Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Vilnan matkakokemukset ja vinkit: Sivu 2

Ruokapaikka Vilnassa

valperi    11.05.2009    Vilnan ravintolat ja baarit    Vilna

Kelpo ruokapaikka

Shoping center Europassa on kolme ruokaravintolaa joista espanjalaistyylinen Fortas on ehdottomasti paras. Viihtyisän miljöön lisäksi siellä voi aina olla varma, että annoksesi on valmistettu juuri sinua varten eikä mistään puolivalmiste pakkauksesta. Ruokalista on monipuolinen ja hintataso ainakin suomalaisesta matkaajasta ihan kohtuullinen. Sopiva paikka kunnon ruokailuun, pieneen nälkään tai vaikka vain yhden olusen ottoon.

Restoranuose FORTAS - Kipro dienos

Kahvia matkalaiselle

valperi    11.05.2009    Vilnan ravintolat ja baarit    Vilna

Hyvää kahvia

Reissussa useinkin tulee hinku hyvän kahvin perään, tai jos löytyisi edes tutun oloista. Jossain maissa tämä ei ole mikään ongelma, kahviloita löytyy joka kulmasta ja laatujakin on tarjolla. Mutta esimerkiksi Shanghaissa sai vielä pari vuotta sitten etsimällä etsiä oikeaa kahvipaikkaa, parasta korviketta sai niistä muutamista Starbucks ketjun kahviloista (nyttemmin tarjonta Shangaissa on selvästi parantunut).

Vilnassa koin miellyttävän yllätyksen tässä asiassa. Kahvilaketju Double Coffee tarjoaa tosi hyvälaatuisia kahveja, siistissä ympäristössä ja tarjolla on ihan mukavasti sekä suolaista että makeaa välipalaa. Ketjun kahviloita löytyy kaupungista yhdeksän kappaletta joten kävelymatkan varrella voi poiketa useampaankin.

www.doublecoffee.lt/eng/

Hyvä keskitason hotelli

valperi    07.05.2009    Vilnan hotellit    Vilna
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2009 | Hotelli: Best Eastern Hotel City Park

Hyvä keskitason hotelli, sijainti kaupungin 'uudella' puolella kuitenkin ihan kävelymatkan päässä vanhasta kaupungista ja useimmista nähtävyyksistä. Huoneet tilavia ja hotellin yleisilme siisti. Henkilöstö avuliasta ja joustavaa. Lämmin aamiaisbuffet runsas ja hyvätasoinen, ravintolatilat viihtyisiä. Ihan rauhallinen vaikka samasta korttelista löytyykin pari yökerho/stripparipaikkaa, eipä häirinnyt missään vaiheessa..

Best Western Vilnius Hotel

Vilnius, LT

Konstitucijos av. 14

VilniusLT 09308

Arvosana hotellille:

kesä

aiaiai    28.03.2009    Vilnan muita vinkkejä    Vilna

Kaupunki on varmasti kaunis kesäaikaan. Puistoja on paljon jossa voi viettää kiireetöntä loma-aikaa vain istuskellen ja katsellen kaupungin vilinää ja ihmisiä.

varkaat

aiaiai    28.03.2009    Vilnan vaarat ja ongelmat    Vilna

taskuvarkaita on syytä varoa ja käsilaukustaan sekä takataskustaan syytä pitää huolta. Tien kysyjiä johonkin päin kaupunkia oli useita kertoja ja sama mies saman päivän aikana kyseli useita kertoja, aina eri puolelle kaupunkia karttaa jonnekkin. Puhui välillä englantia ja välillä venäjää.

taksi

aiaiai    28.03.2009    Vilnan lennot & liikenne    Vilna

taksikyyti on halpaa ja paikallisilla pikkubusseilla ja busseilla on helppo matkustaa.

kaupat

aiaiai    28.03.2009    Vilnan nähtävyydet    Vilna

Kauppahalli todella näkemisen arvoinen paikka. Myytävää on kaikenkattavasti. Ruoka- ja vaate myyntiä sekaisin, mutta myös tuoretuotteille oma osastonsa. Mukava haju sisätiloissa.

Tavarataloja on keskikaupungilla useita ja pitemmän matkan päässä oleviin esim europa tavarataloon pääsee mukavasti taksilla tai pikkubussilla. Hinta ei päätähuimaa.

