Agia Marinan matkakokemukset ja vinkit

Agia Marinan edoton ykkönen

marcus    16.04.2017    Agia Marinan hotellit    Agia Marina
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2016 | Hotelli: Alexia huoneistohotelli

Käyty useasti aina hyvä palvelu seuraava matka 09.05-23.05.2017

Arvosana hotellille:

Melkein viisi tähteä

maarityp    23.10.2016    Agia Marinan hotellit    Agia Marina
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2016 | Hotelli: Iolida Beach/Iolida Star

Oikein hyvä hotelli ja hyvä sijainti.

Yhtenä iltana söimme täällä ja tähden menetys tuli ruuasta: keskinkertainen seisova pöytä.

Arvosana hotellille:

Ihastuttava perhehotelli

Vieras    22.08.2016    Agia Marinan hotellit    Agia Marina
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2016 | Hotelli: Eva Suites

Perheomisteinen hotelli jossa ihastuttava henkilökunta.Erityisen siisti ja toimiva kokonaisuus. Ainoa yksi miinus: erittäin huono Wi-Fi mutta se on johdolla tiedossa ja korjaus työn alla joten eiköhän sekin puoli kohta toimi. All inclusive oli vvaihteleva ja maistuva, herkkusuu olisi kaivannut ehkä enemmän herkkuja mutta ruoka oli kuitenkin pääasia ja toimi

Arvosana hotellille:

Hot. Alexia yllätti positiivisesti

Hot. Alexian sijainti aivan loistava, rannan vieressä. Suositun rantabaarin ruoka hyvää. Siisti hotelli ja mukava henkilökunta. Eräs pariskunta ollut 11 kertaa tässä hotellissa. Agia Marinan ravintoloista: 1. Horiatiko, hyvä ruoka, 2. Olivi, paras musaka, kiva rauhallinen paikka 3. Pirgos, erinomainen ruoka. miinukset: keittiö kiireinen, ainekset lopussa (vain yksi kala :-), vilkkaan päätien varrella. 4. Romeos, hyvä ruoka, symbaattinen paikka. 5. Horiatiko Gonia, musaka hyvä, stifado pettymys. Iiiisot annokset. Yliystävällinen henkilökunta. 6. Aletri, pettymys. Erikoismaininta: Saarikierroksen ruokapaikka, Drimos taverna. Hieno kokemus!!

Rauhallinen elegantti hotelli

Vieras    18.06.2015    Agia Marinan hotellit    Agia Marina
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2015 | Hotelli: Oscar Suites and Villages

Loistava sijainti Agia Marinassa aivan Plataniaksen kupeessa. Erittäin viihtyisä hotelli, todella rauhallinen ja kotoisa ilmapiiri. Siivous joka päivä ja huoneistossa todella siistiä, erittäin hyvä varustetaso, ilmastointi joka huoneessa ilman lisämaksua. Hotellin vastaanoton ja ravintolan henkilökunta sekä siivoojat todella ystävällisiä ja aina huomaavaisia. Helppo liikkua, koska aivan pääkadun varrella ja silti uskomattoman rauhallinen, ei minkäänlaisia häiriöääniä. Vastaanotto avoinna 24h ja kulku hotelliin vastaanoton/ravintolan kautta - erityisesti tuo turvallisuuden tunteen. Todella monipuolinen ja laaja aamupala kuuluu hintaan, aamupala otellin ravintolassa kadun varrella ja silti myös siellä tunnelma ihanan levollinen, rauhaisa ja kiireetön. Kaikki palvelut aivan käden ulottuvilla, bussipysäkit miltei kohdalla, junaretkien pääasema näköetäisyydellä. Rantaan vain muutama askel ja rantaa riittämiin kilometritolkulla molempiin suuntiin, jos haluaa etsiä vähän erilaista hiekkaa tai kalliota. Pieni kävely myös Plataniaksen keskustaan ja sieltä yläkylään, jossa kirkon lähettyvillä maisemaravintoloita etenkin auringonlaskun ihasteluun.

Arvosana hotellille:

Alexia

Vieras    03.10.2014    Agia Marinan hotellit    Agia Marina
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2014 | Hotelli: Alexia huoneistohotelli

Hotelli Alexia oli ihan hyvä hotelli ja se sijaitsee aivan meren rannalla. Hotellin sijainti aivan Agia Marinan ja Plataniaksen kylien rajalla on todella hyvä, kun kävelymatkaa Plataniaksen kylään ja sen yläkylään ei ole paljon. Hotelli on betonirakenteinen niin kuin lähes kaikki hotellit yleensä ovat, joten varsinkin kipikipikenkien äänet kuuluvat toiseen huoneeseen ja se voi joitakin ihmisiä haitata, mutta ei minua, kun kuuloni on jo huonontunut sen verran. Ruoka Alexian ravintolassa on hyvää ja hintakin on kohtuullinen. Huoneet ovat ihan normaaleja/tavanomaisia ja ainakin meillä oli kiva parveke, jossa oli mukava istuskella. Olin nyt toista kertaa tässä hotellissa ja kokonaisuutena voin kyllä suositella tätä hotellia kenelle tahansa. Näillä sivuilla "narisijoille" sanoisin sen verran, että kun valitsette hotellia, niin katsokaa hotellin pisteytys etukäteen, ettei käy niin, että varataan 2-3 tähden hotelli ja sitten valitetaan, kun ei saatukaan 4-5 tähden hotellin palveluita!?

