Algheron matkakokemukset ja vinkit

Loistavat näköalat vanhan kaupungin kyljessä

Vieras    31.07.2015    Algheron muita vinkkejä    Alghero

Teimme omatoimimatkan elo-syyskuun vaihteessa 2014, lentoyhteys Skavstasta. Matkaan sisältyi siis menopaluu autolautalla, ajelua välillä Tukholma-Nyköping.

Tätä voi kokemattomammalle viisihenkiselle perheelle sanoa seikkailuksi.

Niin sen oli tarkoitus ollakin, vaikka jälkikasvua ei voi enää lapsukaisiksi kutsuakaan.

Alkuperäiseen tavoitteeseen sisältyi myös säästäminen matkan kuluissa. Eiköhän matkan sisältöön nähden näin käynytkin. Lentoaikataulujen vuoksi kannattaa usein ottaa Skavstan kentältä majoitus, löytyy erittäin halvalla. Itse en tajunnut niin tehdä. Odotus oli piiiitkä.

Majoitus löytyi googlettamalla Alghero accommodation. Sieltä päädyimme HolidayLettingsin palveluiden kautta valitsemaan asunnon vanhan kaupungin kyljestä. Käytännössä peli oli pelattu kun vaimo näki kuvat asunnosta ja erityisesti näköalasta kaupungin yli merelle.

Perillä varmistui ettei kysymyksessä ollutkaan kattohuoneisto, vaan asunnon yläpuolella oli oma kattoterassi oman lisähuoneen kera. Kulku porraskäytävän kautta.

Vanha kaupunki oli vieressä, loistavaa. Rannalle sen sijaan tuli ihan hyvä kävelymatka. Aivan ranta-alueen vierestä löytyy majoitusta niin omatoimimatkaajalle kuin suomalaisen matkanjärjestäjän käytössä olevaa hotellimajoitusta.

Vanhan kaupungin satamasta lähtevät veneretki ''alueen parhaille uintipaikoille"

oli ikimuistoinen. N.50€/hlö sisältäen ruoan ja viiniä. Onneksi oli mahdollisuus lähteä, eikä nipotus kulujen suhteen iskenyt.

Maisema-ajelua, delfiinien treffausta merellä. Ruokaa oli sopivasti ja viini ei loppunut. Loistavat snorklailupaikat. Aikaa matkaan käytettiin sen verran että oli jo kiva palata asunnolle lepäämään.

Miellyttävä vanhakaupunki kierrellä niin päivisin kuin iltaisin.

Ranta-alueella on innokkaita rantalelukauppiaita ja hierojia kyselemässä, jatkuvalla syötöllä. Ei kannata ottaa tästä stressiä.

Majoituksen suhteen kannattaa olla hereillä, sisältyykö esim.ilmastointi hintaan.

Valmiiksi sovittu kyyti lentokentältä oli hyvä valinta, onnittelut itselleni.

Takuumaksun palautus vaatii helposti sähköpostiviestittelyä, muuten voi rahat "unohtua" sijoillensa.

menetteli...

Jäppinen    08.08.2009    Algheron hotellit    Alghero
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2008 | Hotelli: Gardenia

Olin opiskellut hotellistamme jo jonkin verran ennen matkaa. Palaute oli varsin negatiivisen oloista ja tiesinkin ettei mistään huippuluokan hotellista ollut kyse: Kolme tähteä finnmatkat sille olivat tosiaan antaneet...

No, matkamme sujui kuitenkin hyvin, huolimatta siitä, että vessapaperia oli niukasti ja että paikallisella pululla oli pesä parvekkeellamme. Hotelli oli iso, kaipasi pientä maalausta, siinä ei ollut vastaanottoa ja altaita saivat käyttää myös paikalliset.

Huoneisto oli kuitenkin tilava, kattoterassimme oli myös iso, Altaat ihan mukavat ja hotellin alakerrassa oli suht iso supermarket, jossa oli laaja valikoima kaikkea. Tuoretta leipää oli myös aamuisin.