Baltian suurin tavaratalo, jossa jopa sata kauppaa, luistinrata ja keilahalli sijaitsee etäällä keskustasta sinne pääsi mukavasti pikkubussilla (no 2). Käden heilautuksella bussi pysähtyy ja kuljettajalle maksu.

hyvää ruokaa

aiaiai    28.03.2009    Vilnan ravintolat ja baarit    Vilna

Vilnan kaupungissa on ruokapaikkoja tiuhassa. Nälkä ei pääse yllättämään. Astut vain sisään ruokapaikkaan ja valitset pöydän. Ruokalistat ovat yleensä liettuaksi ja englanniksi. Todella hyvää ja halpaa ruokaa. Kannatta kokeilla paikallisia ruokia. Kaupungissa monia kiinalaisia ja kreikkalaisia ja saksalaisia ruokapaikkoja. Käytä myös veseet hyväksesi. sillä yleisiä ei ole.

Nimensä veroinen hotelli

aiaiai    28.03.2009    Vilnan hotellit    Vilna
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2009 | Hotelli: Panorama Hotel

Hotelli Panorama Liettuassa, Vilnassa hyvä, mukava lämmin, jopa liian lämmin, oli kahdelle hengelle tarkoitettu huone neljännessä kerroksessa. Huone oli pieni ja ahdas. Puutteena oli toisen tuolin puuttuminen. Sängynlaidalla istuminen ei ollut kovin mukavaa, mutta jos tykkää makoilemisesta sitten ei hätää. Ikkunanäkymä vanhaankaupunkiin oli todella upea panoraama. Aamupala hotellissa ei ollut runsas, mutta riittävä. Kahvi oli hyvää ja tuoretta, leikkeleitä, leipää ja salaattia. Ei puuroa vaan, munakasta, makkaraa ja riisiä tai tattaria. Juomia useaa sorttia. Listalta tilattaessa ruoka saapui nopeasti ja oli maukasta. Palvelu oli hyvää. Ystävällinen henkilökunta, siisti hotelli. Kolme hissiä ja vartioitu autoparkki. Asema ja linja-autoasma vieressä. Lyhyt matka vanhaan kaupunkiin. Taksin sai hotellin edestä. Voin suositella lämpimästi

Arvosana hotellille:

Pieni viihtyisä, hyvä palvelu

jarkka55    25.11.2008    Vilnan hotellit    Vilna
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2008 | Hotelli: Ramada Hotel and Suites Vilnius

Olen yöpynyt muutamia kertoja. Sijainti vanhan kaupungin alueella loistava, ulko-ovesta suoraan eteen poikittain yli aukion n. 100m päästä löytyy hieno pubi. Paikasta ei ole Vilnan pitkä mihinkään. Suosittelen.

Arvosana hotellille:

Loistava tarjonta

Ahmat12    05.11.2008    Vilnan ostokset    Vilna

Gedimino-kadulla oli kenkäkauppoja, Gedimino 9 ostoskeksuksessa joukko sekä kenkäliikkeitä että muuta. Tällä kertaa ei ostokset onnistuneet, ehkä vuodenaika vaikutti. Kenkiä tuli katseltua , kauniita ja muodikkaita löytyy, ehkä seuraavalla kerralla löytyy jotain sopivaa.

Ostokset eivät olleet kovin korkealla sijalla , enemmänkin kiinnosti kulttuuri, arkkitehtuuri eli vanhat rakennukset, tunnelma kaupungissa jne.

Mutta jos vähällä vaivalla löytää jotain sopivaa ostettavaa, tottakai käyttää tilaisuutta hyväkseen.

Myöskni merkkiliikkeitä näkyi löytyvän, Dolce &Cabbana jne.

Mieleiset ravintolat

Ahmat12    05.11.2008    Vilnan ravintolat ja baarit    Vilna

Vilnan ravintolatarjontaa tutkittiin jo etukäteen parista eri kirjasta sekä netin avustuksella. Tarjontaahan on runsaasti.

Suosikekja olivat S. Metaxa (kiva tunnelma) Pilies-kadulla, Aula samalla kadulla oli tosi mielenkiintoinen hyllyyn asetettuine vanhoinen kirjoineen. Ja ruoka oli loistavaa, liettualaista ruokaa.

Kaikkia en muista niemltä koska laskussa (jos nyt laskun sai kirjallisena) ei ollut ravintolan nimeä.

S.Metaxa-ravintolassa kävimme 2 kertaa. Erinomaisia, viihtyisä olivat myös Double coffee kahvilat, joissa kävimme parissa eri paikassa kahvilla. Kivasti sisustettuja vaikka olivat moderneja kahviloita, ystävällinen henkilökunta.