Arvosana hotellille:

Alexia

Vieras    03.10.2014    Agia Marinan ravintolat ja baarit    Agia Marina

Olimme elokuussa 2014 viikon lomamatkalla Agia Marinassa ja Alexia-hotellissa. Söimme päivittäin kreikkalaista ruokaa Alexian ravintolassa, jossa oli hyvä ruoka ja hintakin oli kohtuullinen, eli n.20-25 euroa yhteensä kahdelta henkilöltä.

Ostoksiako?

Vieras    03.10.2014    Agia Marinan ostokset    Agia Marina

Jos on ihan pakko jotain ostoksia tehdä, niin niitä kyllä voi tehdä Agia Marinan ja Plataniaksen lomakylien kaupoistakin, mutta tietenkin Hanian kaupungissa on vielä enemmän valintamahdollisuuksia. Hanian kaupungissa kauppahalli Agorassa oli hintataso hiukan halvempi kuin Agia Marinan ja Plataniaksen kaupoissa. Agora on muutenkin ihan kiva käydä katsomassa. Niin ja Hanian kaupungin torimarkkinoilla kannattaa käydä, jos aikoo ostaa todella edullisesti.

kävelyä ja juoksua

Vieras    03.10.2014    Agia Marinan aktiviteetit ja harrastukset    Agia Marina

Agia Marinassa on hyvä harrastaa kävelyä ja juoksua niin rannoilla kuin rantaa lähellä olevissa kylissäkin, sekä hienojen maisemien vuoksi myös yläkylässä kannattaa käydä.

liikenne ongelmaista

Vieras    03.10.2014    Agia Marinan vaarat ja ongelmat    Agia Marina

Agia Marinan kylässä niin kuin muuallakin Hanian rannikon turistien kansoittamissa rantakylissä on moottoriajoneuvoliikenne aika lailla vaarallisemman tuntuista kuin Suomessa, joten siitä saatta aiheutua vaaratilanteita. Erityisesti tien ylittämisessä Agia Marinan ja Plataniaksen kylissä kannattaa olla varovainen, koska autoilijat, moottoripyöräilijät ja mopoilijat eivät paljon hidastele, eikä ranta-alueen läpi Hanian kaupunkiin kulkevalla kadulla ole juurikaan suojateitä. Kun ylittää tien silloin, kun tiellä ei ole yhtään moottoriajoneuvoja, tai ne ovat kaukana, niin mitään ongelmaa ei tule. Tien ylittämisen vuoroa voi joutua hetken odottamaan, mutta mihin sitä nyt lomalla niin hirveän kiire olisikaan!

Lentokenttä

Vieras    03.10.2014    Agia Marinan lennot & liikenne    Agia Marina

Hanian lentokentällä on suurimittainen ja laaja uuden lentokenttärakennuksen rakentaminen menossa, mutta se ei juurikaan haittaa sen pienen entisen tosi vaatimattoman lentokentän rakennuksen toimintaa. Lähitulevaisuudessa Hanian lentokentän tilat ovat varmaan ihan kansainvälistä tasoa ja parantuvat nykyisistä oloista sata kertaa paremmaksi. Hyvä näin!

Nähtävyyksiä

Vieras    03.10.2014    Agia Marinan nähtävyydet    Agia Marina

Olimme ihanan kesäisen viikon elokuussa 2014 Agia Marinan kylässä Alexia -hotellissa. Lähellä olevia nähtävyyksiä on mm. Kreetanmeren rannan maisemat, joita voi ihailla esim. kävelemällä rantoja. Hienot maisemat löytyvät ihan läheltä Plataniaksen yläkylästä, jonne kannattaa mennä ihan kävellen, jolloin näkee kaiken kukkaloiston yms. mitä on välillä. Yläkylän hautausmaalta on hienot maisemat Plataniaksen ja Ag. Marinan rannalle, sekä Agii Theodorin saarelle. Lisäksi Agia Marinasta lähtee The Little Fun train-maisemajunaretkiä ainakin kymmenen erilaista. Hinta aikuisilta 17e ja lapsilta 8e. Lisäksi minijuna menee myös vesipuistoon. Kävimme kahdelle minijunaretkellä, jotka olivat kyllä todella mielenkiintoisia ja niissä pääsi tutustumaan Kreetan maaseutuun, pieniin kylliin ja niiden nähtävyyksiin (mm. toisen maailmansodan saksalaisten sotilaiden hautausmaa, munkki- ja nunnaluostari). Lisäksi junaretkillä näkee todella kauniita ja jylhiä vuoristomaisemia sen lisäksi, että junat kulkevat läpi Hanian rannikon rantakyliä, joissa on muutamia pysäkkejä, joilta voi nousta kyytiin. Aurinkomatkojen saaristoretkelle kannattaa kyllä osallistua, sillä siinä nähdään laajasti Kreetan maisemia, maaseutua, vuoristoa ja käydään nunnaluostarissa, sekä syödään ulkona suurten puiden siimeksessä pitkän kreikkalaisen menuun mukaisesti useita erilaisia kreikkalaisia ruokia. Hanian kaupunkiin pääsee helposti paikallisilla busseilla 1,60 euron hintaan, joten Hanian kaupungin nähtävyyksiä kannattaa ilman muuta käydä katsomassa (vanha kaupunki, venetsialainen satama, kauppahalli Agora, argeologinen museo, merimuseo, markkinapäivä torilla).

