasta nähtävää siellä oli sivukujat paikallisine ihmisineen. Saaren luonto oli vaihteleva. Kannattaa pysähtyä usein. Taksikuskit vie vain suosituimpiin paikkoihin mutta pysähtyvät halutessa kun näkyy jotain kiinnostavaa. Pikkukaupungeissa elintaso näyttää aika vaatimattomalta. Ihmiset vaikuttivat kuitenkin ihan tyytyväisiltä ja esim. Flackin kujilla kävellessämme ei tarvinnut pelätä. Veneretki oli erittäin hieno. Meri oli puhdas ja kaunis. Hattu mukaan! Suosittelen Mauritiusta matkakohteeksi. Dominikaaninen tasavalta painii samassa sarjassa.

Mauritius kokemuksella

Vieras    14.10.2018    Mauritiuksen hotellit    Mauritius
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2018 | Hotelli: Belle Mare Plage Hotel

Hei, asun Mauritiuksella ja voin auttaa hotellin valinnassa jos apua tarvitaan. Olen lukenut kokemuksianne. On tuluvuori saari mutta tulivuoret eivat ole aktiivisia. Hiekkarantoja loytyy ympari saarta paitsi osalta itarannikkoa. Parhaat hotellit ovat parhaitten rantojen aarella. Paikallisten loma asunnot ovat myos hiekkarantojen aarella joten kannattaa ajatella vuokrausta. Itsellanikin on huvila hiekka rannalla jota vuokraan Airbnb:n kautta (Vila Solen). Koira ongelma on. Koiralla taalla on ihana elama silla ovat ulkona kaiket paivat, valitettavasti ne paasevat lisaantymaan aivan liikaa ja sterilointi on yleista. Kulkukoirat ovat fiksuja ja tulevat toimeen metsastamalla kaniineja ja manguusseja, Suomessa tata ongelmaa ei ole koska koirat pidetaan sisatiloissa ja remmissa. Shoppailuun ei ole paras paikka, mutta paikallisia aarteita voi loytaa. Yo -elama ei myoskaan ole haavi. Tanne kannattaa tulla nauttimaan auringosta, kulttuurista ja ruoasta.

Arvosana hotellille:

Rannat

Vieras    19.03.2018    Mauritiuksen aktiviteetit ja harrastukset    Mauritius

Mainoksissa esitetyt valkoiset korallirannat ovat kyllä kokemuksemme perusteella huu-haata. Jos hiekkarantoja kaipaa, on kohde väärä! Saarihan on tulivuoresta syntynytja sitä kiertää mustat laavakivet ja -laatat. Snorklaajien on vuokrattava (ellei sisälly hotellin palveluun)vene päästäkseen oikeille paikoille. Rantavesissä, joiden syvyys on puolisen metriä, ei ole pikkukalojen ja merimakkaroiden lisukkeksi juurikaan muuta nähtävää. Merisiilejä kannattaa varoa.

Itse kohde on Gotlannin kokoinen ja hindujen uskonto on selvästi esillä. Jos nähtävyydet kiinnostavat, voi saaren ko. kohteet käydä katsomassa parhaiten omin konstein eli taksilla. 8 tunnin rundin hinta yhteensä 80 euroa. Ei paha ja kohteet saarella tulevat nähdyiksi. Väite, että Mauritius olisi Afrikan rikkaimpia valtioita, herättää ihmetystä. Köyhyys näkyy ja jopa haisee.

koira"ongelman" käsittely

bambi    24.12.2016    Port Louisin vaarat ja ongelmat    Port Louis

Saarella tapahtuu vakavaa eläinrääkkäystä - valtion hyväksymänä ja rahoittamana. Tuskin monikaan matkailija haluaisi matkustaa "paratiisisaarelle" jos olisi tietoinen tästä.

www.petalatino.com/en/blog/w...se-island/

Koirien sterilointiprojekteja on tehty monilla saarilla erittäin menestyksellisesti, mutta Mauritiuksen hallitus kieltäytyy yhteistyöstä kansainvälisten eläinsuojelujärjestöjen kanssa.

