Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Aktiviteetit ja harrastukset Algherossa

Äkkilähtö Sardiniaan

Vieras    07.08.2009    Algheron aktiviteetit ja harrastukset    Alghero

Äkkilähtö matkalle oli taas positiivinen yllätys. Kohteena oli Sardinia kesäkuun puolivälin jälkeen ja matkanpää, jota emme etukäteen tienneet, oli Alghero. Siellä hotelli Oasis.

Rantalomakohteena Alghero on mitä mainioin. Aurinkoa ja hiekkarantoja riittää. Myös omatoimiseen vaellukseen oli seurueellamme (2 aikuista, yksi lapsi 12v.) riittävästi mahdollisuuksia. Käytimme runsaasti paikallisbusseja ja vierailimme eri paikkakunnilla ja rannoilla. Pienenä hankaluutena voisi olla ainakin vanhuksille tai pienten lasten kanssa liikkuville hotellin melko syrjäinen sijainti. Kaupungille oli n. 3km matkaa ja busseja sai odotella. Aikataulut eivät oikein pitäneet ja kulkureittien selvittäminen vaati kovasti omaa aktiviteettia. Matkaoppaat eivät osanneet auttaa!! Lähimmät supermarketit olivat myös n.2 km etäisyydellä. Edullisimpien ostospaikkojen sijainti selvisi vasta viikon oleskelun jälkeen. Oppaissa olevat ostospaikat olivat kalleimmasta päästä, eivätkä edes lähimpiä. Toisella lomaviikolla löysimme edulliset ruokakaupat ja ruokalaskumme putosi kolmannekseen edellisestä viikosta.

Myös ruokaravintolat (hyvät) sijaitsivat melko etäällä, joten hyvää kuntoa vaadittiin.

Outo juttu oli, että takseja ei juurikaan ole, ja jos on niin ovat erittäin kalliita!?

Mikään shoppailun mekka ei Alghero ole. Positiivisena puolena koimme, että rihkamamyyntiä rannoilla ei juurikaan ollut.

Uimareille varoitukseksi, meduusoja esiintyy. Kahden lomaviikkomme aikana yhtenä päivänä olivat kaikki rannat täynnä meduusoja, sitten ne taas hävisivät. Meduusa voi aiheuttaa todella kivuliaan palovamman, ja niiden vaarallisuusastetta on vaikea ulkonäön perusteella arvioida. Muina päivinä uimme Sardinian turkoosin värisessä vedessä, eikä meduusoja näkynyt.

Kaiken kaikkiaan lomakohde oli hyvä ja hotelli hyvätasoinen. Olimme matkaamme tyytyväisiä.

Rannat

Algheron rannat olivat oikein hyviä!

Lido-ranta sijaitsi lähellä hotelliamme. Ranta oli roskainen (luonnon roskia siis, kaisloja tms.) niiltä osin, joihin sai mennä ilman maksua. Aurinkotuolit ja -varjot sijaitsivat tietty maksullisilla rannoilla, mutta hinta oli aikas korkealla.

Ranta syveni hitaasti ja vesi oli ihanan turkoosia. Aallot eivät olleet huimia.

Maria Pia -ranta oli ehdottomasti kauniimpi Algheron rannoista. Sinne päästäkseen piti kavuta hiekkaharjun yli, jossa kasvoi käkkäräisiä mäntyjä italian tyyliin. Rannan hiekka oli pehmeää ja puuterimaista, ja vesi turkoosia. Lähdimme reissuun toukokuun lopulla, jotenka rantasesonki ei ollut vielä täysin alkanut, ja siksi rannoilla oli mukavasti tilaa.

Oletko vieraillut Algherossa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.