atRion 2hh huone.

Vieras    19.08.2014    Agia Marinan hotellit    Agia Marina
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2014 | Hotelli: Atrion

Varasimme Aurinkomatkoilta hotelli atRiosta 2hh hotellihuoneen ajoissa ja täysihintaisena, kun olimme lukeneet hotellin olevan rauhallinen paikka. No, saimme 2 hh huoneen, joka paljastuikin perhehuoneeksi ja huoneistojen välilä oli vain ohut väliovi. Viereisessä, pienessä ja parvekkeettomassa huoneessa ennätti viikon aikana olla kolmet vieraat, ja pari kertaa joutui yöllä oven läpi karjumaan hiljaisuutta. Enemmän kumminkin häiritsi se, että oven läpi kuului selvästi normaali puhe, musiikki ja muut elämän äänet....

Hotellin allasalue on myös alimitoitettu, sinne ei ollut mitään asiaa edes heti aamiaisen jälkeen. Nykyaikaiset

tallelokerot huoneistoissa olivat poissa käytöstä, respasta löytyi. Samoin Wi-fi ei toiminut huoneessa , vaikka niin

väitettiin.

atRioon emme toista kertaa mene, ainakaan Aurinkomatkojen kautta, mutta muutoin hotelli on siisti, hyvällä paikalla

ja aamupala on loistava .Hotellia voi kyllä suositella esim . Apollomatkojen kautta, joilla on parempi huonekiintiö,

mutta pareille tämä varoituksen sananen.

Arvosana hotellille:

Mukava pienehkö hotelli

Vieras    17.07.2014    Agia Marinan hotellit    Agia Marina
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2014 | Hotelli: Alexia huoneistohotelli

Siisti, hyvällä paikalla meren rannalla, henkilökunta ystävällistä. Allasalue viihtyisä, myös sitä siivottiin säännöllisesti. Kesäkuussa paljon suomalaisia hotellissa, lapsia jonkin verran, mutta meno oli rauhallista ja rentoa. Aurinkotuoleja varailtiin tyypilliseen tapaan pyyhkeillä aamusta alkaen, mutta onnistuimme (2 hlöä) saamaan aina paikat 9-10 välillä ilman ongelmia. Rannalle 50 m ja sieltä saattoi ostaa aurinkosetin (2 tuolia, 6 e), rannan osuus hiekkaa, mutta uimaan mennessa aluksi kalliota.

Iltaisin kävimme useasti läheisessä Mitsos-ravintolassa: todella hyvää ruokaa ja palvelua. Ravintola oli lähes aina täynnä ja myös paikallisia näkyi ruokailemassa, mikä on yleensäkin hyvä merkki. Hotellin oma ravintola oli myös ihan ok. Kaupoissa puhuttiin englantia ja palvelu oli niinikään ystävällistä. Haniaan pääsi noin puolessa tunnissa 1,60 per/hlö/suunta. Sieltä löytyy bussiaseman vierstä nuorten suosimia putiikkeja: Stradivarius, Pull&Bear, Zara jne.

Bilehileille Agia Marina on liian kesy, mutta mukavaa ja rentoa oloa arvostaville sopii hyvin. Ainoa miinuspuoli koko aikana olivat hyttyset eli allergiaan tapuvaiset hydrokortisonia ja Zyrteciä tms. mukaan! Voisin mennä vaikka heti uudestaan:)

Arvosana hotellille:

Viihtyisä hotelli

Vieras    23.05.2014    Agia Marinan hotellit    Agia Marina
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2014 | Hotelli: Atrion

Olin matkalla 11 vuotiaan tytön kanssa ja kaikinpuolin todella positiivinen kokemus hotellin palveluista ja siisteydestä ym. Suosittelen kaikille, lomamme onnistui täydellisesti ja sydän jäi Agia Marinaan. Näkemiin uudelleen tapaamiseen asti.

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Agia Marinassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.