Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Marokosta

Ehdoton ykkönen on Sahara. Afrikkalainen rumpumusiikki livenä Saharan yössä. Liikuimme mm. kameleilla, mönkijöillä ja maastoautoilla.

Iinax    02.04.2017    Marokon muita vinkkejä    Marokko

Erinomainen reissu Marokkoon, paljon huippuhetkiä 8 päivän matkalla. Ehdoton ykkönen oli Sahara ! Aavikon hiljaisuus, kimaltava tähtitaivas ja tähtien lento. Yö Berberi teltassa aavikolla. Afrikkalainen rumpumusiikki livenä Saharan yössä ! Vierailu pienessä Berberi perheessä Saharassa. Fossiilit. Hiekka. Paikallinen kulttuuri. Paljon huippuhetkiä. Liikuimme siellä kameleilla, mönkijöillä ja maastoautoilla. Amar Taouchikht / Marocco Planet oli meidän opas. Hän on yrittäjä (Planet Marocco), geologi ja Berberi Sahan autiomaasta. Hänellä on loistava tietämys Marokosta ja valtaisa paikallistuntemus. Amarilla on mahtava huumorintaju, tilanne taju ja organisointikyky (meitä oli iso 22 henkilön ryhmä). Arvostan suuresti, että minulla on LUOTETTAVA matkanjärjestäjä ja opas ! Suosittelen lämpimästi Marocco Planettia. He räätälöivät reissuja niin pienille kuin isoille ryhmille, aina 2 hlöstä ylös päin. Tässä meidän matkareitti: Helsinki - Marrakech – Ksar Ait Ben Haddou – Ouarzazate – Skoura Oasis – Kelaa M’gouna/ The Valley of Rose – Erfoud – Rissani – Merzouga/ Sahara.

Yleisiä matkavinkkejä ja matkakokemuksia

Vieras    28.03.2016    Marokon muita vinkkejä    Marokko

Hei!

Olin syksyllä 2015 Casablancassa ja Marrakeshissä. Jos haluat lukea matkavinkkejä, niin tässä linkki blogiini: maailmaanrakastunut.blogspot...n-yon.html

Laitahan viestiä, jos on kysyttävää! :)

Ystävällisin terveisin,

Minna

Meidän marokon matkasta.

Vieras    29.08.2013    Marrakechin muita vinkkejä    Marrakech

Olimme siis Marokossa viikon verran tammikuussa 2012 kahdestaan mieheni kanssa. Hotelli oli aika lähellä Marrakechin keskustaa kävely matkaa noi 1,5 km. sää oli iha ok talveksi päivällä parhaimmillaan + 24 astetta eli pärjäsi kyllä sortseilla ja t-paidalla, mutta kun kaupungilla käveltiin kesä mekko päällä kyllä paikalliset katsoivat ja vähän naureskelivat.. illalla lämpö laski lähemmäs + 10 astetta eli pitkää vaatetta kannattaa ottaa matkalle mukaan.

Noniin kun menet torille (me kävimme Djemaa el Fna.ssa) ole tiukka hintojen suhteen yrittävät myydä ylihinnoin kaikkea siis TINGI! Toreilla myös erittäin paljon kaupustelioita kaikesta, ei tarvinnut kuin kävellä kameran kanssa niin tultiin pyytämään rahaa, että ei saa kuvata esim käärmeen lumousta ilman maksua. Varaudu myös siihen että kun toorille mennään turistin näkösen myös kohdellaan kuin turistia eli tykytetään apinoita olalle, henna tatuointeja käsiin yms.. Eli omasta mielestäni jäi hieman ikävä tunne siitä ettei voi kävellä rauhassa ja katsoa meininkiä.

Suosittelen ennimmiksi kävelemään marrakechissa kaupunki on kaunis. Taxi kuskit hyvin erilaisia jos törmää mukavaan, palvelu hienoa ja hinta on sopu suhtainen. Mutta sovi AINA ennen taxilla lähtöä hinta kuskin kanssa, muuten tulee kominkertainen hinta helposti! meillä oli esimerkiksi saman pituisella matkalla joka kerta eri hinta. Huom jos liikkeellä pienten lasten kanssa taxseissa ei ole takapenkillä tyrvavoitä saati sitten lasten istuimia..Ole varovainen liikenteessä! katso monta kertaa ennen kuin menet tien yli liikkenne on aivan sekasta! Paras tapa ylittää tie on menemällä samaan aikaan kun esim joku paikallinen.

