Vilnan matkakokemukset ja vinkit

Hirveää asiakaspalvelua

TravMig    07.07.2019    Vilnan lennot & liikenne    Vilna

Oli kivoja paikkoja, kuten Kernavé ja Vilnan vanha kaupunki sekä tietenkin matkaseurani oli loistavaa, mutta asiakaspalvelu!!! Se oli usein aivan hirveää!

Kysyin linja-autoasemalla eräältä bussikuskilta apua epäselvän reitin takia. Hän ei aluksi ollut huomaavinaan minua. Sitten hän kääntyi puoleeni, mutta oli kiinnostuneempi kuskikollegoistaan. Lopulta hän tuhahtaen huitaisi kädellään epämääräiseen suuntaan tarkoittaen, että "tuolla", ja suunta täysin väärä.

Lähikioskimme myyjä ei sanonut koskaan päivää, ei heippa, ei mitään - täysin kasvoton rahastaja. Jos avaat oven jollekulle, hän saattaa kävellä ovesta edes sinua katsomatta ja mitään sanomatta. Eräs tarjoilija toi meille väärän annoksen, mutta alkoi aluksi vain tympeästi selitellä jotain onttoa. Muissakin asiakaspalvelutilanteissa olimme toisinaan kuin ilmaa. Rahastaa silti osaavat!

Nämä olivat vain poimintoja, en jaksa edes miettiä nyt kaikkia kohtaamiamme tilanteita uudelleen.

Olen ollut Venäjällä töisssä, kaukana idässä. Paikoitellen kohteliaisuuden olemattoman alhainen taso sekä asiakaspalvelun tympeys, epäystävällisyys, ylimielinen ynseys ja täydellinen välinpitämättömyys ovat aivan samanlaista kuin Venäjällä pahimmillaan.

Kernaveen matkatessamme lähes koko matkan huonolaatuisen minibussin takapenkillä soitti musiikkia ja riekkui humalainen joukkio, joka soitti koko ajan lyhyitä äänekkäitä katkelmia musiikkia muiden matkustajiemme "iloksi". Vanhemmat rouvat eivät saaneet heiltä istumapaikkaa, vaan seisoivat käytävällä (itse en päässyt antamaan paikkaani).

Vaikka Liettua on Nato-maa ja yrittää kovasti olla länttä, ei se sitä henkisesti ole. Ainakin Vilna on edelleen pala Neuvostoliittoa - oikeasti! Jos haluaa matkata "Venäjällä" ja kokea vanhaa neuvostohenkeä, kannattaa piipahtaa Vilnassa.

On kuitenkin sanottava, että juutalaismuseon asiakaspalvelija oli tosi ystävällinen, 7 Fridayn tarjoilija oli mukava, hotellimme vastaanottovirkailija kiva ja ystävällinen sekä Kernaven festivaalien henkilökunta oli loistavaa.

Lisäksi useat vanhan Vilnan paikat ovat jänniä, kiehtovia ja omalla erikoisella tavallaan hienoja. Oli monta monta upeaa paikkaa ja nähtävää riitti.

Muilta kuin neuvostotyylisen asiakaspalvelun osalta reissumme oli tosi onnistunut. Suurin ilo oli kuitenkin maailman ihanin matkaseura. Ilman häntä olisin luovuttanut jo alkumetreillä ja moni mukava asia olisi minulta jäänyt kokematta.

Pala Neuvostoliittoa...

Illuusiomuseo

Vieras    14.03.2019    Vilnan nähtävyydet    Vilna

Uusi paikka. Silmän ja mielen positiivista harhauttamista. Siellä sai osallistua ja tehdä. Asiat näki ja oppi itse kivalla tavalla. Henkilökunta oli avulias ja ystävällinen. Englannilla pärjäsi sielläkin erittäin hyvin. Saimme kameraan ison joukon kivoja ja yllättäviä lomakuvia. Henkilökunta otti osan kamerallamme. Bonuksena saimme osallistua samalla lipulla illan valoshowhun, jossa valon ja tanssin avulla tehtiin mielenkiintoisia kuvioita. Valoshow oli oikein viihdyttävä tavalliselle ihmiselle.

