Matkakokemukset - Lennot & liikenne Vilnassa

Hirveää asiakaspalvelua

TravMig    07.07.2019    Vilnan lennot & liikenne    Vilna

Oli kivoja paikkoja, kuten Kernavé ja Vilnan vanha kaupunki sekä tietenkin matkaseurani oli loistavaa, mutta asiakaspalvelu!!! Se oli usein aivan hirveää!

Kysyin linja-autoasemalla eräältä bussikuskilta apua epäselvän reitin takia. Hän ei aluksi ollut huomaavinaan minua. Sitten hän kääntyi puoleeni, mutta oli kiinnostuneempi kuskikollegoistaan. Lopulta hän tuhahtaen huitaisi kädellään epämääräiseen suuntaan tarkoittaen, että "tuolla", ja suunta täysin väärä.

Lähikioskimme myyjä ei sanonut koskaan päivää, ei heippa, ei mitään - täysin kasvoton rahastaja. Jos avaat oven jollekulle, hän saattaa kävellä ovesta edes sinua katsomatta ja mitään sanomatta. Eräs tarjoilija toi meille väärän annoksen, mutta alkoi aluksi vain tympeästi selitellä jotain onttoa. Muissakin asiakaspalvelutilanteissa olimme toisinaan kuin ilmaa. Rahastaa silti osaavat!

Nämä olivat vain poimintoja, en jaksa edes miettiä nyt kaikkia kohtaamiamme tilanteita uudelleen.

Olen ollut Venäjällä töisssä, kaukana idässä. Paikoitellen kohteliaisuuden olemattoman alhainen taso sekä asiakaspalvelun tympeys, epäystävällisyys, ylimielinen ynseys ja täydellinen välinpitämättömyys ovat aivan samanlaista kuin Venäjällä pahimmillaan.

Kernaveen matkatessamme lähes koko matkan huonolaatuisen minibussin takapenkillä soitti musiikkia ja riekkui humalainen joukkio, joka soitti koko ajan lyhyitä äänekkäitä katkelmia musiikkia muiden matkustajiemme "iloksi". Vanhemmat rouvat eivät saaneet heiltä istumapaikkaa, vaan seisoivat käytävällä (itse en päässyt antamaan paikkaani).

Vaikka Liettua on Nato-maa ja yrittää kovasti olla länttä, ei se sitä henkisesti ole. Ainakin Vilna on edelleen pala Neuvostoliittoa - oikeasti! Jos haluaa matkata "Venäjällä" ja kokea vanhaa neuvostohenkeä, kannattaa piipahtaa Vilnassa.

On kuitenkin sanottava, että juutalaismuseon asiakaspalvelija oli tosi ystävällinen, 7 Fridayn tarjoilija oli mukava, hotellimme vastaanottovirkailija kiva ja ystävällinen sekä Kernaven festivaalien henkilökunta oli loistavaa.

Lisäksi useat vanhan Vilnan paikat ovat jänniä, kiehtovia ja omalla erikoisella tavallaan hienoja. Oli monta monta upeaa paikkaa ja nähtävää riitti.

Muilta kuin neuvostotyylisen asiakaspalvelun osalta reissumme oli tosi onnistunut. Suurin ilo oli kuitenkin maailman ihanin matkaseura. Ilman häntä olisin luovuttanut jo alkumetreillä ja moni mukava asia olisi minulta jäänyt kokematta.

Pala Neuvostoliittoa...

taksit

Ahmat12    16.06.2011    Vilnan lennot & liikenne    Vilna

Taksien hinnat ovat todella kirjavia ja jos tilaat taksin hotellin kautta, jotkut hotellit ottavat tilausmaksun per asiakas.

Halvin hinta mitä olen maksanut oli 35,70 litiä. Taksin tilasi Hotel Tilto, aika oli pääsiäisviikolla tänä vuonna.

Erikoisia reittejä taksit tuppaavat ajamaan myös.

Taksit väliää lentokenttä-hotelli-lentokenttä ovat vaihdelleet siis 35,70- 89 litiä. 60 litiä on ollut usein ja jotain siinä tienoilla. Matkahan ei ole pitkä jos ajaa suorinta tietä.

Taxit

Vieras    13.06.2011    Vilnan lennot & liikenne    Vilna

Vilnassa taxien maksuihin ei kannata luottaa. Taximme meni mittarin mukaan lentokentältä hotelliimme, mutta ajelutti meitä niin kauan, että mittari näytti 82 litiä, ennakkoon ilmoittivat 80 litiä, jonka myös maksoimme. Paluumatkan kentälle tilasimme hotellilta, jolloin hinta oli 35 litiä - melkoinen hintaero! Molemmat olivat ns virallisia taxeja. Paluumatkan taximme ajoi suoraan kentälle ilman turhia ajoja. Taxia ei kannata ottaa kentältä vaan tilata etukäteen hotellin kautta!

Taksit kusettavat turisteja

turistienturisti    18.04.2011    Vilnan lennot & liikenne    Vilna

Turitin kannattaa varautua siihen että suurin osa takseista kusettaa ja vie asiakkaiden rahat. Turisteille kyyti saataa olla 5-8 kertainen paikalliseen hintaan nähden. 2011 vuonna taksien hinta oli noin 1,5 litiä per kilometri, mutta jos et seurannut koko matkan ajan kuskin käsiä, he moninkertaistivat matkan hinnan. Esim normaalisti noin 7-9 km matka lentokentälle maksoi 20-30 litiä, mutta jos turisti ei katsonut koko ajan mittaria, kuski saattoi pyytää jopa 100 litiä matkasta. Asiasta jos kuskille mainitsit, tekeytyivät he kielitaidottomiksi, mutta osasivat kuitenkin englanniksi kertoa sujuvasti hinnan.

taksi

aiaiai    28.03.2009    Vilnan lennot & liikenne    Vilna

taksikyyti on halpaa ja paikallisilla pikkubusseilla ja busseilla on helppo matkustaa.

Oletko vieraillut Vilnassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.