Muuten ihmiset mukavia Marokossa. Hotellissa hyvä palvelu ja ruoka oli ihan ok. Aamupalla oli joka aamu tuoretta appelsiini mehu se oli plussaa! Tammikuussa kun meninimme eli myös siellä talvi niin ei ollut hotellin uimaallas oikein uimakunnossa, vesi kylmää ja ilmakaan ei ollut tarpeeksi lämmin auringossa makoiluun.

Ruoka on erillaista. Jos ei nirso varmasti tykkää. Ravintoloissa jotka lähellä hotelleja hinta aika samaa kuin suomessa. Jos uskaltaa lähteä vähän pois ydin keskustasta ja hotellejen luota löytyy aivan mahtavia ravintoloita, ruoka on siellä hyvää ja hinta reilusti puolet vähemmän.

Kävimme myös matkan aikana Essaouirassa, olimme siellä yhden yön. Sinne pääsee helposti bussilla 2h matka ja kaupunki ihan erilainen. Bussi lippu kannattaa ostaa joko edellisenä päivänä tai aamusella jos haluaa lähteä päivällä. Essaouira aivan mahtava paikka jos ei jaksa olla enään Marrakechin hälinässä. Kaupunki on rauhallisempi ja ruoka on erilaista, sieltä löytyy enemmä kalaruokia, koska on rantakaupunki.

Suosittelen siis lähtemään niin että menee ensin Marrakechiin ja on siellä vähän aikaa ja menee sen jälkeen Essaouiraan:) Marrakech kaupunkina "sekava" eli hälinää on joka paikassa vauraudu siis siihen.

Helmikuun alun Agadir 2009

kotimekko    18.02.2009    Agadirin muita vinkkejä    Agadir

Sää oli aluksi pilvistä ja sateistakin. Iltaisin lämpötila laski nopeasti. Atlanti oli ruskeahko väriltään, sillä merivesi oli kovan tuulen vuoksi hiekansekaista.

Talvi oli ollut poikkeuksellisen sateinen.

Sää lämpeni loman puolivälissä, aurinko paistoi, ja päivällä tarkeni jo ottaa aurinkoa bikineissä.

Ostoksia ei juuri tullut tehtyä, vain jotain pientä lähimarketista tai Uniprixista, jossa on kiinteät hinnat.

Mutta yksi kokemus jäi kauppahallistakin. Ostimme kahdet tohvelit ja yritimme tinkimistä, mutta ei onnistunut. Tuntui siltä, että tinkimiskauppa on mennyttä aikaa. Ikävä vain, että hintoja ei ole näkyvillä. Myyjä voi sanoa hinnan minkä tahansa.

Isoille markkinoille Soukkiin emme omin päin lähteneetkään. Meille riitti siellä tavarapaljoudessa kierros matkatoimiston oppaan kanssa.

Pari kertaa jouduimme paikallisten "oppaiden" vietäviksi. Toinen heistä loukkaantui, kun emme ostaneet mitään paikasta, jonne hän meidät opasti, ja sanoi englanniksi jotain siihen suuntaan, että olisitte mielummin jääneet kotiin, kun ette kerran mitään halua ostaa. Toinen, eläkeläismies, pyysi opastuksestaan 200 MAD:ia. Annoimme 20, johon hän ei tyytynyt, vaan pyysi lisää 20 viidelle lapselleen - hän sai siis 40 MAD:ia eli noin 4 euroa. Sopiva hinta on kuulemma korkeintaan 10 paikallisrahaa eli noin euron. Hieman tuli sellainen nolo olo, että on joutunut huijatuksi, ja loppumatkasta emme enää menneet mukaan ystävällisiin keskusteluihin, joilla "opastusretket" yleensä alkavat.

Lomasta tuli kuntoilun kannalta hyvä, sillä tuli käveltyä paljon. Raikkaassa meri-ilmassa oli hyvä hengittää.

Sud Bahia hintaansa nähden hyvä

Vieras    08.02.2009    Agadirin muita vinkkejä    Agadir

hotelli.

Oletko vieraillut Marokossa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.