Matkakokemukset - Muita vinkkejä Algherosta

Loistavat näköalat vanhan kaupungin kyljessä

Vieras    31.07.2015    Algheron muita vinkkejä    Alghero

Teimme omatoimimatkan elo-syyskuun vaihteessa 2014, lentoyhteys Skavstasta. Matkaan sisältyi siis menopaluu autolautalla, ajelua välillä Tukholma-Nyköping.

Tätä voi kokemattomammalle viisihenkiselle perheelle sanoa seikkailuksi.

Niin sen oli tarkoitus ollakin, vaikka jälkikasvua ei voi enää lapsukaisiksi kutsuakaan.

Alkuperäiseen tavoitteeseen sisältyi myös säästäminen matkan kuluissa. Eiköhän matkan sisältöön nähden näin käynytkin. Lentoaikataulujen vuoksi kannattaa usein ottaa Skavstan kentältä majoitus, löytyy erittäin halvalla. Itse en tajunnut niin tehdä. Odotus oli piiiitkä.

Majoitus löytyi googlettamalla Alghero accommodation. Sieltä päädyimme HolidayLettingsin palveluiden kautta valitsemaan asunnon vanhan kaupungin kyljestä. Käytännössä peli oli pelattu kun vaimo näki kuvat asunnosta ja erityisesti näköalasta kaupungin yli merelle.

Perillä varmistui ettei kysymyksessä ollutkaan kattohuoneisto, vaan asunnon yläpuolella oli oma kattoterassi oman lisähuoneen kera. Kulku porraskäytävän kautta.

Vanha kaupunki oli vieressä, loistavaa. Rannalle sen sijaan tuli ihan hyvä kävelymatka. Aivan ranta-alueen vierestä löytyy majoitusta niin omatoimimatkaajalle kuin suomalaisen matkanjärjestäjän käytössä olevaa hotellimajoitusta.

Vanhan kaupungin satamasta lähtevät veneretki ''alueen parhaille uintipaikoille"

oli ikimuistoinen. N.50€/hlö sisältäen ruoan ja viiniä. Onneksi oli mahdollisuus lähteä, eikä nipotus kulujen suhteen iskenyt.

Maisema-ajelua, delfiinien treffausta merellä. Ruokaa oli sopivasti ja viini ei loppunut. Loistavat snorklailupaikat. Aikaa matkaan käytettiin sen verran että oli jo kiva palata asunnolle lepäämään.

Miellyttävä vanhakaupunki kierrellä niin päivisin kuin iltaisin.

Ranta-alueella on innokkaita rantalelukauppiaita ja hierojia kyselemässä, jatkuvalla syötöllä. Ei kannata ottaa tästä stressiä.

Majoituksen suhteen kannattaa olla hereillä, sisältyykö esim.ilmastointi hintaan.

Valmiiksi sovittu kyyti lentokentältä oli hyvä valinta, onnittelut itselleni.

Takuumaksun palautus vaatii helposti sähköpostiviestittelyä, muuten voi rahat "unohtua" sijoillensa.

Oletko vieraillut Algherossa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.