Benidormin matkakokemukset ja vinkit

Callosan kylässä sijaitseva vesiputous Les Font d Algar 20 km Benidormista

Caravaanari    22.10.2018    Benidormin nähtävyydet    Benidorm

Monelle Benidormissa vierailleelle tämä Les Fon d Algar vesiputous Callosan kylässä on jäänyt näkemättä ?Tänne on helppo mennä vaikka vuokra-autolla.Lähellä on myös muita kauniita pieniä kyliä mm Polop josta tässäkin muutama kuva kun pysähdyimme matkailuautollamme hyvälle kuvauspaikalle sen lähellä.Seudulla on myös runsaasti Mispeli viljelmiä.

El Castell de Guadalest

carelia3    18.07.2009    Benidormin nähtävyydet    Benidorm

N.20 kilometriä Benidormista tietä CV-70 sisämaahan päin sijaitseva vuoristokylä. Hienot näkymät jo ajettaessa sinne ja mahatava paikka koko kylä. Siellä sijatsee myös moottoripyörämuseo 7 km alaspäin joka tosin on suljettuna lauantaisin jolloin mekin siellä kävimme mutta toisen kerran sinne vielä ja silloin tulee nähtyä sekin.

Benidormin aktiviteettejä

Terra Mitican huvipuisto on ollut toiminnassa ainakin vuodesta 2000. Teemapuisto on rakennettu mielenkiintoisesti.

Benidormin kupeessa, Helada-vuoren rinteillä, sijaitsee myös Agualandia-vesipuisto.

Alueen mielenkiintoisin eläinpuisto Safari Aitana sijaitsee Aitanan rinteillä. Sinne löytää, kun ajelee Benidormista sisämaahan (pohjoiseen) lähtevää CV-70 -tietä Guadalestin ohi Benifatoon. Loppumatka on suhteellisen hyvin opastettu Safari Aitana -kyltein. Safari Aitana on hieno kokemus varsinkin lapsiperheille.

Benidormin tuntumassa, Marina Baixan ja Marina Altan maisemissa on hienot patikointimahdollisuudet.

Kaiken ikäisille

Vieras    28.02.2009    Benidormin aktiviteetit ja harrastukset    Benidorm

Benidormissa pari vuotta sitten rakennettu valtava huvipuisto Terra Mitica ja eläinpuisto Terra Natura. Kotisivut näihin kohteisiin löytyy Googlettamalla.

Kiva kaupunki hyvillä rannoilla.

nosusa    17.02.2009    Benidormin muita vinkkejä    Benidorm

Olen käynyt Benidormissa 5 kertaa ja seurannut kaupungin kasvamista ilahtuneena. Ekalla reissulla 80-luvulla viihdykkeitä ei ollut ihan hirveästi tarjolla (ja olin niin nuori etten niitä kaivannutkaan), mutta vuosien saatossa kaupungista on tullut "kaikille jotain" kohde. Rannat ovat loistavat uintia, auringonpalvontaa ja pitkiä kävelyitä varten ja päärantojen välissä olevalta korkealta niemenkärjeltä on mukava katsella maisemia. Paikallista elämää on nähtävillä, on markkinaa ja toreja sekä ostoksia voi tehdä monenlaisissa puodeissa jotka myyvät muutakin kuin pelkkää turistikrääsää. Autonvuokraus avartaa reviiriä kummasti ja viimeisellä kolmen viikon reissulla meni yksi viikko pitkin Espanjan kaunista rannikkoa kurvaillessa. Hotelleista ei ole pahaa sanottavaa, vaikka yksi torakka on tullut huokeimmassa hotellissa nähtyä. Minulle ehdottomasti rakkain paikka Espanjassa.

meri/vuoristonäköala sängyn pohjalta

ryppy    06.10.2008    Benidormin vaarat ja ongelmat    Benidorm

No eipä oikein vinkkiä sillaisti ole antaa koska ehkäpä huonon tuurini takia kahden viikon lomamatka synttäreineen päivineen meni vähän ohi koska makasin syvällä punkassa korkeassa kuumeessa (40 astetta) 12 päivää ja kuume rupes helpottaa heti lentokoneessa kun oltiin lähellä suomea... muuten upea paikka.... rakastuinhan ravintolan työntekijäänkin :)

safari

Vieras    04.09.2008    Benidormin nähtävyydet    Benidorm

Olimme pari vuotta sitten Torreviejassa viikon.Vuokrasimme sieltä auton ja ajoimme ympäriinsä noin tuhat km.Löysimme sattumalta paikan nimeltä Benidorm ja se sykähdytti. Oli aivan mahtava ajaa korkealta vuoristotietä ja laskeutua Benidormiin ja nähdä valtavat pilvenpiirtäjät,todella hieno paikka ! Aivan lähellä vuoriston kupeessa oli safari, en muista nimeä, mutta sinne oli helppo löytää ( isot kirjaimet vuoriston kupeessa.) Se oli todella näkemisen arvoinen, aika suuri alue, mutta sieltä voi vuokrata"mopoja" jos ei jaksa kävellä, suosittelen käyntiä siellä! Benidormissa oli taivaallinen hiekkaranta ja emme voineet kuin ihailla sitä .Meillä ei ollut paljon aikaa olla siellä kun oli jo ilta käsillä, mutta olemme nämä pari vuotta nyt haikailleet, että jos pääsisi uudestaan käymään siellä ajan kanssa.

seuraavat paikat

Gristalli    26.06.2008    Benidormin muita vinkkejä    Benidorm

Espanjassa liikkuessa kannattaa käyttää "Renfeä",pakallista junaa.Lipin hinta on halpa ja matka taittuu vauhdilla.

Costa de Solin alueella Renfe lähtee Malagan postin vierestä ja päättyy Torremolinokseen.Matkalla kuljetaan eri lähiöiden läpi,niissä asuvat huonoimmin toimeen tulevat.Älä siis jää koskan pois Renfestä,kun kuulutetaan seuraavat paikat:Denidorm,Cordoba,Carihuela,Puerto del Carmen,Salamanca,San Sebastian tai Torreveija.

Joudut vain ryöstetuksi ja alueet ovat lähes slummeja.

Oikeat pysähdyspaikat Malagasta lähtien on Torremolinos ja Fuengirola.

Jos et osaa ostaa lippua automaatista,Renfen henklökunta auttaa sinua,vaikkei kielitaitoa olekaan.He ovat tottuneet turisteihin.

Oletko vieraillut Benidormissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.