Seuraavalla reissulla etsitään uusia löytöjä, hotelli Mabre Residenssin pihviravintola kiinnostaa .

Pieni hotelli, hyvä sijainti

Ahmat12    04.11.2008    Vilnan hotellit    Vilna
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2008 | Hotelli: Ambassador Hotel

Sijainti on parasta, alakerran kahvila ok, toimi aamiashuoneena. Negatiivista: kaipaa jonkinlaista peruskorjausta (ikkunat vanhat, vetoista).

Palvelualtis henkilökunta, suhteellisen rauhallinen hotelli. Hinta-laatu-suhde melko kohdallaan.

Arvosana hotellille:

Vilnan vanha kaupunki

Ahmat12    04.11.2008    Vilnan nähtävyydet    Vilna

Ensimmäsitä kertaa menimme Vilnaan lokakuun alkupuolella 2008. Ennakkoodotukset olivat korkealla mutta ne ylittyivät eli ihastuimme kaupunkiin ikihyviksi!

Valitsimme hotellin keskeiseltä paikalta, varminta ensikertailaiselle. Hotellin sijainti oli ok, vaikkakin puutteita oli eli esim. kylmyys!!

Ensi kerralla tiedetään jo enemmän ja otetaan jokin toinen vaihtoehto.

Sää suosi, sopivan lämmintä ja poutaista. Aikaa oli torstai-illasta sunnuntai-iltaan. Toki olisi pitempäänkin viipynyt, mutta uusi reissu jatkoksi vaan.

Ihmiset olivat pidättyväisen ystävällisiä eli asiallisia, palvelu toimi kaikkialla. Englantia puhutiin ravintoloissa ja hotellissa.

Kävimme myös Trakaissa, hotellin kautta buukattiin retki pikkubussilla. Ilmeni ettei sillä kertaa ollut muita tulijoita joten meillä oli privaattiopas.

Ravintoloissa ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi, jopa niin eteti jälkiruoka enää tullut kysymykseen. Palvelulle annamme täyden kympin kaikissa ravintoloissa joissa kävimme. Aula Pilies-kadulla oli ensimmäinen ruokapaikka, viihtyisä ja mielenkiintoinen paikka. Saimme pöydän ikkunan vierestä eli ei huono.

Seuraavan päivän lounas nautitiin kreikkalaisessa S. Metaxa-ravintolassa, samaisella Pilies-kadulla. Ruoka oli täysosuma, olemme vannoutuneita Kreikan kävijöitä. Samaisesas paikassa kävimme vielä viimeisenä iltanakin.

Perjantai-iltana olimme ravintolassa jonka nimi ei tule mieleen, sijainti kuitenkin aukion laidalla jolla on mm. Astoria-hotelli. Paikka oli sekin liettualainen ravintola joita pyrimme suosimaan. Ruokapaikkavalikoimaahan siellä on todella paljon mutta joskus täytyi mennä sinne missä tilaa oli ja aterian sai kohtuullisessa ajassa.

Siisteys oli positiivinen havainto, ei missään keskustassa roskia vaikka hotellikadullamme Gediminollakin liikkui iltaisin nuorisoa. Samaa voi sanoa sekä aikuisten että nuorten pukeutumisesta eli siistiä väkeä liikkui kaikkialla. Näin varttuneempiin matkalaisiin "uppoaa" ainakin nämä asiat.

Kirkkoja katsasteltiin, samoin taidenäytetlyitä yms.

Seuraava matka hyvää vauhtia suunnitteilla joskaan ei vielä varattu.

Hyvä ja edullinen

Vieras    13.08.2008    Vilnan hotellit    Vilna
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2008 | Hotelli: Europa City Vilnius Hotel

Saimme 2 hh huoneen 195 eur/4 yötä ja hinta-laatu-suhde oli aivan erinomainen. Hotellin aamiaisbuffet tarjoiltiin alakerran viihtyisässä ravintolatialssa, tarjonta runsas, paikallinen ja monipuolinen.

Siistit, rauhalliset huoneet lisäsi viihtyvyyttä ja hyvä kuntosali. Hotellin yleiset tilat miellyttävät ja oma ravintola auki aamusta iltaan, mikäli sille tarvetta. Keskusta lähellä ja toimiva julkinen liikenne (trollikat kulkee tiheästi aivan hotellin läheltä).

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Vilnassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.