Eläymykset Mauritiuksella

Vieras    09.05.2016    Mauritiuksen muita vinkkejä    Mauritius

Kävimme tämän vuoden maaliskussa Grand baie:n aluella kahden viikon matkalla. Majoituimme hotelliin nimeltä Attitude Coin de Mire (3 tähteä). Ranta tuolla alueella ei ollut hääppönen; siellä oli liikaa veneitä, minkä vuoksi vesi oli sameaa ja pohja paikoitellen jopa upottavan mutaista; aallokkoa ei ollut suuren riutan vuoksi, vesi vain seisoi. Toki se oli lämmintä ja paikoitellen myös kirkasta. Korallia oli kyllä katselemmiseksi asti vähän kauempana rannasta. Hiekka oli yllättäen kullankeltaista. Mutta vierailu Pohjoisen puoliskon parhaalla rannalla Mont Choisy Beach:lla oli kyllä elämys; kävimme siellä useampana päivänä uimassa ja ottamassa aurinkoa, suosittelen! Uinti tuolla rannalla oli mukavampaa kuin Bain Boeuf:lla (hotellin alueella), koska meri oli turkoosimpaa, ja aaltoilevampaa ja pohja parempi, tosin ei hirmuisen kirkasta vettä kuitenkaan. Rantahiekka oli valkoista, kuten mainoskuvissa. Etelämpänä sijaitseva ranta Flic en Flac oli kerrassaan ihana ranta! Vesi todella kirkasta ja korallit hyvin nähtävissä. Jos vielä Mauritiukselle matkustaisin, haluaisin mennä juuri tälle rannalle.

Suosittelen myös venematkaa Ile aux Cerfs:lle, paratiisisaarelle.

Jos kiertelet saarella, kannattaa kysyä paikallisilta taxeilta saarikierroksen hintaa. Me saimme 6 nähtävyyttä ja pohjoisesta etelään, länsirannan kautta takaisin koko päivän retken opstuksineen hyvällä englannin kielellä 80 eurolla (paikallista rahaa 2800rupiaa)

Ajelu vuoristossa, vesiputouksilla käynti, 7 värin (tai 23 värin) maaston näkeminen, sekä pääkaupunki Port Luis ovat näkemisen arvoisia elämyksiä.

Tässä muutamia esimerkkejä, vaikka varmasti niitä näkemisen arvoisia paikkoja on paljon enemmänkin. Kahdessa viikossa ei välttämättä kaikkea ehdi kuitenkaan.

Sää oli pääosin aurinkoinen ja trooppisen kuuma. Parina päivänä ropsutti muutaman tunnin taivaan täydeltä lämmintä vettä. Maa oli kohtalaisen siisti ja supermarkettejakin löytyi, kaikkea länsimaista tavaraa ja ruokaa myös. Mutta yllättävän vähän näkyi eksoottisia hyönteisiä, hyttyset kyllä imivät sääret punaisiksi heti ensimmäisenä yönä (vaikka oli hyöteismyrkkyä iholla).

Kaikenkaikkiaan kiva paikka, kuin olisi käynyt kasvihuoneessa ja uinut ammeessa. Mutta eipä niin hirveästi eroa minun mielestäni esim Thaimaasta, missä olen kyllä käynyt vain kaksi kertaa: Etelässä ja Pohjoisessa. Jos uudelleen lähtisin Mauritiukselle, menisin etelä- tai Itärannan parhaille rannoille, jossa vesien kirkkaus on taattua.

Yksityiseltä vuokrattu villa

Vieras    08.12.2014    Blue Bayn hotellit    Blue Bay
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2014 | Hotelli: Villa Azur

Viikko tuli vietettyä yksityseltä vuoratussa asunnossa. Asunnon vuokrauksessa kannattaa olla tarkkana, jotta varmasti vastaa omistajan antamaa kuvausta.