Ruoka GreenHouse

Vieras    02.01.2015    Vilnan ravintolat ja baarit    Vilna

Saimme vinkkiä että otsikossa mainittu ravintola vanhassakaupungissa

olisi hyvä ruokapaikka.Ehkä se sitä onkin jos tykkää Ranskiksista ja

nakeista tai kalapuikoista.Itse tilasimme Entrecote pihvin ja se oli

suorastaan karmea kokemus.Ensinnäkin sen valmistaminen kesti

uskomattomat 1h ja kun se eteemme tuotiin oli se käytännössä

raaka,sitkeä ja mauton.Lihan leikkaamiseksi jouduimme pyytämään

terävät veitset koska se ei aluksi saamillamme aterimilla onnistunut.

Pyysimme laskun ja poistuimme paikalta koska henkilökuntaa ei asia

tuntunut juuri vaivaavan vaikka sen kyllä selvästi kerroimme.Tuon

kokemuksen jälkeen kävimme useissa pikkupaikoissa joissa ruoka oli

tosi maukasta ja hyvin valmistettua ja hintakin 1/3 ko.Greenhousen hinnasta.

Joustavat käytännöt -hotelli

Vieras    14.07.2014    Vilnan hotellit    Vilna
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2014 | Hotelli: Grata Hotel

Olimme 3 yötä Vilnassa Hot.Gratassa. Menolento oli Vilnassa jo klo 9:15 ja rahanvaihdon jälkeen teimme pikaisen (5 km)bussimatkan (3G/3,5LIT) Naujininkain pysäkille. Bussiliput saatiin bussinkuljettajalta. Lippu leimataan bussissa. Hotelli Grataan oli tältä pääkadulta yksi kortteliväli. Helteisestä aamupäivä ja siirryimme hotelliin, sininen rakennus löytyi kyllä mutta sisäänkäynti ohjaa isoon aulaan missä vähän aikaa ihmeteltyämme nousimme toiselle tasolla josta löytyikin vasemmalla ovi hotellin vastaanottoon. Siellä ei turhia aikatauluja esitelty vaan saimme huoneavaimen käteen ja sisääntulolomakkeen täytettyäni pääsimme huoneeseen! Kello oli vasta 10:15! Hotellin aulassa on Vilna info sähköisenä ja asiakastietokone sitä tarvitseville. Respan tiskiltä löytyy myös Vilna in pocket julkaisu. Huoneemme oli 3 kerroksessa ja siinä oli parveke pihan puolelle, vastapäätä pieni vanha neuvostoaikainen kerrostalo. Huone oli isohko, siinä oli erillinen eteinen ja tilava kylpyhuone. Iso sänky ja oleskelualue missä nojatuolit ja kirjoituspöytä. Oikein mukavan kokoinen huone kahdelle ihmiselle pidempäänkin oleskeluun, wifi ilmainen.. Aamiainen hotelli Gratassa tarjottiin 7-10 välillä. Kylmiä kalaruokia, silliä, paneroituja fileita ja graavilohta lukuunottamatta ei mitään erityisen erikoista mutta tarjonta oli riittävän monipuolista, ainakin meille. Hotellin henkilökunta antoi apua tarvittaessa ja palvelu oli mukavan rentoa, osa nuorista vastaanottoihmisistä puhui hyvää englantia. Paluupäivän lentomme lähti vasta myöhemmin iltapäivällä ja kun kysyin mahdollisuutta olla huoneessa klo 14 saakka se onnistui vaivatta. Olimme Vilnassa ensimmäistä kertaa ja kaupunki oli todella miellyttävä yllätys ja matka onnistui mukavasti. Hotellista on kävelymatka vanhaan kaupunkiin ja erityisesti paluumatkalla joutuu kiipeämään aika pitkän matkan ylämäkeä. Bussi-/juna-asemalle on matkaa reilut .2 km. Kävimme Trakaissa bussilla. Suosittelen hotellia niille ketkä kävelevät mielellään ja ovat hintatietoisia :) laadusta tinkimättä! Vilnan kadut eivät ole kaikista helppokulkuisempia!

Arvosana hotellille:

sähköt pois päältä

Vieras    05.07.2014    Vilnan muita vinkkejä    Vilna

useammassa budgetpaikassa, vaikka on ulkona lämmin, huone voi olla kylmä, koska sähkölämmitys oli kytketty pois huhtikuussa. ja lämmintä mukaan muutenkin.