Hotelli oli siis loppujen lopuksi ihan Okei, koska eihän sitä lomaa sinne hotelliin tultu viettämään, eihän?! Pääasia ettei ihan taivasalla tarvitse nukkua :D

Arvosana hotellille:

Hyvätasoinen hotelli

umranta    07.08.2009    Algheron hotellit    Alghero
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2009 | Hotelli: Hotelli Oasis

Hyvätasoinen isohko kolmen tähden hotelli Algherossa. Kaksi isoa allasaluetta ja oma ravintola sekä allasbaarit ja iltaravintola, jossa elävää musiikkia. Ainoana haittapuolena syrjäinen sijainti. Kaupunki oli n. 3 km:n päässä ja lähin hyvä ruokapaikkakin 1,5 km:n päässä. Hotellilla oli oma pieni minimarket (melko hintava), mutta isommat ruokakaupat olivat kaukana ja helteessä ruokakassin kantaminen 2 km:n päästä voi olla aika raskasta. Edullisimmat marketit SISA ja Standa (joita Finnmatkojen oppaat eivät sitten osanneet neuvoa). Asuimme apartementosissa (määrittelemätön majoitus, äkkilähtö), jossa oli makuuhuone ja iso yhdistetty keittiö ja olohuone. Parveke oli iso ja altaille päin. TV:tä ei ollut! Emme tosin sitä kaivanneetkaan. Palvelu hotellissa erittäin hyvää. Isona plussana hotellia vastapäätä sijaitseva Maria Pian hiekkaranta.

Bussiyhteydet kaupungille toimivat puolen tunnin välein, noin yleisesti ottaen... Yleensä sai kyllä odotella pitkään.

Taksit kalliita, eikä nittä paljon olekaan.

Arvosana hotellille:

Äkkilähtö Sardiniaan

Vieras    07.08.2009    Algheron aktiviteetit ja harrastukset    Alghero

Äkkilähtö matkalle oli taas positiivinen yllätys. Kohteena oli Sardinia kesäkuun puolivälin jälkeen ja matkanpää, jota emme etukäteen tienneet, oli Alghero. Siellä hotelli Oasis.

Rantalomakohteena Alghero on mitä mainioin. Aurinkoa ja hiekkarantoja riittää. Myös omatoimiseen vaellukseen oli seurueellamme (2 aikuista, yksi lapsi 12v.) riittävästi mahdollisuuksia. Käytimme runsaasti paikallisbusseja ja vierailimme eri paikkakunnilla ja rannoilla. Pienenä hankaluutena voisi olla ainakin vanhuksille tai pienten lasten kanssa liikkuville hotellin melko syrjäinen sijainti. Kaupungille oli n. 3km matkaa ja busseja sai odotella. Aikataulut eivät oikein pitäneet ja kulkureittien selvittäminen vaati kovasti omaa aktiviteettia. Matkaoppaat eivät osanneet auttaa!! Lähimmät supermarketit olivat myös n.2 km etäisyydellä. Edullisimpien ostospaikkojen sijainti selvisi vasta viikon oleskelun jälkeen. Oppaissa olevat ostospaikat olivat kalleimmasta päästä, eivätkä edes lähimpiä. Toisella lomaviikolla löysimme edulliset ruokakaupat ja ruokalaskumme putosi kolmannekseen edellisestä viikosta.

Myös ruokaravintolat (hyvät) sijaitsivat melko etäällä, joten hyvää kuntoa vaadittiin.

Outo juttu oli, että takseja ei juurikaan ole, ja jos on niin ovat erittäin kalliita!?

Mikään shoppailun mekka ei Alghero ole. Positiivisena puolena koimme, että rihkamamyyntiä rannoilla ei juurikaan ollut.

Uimareille varoitukseksi, meduusoja esiintyy. Kahden lomaviikkomme aikana yhtenä päivänä olivat kaikki rannat täynnä meduusoja, sitten ne taas hävisivät. Meduusa voi aiheuttaa todella kivuliaan palovamman, ja niiden vaarallisuusastetta on vaikea ulkonäön perusteella arvioida. Muina päivinä uimme Sardinian turkoosin värisessä vedessä, eikä meduusoja näkynyt.

Kaiken kaikkiaan lomakohde oli hyvä ja hotelli hyvätasoinen. Olimme matkaamme tyytyväisiä.

Rannat

Algheron rannat olivat oikein hyviä!

Lido-ranta sijaitsi lähellä hotelliamme. Ranta oli roskainen (luonnon roskia siis, kaisloja tms.) niiltä osin, joihin sai mennä ilman maksua. Aurinkotuolit ja -varjot sijaitsivat tietty maksullisilla rannoilla, mutta hinta oli aikas korkealla.

Ranta syveni hitaasti ja vesi oli ihanan turkoosia. Aallot eivät olleet huimia.

Maria Pia -ranta oli ehdottomasti kauniimpi Algheron rannoista. Sinne päästäkseen piti kavuta hiekkaharjun yli, jossa kasvoi käkkäräisiä mäntyjä italian tyyliin. Rannan hiekka oli pehmeää ja puuterimaista, ja vesi turkoosia. Lähdimme reissuun toukokuun lopulla, jotenka rantasesonki ei ollut vielä täysin alkanut, ja siksi rannoilla oli mukavasti tilaa.

Oletko vieraillut Algherossa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.