Matkaa rantaan pari sataa metriä ja oma rauhallinen pihamaa. Lähiranta oli paikallisten suosiossa oleva yleinen ranta marine parkin reunalla. Hyvät vedet snorklaukseen / uimiseen ja ihmiset rannalla olivat ystävällisiä ja hyväntuulisia. Rannat ja piha turvallisia ja lapsiystävällisiä. Lähimpään kauppaan (ruokaostoksia varten) oli matkaa 5km eli auton vuokraus oli välttämätön.

Lähin kaupunki Mahebourgh on eläväinen markkinapaikka. Etenki monday market on vierailun arvoinen. Autolla ajaa paikanpäälle 10-15min tai taksilla noin 10e.

Kaikenkaikkiaan kiva ja rauhallinen paikka, mutta ravintolat, baarit ja paikallinen iltaelämä loistivat poissaolollaan.

Arvosana hotellille:

Halpamatka Mauritiukselle

Vieras    04.05.2014    Mauritiuksen lennot & liikenne    Mauritius

Saatiin meno-paluulennot Mauritiukselle 250 eurolla Skyscannerilta. Finnairin lento Müncheniin ja sieltä Condorilla Mauritiukselle. Condorin kone oli uusi ja iso. Majoitukseksi otettiin Homeawayn kautta kuudelle hengelle huipputasoinen huvila, jossa oli oma uima-allas sekä kolme kylpyhuoneellista makuuhuonetta. Hintaan kuului kodinhoitaja, joka 6 kertaa viikossa kävi siivoamassa, tiskaamassa ja pesemässä pyykit. Koko kahdeksan päivän reissu kustanti 500 €/hlö.

halpismatka

Vieras    14.06.2013    Mauritiuksen muita vinkkejä    Mauritius

Itse kävin halpisreissulla Mauritiuksella. 900e kustansi kaksi viikkoa majoitusta ja lennot. Hotelli löytyi hotels.comista, oli erikoinen, mutta hauska. Huoneita oli 8 kpl. Perhe asui samassa rakennuksessa. Ruoka syötiin sormin ja päästiin osallistumaan perheen johonkin sukujuhlaan.. sulkivat kadun ja pistivät pöydät ja ruuat esille. Perheen lapset saivat juhlapäivänä puput lemmikeiksi ja tyttö pyysi apua pupun nimeämiseen... siellä on jossain musti-niminen pupu varmaan vieläkin..

Turvallisen oloinen matkakohde, itse jätin tavarani rannalle, kun lähdin uimaan. Rannalla näin koko 2 viikon aikana yhden kaupustelijan. Hän ei enää ensimmäisen näkemisen jälkeen vaivautunut kaupittelemaan mitään.

Taksit olivat järkyttäviä, käytin 2 krt. Kuskin kanssa sovittiin hinta etukäteen määränpäähän sinne eläinmestaan, minne ei bussila päässyt. No ajoikin kotiinsa ja vaimo tuli räksyttämään, että pitäisi maksaa ainakin puolet enemmän. Lopulta kun lähdettiin kävelemään vei halutulla hinnalla perille, mutta oli kyllä naama sen näkönenkin.

Bussit toimivia, halpoja ja bussiverkosto kattava. Musiikki soi ja tunnelma letkeä!

Huvila vuokrattavana

Vieras    14.05.2012    Mauritiuksen muita vinkkejä    Mauritius

Suomalainen pariskunta vuokraa ihastuttavaa huvilaa Mauritiuksen pohjoisosasta. Lisätietoja saa osoitteesta www.rentmauritiushouse.com

Täyden kympin all inclusive hotelli

mikkiankka    02.06.2011    Blue Bayn hotellit    Blue Bay
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2008 | Hotelli: Blue lagoon

Kaikin puolin mahtava joululomareissu Mauritiuksen Blue bayhin, hotelli Blue lagooniin täräytettiin 2008.

Vaikka kyse oli vain viikon mittaisesta pyrähdyksestä lyhyiden lomien vuoksi, saimme lomasta kyllä kaiken irti..

Aamupala, lounas, iltaruoka kuuluivat pakettiin + tietenkin kaikki juomat, lukuunottamatta zämbänjoita yms.