Vilnan kirpputorit

Sinisara    05.05.2014    Vilnan ostokset    Vilna

Vilnasta löytyi paljon kirpputoreja. UFFn tyyppinen Humana oli os. ( suunnilleen) Pylimo g 45, sekä v. Sopeno g:lla Sodu g:n risteyksessä eli aivan rautatieaseman lähellä. Nettisivujensa mukaan liikkeitä on lukuisia muitakin.

Lisäksi kirppareita oli vieri vieressä, kun Pylimog: n Humanasta kävelee pitkin Geliu g:tä, Sody g:tä ja edelleen V. Sopeno g:tä, joka muuttuu Kauno g:ksi.

Yhteensä kirppareita löytyi tuolta pätkältä yli puoli tusinaa.

Valikoimissa oli vaatteita ja kenkiä, vähemmän mitään muuta. Humanassa oli juuri poistopäivät kuten Suomen UFFssa.

Hyvä ravintola Vilnassa

Vieras    05.12.2013    Vilnan ravintolat ja baarit    Vilna

Hotellimme virkailijan suosituksesta kokeilimme joulukuussa 2013 liettualaista ruokaa tarjoavaa ravintola ZEMAICIA lähellä vanhaa kaupunkia. Ruoka oli aivan taivaallista. Pihvit parhaimpia mitä miehet olivat maistaneet. Itse kokeilin ahventa, joka osoittautui suussasulavaksi. Ravintolaan sisääntulo ei ollut houkutteleva. Vaatimaton ovi ja heti todella jyrkät ja matalat rappuset pohjakerrokseen. Myös vanhan kaupungin kreikkalaisravintola S.METAXAn puoltavat mielipiteet pitivät hyvin paikkansa ja paikkaa voi suositella edelleen. Markus&co on pieni pihviravintola jota suositeltiin mutta jonne suuri porukkamme ei mahtunut, samoin täynnä ollut italialainen Da Antonio. Hotellimme oli erittäin hyvä Nerunga pääkadulla.

Edullinen sisti hotelli.

Vieras    02.05.2012    Vilnan hotellit    Vilna
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2011 | Hotelli: Corner Hotel

Mukava hotelli suhteellisen lähellä keskustaa.

Vieressä 24h iso marketti. Liettuassa kannattaa matkustaa busseilla/trolleybusseilla.. 3päivän lippu alle 6,5 euroa

Arvosana hotellille:

taksit

Ahmat12    16.06.2011    Vilnan lennot & liikenne    Vilna

Taksien hinnat ovat todella kirjavia ja jos tilaat taksin hotellin kautta, jotkut hotellit ottavat tilausmaksun per asiakas.

Halvin hinta mitä olen maksanut oli 35,70 litiä. Taksin tilasi Hotel Tilto, aika oli pääsiäisviikolla tänä vuonna.

Erikoisia reittejä taksit tuppaavat ajamaan myös.

Taksit väliää lentokenttä-hotelli-lentokenttä ovat vaihdelleet siis 35,70- 89 litiä. 60 litiä on ollut usein ja jotain siinä tienoilla. Matkahan ei ole pitkä jos ajaa suorinta tietä.

Taxit

Vieras    13.06.2011    Vilnan lennot & liikenne    Vilna

Vilnassa taxien maksuihin ei kannata luottaa. Taximme meni mittarin mukaan lentokentältä hotelliimme, mutta ajelutti meitä niin kauan, että mittari näytti 82 litiä, ennakkoon ilmoittivat 80 litiä, jonka myös maksoimme. Paluumatkan kentälle tilasimme hotellilta, jolloin hinta oli 35 litiä - melkoinen hintaero! Molemmat olivat ns virallisia taxeja. Paluumatkan taximme ajoi suoraan kentälle ilman turhia ajoja. Taxia ei kannata ottaa kentältä vaan tilata etukäteen hotellin kautta!