Pääkaupungissa tuli käytyä pari kertaa. Taxin sai tuolloin 50e:lla käyttöön koko päiväksi.

Hotelli rantoineen ja uima-altaineen ei olisi voinut olla parempi.. Meressä, vaikka matala onkin, oli toisinaan voimakkaita virtauksia, jotka liikuttivat satakiloistakin miestä melko helposti. =)

Ainoa ns. vittumainen asia olivat kaupustelijat, jotka häiritsivät toisinaan rantaelämää. Koruja, korallinkappaleita, pilveä... juovuspäissäni sijoitin noin 60e erilaisiin kotiloihin, jotka nyt haisevat parvekkeellani. :)

Hotellialue oli aidattu ja vartijat pitivät huolta turvallisuudesta.

Hotellin vieressä oli paikallisten uimaranta, jonne ei tullut kyllä pimeyden laskeuduttua enää mentyä.

Lentokentän läheisen sijainnin vuoksi, pääsi lentokoneitakin näkemään pari kertaa päivässä todella läheltä.

Suosittelen.

Arvosana hotellille:

Mahtava lomakohde

Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2007 | Hotelli: Veranda Pointe aux Bishes

Olimme Mauritiuksella häämatkalla 2007. AIVAN LOISTAVA KOHDE!! Olemme käyneet myös Thaimaassa parissa kohteessa, mutta Mauritiusta ei voi missään nimessä verrata Thaikkuihin. Mauritius on todellakin paratiisi! Hotelli oli vielä tuolloin 3+, mutta luokitus on ilmeisesti nykyään korkeampi...palvelu oli kyllä sitä luokkaa, että on ihan aiheellista. Hotelli on myös laajentunut meidän vierailun jälkeen, en tosin tiedä onko positiivinen asia. Hotelli oli kodikas ja viihtyisä & TODELLA SIISTI! Henkilökunta oli erittäin ystävällistä ja asiallista!

Haluaisin matkustaa Mauritiukselle vielä joku päivä!! Suosittelen auringon ystäville!!

Arvosana hotellille:

Loistava

Vieras    07.10.2009    Belle Maren aktiviteetit ja harrastukset    Belle Mare

Kun vanhat lähtee niin kauas pelaamaan golfia,

ei paljon parempaa paikka taida löytää,

Seuraavat synttäritkin pelataan siellä,

no toki naapurikentällä.

sinne vaan, tavoite ens kierrokselle 74 brutto,

Le Touessrok Golf,

terveisin,

Jussi

Ihana intiimi pieni hotelli!:)

miuli    16.02.2009    Grand Baien nähtävyydet    Grand Baie

Palasimme juuri Mauritiuksen valkoisilta hiekkarannoilta. Hotellimme oli Hibiskus Resort & Spa, pieni, yksinkertainen ja ihana hotelli (ei luxux mutta hintansa väärtti)! Sijainti oli hyvä ja vaikka omaa hiekkarantaa ei ollutkaan oli vieressä kaks yleistä. Niistä toinen oli pieni ja hiljainen & siisti. Kauppoja oli muutama ihan lähellä ja hinnat niissä halvemmat kuin Gran Baien päässä! Loma oli syklonista huolimatta ihana ja oikeastaan pieni myrsky teki vain hyvää viikon KUUMAn auringon jälkeen.:) Kaikin puolin ihana maa ja vinkkinä (ainakin meillä asia oli näin) intialaistaustaiset taksikuskit olivat halvimpia ja mukavimpia!:) Toki joukkoon mahtui pari imelääkin tapausta mutta missäs ei.. Ehkäpä joskus maltamme lähteä uudestaan:)

Maahantulo ja health check

jaaltonen    24.01.2008    Mauritiuksen vaarat ja ongelmat    Mauritius

Muista tarkistaa ennen Maurtiukselle menoa, missä maissa ET saa käydä ennen Mauritiusta.

Health Officer saattaa käännyttää sinut takaisin jos olet ollut lähiaikoina VÄÄRÄSSÄ maassa.

Oletko vieraillut Mauritiuksella?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.