Taksit kusettavat turisteja

turistienturisti    18.04.2011    Vilnan lennot & liikenne    Vilna

Turitin kannattaa varautua siihen että suurin osa takseista kusettaa ja vie asiakkaiden rahat. Turisteille kyyti saataa olla 5-8 kertainen paikalliseen hintaan nähden. 2011 vuonna taksien hinta oli noin 1,5 litiä per kilometri, mutta jos et seurannut koko matkan ajan kuskin käsiä, he moninkertaistivat matkan hinnan. Esim normaalisti noin 7-9 km matka lentokentälle maksoi 20-30 litiä, mutta jos turisti ei katsonut koko ajan mittaria, kuski saattoi pyytää jopa 100 litiä matkasta. Asiasta jos kuskille mainitsit, tekeytyivät he kielitaidottomiksi, mutta osasivat kuitenkin englanniksi kertoa sujuvasti hinnan.

Hotelli hautausmaan keskellä

turistienturisti    18.04.2011    Vilnan hotellit    Vilna
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2011 | Hotelli: Europa Stay

Hotelli on uusi ja sijaitsee keskellä hautausmaata. Hautausmaa siis reunustaa hotellia 3 sivustolla. Hotelli on kai ensisijassa tarkoitettu urheilijoille/ urheiluryhmille, joten tavallisen shoppaajalle hotellissa ei juuri ole mitään. Hotellissa ei ole matkalaukuille säilytys-palvelua (siis se että jos tulet esim aamu lennolla, niin voisit jättää laukut hotellille odottamaan chek-iniä ja lähteä esim kaupungille). Myöskään hotellin mainostama langaton internet palvelu ei toiminut koko aikana kun siellä majailin. Aamiaiseksi oli nakkeja, munia ja leipää sekä erillaisia muroja. Linja-autolla pääsi suht läheltä hotellia kulkemaan kaupunkiin tai ostoskeskuskeen, mutta kävelyteitä kun Vilnassa ei juuri ole, niin jouduit kulkemaan pysäkille vilkasliikenteisen tien reunaa. Myöskään suojateitä ei tien ylitykeen ko paikassa ole. Palvelua hotellissa tai koko maassa ei kannata turistin odottaa. Palvelua saa vain jos erikseen pyytää. Huoneissa ei ole minibaareja laisinkaan, huoneet ovat perus siistit ja viihtyisät jos pitää Neuvostoliitosta. Jos hotelliin pääsee edullisesti, eikä ole odotuksia, niin kai tämä jollekkin henkilölle käy. Itse en aijo mennä kyseiseen hotelliin toista kertaa.

Arvosana hotellille:

Halpaa limsaa

hennu1    17.02.2011    Vilnan ostokset    Vilna

Vilnassa käydessä ei taatusti tuu ajatusta, raskiiko ostaa limsaa. 2l pullo maksaa vaan 0,40€. (Näin ainakin vuonna 2006 :D)

Euroopan kulttuurikaupunki 2009

valperi    12.05.2009    Vilnan aktiviteetit ja harrastukset    Vilna

Vilna on yksi vuoden 2009 kulttuurikaupungeista ja se on tosiaan tehnyt hyvää kaupunkikuvaan. Melko moni kaupungin viidestäkymmenestä keskiaikaisesta kirkosta on saanut varat perusteelliseen korjaukseen ja niiden joukosta löytyy tosi helmiä sille joka rakennustaiteesta ja arkkitehtuurista on kiinnostunut. Vanhan kaupungin alue muutenkin on siistiytynyt ja vilkastunut varsin miellyttäväksi turistikohteeksi monine tapahtumineen, ravintoloineen, kahviloineen, terassiravintoloineen mm.

Kulttuuritapahtumia löytyy laidasta laitaan:

www.vilnius2009.lt/en/main/

Vappu Vilnassa

valperi    12.05.2009    Vilnan aktiviteetit ja harrastukset    Vilna

Vappu Vilnassa oli jotensakin rauhallisempi kuin mihin Helsingissä on tottunut. Muutamia marsseja sentään oli järjestetty (vaikka mahtipontisia sotilaallisia punalippuparaateja ei enää näkynytkään). Railakkain ja osanottajamäärältään runsaslukuisin taisi olla puolalaisten monenkirjava kulkue monine soittokuntineen. Ilmassa oli ‘suuren urheilujuhlan’ meininki.

Oletko vieraillut Vilnassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.